Slider

Uniikki hotelli Sydneyn parhaalla paikalla - QT Sydney

keskiviikko 5. helmikuuta 2020

On aina niin kliseistä kertoa hotellista, ravintolasta tai muusta matkakohteesta, ettei sitä kannata missata. Silti teen juuri niin tämän hotellin kanssa. Jos vain on mitään mahdollisuuksia, yövy hotelli QT:ssa Sydneyssä.En olisi ikimaailmassa osannut valita tätä hotellia itse. Sydney on pullollaan hotelleja, ja kun selailin niitä, ei QT Sydney edes tullut vastaan. Booking.com jostain syystä näyttää vain osan hotelleista karttanäkymässä, ja QT Sydney ei ollut niiden joukossa. Ehkä he eivät maksa Booking.comille riittävästi, ja ehkä heidän ei tarvitsekaan. Tämä hotelli on nimittäin niin upea, että se varmasti pärjää ilmankin.


Lopulta kysyin suositukset australialaisilta kollegoiltani, ja tämä oli heidän ykkösvaihtoehtonsa, johon firmalla luonnollisesti oli myös sopimushinta.

Quirky kuvaavin sana, minkä keksin


Quirky on ehkä kuvaavin sana, minkä keksin kuvaamaan hotellia. Sen suomennos sanakirjassa on kummallinen, omituinen, mutta hotelli ei kuitenkaan ole kumpaakaan varsinaisesti, vaan ehkä enemmän omaperäinen. Toisaalta, kyllä myös outo. Omaperäisen outo. Hyvällä tavalla outo.

Kun hyppäsin ulos taksista, minua oli heti vastassa hattupäinen nainen, josta minulle tuli salamana mieleen Julia Roberts Pretty Woman -leffan alussa. Siinä vaiheessa, kun hän on ensimmäistä kertaa pokaamassa Richard Gereä. Jollen olisi googlannut hotellia ennakkoon, olisin varmasti kauhistunut vastaanotosta. Nyt tiesin tulevani ainutlaatuiseen paikkaan.Hotelli täynnä yksityiskohtia


Hotelli oli valtavan täynnä yksityiskohtia heti katutason ravintolasta ja toisen kerroksen aulasta lähtien. En tiennyt, minne olisin katsonut, ja joka ikinen kerta ohi kävellessäni näin jotain uutta, mitä aiemmalla kerralla en ollut nähnyt. Silti tunnelma ei ollut sekava. Tai oli se sitäkin, mutta hyvällä tavalla.

Myös huoneessa minulle kävi samoin. Joka hetki näin jotain uutta, mitä en ollut huomannut aiemmin. Ajatella, että kaksi yötä voi viettää hotellihuoneessa löytäen uusia, ihmeellisiä yksityiskohtia!

Minun huoneeni oli 10. kerroksessa ja se oli upea! Olisin voinut vaikka pitää tanssitunnin hotellihuoneen keskilattialla. En harmikseni kuitenkaan ehtinyt. Ja toki kokolattiamatto olisi hieman pidätellyt piruetteja.

Kylppärissä oli kaksi suihkua, kaksi allasta ja kylpyamme. Pesuaineet olivat laadukkaita, vettä oli ilmaiseksi saatavilla ja myös elokuvat olisivat olleet ilmaisia ja tv oli jättimäisen kokoinen. Yksin en ehtinyt kahdessa yössä hyödyntämään todellakaan kaikkea, mitä huoneella oli tarjota.Aamiainen à la cartena - tuhdin terveellisiä annoksia


Hotellin aamiainen oli myös jäätävän upea. Se tarjoiltiin à la carte -annoksina pöytään. Sinänsä ihanaa, mutta kun olisin halunnut maistaa ihan kaikkea! Päädyin ensimmäisenä aamuna avocado-leipään uppomunalla ja toisena päivänä poke-bowl tyyliseen ratkaisuun, missä oli erilaisia vihanneksia, riisiä ja kananmuna. Meinasin tilata kaksi annosta, mutta onneksi tarjoilija varoitti annosten olevan aika isoja. Ja niinhän ne olikin. Ei liian isoja, mutta sen verran isoja, ettei kahdessa olisi ollut mitään järkeä.

Sijanti kaupungin sydämessä


QT Sydney sijaitsee aivan Sydneyn sydämessä. Se on Market Streetillä, eli kadulla, mikä on täynnä kauppoja ja ostoskeskuksia. Näin minäkin ehdin kierrellä hieman kaupoilla, mutten löytänyt vielä siinä vaiheessa mitään ostettavaa.

Sydneyn satamaan matkaa oli kilometrin verran, eli pääsin kävellen sekä Pernod Ricardin Sydneyn toimistolle ja siitä jatkamaan satamaan ja oopperatalolle.

Toivottavasti kuvat puhuivat puolestaan enemmän kuin ylistyssanani. Joskaan en tietenkään ole voinut mitenkään saada hotellin tunnelmaa kuviin. Tämä hotelli täytyy kokea itse!

Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

 1. Tässä on jotain samaa kuin Bernin Alpenblickissä, joka oli mm. eka hotelli, jossa aulassa oli Photobooth vieraiden viihdyttämiseksi :-)
  Sydneyssä edellisen kerran päädyimme hotelliin (jonka nimi ei nyt heti tule mieleen), mutta siellä oli alakerrassa pesula! Pitkään jo matkalla oltuamme se oli ehdoton hitti - sai itse pestyä ison osan matkalaukkunsa sisällöstä, mikä oli hienoa, sillä monen vähän paremman tai "teknisempiä kuituja" sisältävän vaatteen osalta kokemukseni kilopesuloista kehitysmaissa eivät ole aina niin positiivisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tavallisesta poikkeavat hotellit ovat aina piristys! Niitä ihan perus tavallisiakin toki on hyvä olla tarjolla, ja niiden joukossa nämä tällaiset säväyttävät.

   Pesula on kyllä ihana juurikin pitkällä matkalla! Ja on se lyhyemmälläkin ollut ihanaa, varsinkin sporttilomalla :D

   Poista
 2. Kyllä tuo hotelli todella näyttää erikoiselle! Huoneen koko on kanssa ihan jäätävä, ei tainnut kuitenkaan olla ihan standard...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone ei ollut perushuone, mutten muista mikä luokitus sillä oli. Ei kuitenkaan sviittikään. Hotellissa olisi - varsinkin tällaisessa hotellissa - hienoa nähdä muunkin tason huoneita.

   Poista
 3. Onpas hauskasti ja erikoisesti sisustettu hotelli! Mielenkiintoinen myös tuo aamiaisjärjestely, siinä onkin aamulla pohtimista, minkä annoksen ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buffa on siitä parempi aamiaisella, että tulee maisteltua vähän sitä sun tätä, mutta buffasta ei taas ole mahdollista saada tätä tasoa. Eli puolensa ja puolensa. Joskus on ihanaa saada valmis ja kaunis annos pöytään, joskus taas on kivaa päästä keräilemään mitä huvittaa.

   Poista
 4. Onpas viihtyisän näköinen hotelli! Tuollaisessa voisin itsekin viihtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla olisin itsekin viihtynyt vaikka pidempäänkin. Tässä oli kaikki palaset kohdillaan sijainnista lähtien.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan