Slider

Novotel Barossa Valley - hyvätasoinen Resort keskellä kaunista Barossan viinialuetta

sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Olin joulukuussa työmatkalla Australiassa, Barossan laaksossa. Majoitukseksi australialaisten kollegoideni toimesta meille oli varattuna Novotel Barossa Valley Resort. Täytyy tunnustaa, etten ollut ottanut mitään selville koko Barossan alueesta ennen matkaa, ja jotenkin ajattelin meidän majoittuvan jokseenkin lähellä Adelaiden kaupunkia. Kuinka väärä mielikuva minulla olikaan.

Me majoituimme nimittäin keskellä Barossan viinialuetta. Minne ikinä resortilta katsoikin, näki nämä upeat Barossan viinimaisemat. Ihan mieletöntä!Hotelli on toki myös rakennettu rinteeseen niin, että maisemat pääsevät häikäisemään tuon tuosta. Aamiaishuoneesta katseltiin tuota rauhoittavaa maisemaa, resortin ympäri kulki lenkkipolku, jonka varrelta tietysti pystyi ihastelemaan viinitarhoja, ja resortin uima-allasalue oli niin ikään Barossan parhailla paikoilla. No, vaihtoehtojahan tässä ei ollut, sillä joka puolelle katsottaessa oli niin kaunista!


Perussiistit, tilavat huoneet parvekkeilla


Hotelli ei ole uusista uusin, muttei vielä ränsistynytkään. Tähtiluokitus taitaa olla neljä. Huoneet ovat siis hyvässä kunnossa, mutta tyylin huomaa hieman vanhahtavaksi. Minulla oli melko iso huoneisto, jossa oli pieni keittiön tapainen ovesta sisään astuttaessa. Siinä ei siis ollut keittolevyjä, mutta allas, jääkaappi ja mikro kuitenkin. Hanavesihän on Australiassa juomakelpoista, ja vesipullon täyttäminen "keittiössä" on huomattavasti mukavampaa kuin vessassa. Joskin lämpöaallon aikaan, kun ulkona oli +46 astetta ja ylikin, oli hanavesi melkoisen lämmintä.

Huoneissa oli ilmeisesti kaikissa oma parveke tai terassi, ja myös niistä pääsi ihastelemaan tuota samaista Barossan upeaa viinitarhamaisemaa.

Kun kirjauduimme hotelliin sisään, meille annettiin lappu, missä kerrottiin, että näin luonnon keskellä myös ötököitä saattaa tulla huoneeseen. Ensimmäisenä aamuna minulla olikin pari kuoriaista suihkussa ja yök, kun minun piti itse hankkiutua niistä eroon.

Käärmeiden vaara lenkkipolun ulkopuolella ja jopa huoneissa


Myös käärmeistä varoitettiin respassa, ja sellaisen saavuttua huoneeseen pitää välittömästi ilmoittaa hotellin henkilökunnalle. Nämä tapaukset ovat onneksi kuitenkin hyvin epätodennäköisiä ja harvinaisia. Hotellia kiertävällä lenkkipolulla käärmeet ovat kuitenkin todennäköisempiä. Tai ei itse lenkkipolulla, vaan sen ympärillä. Kyltit kyllä kertoivat, ettei lenkkipolulta käärmeiden vuoksi kannata poiketa.Kattava aamiainen ja viinitastingejä


Hotellilla on ravintola, jossa tarjoillaan niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin, ja baari on avoinna koko päivän iltamyöhään asti. Ainakin aamiainen oli todella kattava ja laadukas. Tarjolla oli jopa Australian erikoisuutta Vegemiteä, jota minäkin reippaana testasin heti ensimmäisenä aamuna. Ajattelin maistaa sitä aivan pikkiriikkisen veitsenkärjellisen, ennen kuin mahdollisesti pilaisin leipäni tällä ihmeellisellä levitteellä. Tämä milli x milli määrä riitti. Jäätävä hiivaisen suolainen maku ei lähtenyt suusta millään pois, enkä näin pilannut muita ruokia Vetemitella. Pitäkää Vegemitenne. Huh.

Lounaita ja illallisia en testannut, mutta baarin ehdimme testata ja todeta sen miellyttäväksi illanviettopaikaksi.

Uima-allasalue, kuntosali, golfkenttä ja lenkkipolkuNovotel Barossa Valley sijaitsee käytännössä keskellä viinialuetta, ja lähistön pääasiallinen nähtävyys on nimenomaan viinitilat. Onkin erityisen miellyttävää, että hotellilla on erinäisiä aktiviteetteja tarjolla. Viinialueen hotelli tietysti tarjoaa viinitastingejä, mutta heillä on myös uima-allasalue, kuntosali ja golfkenttä. Hotellialuetta kiertää lisäksi lenkkipolku, jolta, kuten jo aiemmin totesin, ei kannata poiketa käärmeiden vuoksi.

Näiden muiden aktiviteettien perässä en kuitenkaan lähtisi Barossaan, vaan ne ovat mukava lisä viinimatkailuun.

Kengurut kuulemma kerääntyvät usein hotellialueen ympärille ja aamuisin etenkin golfkentälle. Minä heräsin ensimmäisenä aamuna jo viideltä jetlageissani, ja tietysti hyppäsin heti pystyyn ja kiertämään hotellin aluetta, mutta en nähnyt kuin yhden pupun ja erinäisiä lintuja. Ei kengurun kengurua.

Onneksi näimme kenguruita myöhemmin viinitarhoilla kierrellessämme. Niistä lisää tuonnempana.

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia - etenkin monessa kuvassa upea valaistus.
  Tuosta käärmekuviosta tuli mieleeni, että Afrikassa joku selitti joskus, että pihat ovat usein tyhjiä hiekkakenttiä ja syynä on se, että näin saadaan edes jossain määrin alueella mahdollisesti liikkuvat käärmeet pysymään poissa asunnoista.
  Australian viinitiloilla ei ole tullut kierreltyä, mutta Uudessa Seelannissa kyllä ja ainakin osassa niissä oli myös majoitusta tarjolla - ja kun viinistä puhutaan, niin varmaan ihan hyvä juttu, etenkin autoileville turisteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Tuo ihana auringonvalo oli sekä kuvien puolesta että pimeän syksyn jälkeen aika ihanaa!

   Viinitilavierailuilla on kyllä erityisen tärkeää se, että lähellä on mahdollisuus yöpyä. Olisi kurjaa mennä viinimatkalle, mutta ei voisi nauttia viinejä.

   Poista
 2. Oi, muutamassa kuvassa on upean punainen valo, ihan sellainen helteen hehku välittyy kuvista! Hulppeat maisemat, kyllä tuolla viihtyisi viinien ystävänä mainiosti. Tuo käärmevaara kyllä veisi varmaan yöunet tai ainakin pitäisi aina iltaisin tehdä katsastus huoneessa, ettei siellä luikertele mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta hotelli viinitilalla! Australia on toivelistalla, mutta mieheni jaksaa aina muistuttaa noista myrkyllisistä eläimistä, ja nuo kyltit toivat sen jälleen mieleen! Täytyypä muistaa laittaa viinitilat listalle. Harmi ettei kenguruita näkynyt.

   Poista
  2. Tuolla oli kyllä upeat puitteet maiseman ja valon puolesta!

   Minulle ei kyllä tullut mieleen tarkastaa huonetta käärmeiden varalta. Veikkaisin, että jos sellainen eksyisi huoneeseen, menisi se varmaan niin piiloon, ettei sitä varmaan itse osaisi nähdä. Voi myös olla, että olin sen verran jetlagissa, etten edes jaksanut pohtia käärmeitä.

   Poista
  3. Martta: Harmitti tosi paljon silloin aamulla, ettei ollut kenguruita, mutta oli onneksi vasta ensimmäinen aamu, ja myöhemmin ehdimme nähdä kenguruita kyllästymiseen asti :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan