Slider

Ihana Barossa - viinimatkalla Australiassa Anni Hautalan kanssa

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Pääsin joulukuun lopulla elämäni työmatkalle: Australiaan viinimatkalle Barossan laaksoon seurassani radio- ja tv-juontaja Anni Hautala.Vastaan töissä muun muassa digipuolesta ja vaikuttajayhteistöistä, ja tämän vuoksi pääsin viemään Annin Jacob’s Creekin vieraaksi upealle Barossan viinialueelle. Meillä oli vastassa upea kolmen päivän ohjelma, ja näimme ja koimme niin paljon noiden kolmen päivän aikana, että joudun jakamaan kokemuksemme tältäkin matkalta useampaan osaan.

Jacob's Creekin vierailukeskus avoinna kaikille - testaa myös ravintola


Perille saavuttuamme meidät vietiin heti Barossan viinialueella sijaitsevaan Jacob's Creekin vierailukeskukseen. Ihan ensimmäisenä pääsimme lounastamaan kuohu- ja valkoviineistä vastaavan viinintekijän, Trina Smithin sekä meistä koko matkan ajan huolta pitäneen iki-ihanan Jamesin seurassa. Talon viinejä nauttien tietysti.

Jacob's Creekin vierailukeskuksen ravintola hyödyntää lähialueen raaka-aineita niin ruuissa, kuin tietysti viineissäkin. Sijaitseehan Jacob's Creekin vierailijakeskus Barossan sydämessä, josta Jacob's Creekin viinitkin tulevat.

Vierailukeskus tastingeineen, elämyksineen ja viinimyymälöineen on avoin kaikille, ja jos olet Barossan alueella, kannattaa siellä ehdottomasti käydä sekä lounaalla että osallistua johonkin heidän viinikierroksistaan tai -elämyksistään. No, senhän takia sitä Barossaan lähdetään!

Aikataulut ja tarkemmat tiedot löydät täältä.

Tähän tolppaan olisi jo aikakin saada Helsinki-kyltti. Jos käyt Jacob's Creekillä, viethän sellaisen mukanasi heille ;)Viinien ja ruokien yhdistäminen haltuun


Viinitiloilla vierailu on minusta aina yhtä ihanaa. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana olen vieraillut pienillä ja todella isoilla viinitiloilla sekä vähän kaikkea siltä väliltä. Oli koko mikä tahansa, on usein ohjelmassa ollut perinteinen viinitasting tai vaihtoehtoisesti lounas tai illallinen, jonka aikana on maisteltu laaja kattaus tilan viinejä. Olenpa kerran päässyt viinitilalla ohjatusti kokkaamaankin.

Jacob's Creekillä meille järjestettiin lounaan jälkeen tasting, jollaiseen en aiemmin ole viinitalolla osallistunutkaan. Meidän tasting oli ilmeisesti hieman muokattu, mutta tähän samaan tyyliin pääsee kuka tahansa turisti tutustumaan viineihin Jacob's Creekillä. Suosittelen ehdottomasti, jos joku kerta satut olemaan Adelaidessa ja Barossan viinialueella!

Tastingissä testasimme sitä, miten eri ruoat muuttavat viinin makua. Jos lasissa on esimerkiksi hurjan ihana, rapsakka Riesling, haihtuu sen hapokkuus ja raikkaus taivaan tuuliin, jos ennen viinin maistamista syö sitruunaa. Suola taas pehmensi tuhdin punaviinin tanniineja, eikä siis ole yhtään ihme, että joitain punaviinejä kutsutaan pihviviineiksi. Ihanan marjaisan mausteinen Grenache-rypäleestä tehty punaviini taas pääsi loistamaan, kun ensin kastoi mansikkaa mustapippurijauheeseen ja popsi mansikan mustapippureineen ennen viiniä. Sekä viinin marjaisuus että pippurisuus tulivat esille täysin uudella tavalla. Menimme halpaan siinä, että vihreän värinen hyytelö olisi ollut limeä, kun todellisuudessa se oli appelsiinia. Viimeisen mustassa lasissa olleen roseen tunnistimme roseeksi, mutta kaikkiaan oli upeaa päästä testaamaan, miten näkö-, haju- ja makuaistit kulkevat rinta rinnan.

Tämä oli kivaa!

Viinitarhoja, kenguruita, hyvää ruokaa ja niitä erinomaisia viinejä


Loppuaika meitä kierrätettiin viinitarhoilla sekä tutustumassa viininviljelyyn että kengurujahdissa, nautimme ihanasta Jacob's Creek Le Petit Rosésta piknikillä, joskin pääosin helleaallon vuoksi sisätiloissa, sekä ihmettelimme viskitynnyrikypsytettyjä Jacob's Creek Double Barrel -viinejä ja maistoimme, miltä viini viskitynnyristä käsin maistuu. Täytyy sanoa, että tämän viinitalon viinivalikoima on ihan uskomattoman laaja, ja mikä määrä ammattitaitoa näiden viinien taustalta löytyy! Me lounastimme matkamme aikana viiden eri viinintekijän kanssa, ja ilokseni voin todeta heidän kaikkien olleen naisia - nuoria naisia! Toki viinintekijöiden joukosta löytyy myös miehiä, sillä näin laajaan viinivalikoimaan tarvitaa hurja määrä viinintekijöitä.

Mutta tästä kaikesta lisää tuonnempana. Koimme ja näimme niin paljon, että tässä on hetki sulateltavaa, jotta saan sanat ja kuvat järjestykseen.Minun matkani jatkui Fidzille ja Annin Melbourneen


Hyödynsimme molemmat Annin kanssa Australian matkan ja yhdistimme matkaan myös omaa lomaa. Emme siis lentäneet maapallon toiselle puolelle vain kolmen päivän ajaksi. Anni jäi lomailemaan Australiaan pidemmäksi aikaa ystävien luokse, kun minä taas lensin jouluksi Fidzille.

Ensitunnelmia minun Fidzin osuudestani löytyy jo hieman täältä. Annin Australian matka sen kuin jatkuu ja jatkuu, ja sitä voi seurata Annin Instagramissa.

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Olipahan tämä valtavan upea reissu ja kyllähän sen huomasi, kuinka onnellinen viini- ja ruokamatkailua rakastava oli Barossassa :-) Itsekin mielelläni kiertäisin Australian viinitiloja ja muutenkin kiinnostaisi koko maa pidemmälle retkelle.

  Uskoisin kuitenkin, että seuraava viinitilavierailuni tulee olemaan Euroopassa ja siihenhän olisi loistava vaihtoehto Campo Viejo ja Baskimaa ;-) Näkisin itseni siellä unelmien makumatkalla Euroopassa! Aika näyttää, saanko tämän toiveen toteutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jotenkin ajatellut, että Australiaan voi lähteä vasta sitten, kun on tosi paljon aikaa käytettävissä - siis vähintään kolme-neljä viikkoa. Onneksi tuli tehtyä tämä reissu, niin huomasin, että pariksikin viikoksi voisin helposti lähteä tuonne uudelleen.

   No hei Campo Viejo Riojan alueella on ihan ehdoton! Pidät varmasti!

   Poista
 2. Barossa on ihana viininviljelyalue, jossa kannattaa mahdollisuuksien mukaan poiketa pienemmillekin tiloille. En koe olevani mikään viiniosaaja, enkä oikein "löydä" viineistä tyyliin kirsikkaa, tammea ja mitä lie savua :D. Kuitenkin noissa viinimaisteluissa, kun joku selittää eroista ja pääsee samalla maistamaan, eroja alkaa huomata. Ne ovat hyviä tapoja oppia viineistä ja löytää omaan makuun sopivia suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä joskus tuonne päädyn, niin olisi kyllä mukavaa vierailla pienemmilläkin tiloilla. Nyt olimme Jacob's Creekin vieraina ja keskitimme kaiken huomiomme tietysti heihin. Suuren talon etuna ehdottomasti onkin se, että heidän kierroksensa ja elämyksensä ovat tosi pitkälle vietyjä, ja niistä saa tosi paljon irti myös kokemattomampi viininmaistelija.
   Ammattilaisen kuuleminen on kyllä ihanaa, oli ala mikä tahansa!

   Poista
 3. Oi-joi. Tuonne!

  Olen nauttinut suunnattomasti juuri viinitilojen ruoka + juoma yhdistelmistä. Tietenkin pelkät maistelutkin ovat ihania, mutta jos voi/pääsee ruokailemaan viinitilalla, on yleensä odotettavissa jotain erityislaatuista.

  Tuo teidän viininmaistelu erilaisten ruoka-aineiden kanssa on kyllä silmiäavaava. Miten erilaiset hedelmät, mausteet ym. vaikuttavatkaan siihen, miten viinin suussa maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin! Kun viinitilalla on ravintola, on ruuat suunniteltu viinejä silmällä pitäen ja makumaailma näin paljon monipuolisempi.

   Tuo tasting oli tosi hienosti rakennettu, varsinkin, kun mukaan oli otettu myös näköaisti, mitä harvemmin tulee ajateltua maistellessa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan