Slider

Kaksi erinomaista majoitusvinkkiä Portoon - hyvä hotelli ja uniikki portviiniaiheinen hostelli

keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Olin Portossa työmatkalla marraskuun puolivälin paikkeilla. Yövyimme aivan Dourojoen lähettyvillä Porton vanhankaupungin puolella jokea todella mukavassa ja hyvässä neljän tähden hotellissa. Matkan aikana pääsimme kuitenkin kurkkaamaan vain reilu vuosi sitten avattuun mielettömän hienoon hostelliin. Jos hostelli-sana saa niskavillasi nousemaan pystyyn, voit huoletta laskea ne alas ja lukea myös tämän majoitusvinkin. Nyt ei nimittäin puhuta ihan mistä tahansa hostellista. Nyt puhutaan mielettömän upeasti konseptoidusta, Sandeman-portviinitalon hostellista.

The House of Sandemanin edestä näkyy siis tämä upea näkymä Porton vanhaankaupunkiin.

Tässäpä siis tulee kaksi hotellivinkkiä Portoon:

1. The House of Sandeman - portviinitalon uniikki hostelli 


Vaikka kuinka olen hotelli-ihmisiä, saa The House of Sandeman kunnian olla vinkki numero yksi. Minä olen nimittäin juuri se, joka ei enää näillä kilometreillä valitse dormia, vaan etsii mieluummin hyvän hotellin.

Mutta. The House of Sandeman.

Tässä on sellainen hostellikonsepti, ettei minun matkoillani ole vastaavaa tullut vastaan. The House of Sandeman on siis Sandeman-portviinitalon konseptoima hotelli ja heillä on sekä dormeja että yksityisiä huoneita omilla kylppäreillä. Yleiset tilat on viihtyisät ja illallisen saa seitsemällä eurolla.

The House of Sandemanin sijainti on mitä täydellisin. Se sijaitsee aivan Dourojoen varrella Vila Nova de Gaian puolella samassa rivistössä, missä on portviinitalojen kellarit, paljon ravintoloita ja terasseja. Muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä on Porton vanhankaupungin puoli, eli The House of Sandemanilla asut käytännössä koko kaupungin sydämessä.

Kun näin tämän hostellin, aloin välittömästi pohtia, miksei minun hostelliaikoinani ollut tällaisia tarjolla? Kuvat kertovat varmasti enemmän kuin tuhat sanaa, joten laitoin kuvia hieman enemmän kuin olisi ehkä tarpeenkaan.

Vaikka muuten kierrän hostellit kaukaa, on The House of Sandeman niin upea kokonaisuus, että juoksisin seuraavalla Porton matkallani kiljuen ja innosta hypellen tänne. Hintaa dormipaikalle on noin 20 euroa ja yksityinen huone maksaa reilun satasen. Molemmat hinnat sisältävät vieläpä aamiaisen.Yleisissä tiloissa voi istahtaa katsomaan ikkunan äärelle Douron jokimaisemaa.
The House of Sandemanilta löytyy huoneita omalla kylppärillä.

Dormin sängyt on tehty viinitynnyreiden rautakehikoista. Niin upean näköisiä!!
2. Hotel Carris - neljä tähteä hyvällä sijainnilla


Jos kaikesta The House of Sandemanin hehkutuksestani huolimatta haluat hotellimajoitukseen, on Hotel Carris erinomainen vaihtoehto siihen.

*Hotel Carris sijaitsee The House of Sandemanista katsottuna juuri toisella puolella Dourojokea, eli Porton puolella. Hotellilta on yhden korttelin verran matkaa joen rantaan, eli myös sen sijainti on erinomainen, ja kävellen pääsee myös täältä näkemään koko kaupungin komeuden.

Hotellin yleiset tilat olivat luolamaisen upeat, mutta huone oli kovin tavallinen. Hyvä siis se huonekin oli, mutta yleisistä tiloista tulleena odotin jotain pientä extraa myös huoneessa. Hotellin aamiainen oli hyvä ja kattava - joskin näissä huvittaa aina se, miten herkkuja on 80 % kaikesta tarjonnasta. Onneksi sentään kokonaisuus oli niin runsas, että sillä 20 prosentillakin sai todella hyvän ja ravitsevan aamiaisen aikaan. Portugalissa kun lounastetaan niin kovin myöhään, oli aamiainen valittava erityisen tarkkaan. Aamiaisen hauskin osuus oli Mimosa-baari, jossa pystyi sekoittelemaan mehusta ja kuohuviinistä itselleen aamucocktailin. Niin minäkin olisin tehnyt, ellei vastassa olisi ollut pitkä kokouspäivä.

Hotellilta löytyi myös pieni kuntosali, mitä kävin testaamassa, kun sää oli niin sateinen, etten viitsinyt lähteä ulos lenkille.

Hintaa Hotel Carrisilla näyttää olevan noin satasen luokkaa aamiaisella. *Tämän hetken hinnat pääset näkemään Booking.com -sivustolta tästä linkistä.

PS. Herkkäunisen kannattaa muistaa ottaa korvatulpat mukaan. Liikenteen ääni kuuluu todella hyvin huoneeseen. Minä siitä en välittänyt, vaan olen nukahtanut molempina iltoina salamana.Onko sinulla muita hyviä hotellivinkkejä Portoon?

Pysy mukana matkassa:

9 kommenttia:

 1. Nykyisin varmaan totta tuokin, että hostelli-nimikkeellä löytyy hotellihuonetasoista majoitusta, mutta hotelleja lähes poikkeuksetta käyttävä ei vaan ehkä osaa niitä sitten hakea! Tämä vaikutti kyllä ihan hulppealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hieno! Minä olen jo vuosia sivuuttanut hostellit ihan vaan nimensä perusteella. Enpä ajatellut, että hostellien taso voi olla tällaista.

   Poista
 2. Tuo hostelli vaikuttaa kyllä todella mukavalta paikalta yöpyä, eikä dormit ole hinnalla pilattuja. Itse olin reilaamassa nelisen vuotta sitten ja suurimmaksi osaksi hostellit olivat todella kivoja. Ainoa, että Amsterdamissa rahaan nähden sai todella nuhjuisen dormin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on niin pitkä aika hostelleissa yöpymisestä, etten tosiaan tiennyt, että ne voi olla näinkin hienoja. Dormit kierrän kyllä nykyään kaukaa, mutta yksityinen huone omalla kylppärillä kelpaisi tämän tason hostellissa ehdottomasti.

   Poista
 3. Hostelli näytti kyllä niin sympaattiselta, että jopa hetken harkitsin olisinko kuitenkin hostelli-tyyppinen matkailija. Muistin kuitenkin, että inhoan herätä jonkun muun kolisteluun ja jonottaa suihkuun tai vessaan, joten taidan jatkossakin panostaa majoituksiin, joissa oma kylpyhuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä pointti olikin, että näköjään hostellissakin pääsee siistiin yksityiseen huoneeseen, missä on oma kylppäri.
   Dormit minäkin kierrän kaukaa, mutta hostelleja ei näemmä tarvitse vältellä.

   Poista
 4. Portoon ei ole hotellivinkkejä, sillä Porto on vielä bucketlistalla matkakohteista. Mutta hostelleista yleisesti, niin itse käytän niitä vieläki, varsinkin kalliimmissa kaupungeissa, sillä niistä saa usein kohtuuhintaan oman huoneen (ja joskus jopa oman kylppärin). Suihkun ja wc:n voin jakaa, mutta usein pyydän huoneen mahdollisimman läheltä wc:tä, et jos yöllä tarvii käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tiputtanut hostellit jo pitkän aikaa sitten pois. Näköjään ei sille ole tarvetta.

   Poista
 5. Minä olen käyttänyt hostellimajoitusta silloin tällöin, varsinkin kun koko perheen kanssa reissataan. Tämä Sandeman-portviinitalon konsepti kuulostaa ja näyttää kuvien perusteella kyllä todella mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta. Kiitos tästä Porto aiheisesta päivityksestä, saattaa olla, että olemme menossa sinne ensi keväänä ja nämä majoitusvinkit kyllä laitetaan korvan taakse.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan