Slider

Joululoma kuvankauniilla Fidzin Yasawa-saarilla – kuin suoraan Disneyn Vaianasta

lauantai 4. tammikuuta 2020

Vietin viime jouluna ensimmäistä kertaa joulun ilman lastani. Lapseni kun viettää joka toisen joulun minun ja joka toisen isänsä kanssa. Päätin jo ennakkoon haluavani matkustaa niin kauas kuin mahdollista, niin kauniisiin maisemiin kuin mahdollista. Enhän halunnut umpisurkeaa joulua yksin Suomessa. Ja ei, perhejoulu Suomessa ilman omaa lastani ei myöskään tuntunut hyvältä vaihtoehdolta.Kuin tilauksesta, pääsin työmatkalle Australiaan joulua edeltävällä viikolla, mikä tarkoitti sitä, että pystyin lentämään joululomakohteeseeni Australiasta. Tiesin saman tien, minne menisin: Fidzille!

Fidzillä ehtii lyhyessä ajassa paljonTarkoituksenani oli viettää kuusi yötä Fidzin Yasawa-saarilla – sellaisilla sanoinkuvaamattoman kauniilla pikkusaarilla. Lopulta saariryhmän yli pyyhkäissyt sykloni ajoi minut pois jo neljän yön jälkeen. Tuo kuulostaa näin jälkikäteen aivan uskomattoman lyhyeltä ajalta, sillä minusta tuntuu, että olisin lomaillut Fidzillä ainakin kaksi viikkoa. Kokonaisuudessaan olin Fidzillä yhteensä kuusi yötä, kun mukaan otetaan kaksi pääsaarella vietettyä yötä. Fidziä täynnä tulee olemaan myös blogi talven aikana, sillä ehdin nähdä ja tehdä niin paljon tuona aikana, että oksat pois.

Ehdin rentoutua kirjani kanssa, vaikkakin paikka oli sosiaalisempi kuin mitä olin osannut odottaa.

Kiipesin Wayan saaren korkeimmalle kohdalle. Tässä kuvassa tosin ollaan vasta puolivälissä matkaa!

Vierailin paikallisessa päiväkodissa ja tapasin kylän lapsia, joille sain viedä tuliaisia Muumilta.


Disneyn Vaiana-elokuvan maisemissa


Fidzin Yasawa-saaret olivat niin paljon upeammat kuin mitä olisin koskaan osannut unelmoida. Rakastuin salamana näihin Disneyn Vaiana-elokuvan tyylisiin maisemiin. Turkoosi meri ja vettä reunustavat palmut yhdistettynä trooppisen metsän peittämiin vuoriin, rento tunnelma, paikalliset perinteet sekä ystävälliset ja iloiset ihmiset.

Jos olet suunnittelemassa Fidzin lomaa, opettele sana Bula. Se tarkoitta hei, ja sitä käytetään todella monessa eri tilanteessa. Kun vain kajautat ilmoille Bula, olet tervetullut Fidzille.

Fidzi oli satumaisen valloittava! Toivottavasti minulle vielä joskus tarjoutuu tilaisuus palata saarille.
Millainen oli jouluni Fidzillä


Joulu Fidzillä oli minulle kuin mikä muu tahansa ajankohta. Toki resorteissa oli isot joulupöydät katettuina, joka paikassa oli joulukuusia, piparkakkutaloja ja muita joulukoristeita. Venekyytiäni Paradise Cove Resortissa oli vastassa tämän jutun ensimmäinen varsinainen tonttukaksikko. Aivan hulvattoman hauskaa! Silti varsinainen joulutunnelma jäi kyllä tuonnemmaksi, ja vietimmekin joulua vasta eilen Jyväskylässä. Vanhempani paistoivat kinkun ja kattoivat joulupöydän, ja avasimme pukin jouluna meille jättämät lahjat.

Fidzillä minulla ei ollut edes tarvetta viettää joulua palmujen alla omassa rantamajassani. Mitä nyt kannoin tonttulakin mukanani, ja otin joulukuvia oman rantabungalowini pihassa. Kippistelin kyllä muiden turistien kanssa joulua moneen otteeseen. Norjalaisten kanssa jouluaattona, sillä myös he olivat sitä mieltä, että se on juuri se oikea päivä viettää joulua ja muiden kanssa vielä joulupäivänäkin.

Itseasiassa ensimmäistä kertaa tulin ajatelleeksi sitä, miksi Suomessa joululahjat annetaan jouluaattona, kun aika monessa muussa maassa vasta joulupäivänä. Mutta asiahan on päivän selvä. Joulupukki kun asuu Suomessa, jakaa hän lahjat ensimmäisenä Suomeen ja vasta sitten muualle. Miksen aiemmin tätä ollut tajunnut?
Tässä siis vasta joulufiilistelyä ja ensimakua kuvien muodossa siitä, miltä Fidzillä näyttää, ja mitä kaikkea ehdin tuon neljän päivän aikana saarilla puuhata. Ota somekanavat seurantaan ja pysy kuulolla, jos tämä yksi maailman kauneimmista minun näkemistäni paikoista kiinnostaa.

Ja missä se Fidzi oikein sijaitsee. No täällä, kartan osoittamassa kohdassa, jossa minä kuvakaappausta puhelimestani ottaessani olin, eli Eteläisellä Tyynellämerellä, aivan päivämäärärajan tuntumassa, 11 tuntia edellä Suomen aikaa.

PS. Edelleen on vaikeuksia valvoa iltakuutta pidemmälle, ja sisäinen kello herättää viimeistään kuudelta. Tosin toivottavasti tämä rytmi pysyy töiden aloittamiseen asti :)Vietätkö sinä joulut Suomessa vai maailmalla? Missä olit viime jouluna?

Pysy mukana matkassa:

12 kommenttia:

 1. Upeita maisemia! Onneksi ehdit nauttia saaresta edes osan suunnitellusta etkä jäänyt jumiin syklonin vuoksi. Oli mukavaa seurata reissuasi Instasta ja palaan tänne vielä varmasti uudelleen kauniisiin meri- ja palmumaisemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdin tosiaan! Olisi ollut kurjaa, jos koko reissu olisi jäänyt välistä syklonin takia.

   Poista
 2. Hienoissa maisemissa sait kyllä joulua viettää! Kerkesitkö muuten snorklaamaan tuolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin snorklaamaan! Kävin kerran naapurivillassa asuvan australialaisperheen mukana. Yksin en olisi uskaltanut lähteä ja ohjatut retket sattui huonoihin aikoihin. Onneksi oli mukavia naapureita :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että ehdit! Ja kiva tietää, että myös ohjattuja retkiä oli tarjolla. Millaista pinnan alla oli?

   Poista
  3. Pinnan alla oli tosi paljon kaloja, mutta harmillisesti sää oli vähän pilvinen, eikä näin korallien väriloisto päässyt kunnolla esille. Välillä aurinko pilkahti ja oli kyllä tosi paljon kauniimpaa.
   Minulla ei ole vertailukohteita tuolla seudulla, mutta aussiperhe, jonka kanssa kävin snorklaamassa, kertoi, että tuolla on heidän muutaman eri hotellin kokemuksen perusteella parhaat snorklauspaikat Yasawa-saarilta.

   Poista
 3. Tämä tuli kuin tilauksesta. Fidzi on omilla haavelistoillani syystä, että meillä on tarkoitus lähteä vuoden kuluttua Uuteen Seelantiin ja haluaisin lentää samalla reissulla Fidzille. Vaimo ei ole oikein innostunut, joten katsotaan miten käy. Pitääpä lueskella niitä lyhyen visiittisi kokemuksia. VÄhän mietityttää tämä ajankohta, sillä olen ymmärtänyt, että näihin aikoihin noilla saarilla riittää sadetta ja tuulta. Saas nähdä miten apan ja mammun suunnitelmat etenevät. Pysyn linjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti yhdistämään Uuden Seelannin reissuun Fidzin. Siellä oli sitten niin kaunista! Ja Uudesta Seelannista on niin lyhyt matkakin tuonne. Huono sää tuolla on vain ajoittaista, eli hyvin uskaltaa lähteä!

   Poista
 4. Fidzi on ollut munkin haavelistoilla jo vuosia!
  Ja näyttää sun kuvissa juuri niin houkuttelevalle kuin sen olen aatellutkin olevan!!
  Muistan lukeneeni tosta syklonista ja mahdollisesta lentojen peruuntumisesta jossakin sun sosiaalisessa mediassa tuolloin.
  Kiva kuulla että kaikesta huolimatta sait nautittua lomasta tuolla, vaikka ainahan loman lyhentyminen harmittaa. Etenkin semmoisessa kohteeessa jonne on suht pitkä/hankala/kallis päästä.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää Fidzi juttuja, etenkin hinnat noiden huikeiden maisemakuvien lisäksi kiinnostaa mua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se oli minunkin haavelistoillani vuosia! Ja kannatti sitä siellä roikottaa - olipahan niin ihana!

   Loman lyhentyminen ei ehtinyt kovinkaan paljoa harmittamaan, olin pääasiassa vain iloinen siitä, ettei koko loma peruuntunut syklonin takia. Niinkin olisi voinut käydä.

   Poista
 5. Itse kävin ensimmäistä kertaa Fidzillä viime vuonna, ja oli kyllä ihanaa ja eksoottista! Mietin itsekin ensin Yasawa-saaria, mutta jotenkin niitä tyrkytettiin niin hanakasti mielestäni kalliilla Bula-passeilla ym. saarihyppelylipuilla ryyditettynä, että päätin sitten skipata kokonaan ja kävin Taveuni-saarella ja Moturiki-saarella homestayssä. Mutta ilmeisesti tuolla saarella, missä olit, oli kuitenkin myös paikallista elämää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yasawa-saarilla on paljonkin homestay-mahdollisuuksia. Minä otin lautat hotellin kautta, mutta erikseen lautat ja majoitukset ostamalla pääsee ilmeisesti suhteellisen edullisellakin. Minä en tässä lähtenyt säästelemään rahaa, sen kerran kun olin noin pitkällä :)
   Ja juu, noilla kahdella saarella, missä olin, oli myös paikalliset kylät.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan