Slider

Kellumalla eroon stressistä ja univaikeuksista @ Kellumo

keskiviikko 19. helmikuuta 2020

En ollut koskaan kuullutkaan Kellumosta, kunnes ensin työkaverini kertoi saaneensa joululahjaksi lahjakortin Kellumoon, ja vain pari viikkoa sen jälkeen tiiminvetäjämme vei tiimipäivänämme viinitiimimme samaiseen paikkaan.

Luulin, että kyseessä on joku ihana uusi konsepti, mutta mitä vielä. Kellumo ei tosiaan ole uusi innovaatio, vaan se on ollut Kampissa jo vaikka kuinka monta vuotta. Miten ihmeessä olen voinut missata näin ihanan paikan olemassaolon täysin kokonaan?Mikä ihmeen Kellumo?


Ehkä joku muukin on tietämätön, mikä on Kellumo. En kai voi olla ainoa, jolta on tämä mennyt täysin ohi? No, vaikka olisinkin, kerron silti.


Kellumo paikka, missä on tarkoitus rentoutua kellumalla. Kellumossa kellutaan lämmitetyssä suolavedessä, joka rentouttavan musiikin soidessa tai täydessä hiljaisuudessa. Kellumon altaassa on joko lempeästi väriä vaihtava valaistus, mutta mahdollisuutena on valita täysi pimeys.

Kellumossa on myös Neurosonic-huone, missä on ihana hierova tuoli. Tuolissa istuessa voi rentoutua hiljaisuudessa tai kuunnellen musiikkia.

Kellumo vuokraa lisäksi Neurosonic Pro -patjaa kotiin.

Kaiken tämän tarkoituksena on rentoutua ja auttaa muun muassa univaikeuksissa. Kellumon henkilökunta kertoikin täyden kuun aikaan heillä olevan kaikkein eniten asiakkaita.

Kellumon tiloissa ollaan ilman kenkiä, ja lainaan voi laittaa korista hienot tossut.


Minun kokemukseni Kellumosta


Sain tietää Kellumoon menosta vasta samana päivänä, kun esimieheni piti ohjelman meiltä muilta salassa. Oli oikeastaan ihanaa, kun ei ollut aikaa varautua kellumiseen lainkaan, vaan menimme kellumaan täysin ilman ennakkoajatuksia.

Kellumisaltaaseen mennään yksin, ja kellumassa ollaan täysin alasti. Ensin täytyy käydä suihkussa ja pestä meikit ja mahdolliset hiuslakat ym. pois. Sitten laitetaan korvatulpat, avataan altaan kansi, suljetaan se perässä ja mennään kellumaan.

Ensituntuma vedestä oli tosi hassu. Koitin istua altaan pohjalle, mutta vesi todella kelluttaa niin paljon, että istuminen oli mahdotonta. Pylly pulpahtaa pintaa kohden. Eikä sinne istumaan mennäkään. Olin vain ajatellut käydä makuulle istumisen kautta. En muista, miten lopulta kävin kellumaan, mutta ei se ollut hankalaa. Sen muistaisin kyllä.

Liikkeet kannattaa tehdä rauhassa, sillä suolavettä et halua roiskuttaa naamallesi. Jos sitä kuitenkin joutuu silmiin, on altaan vierellä sitä varten suihkepullo.

Kellumisasennon voi valita itse, minä aloitin perus makuuasennosta, kädet vartalon sivulla, kämmenet kohti taivasta. Välillä nostin käsiä pään yläpuolelle ja välillä hieman taivuttelin vartaloa sivulta toiselle. Kelluminen oli ihanaa! Kaikkein vaikeinta oli rentouttaa niska, mutta siihen täytyy vain luottaa, että vesi kyllä kelluttaa, eikä vesi tule silmiin saakka. Niskan rentoutumiseen pyöräyttelin hieman hartioita, ja se auttoi asiaa.

Veden alla kuuluvan musiikin voi valita itse, kuin myös sen, kuuluuko musiikki koko ajan. Ensikertalaisille suositeltiin, että ensin musiikkia kuuluu 10 minuuttia, sitten kellutaan 20 minuuttia hiljaisuudessa, ja lopuksi musiikkia on vielä 10 minuuttia. Ajat ei ehkä ihan välttämättä menneet ihan oikein, sillä en kirjoittanut yksityiskohtia muistiin, en edes kellumisen kokonaisaikaa mutta joka tapauksessa ensin oli musiikkia, sitten sitä ei ollut ja lopuksi vielä oli.

En osaa sanoa olisiko joku toinen tahditus parempi vai huonompi, mutta tämä ainakin toimi. Minä valitsin jotain huilumusiikkia, ja musiikki vei minut salamana Perun vuoristoon ja näin sieluni silmin vehreää vuorimaisemaa ja lumisia huippuja. Olikin todella rentouttavaa saada ensin musiikin avulla ajatukset pois arjen kiireistä, ja olin jo täysin rentoutuneessa tilassa hiljaisuuden alkaessa. Musiikin palaaminen toi takaisin todellisuuteen, mutta oli ihanaa tietää, että kellumisaikaa oli vielä jäljellä.

Reilun puolen tunnin kellumisaika oli minusta riittävän pitkä, mutta ei liian pitkä. Siinä ehti rentoutua ja ajatukset saivat harhailla missä harhailivatkaan, jos harhailivat. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ehtinyt tulla ajatusta, että voisiko tämä jo loppua. Kollegani olisi taas voinut vielä jatkaa kellumista siinä vaiheessa kun musiikki loppui ja ääni kertoi session olevan ohi.

Pohdin ennakkoon, voisiko siellä tulla ahtaanpaikan kammoa, mutta allas on sen verran iso, ja sen saa helposti auki, ettei mitään ahdistusta ainakaan itselleni tullut. Lisäksi altaan sisäpuolella on hätäkutsunappi, mitä painamalla saa henkilökunnan paikalle tuossa tuokiossa.
Kokemukseni Neurosonic-huoneesta


Koska meitä on viinitiimissä neljä ja kellumisaltaita kaksi, testasimme kellumisen lisäksi myös Neurosonic-huoneen. Kellumisen jälkeen olin niin rentoutunut, että minun piti tämän session loppuajasta pitää silmiä auki, etten nukahtaisi. Iltakuudelta nukahtaminen nimittäin tarkoittaisi kohdallani sitä, etten todellakaan nukkuisi seuraavana yönä. Mutta myös tämä oli aivan ihanaa ja rentouttavaa.

En ole vielä varannut uutta aikaa, mutta tämä oli sen verran rentouttavaa, että voisin toistekin käydä kellumassa. Ja suosittelen sitä ehdottomasti ihan jokaiselle, oli stressiä tai ei.

Oletko sinä käynyt Kellumossa?

Pysy mukana matkassa:

10 kommenttia:

 1. Olen lukenut konseptista (Kalliossa taitaa olla vastaavanlainen paikka), mutta olen jotenkin hannannut menoa. En edes tiedä, mikä tässä arveluttaa, pitäisi vaan rohkeasti mennä kokeilemaan. Kuulostaa nimittäin aivan ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi ihanaa! En tiedä, miten reippaasti olisin itse varannut itselleni tuonne aikaa ilman testaamatta. Onneksi tuli mentyä tiimipäivän vuoksi jonkun toisen valitsemana. Nyt menisin koska vaan uudelleen!

   Poista
 2. Kävelin Kellumon ohi yksi päivä ja mietin mistä mahtaa olla kyse. Nyt tiedän Pitäääkin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tosiaan on kyse. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

   Poista
 3. Juuri nyt työstressin painaessa päälle kuulostaa niin ihanalta tuo Kellumo! Voisin vallan mieluusti kokeilla jos olisin niillä main liikkeellä. Tuo musiikki alussa on taatusti hyvä katkaisemaan arkiajatukset ja auttaa pääsemään rennompaan fiilikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman musiikkia olisi varmasti tosiaan ajatukset vaeltaneet kiireissä. Tuo on kyllä loppuun asti hiottu konsepti. Suosittelen, jos joskus osut lähelle.

   Poista
 4. Olen tainnut jonkun muunkin jutun tästä lukea. Ensimmäiseksi tulee mieleen, että onkohan tuonne meneminen hetkellisesti yhtä "inhottavaa" kuin uima-altaaseen meneminen, vesi tuntuu kylmältä, vaikka se ei sitten hetken päästä sitä olekaan :-)
  Mietin myös, että tulisiko tuossa jonkinlainen suljetun paikan kammo - saisikohan kannen auki, jos sieltä sittenkin haluaisi hetimmiten/kohta pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vesi oli tosi lämmintä, eli se ei tunnu edes viileältä. Oli täydellisen sopivaa.

   Minä mietin myös heti sitä, miten sieltä pääsee pois jos tarve vaatii, mutta sitä ei kannata huolehtia. Kannen saa tosi helposti auki, ja hätänappikin löytyy, jos oikein kova paniikki iskee.

   Poista
 5. En ole koskaan kuullutkaan kellumosta, ja kun näin tuon suljetun ammeen, niin totesin että ei ole minun juttu, en usko että pystyisin tuolla rentoutumaan. Sain tästä kuitenkin miettimisen aihetta, olisi hyvä olla joku paikka missä rentoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en pidä ahtaista paikoista, mutta suljettu ei sinänsä haittaa. Tuossa on sen verran ilmaa ja tilaa, ettei ole mikään superpieni allas. Toinen vaihtoehtohan näillä on se Neurosonic-huone, mutta rentoutumistapojahan on toki vaikka millä mitalla.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan