Slider

Ihanaa lomaluksusta: Uima-altaaseen omalta terassilta

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Olen usein haaveillut hotellihuoneesta, jonka terassilta pääsee suoraan uima-altaaseen. Näin tein myös joulukuun Thaimaan lomallamme, kun kävelimme hotellimme X10 Khaolak Resortin allasalueella. Mietin, miten kätevää olisikaan, kun ei tarvitsisi pakata taaperoperheen uimavarustusta ja lähteä uima-altaalle. Ei tarvitsisi kuin avata terassin ovi, ja olisimme altaalla.Voisin pukea pelkät bikinit päälle, eikä tarvitsisi miettiä, mitkä vaihtovaatteet sitä ottaakaan altaalle mukaan. Mikä paita olisi helppo pukea päälle ravintolassa piipahtaessa, vai olisiko mekko sittenkin parempi? Puhumattakaan uimavaipoista, vaihtovaipoista, lapsen varavaatteista, vesipulloista, vararuuista, hedelmäpusseista, aurinkosuojista, hellehatuista. No, siitä kymmenen kiloa painavasta rantakassista. Jos jotain olisi unohtunut huoneeseen sisälle, sen voisi vain noutaa parin metrin päästä - sieltä omasta huoneesta. Jos tekisi mieli käydä uimassa, mutta aikaa olisi vain vähän, voisi uintireissun silti toteuttaa, kun siirtymisiin huoneesta altaalle ja takaisin ei menisi aikaa. Ja mikä parasta: lapsen päiväunien aikaan kenenkään ei tarvitsisi istua pimeässä huoneessa, vaan voisimme oleilla uima-altaalla, siinä omalla terassilla. Näin jo sieluni silmin itseni makoilemassa aurinkovarjon alla matkaoppaan mainoskuvan tapaan.
Onni potkaisi kesken matkan, kun hotelli ylensi meidät blogiyhteistyönä viimeiseksi kolmeksi yöksi Deluxe-huoneeseen, josta on juuri tämä unelmoimani suora yhteys uima-altaaseen. Vielä tuossa vaiheessa en ollut kuitenkaan täysin varma, olisiko tämä uhka vai mahdollisuus. Tulihan meidän vain viikon kestävällä löhölomallamme pakata ja purkaa tavarat yhden ylimääräisen kerran. Ja vielä suurempana huolenaiheena pohdin sitä, miten ikinä pystymme rentoutumaan energisen, joskin hyvin harkitsevan puolitoistavuotiaan kanssa, kun huoneestamme tulee olemaan suora yhteys altaaseen. Olisiko uima-allasyhteys omalta kaiteettomalta terassilta sittenkään lomaa helpottava unelma vai kenties hermoja raastava painajainen?

Näkymä huoneemme terassilta.


Lapsi päiväunilla :)
Miten huone suoralla yhteydellä uima-altaaseen toimii lasten kanssa?


Kuten kuvista kenties näkyy, oli huoleni turha, ja Deluxe-huone, jonka terassilta on suora pääsy uima-altaaseen oli juuri sitä unelmaa, mitä olin ennakkoon elänyt: helppoa ja rentoa aurinkolomailua, missä lapsiperheen kaikki säätäminen on täysin minimissään.

Puolitoistavuotiasta lasta täytyy joka tapauksessa vahtia. Ei häntä voi jättää yksin leikkimään missään muuallakaan. Hän ei vielä osannut eikä ylettänyt avaamaan terassin lukkoja, eikä huoneen ovia kannattanut hyttysten vuoksi muutenkaan pitää auki. Pelkoa uima-altaaseen pääsystä omin päin huoneessa ollessamme ei siis ollut. Terassilla taas olimme kuin uima-altaalla - niin, uima-altaallahan me olimme (kappas, miten kätevää!). Lapsi leikki terassilla vähintään yhden vanhemman valvovien silmien alla, ja oli yhtä innoissaan kuin vanhempansa siitä, että uimaan pääsi lähestulkoon aina kun vain halusi.

Lapsemme harkitseva luonne on tosin tässä valttina. Häntä ei tarvitse pitää kaksin käsin kiinni siinä pelossa, että hän suin päin hyppäisi altaaseen. Vielä puoli vuotta tätä aiemmin tilanne olisi voinut olla toinen, ja kuka tietää, millainen tempperamentti meitä odottaa ensi talvena - jonkinlainen oma tahto nimittäin antaa jo kuulla itsestään. Tällä lomalla saimme kuitenkin oleilla rennoissa tunnelmissa niin omalla terassillamme kuin muuallakin hotellin allasalueella.


Deluxe- ja Standard-huoneiden erot


Kaikille on jo varmasti täysin selvää, että se selkein ero näiden kahden huoneen välillä on se, että Deluxe-huoneesta meillä oli suora yhteys huoneen terassilta uima-altaaseen, kun taas Standard-huoneesta meillä oli uima-altaaseen pelkkä näköala huoneen parvekkeelta.

Näkymä Standard-huoneemme parvekkeelta.


Muuten nämä huoneet eivät juurikaan eronneet toisistaan. Molemmat olivat studio-huoneita, eli makuuhuonetta ei ollut erikseen. Deluxe-huone oli ehkä aavistuksen suurempi. Sen nurkassa oli sohva, kun Standard-huoneen nurkkaan mahtui nojatuoli.

Pohjaratkaisut olivat tosin niin erilaiset, ettei kokoerolla oikein ollut merkitystä. Pohjaratkaisujen paremmuudesta en sitten osaakaan sanoa, koska minä pidin enemmän Standard-huoneen pohjasta, ja mieheni Deluxe-huoneen pohjasta. Mieheni piti täysin erillisestä kylpyhuoneesta, kun minusta oli taas kätevää, että käsienpesuallas oli huoneen puolella. Pesimmehän siinä käsien lisäksi tuttipulloa ja muita lapsen ruokailuvälineitä. Myös jo aiemmassa postauksessani mainitsema vaatekaappi oli Standard-huoneessa aivan käsittämättömän fiksusti rakennettu. Vaatekaapin sai käytävän lisäksi auki myös kylpyhuoneen puolelta, ja näin aamutakkiin pystyi sujahtamaan kylpyhuoneessa, vaikka se olisikin unohtunut kaappiin roikkumaan (eli aina).

Deluxe-huone, jossa kylpyhuone on kokonaisuudessaan kylpyhuoneen oven takana.

Standard-huone, jossa wc:n käsienpesuallas peileineen on huoneen puolella.

Kätevääkin kätevämpi vaatekaappiratkaisu, joka aukeaa myös kylpyhuoneeseen päin.


Molempien huoneiden varustelu oli täysin samanlainen, mikä kertoo hotellin korkeasta tasosta. Myös kaikkein edullisimmassa huoneluokassa asiakas saa käyttöönsä kaiken mahdollisen, mitä hotellihuone ylipäätään voi tarjota.

Jos et vielä lukenut aiempaa postaustani X10 Khaolak Resortista, voit lukea sen tästä linkistä. Sieltä löytyy laajemmin kokemuksiamme tästä mielettömän hienosta, uudesta merenrantahotellista.

Nämä terassit aivan merenrannan tuntumassa taisivat kuulua sviiteille.


Onko sinulla kokemusta hotellihuoneesta, jonka terassilta pääsee suoraan uima-altaaseen? Ja jos ei, niin kiinnostuitko?

Yhteistyössä: X10 Khaolak Resort


Pysy mukana matkassa:

40 kommenttia:

 1. Lapsi päiväunilla kuva on hauska ja tunne todella tuttu vuosien takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hotellihuone oli juurikin niiden lapsen päiväunien takia aivan erinomainen. Mikäs siinä rentoutuessa uima-altaalla samalla, kun lapsi nukkuu :)

   Poista
 2. Nyt oon monesti miettiny, että tuollainen huone ois kyllä kätevä. Varsinki päikkäriaikaan. Meilä oli häämatkalla Balilla oma uima-allas huoneessa ja oli aivan ihana hypätä uimaan heti herättyään. :) Kallis, mutta niin hintansa arvoinen! :) silloin päätin, että täytyy panostaa toistekki. Oli sen verran luksusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi kätevä! Oma uima-allas on tietty vielä kätevämpi :D Meillä on kerran ollut oma uima-allas ja pari kertaa on ollut niin hiljaista hotellilla, että uima-allas on ollut koko loman vain omassa käytössä. Kätevää sekin :)

   Poista
 3. Varmasti lapsiperheen reissausta helpottava asia, että uima-allas on noin lähellä. :) Oishan joskus itsekin mukava päästä kokeilemaan tollasta luksusta, tosin en tiedä olisiko se sitten hukkaan heitetty hienous, kun ei kuitenkaan hotellilla jaksa niin paljoa norkoilla. Ja jos jaksaa, tulee huono omatunto siitä, että paljon paikkoja jäi näkemättä. Ristiriitasta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään ei ennen lasta juuri hotellilla viihdytty. Seychelleillä meillä oli kolme yötä hieno sviitti omine uima-altaineen, mutta se oli ihan passeli aika paikallaan pysymiseen.
   Nyt lapsen kanssa sitä kaipaa itsekin ihan eri tavalla rentoutumista, joten tällaiset helppoudet on kyllä tosi luksusta ja tulee tarpeeseen :)

   Poista
 4. Onko blogin kuvat aina olleet näin pieniä? Jotenkin sääli, kun ei näe kunnolla.

  No asiaan. Mm. Balilla ja Philippiineillä meillä on ollut huoneita, joista voi sukeltaa uima-altaaseen omalta terassilta. En ole koskaan ajatelut, että se olisi jotenkin erityisen kivaa tai tavoiteltavaa, tosin meillähän ei ole ollut noin pieniä lapsia mukana aikoihin, joten lapsen kanssa tietenkin asia on toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain toiseltakin palautetta, että kuvat olisi jotenkin pienentyneet. Täytyy tutkia asiaa, sillä itse saan kuvat vaikka koko ruudun kokoiseksi hyvälaatuisena. Kiitos huomiosta!

   Niinhän se menee, että joku asia on jollekin luksusta, toiselle taas ihan normaalia.

   Poista
 5. Olen myös itse haaveillut uima-altaasta, johon pääsisi suoraan hotellihuoneesta. Vielä ei ole kohdalle osunut, mutta toivottavasti pian osuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se pian kohdalle osu. Toivotaan ainakin :) Minusta tuntuu, että noita hotelleja, joissa pool access -huone löytyy, alkaa olla aika paljon.

   Poista
 6. Swim up -huone tai oma uima-allas tuo ihmeen paljon lisämukavuutta perheen matkaan, kun ei tarvitse pienten kanssa koko varustearsenaalia kantaa matkojen päähän allasalueelle. Ja huomata sitten allasalueella, että juuri se kaikkein rakkain uimalelu on... missäs muualla kuin siellä kilometrin päässä huoneessa! :D

  Meillä lapset ovat jo kovasti kyselleet viime kesän reissun jäljiltä, että koska mennään taas sinne huoneistoon Italiassa, jossa oli oma allas...

  Todella kiva, että pääsitte testaamaan molemman huonevaihtoehdot ja että swim up -kokemus oli onnistunut pienen matkaajan kanssa. Mukavilta vaikuttivat molemmat huonetyypit ja plussaa hotellille siitä, että standard huonekin oli hyvin varusteltu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ennen tuota swim up -termiä kuullutkaan. Näköjään tuollakin luksuksella on monen monta nimeä :)

   Mekin olemme katselleet jostain päin Eurooppaa taloa omalla uima-altaalla. Vielä ei olla kriteeriemme mukaista löydetty, mutta saa nähdä miten meidän käy.

   Tuo Thaimaan hotelli oli kyllä tosi tasokas!

   Poista
 7. Vaikka ei pieniä lapsia tuo tuntuisi luksukselta. Ollaan noita huoneita joskus jossain muualla katseltukin kun on etsitty sopivaa huonetta. Kivat yksityiskohdat ovat tärkeitä lomaa valittaessa.

  VastaaPoista
 8. Vaikkei ole lapsia niin haaveilen aina tämmösistä huoneista :D

  VastaaPoista
 9. Ai että, tuollaiset huoneet on aivan parhaita, myös tällaiselle ei-lapselliselle! Kyllä mä ainakin ihan into pinkeenä pakkaisin ja purkaisin laukut vaikka useampaan kertaan tuollaisen mahdollisuuden tullen (toki sitten lasten kanssa niitä muuttujia on tässäkin enemmän). Mutta niin tai näin, ihan mahtavaa että saitte tällaisen kokea ja että oli mieluisa kokemus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Ei siinä laukkujen purkamisessa ja pakkaamisessa tosiaan kauaa mennyt kun siihen ryhtyi, mutta jotenkin olin päässyt kunnon lomamoodiin, ja kaikki ylimääräinen tuntui työläältä :D

   Poista
 10. Tuollaisessa mestassa on sellainen paha puoli, ettei hotellista halua lähteä ulos sitten mitenkään! Vähän niin kuin Lada olisi rikki Keski-Aasiassa: Altailta ei pääse pois.

  VastaaPoista
 11. Minäkin ihmettelin, miten pienenä kuvat näkyvät. Uima-allashuone kuitenkin näkyy vaikka postimerkin kokoisena, kuulostaa se sen verran hyvältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kuvat sentään! Täytyy todella alkaa selvittää, mistä ihmeestä se oikein johtuu.

   Poista
 12. Ihanaahan tuo on! Aika mukavaa on sekin, jos on ihan oma uima-allas ��

  VastaaPoista
 13. Lapsi päiväunilla itse uima-altaalla on kyllä lomien lomaa! :D

  VastaaPoista
 14. Kyllä vaikuttaa kätevältä varsinkin noin lapsiperheen näkökulmasta! Ja eipä siinä, kyllä tuollainen järjestely sopisi ilman lapsiakin. Takaisi ainakin maksimaalisen rentoutumismahdollisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki, mikä säästää aikaa, vaivaa ja hermoja, on niin tervetullutta lomalla! :)

   Poista
 15. Näyttää mukavalta ja toimivalta :) En muistaakseni ole yöpynyt vastaavassa huoneessa, mutta toisaalta olen yöpynyt bungalowissa, jonka ovelta oli vain muutaman kymmenen askelen verran matkaa hiekkarannalle ja mereen (Thaimaassa tämäkin). Ehkäpä valitsen siis ennemmin meren rannan kuin uima-altaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantabungalowi olisi myös ihana. Tosin se ei lapsen päiväunien aikaan toimisi, kun en uskaltaisi jättää muutaman kymmenen askeleen päähän lasta nukkumaan yksin, heh :) Mutta veden päällä oleva bungalowi olisikin jo ihan toinen juttu, ja löytyykin unelmieni listalta :)

   Poista
 16. Terassilta uima-altaaseen meiningissä on kyllä lomafiilistä! En muista olenko ollut sellaisessa hotellissa, mutta meidän Balin AirBnB:ssä terassilta pääsi uima-altaaseen, josta pystyi vielä katsomaan leffojakin, kun siihen viritti valkokankaan ja tykin. Oli kyllä melkoisen jees meininki.

  VastaaPoista
 17. Ei vitsi, aivan mahtavaa että saitte upgraden! Tuo on kyllä unelma kenelle tahansa!
  Saako kuviasi muuten isommiksi blogiin? Nyt näkyvät kovin pieniniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin sain ratkaistua kuvaongelman. Olen jakanut puhelimesta linkkejä Facebookiin, ja linkki vie myös läppärillä katsottaessa mobiilinäyttöön, ja tuolloin kuvat on ihan onnettoman pieniä. En tee enää jatkossa niin, ja kaikki pääsetvät katsomaan kuvat oikeassa koossa!

   Poista
 18. Joissain hotelleissa Thaimaassa näihin huoneisiin on ikäraja, jota nuorempia ei saa majoittaa näihin. Oliskohan Chada hotellilla Koh Lantalla ollut jopa 12v. Ja perustelivat ihan turvallisuudella, ettei lapsi vaan vahingossakaan pääse itse yksinään altaalle.

  Toisaalta ihan kiva näin sinkkumatkailijan silmin, ei tarvinnut pelätä että naapureissa olis pieniä lapsia, mie kun mielellään välttelen niitä tilanteita lomalla ollessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikärajalliset hotellit on kyllä hyvä keksintö ja niille varmasti löytyy kysyntää. Me olimme kerran K18-sviittialueella Seychelleillä ja olihan siellä ihanan rauhallista. Alueella oli tosin vain alle 10 huonetta, joten senkin puolesta oli tosi rauhaisaa olla omissa oloissa :)

   Poista
 19. kyllä kelpais. joskus katsoin vastaavaa systerin perheen Aasianreissun lomakuvista ja kyllähän siinä kateus iski .-)

  VastaaPoista
 20. Tykkäisin, mutta ehkä vielä enemmän, jos uima-allas olisi yksityinen! Jaetulla altaalla mietityttäisi sen meluisuus - ja se, että kuka tahansa pystyy (kai?) periaatteessa uimaan huoneeseen, haha. Kiva että saitte upgraden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei ollut ruuhkasta tietoakaan. Meidän huoneen edessä olevassa altaassa ui meidän lisäksi tasan yksi nainen. Hänkin vain kerran päivässä matkauintia.
   Me ei uskallettu jättää terassin ovea auki, jos lähdettiin näköetäisyydeltä pois. Vaikka rauhallista olikin, pidettiin ovet visusti lukittuina.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan