Slider

Unelmien toimisto Sydneyn sydämessä 43. kerroksessa

tiistai 11. helmikuuta 2020

Olen aina pitänyt hurjan paljon toimistostamme, jossa saan työskennellä Suomessa. Meillä on ihana kattoterassi aivan Helsingin keskustassa ja miellyttävä avokonttori sähköpöydillä ja tietysti parhailla työkavereilla höystettynä.

Olin joulukuun lopulla työmatkalla Australiassa. Ensin Barossan laaksossa kolme päivää Anni Hautalan kanssa, jonka jälkeen vierailin vielä työnantajani Pernod Ricardin Sydneyn toimistolla. Samalla, kun nyt olin samassa maassa. 


Jos pidänkin Suomen toimistosta, niin huh huh Sydneyn toimistoa. Ensinnäkin sen sijainti on aivan Sydneyn sataman lähistöllä, Darling Harbourissa, eli käytännössä veden äärellä. Toisekseen se sijaitsee 43. kerroksessa, ja koko toimiston voi kävellä ympäri ja käytännössä ihastella Sydneyn kaupunkimaisemaa täydet 360 astetta.

Kaikki automaationa – jopa hissit


Virheeni oli saapua kokoukseen vain noin vartin etuajassa. Sehän ei tähän moderniin rakennukseen riittänyt millään. Ensin tavasin alakerran aulassa nimeäni koko rakennuksen respalle, sitten tavasin isäntieni ja emäntieni nimiä, jonka jälkeen respan henkilökunta vei minut hisseille. He näppäilivät kosketusnäyttöä, joka kertoi minulle, että minun tulee mennä hissiin E. Kun pääsin hissiin, hissi vei minut automaattisesti oikeaan kerrokseen. Itse hississä ei ollut enää nappulan nappulaa. Mitä hittoa!
Mutta ei hätää. Hujaus vain, ja olin perillä. Nopeammin kuin Suomen toimistomme viidennessä kerroksessa. Tiedetään – meidän toimisto on edelleen ihana, mutta pakkohan tätä on verrata, kun kerran niin pääsee tekemään.

Kun luulin olevani perillä – vaikka toisaalta olinkin – minun piti vielä kirjautua sisään toimistolle padilla, ja taas kerran naputella sille ensin oma nimeni, firmani sun muut tiedot, ja sitten vielä emäntäni nimi, joka sai tätä kautta automaattisesti tiedon, että olen saapunut paikalle.

Olin niin hidas näissä kaikissa kirjautumisissa, että olin lopulta reilut viisi minuuttia myöhässä palaverista. Paikalla olisi siis pitänyt olla puoli tuntia ennakkoon - ainakin näin ensikertalaisena. Automaatiossa on kyllä puolensa. Mutta näköjään myös se toinen puoli.

Olin vasta matkalla toimistolle, ja maisemassa oli jo jotain tuttua :)

Huikea näkymä aina Sydneyn oopperatalolle asti


Mutta palataan niihin näköaloihin. Kun olin päässyt pois palaverista, jäin vielä hetkeksi katsastamaan sähköpostit toimiston kahvitilaan – tai kuten näin alkoholibisneksessä on tapana, toimiston baariin. Minua kehotettiin myös kiertämään koko toimisto ympäri laseja pitkin, mutta en viitsinyt tunkeilla muiden avokonttoritilojen vierelle ja taakse metrin päähän kamerani kanssa. Kiersin toki toimiston ja ihastelin sitä ihan omin silmin ilman kameraa. Mutta koulutusbaarissa, siellä kaivoin kameran esille. Eikö tämä nyt ole ihan mieletön toimistonäkymä?!
Kävin myöhemmin turistiristeilyllä, ja tältä näyttää toimisto vedestä käsin. Toimisto on siis tuon kaikkein korkeimman rakennuksen takana.Pysy matkassa mukana:


10 kommenttia:

 1. Öööö, VAU! Miksei meidän toimisto (kotitoimistosta puhumattakaan) näytä tuolta :D En kyllä tiedä tulisiko työnteosta mitään, kun jäisin vaan kattelemaan maisemia...

  Eveliina / Reissukuume

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis hei juuri näin! Tuossa riittäisi maisemienkatselua useammalle viikolle. Ehkä sen jälkeen voisi hieman tottua ja malttaa tehdä töitäkin :D

   Poista
 2. Kunpa yleensäkin olisi enemmän maisematoimistoja, usein ikkunasta näkyy vaan toisen toimiston ikkunat. Upeat olivat kyllä nuo maisemat tuolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Silmiä kun joka tapauksessa tarvitsee lepuuttaa aina välillä, ettei katsele konetta koko päivää. Samalla olisi ihanaa katsella hienoja maisemia!

   Poista
 3. Tuossa taitaisi jo maisemat häiritä työntekoa :-)
  Kolleegojen tapaaminen maailmalla on kyllä hyvä idea, jos siihen on vaan mahdollisuus. Dubaissa kävin aikoinaan vielä Nokialla työskennellessäni tapaamassa sikäläisiä kolleegoja heidän toimistollaan vaikka olimme kaupungissa lomalla. Mailitse tai videokonferensseissa keskustelu on aina kuitenkin mukavampaa niiden ihmisten kanssa, jotka on oikeasti tavannut. Upea sekin toimisto Dubaissa oli, mutta Nokialla oli ainakin silloin ehdoton no-photos-no-stories -politiikka toimitilojen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin voisi tosiaan käydä ainakin alkuun!

   Työnteko on kyllä sujuvampaa, kun on tavannut kollegat kasvotusten.

   Nokialla on hyvinkin ymmärrettävää, ettei kuvia saa ottaa. Meillä on hieman eri tyyppinen business, mutta en tietenkään kenenkään työpisteelle mennyt kuvailemaan :)

   Poista
 4. Oi mitkä näkymät toimistosta! Opetan kieliä Suomessa mutta jollain tavalla ulkomailla työskentelykin kiinnostaisi. Ehkä joskus vielä. Arkipäivän teknisyys vie kyllä järjen, kuten työmatkasi osoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa maisemissa olisi kyllä ilo työskennellä pidempäänkin kuin yhden päivän ajan :)

   Poista
 5. Kyllähän noissa maisemissa viihtyisi paremmin toimistolla kuin omassa :-D Automaatiossa on aina puolensa ja puolensa, jossain kohtaa hidastaa, mutta kokonaisuutena nopeuttaq ja antaa yleensä ihan eri tavalla lisäarvoa monessakin hommassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin viihtyisi :D

   Tuota automaatiota taisin olla itse hidastamassa kaikkein eniten, hah :D Joskin viehän se ylipäätään aikaa enemmän, kun ensimmäistä kertaa etsii uutta paikkaa, ja ei riitä että kerran etsit, vaan se täytyy tehdä kolmesti yhden paikan löytämiseksi.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan