Slider

Aquarius on the Beach – hotellikokemus Fidzin pääsaarella Nadissa

sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Saavuin joulukuun lopulla Fidzille illan viimeisellä Sydneyn koneella. Olin perillä noin kahdeksan aikaan illalla, mikä tarkoittaa Fidzillä sitä, että on jäätävä pääsaarelle. Pienten saarien lautta- ja muut yhteydet kulkevat vain päivänvalossa, eli jos perillä ei ole heti aamusta, on vähintään ensimmäinen yö majoituttava pääsaarella Viti Levulla.Minun lentoni saapui Fidzin kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee Nadin kaupungissa. Olin varannut seuraavalle päivälle lautan Yasawa-saarille, enkä halunnut panostaa majoitukseen juurikaan. En halunnut varata parin kympin kotimajoitusta ilman ilmastointia, mutten myöskään satojen eurojen resortia. Tässä välimaastossa Nadissa on onneksi paljonkin valinnanvaraa.


Minä valitsin noin 50 euroa maksavan Aquarius on the Beach -hotellin. Hotelli sijaitsee nimensä mukaisesti rannalla, ja se on vain vartin automatkan päässä lentokentältä. Lentokenttäkuljetus Aquarius on the Beach -hotelliin maksoi hotellin kautta otettuna 14 Fidzin dollaria (noin 7 euroa), ja kuljettaja oli kentällä vastassa.

Myös lentokentällä on edullisia hotelleja, mutta halusin nähdä myös Nadin rannan, sen kerran kun olin siellä asti. Rannasta voisin sanoa kauniisti, että tulipahan nähtyä. Eipä jää ainakaan harmittamaan, etten olisi nähnyt.
Hotelli on siisti ja puhdas, eikä siinä ole ihmeellistä valittamista, ei siinä mitään. Mutta ei siinä ole erityistä kehumistakaan. Hotelli palveli hyvin yhden yön majoitustarvettani sekä tarvettani nähdä Nadin ranta. Molemmat tarpeet täyttyivät erinomaisesti, mutta onneksi kyytini Yasawa-saarten lauttaan haki minut jo yhdeksältä aamulla. En nimittäin olisi halunnut olla paikassa oikeastaan yhtään kauempaa, varsinkin kun tiedossa oli jotain parempaa.

Huoneeni oli pieni, mutta siisti. Ilmastointi toimi hyvin ja suihkusta tuli lämmintä vettä. Aivan kelpo siis.
Hotellin aamiainen oli ihan hyvä. Minä tilasin setin, missä oli munakasta ja leipää. Ja täytyy myöntää, että olihan sitä aika ihanaa syödä tropiikin lämmössä ja kosteudessa, katsellen uima-allasnäkymää meren äärellä. Aamiainen maksoi 15 paikallista dollaria, eli noin 7,5 euroa.Hotellin ympäristöä en ehtinyt tutkimaan kovin paljoa, mutta ainakaan se ranta ei ollut ihmeellinen. Se oli ranta, muttei sellainen unelmien palmuranta, miksi Fidziä voisi kuvitella. Ne unelmat löytyvät niiltä pikkusaarilta, tai vaihtoehtoisesti kauempaa pääsaarelta. Eivät aivan näin läheltä kaupungin keskustaa.

Seven Seas -bloggaajat lomailivat Fidzin pääsaarilla, ja heidän matkakokemuksia pääsee lukemaan täältä. Myös pääsaarella voi siis olla hienoa.

Hotellilla on pieni myymälä, ilmeisesti jotain iltaohjelmaa ja he auttavat retkien buukkailuissa. Tämän enempää en ehtinyt ottamaan selville.Toki jos olisin jäänyt pääsaarelle päiväksi, olisin lähtenyt jollekin järjestetylle retkelle sademetsiin mutakylpyihin, paikallisiin kyliin ja markkinoille, kasvitieteellisiin puutarhoihin ja kirkkovierailuille. Myös pääsaaren nähtävyystarjonta kuulosti houkuttelevalta. Mutta täytyy sanoa, etten kuitenkaan ole yhtään harmissani siitä, etten ehtinyt nähdä pääsaarta tämän enempää. Päinvastoin, olin hurjan onnellinen päästessäni hyppäämään veneen kyytiin kohti unelmaani, Yasawa-saaria ja Disneyn Vaiana-elokuvan maisemia. Niistä lisää myöhemmin.

Pysy matkassa mukana: 

6 kommenttia:

 1. Ollaan yövytty just tässä samassa hotellissa Fidzillä! Meillä kävi vielä niin, että osuttiin Fidzille pyörremyrsky Winstonin aikaan ja todettiin tämä hotelli hurrikaanin kestäväksi ;D Monista muista hotelleista meni sähköt heti myrskyn alussa, mutta me porskutettiin generaattorin voimin koko myrsky-yö. Nadin ranta ei tosiaan ollut mikään kaunis ja me jäätiin tonne myrskyn jälkeen jumiin useaksi päiväksi, joten seutu tuli vähän liiankin tutuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no tämähän onkin sitten varsin hyvä hotelli! :D Mä olin myös Fidzillä syklonin aikaan, joskin ehdin juuri syklonin alta pois, kun sain vaihdettua Nadi-Sydney-lentoni niin, etten myöhästynyt Australiasta lähtevältä Suomen paluulennoltani.

   Se myrskyn jälkeen jumiin jääminen oli siis minullakin hiuskarvan varassa, mutta onneksi vielä ne aamun koneet ehti lentää myrskyn alta pois.

   Poista
 2. Ihan viihtyisältähän tuo näyttää minun mielestäni ja kiva siellä olisi majoittua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ok tuo hotelli tosiaan oli, mutta sijainti oli kyllä vähän kökkö. Tai siis jos menee paratiisiin, olisi kiva päästä paratiisiin. Tuolla se osuus ei ihan kohtaa.

   Poista
 3. Joskus jos on mahdollista, haluan käydä myös Fidzillä. Näyttää upealta ja varmasti toiset saaret vielä kauniimmilta. Lentokenttäkuljetus ei kallis ole ja kun kuski jo valmiina odottamassa. https://www.taksiennakkoon.fi/henkilokuljetus

  VastaaPoista
 4. Onpas todella mukavan näköinen saari tuo, melkein kuin paratiisi. Olen itsekin matkustellut paljon tuolla päin ja en kyllä nimenomaan menisi hotelliin, jossa ei ole ilmastointia, sillä itse en ainakaan pysty nukkumaan liian kuumassa ja kosteassa, niin mielellään maksaa vähän vaikka ekstraa. Kiitos hyvistä vinkeistä ja muutenkin mukavasta kirjoituksesta, pitääpä ehdottaa ystävälle matkaa Fidzille!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan