Slider

Helppo tapa nähdä Sydney ja sen ympäristöä: Hop on Hop off -risteily

sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Olin Sydneyssä yhden päivän ajan joulukuun lopulla. Päivästä toinen puoli kului töiden parissa, mutta toisella puolikkaalla ehdin olla kaupungissa oikeana turistina. Sydneyn maastopalot olivat kaameat, ja suurena vaarana oli, ettei ulkona kannattaisi edes olla surkean ilmanlaadun vuoksi, eikä kaupunkia edes näkisi. Myös lauttaliikenne oli ollut pysähdyksissä savun takia.Minun Sydney-päivänäni oli kuitenkin tuulen suunta sen verran onnekas, että kaupungin ilmanlaatu oli vähintäänkin kohtuullinen tai ainakaan savua ei haistanut ilmasta ja näkymä oli kirkas. En tiennyt mitään muutakaan, mitä Sydneyssä kannattaisi kuljeskelun lisäksi tehdä, joten kävelin satamaan ja kysyin, lähtisikö mikään nähtävyyksiä kiertävä lautta pikapuoliin. Mies suositteli minulle kahden tunnin risteilyä, joka lähti vartin päästä, joten ostin lipun sen enempää vaihtoehtoja tutkimatta.


Lippu maksoi 30 Australian dollaria ja reitti kesti lopulta kaksi ja puoli tuntia.

En edelleenkään tiedä, olisiko joku toinen lautta ollut parempi vaihtoehto kuin tämä, olisiko muilla lautoilla ollut erilaiset reitistöt, vai onko kyse vain siitä, että operoijana on eri firmat.Minun pysäkkeinä olivat Circular Quay (josta lähdin ja jossa poistuin lautasta) Darling Harbour, Sydneyn eläintarha Taronga Zoo, Watsons Bay, Q Station ja Manly Wharf 2. Ja koska kyseessä on hop on hop off -lautta, kiersi se kaikki pysäkit paluumatkalla uudelleen.

Minä marssin istumaan lautan etuosaan, jotta saisin mahdollisimman hyvät kuvat. En kuullut kunnolla nähtävyyksien selostuksia, mutta nähtävyyksien näkeminen oli minulle tärkeämpää kuin niistä kuuleminen. En olisi pitkän viikon jälkeen kuitenkaan jaksanut keskittyä faktoihin. Tässä siis ihanaa fiilistelyä eri satamista. Faktat ja historiat kannattaa googlettaa muualta.

Lähtösatama: Circular Quay


Lähtösatamaksi minulla valikoitui Circular Quay tasan sen takia, että olin matkalla katsomaan Sydneyn oopperataloa. Lautan kyydistä tiesin näkeväni oopperatalon paremmin. Tiesin sen olevan niin valtavan suuri, ettei sen juurella sitä koko komeutta oikein pääsisi ihastelemaan. Olinkin kamerani kanssa valmiudessa ihan joka välissä kun ohitimme oopperatalon jopa neljä kertaa. Kuvia on sitten ihan parisen(sataa) kappaletta.


Toinen pysäkki: Darling Harbour


Olin juuri tullut palaverista Pernod Ricardin Sydneyn toimistolta Darling Harbourista, joten oli mieletöntä nähdä sama paikka veneestä käsin, kun juuri olin ihastellut veneitä toimistolta 43. kerroksesta käsin. Tämä kaupunginosa on juurikin sitä upeaa pilvenpiirtäjien ja toimistojen kiiltävää katukuvaa.

Täällä on myös Sealife, Wild life Sydney Zoo, The Star Casino, Chinatown, museoita ja paljon shoppailtavaa, ravintoloita ja kahviloita. Sydney näytti tosin siltä, että niitä ihania ravintoloita ja kahviloita oli aivan joka puolella, minne vain menikin.

Kolmas pysäkki: Taronga Zoo


Kolmantena pysäkkinä oli Sydneyn Taronga eläintarha. Tässä pysäkissä ei ollut juurikaan näkemistä, mutta jos olen joskus lapseni kanssa Sydneyssä, voisi eläintarha hyvinkin olla nähtävyyksien listalla.Neljäs pysäkki: Watsons Bay


Mikä ihana jättiläismäinen puu oli Watsons Bayn sataman vieressä, aivan upean hiekkarannan taustalla. Juuri tänne olisin niin halunnut jäädä kirjani kanssa hengaamaan vaikka koko päiväksi. Välillä olisin pistäytynyt sataman kahvilassa, välillä pulahtanut uimaan ja kenties vielä syönyt ravintolassa ennen paluuta suurkaupungin sykkeeseen.

Niin miellyttävän näköinen paikka!

Sataman tuntumassa on ilmeisesti jokin mielettömän hyvä kalaravintola, ja tunnin kävelyn päässä olisi myös majakka.Viides pysäkki: Q Station


Juuri tällaisia ihania pieniä rantapaikkoja on veneen oppaan mukaan paljonkin Sydneyn lähettyvillä. Moniin niistä pääsee vain veneellä. Tästä tuli hieman jopa Helsinki ja sen saaristo mieleen, joskin aivan tällaisia samanlaisia rantojahan Helsingissä ei ole, vaikka superhienoja nekin ovat saunoineen ja kallioineen.

Täällä Quarantine Stationilla pääsisi tutustumaan myös paikan historiaan myös opastetuilla kierroksilla.

Kuudes pysäkki: Manly Wharf 2


Tästä pysäkistä olin kuulevinani, että täällä asuvat paikalliset kulkisivat keskustassa töissä juurikin lautalla. Satama ei näyttänyt ensisilmäykseltä mitenkään erityisen viehättävältä, vaan ennemminkin juuri paikallisten asuttamalta paikalta.

Satamasta kuitenkin pääsee kävellen kuuluisalle Manly Surf Beachille, jossa voi harrastaa muutakin vesiurheilua. Täällä pääsisi myös shoppailemaan ja istuskelemaan kahviloissa ja viinilasillisilla.Tällainen venekierros oli mielestäni erinomainen juurikin lyhyelle Sydneyn vierailulle, kun mihinkään en ehtinyt tutustua ajan kanssa. Sain istuskella auringon paisteessa ja samalla nähdä, mitä Sydneyllä on tarjottavaa.

Lautan sisätiloissa oli myös ravintola, mutta kaksi ja puolituntinen vierähti sen verran nopeaan, etten ehtinyt edes harkitsemaan ravintolapalveluita.

Firmaksi minulla valikoitui My Fast Ferry, mutta en tosiaan osaa yhtään sanoa, olisiko joku muu yhtään sen parempi tai huonompi. Tämä ainakin oli hyvä.

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Me mentiin yhtenä päivänä lautalla Manlysta Circular Quayhin. Sekin oli varsin hieno, mutta tuollainenhan olisi ollut mainio idea, jolloin monet kuuluisat paikat näkee lautalta käsin. Luulen, että moni ei ole kuullutkaan tällaisesta mahdollisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli itseasiassa minulle ainoa asia, mitä Sydneystä tiesin. Mitään en ottanut selville ennakkoon, mutta näistä lautoista minulla oli jokin ennakkokäsitys tai vähintään -aavistus. Oli kyllä varsin kätevä!

   Poista
 2. Sydneyssä on kyllä mukavaa tuo, miten siellä pääsee vesitse niin hyvin liikkumaan ja näkemään kaupunkia. Aika hyvin sait mahtumaan kaupunkia yhteen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydney on kyllä iso, mutta silti tuntui kompaktilta ja hyvin hallittavalta kaupungilta. Pidin tosi paljon varsinkin tuosta vesielementistä, ja miten hyvin lauttaliikenne oli rakennettu.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan