Slider

Mitä kaikkea matkabloggaamisen ympärillä tapahtuu?

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Blogi on ollut minulle sen reilun kolmen vuoden taipaleen ajan paikka, jonne kirjoittelen matkakokemuksiani, laitan säilöön matkakuvia ja -muistoja sekä jaan tätä ihanaa matkailun iloa kaikille siitä kiinnostuneille.

Viime vuoden aikana otin blogiin hieman aktiivisemman otteen, ja tätä nykyä blogin ympärillä pyörii kaikenlaista muutakin kuin vain ja ainoastaan matkat ja niistä raportoiminen. Edelleenkään en ole aktiivisimmista aktiivisin matkabloggaaja, enkä sellaiseksi noin vain pysty ryhtymäänkään. Käynhän kokopäiväisesti töissä ja miehen lisäksi perheeseemme kuuluu energinen puolitoistavuotias. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, ja kaikenlaista pientä olen puuhastellut matkablogin siivellä.Mitä kaikkea muuta matkabloggaamisen ympärillä pyörii?


Yhteistyötä yritysten kanssa
Vaikka pääsääntöisesti maksamme matkamme kokonaisuudessaan itse, eikä minulla ole tarkoitusta heittäytyä täysipäiväiseksi bloggaajaksi ja alkaa tienaamaan blogilla valtaisia summia rahaa, toi viime vuosi tullessaan muutamia blogiyhteistyökuvioita. Kävimme esimerkiksi Savonlinnassa testaamassa yhden yön verran luksushuvilaa Saimaan rannalla ja joulukuun Thaimaan reissullamme hotelli tarjosi kesken lomamme meille ylennyksen parempitasoiseen hotellihuoneeseen.

Kilahtipa sähköpostiluukusta kutsu Tallink Siljan upouuden Tallink Megastarin neitsytmatkalle, jonne jo into piukeana ilmoittauduin. Tämän laivan haluan ehdottomasti päästä näkemään ensimmäisten joukossa.

Hyväntekeväisyyttä Matka 2017 -messuilla
Ensi viikolla osallistun Matka 2017 -messuille ensimmäistä kertaa matkabloggaajan roolissa. Matkablogeissa on vilissyt matkamessutärppejä ja suunnitelmia siitä, miten kukin aikoo viettää päivänsä messuilla. Minun suunnitelmani on hieman avoimempi. Olen ilmoittautunut parille luennolle, mutta sen lisäksi suunnitelmia minulla ei ole. Toiveena kuitenkin on, että palaan messuilta takataskussani valtaisa määrä reissusuunnitelmia kuluvalle matkavuodelle.

Yksi matkamessujen kiinnostavimmista projekteista on Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyystempaus. Matkamessuilla osastolla 7m138 on myynnissä 50 suomalaisen matkabloggaajan valokuvia, joista yksi on minun matkakuvani. Tempauksen tuotoilla tuetaan lasten koulunkäyntiä Pohjois-Laosin Bokeon läänissä.

Näitä mielettömän upeita voi käydä ihastelemassa jo ennakkoon tästä linkistä.

Oma domain ja käyntikortti

Olen pitkään pohtinut oman domainin ostamista, jotta blogin osoite ei olisi tylsän pitkä lahdetaantaas.blogspot.fi. Viikko sitten sain tämän aikaiseksi ja tätä nykyä blogin osoite onkin www.lahdetaantaas.fi.

Innostus domainin ostamiseen lähti oikeastaan siitä, että halusin teettää itselleni Matkamessuja ajatellen käyntikortin. Onpa käyntikortille ollut kysyntää ennenkin varsinkin ulkomailla reissuilla, jolloin keskustelukumppanille sanat Lähdetään ja Taas eivät ole niin kovin tuttuja. Tässäpä käyntikorttini etupuoli nyt sitten komeileekin. Painosta sen pitäisi tulla heti alkuviikosta.Uuden oppimista
Matkablogi on minulle lisäksi kanava kehittyä ammatillisesti. Valtavan ammattitaitoiset matkabloggaajakollegani jakavat aktiivisesti tietoa Facebook-ryhmissämme niin blogeihin, somen kehitykseen, sisältömarkkinointiin kuin videoiden tekemiseen ja hyödyntämiseen. Ja parastahan tässä on se, että kaikkea haluamaansa pääsee saman tien testailemaan ja harjoittelemaan, kun on se oma blogi, jossa kaiken voin toteuttaa juuri niin kuin itse haluan.

Bloggaaminen ei siis todella ole vain ja ainoastaan ruudun tällä puolen istumista ja tekstien naputtelua.

Aktiivisuutta lisää = lukijoita lisää
Aktiivisen otteen myötä myös teitä lukijoita on blogissani käynyt enemmän kuin koskaan ennen. Vuoden aikana blogissa on käynyt noin 3500-5000 yksitäistä lukijaa kuukaudessa, minkä olen kuullut olevat jo varsin hyvä luku suomalaiselle matkablogille. Ja juuri kun kurkkasin Googlen tilastoja, on tästä kuukausi takaperin yksittäisiä lukijoita ollut melkein 6000. Wau, sanon minä!

Luvut eivät yllä Suomen parhaiden matkabloggaajien tasolle, saati sitten lifestyle-blogien tasolle, joilla nuo lukijamäärät täyttyvät viikossa tai jopa päivässä, mutta ovat minusta silti todella, todella hyvät. Niin hyvät, että kehtaan niitä hyvillä mielin huudella ääneen.

Lukijoita lisää = kehuja lisää
Lukijoiden lisääntyessä myös kehut ovat lisääntyneet, ja kukapa ei kehuista pitäisi. Olen aina yhtä onnellinen, kun joku kehuu blogiani tai kirjoitustyyliäni, kertoo saaneensa blogistani vinkkejä omiin matkoihinsa tai jopa rohkaisua matkalle lähtöön. Jos joskus pohdinkin, onko bloggaamisessa ja siihen kulutetuissa tunneissa mitään järkeä, niin tällaisten kommenttien jälkeen vastausta ei tarvitse enää miettiä:
Tunnustusta kollegabloggaajilta
Eikä kiitokset ole rajoittuneet vain lukijoihin. Ennen joulua matkablogeissa kiersi blogitunnustuksia-postauksia, joissa matkabloggaajat listasivat blogeja, joita he itse seuraavat ja pitävät hyvinä blogeina. En itse ehtinyt tarttumaan aiheeseen tuolloin, mutta löysin blogini kolmen eri bloggaajan blogitunnustuksia-postauksesta.

Kiitos vielä kerran Lähtöselvitetty-blogin Katja, Täynnä tie on tarinoita -blogin Virpi ja Lähinnä kauempana -blogin Kati. Meinasin kirjoittaa, että ette tiedäkään, miten paljon tällaiset kehut lämmittävät. Mutta kyllähän te matkabloggaajina ja yhtä lailla kehujen vastaanottajina varmasti tiedätte :)

Jos haluat tietää, miten kukin näistä bloggaajista kehui blogiani, kannattaa käydä kurkkaamassa blogipostaukset, jotka löytyvät näistä linkeistä:
Lähtöselvitetty
Täynnä tie on tarinoita
Lähinnä kauempana


Mistä kaikki aika blogille?
Ennen paluutani äitiyslomalta töhin pohdin paljonkin, onko minulla aikaa sekä käydä töissä, olla pienen lapsen äiti, löytää aikaa aviomiehelle että kirjoittaa blogia. Luonnollisesti blogi olisi ensimmäinen, jonka joutuisin ajanpuutteen vuoksi jättämään pois. Bloggaamiseen saa nimittäin kulutettua tunteja ja tunteja aikaa. Ei vain kaikkeen tähän edellä mainittuun ja siihen, että kirjoittaa postaukset, vaan myös siihen, että valikoi ja käsittelee kuvia, ylläpitää somekanavia, seuraa innolla muiden matkabloggaajien blogeja lukien ja kommentoiden. Kuin myös suunnittelemalla sisältöä jo mahdollisesti ennen matkoja, jotta muistaisi ottaa kuviakin mahdollisimman monipuolisesti, ja että muistaa kirjoittaa joka matkasta edes kaikki ne tärkeimmät ajatukset ja kokemukset. Ja tietysti myös kaikki mahdolliset SEO-, digi-, some- ynnä muut kiekurat, joiden kehitykseen olen jäänyt yhtä lailla koukkuun.

Mitä pidemmälle syksy meni, ja vaikka jatkuvasti tuntui, että aina on perjantai, olen tullut tietoiseksi siitä, että bloggaamista ei noin vain jätetäkään. Tähän jää auttamattomasti koukkuun. Eläminen ilman blogia tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta. Ja onhan sitä aikaa löytynyt jo useamman kuukauden ajan. Miksei siis jatkossakin. Pienellä suunnittelulla ja ennakoinnilla pääsee hyvin pitkälle.Pysykäähän siis jatkossakin mukanani matkoillani. Jokainen kommentti, jokainen tykkäys, jokainen kehu ja kertomus siitä, miten blogini on innoittanut matkaan, kannustavat minua jatkamaan blogin kirjoittamista. On kertakaikkisen upeaa tietää, etten ole matkainnostukseni kanssa yksin.

PS. Facebook-sivullani on näillä näppäimillä tulossa ensimmäinen blogiarvonta. Pysy kuulolla ;)

Pysy matkassa mukana:

46 kommenttia:

 1. Loistavat lukijamäärät!! Kyllä noita kehtaa mainiosti tuuletella ihan julkisestikin :) Selkeä ja yksinkertainen domain on hyvä juttu, sillä se jää paremmin mieleen. Sellainen on mullakin ollut mietinnässä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi... Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin :)
   Tuo domain oli minullakin työn alla pitkään. Siihenhän ei montaa minuuttia tarvitse tuhlata aikaa, mutta jonkun porkkanan se vaati, että sen sain aikaiseksi. Ja kun vielä kesällä mietin, ehdinkö edes jatkamaan bloggaamista, niin domainhan olisi ollut sitten ihan turha.

   Poista
 2. Mielestäni myös tuo on hyvä määrä lukijoita. Minulla määrät yltää vain muutamina kuukausina tuolle tasolle ja nyt kun vaihdoin alustaa, tippui määrä huomattavasti. Tsemppiä bloggaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alustan vaihtaminen varmasti vaikuttaa, mutta pian ne lukijat taas löytävät blogiisi uudelleen :)

   Kiitos ja tsemppiä myös itsellesi!

   Poista
 3. Onnea hyvistä lukijamääristä. Ja hyvin kiteytit postauksille varsinkin ei-bloggaaville seuraajille, mitä kaikkea tähän oikeastaan kuuluukin. Vähän enemmän kuin 5 minuuttia päivittäistä koneella istumista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Aika paljon tähän tosiaan tunteja saa kulutettua - enkä edes tosiaan ole aktiivisimmasta päästä bloggaajia.

   Poista
 4. Loistavat lukijamäärät! Ja onnea omasta domainista! Käyntikorttisi on myös hyvin kaunis ja selkeä. Kiitos paljon blogini maininnasta ja ollos hyvä vaan kehuista! :)
  Näemme toivottavasti matkamessuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla kommenttia myös käyntikortista. Täysin uusi aluevaltaus minulle :)

   Nähdään messuilla!

   Poista
 5. Aivan mahtavat lukijamäärät! Vaikka olen aloittelija, olen ymmärtänyt, että nuo ovat Suomen kokoisessa maassa matkailublogille jo tosi hyvin. Kiitos kivasta ja selkeästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 6. Wow, hienoa! Itse en kyllä tuollaisista lukijamääristä voi haaveillakaan, mutta enpä kyllä osaa olla noin aktiivinenkaan. Ihailen sinua, että löydät tosiaan noin paljon aikaa myös bloggaamiseen - keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin sitä vain löytää aikaa. Kun saan hyvän idean postaukselle, en malta olla sitä kirjoittamattakaan :)

   Poista
 7. Samanlaisten asioiden kanssa täällä painiskellaan eli ei malta jättää tekemättä, vaikka tunnit eivät päivässä millään riitä. Yritänkin nyt olla ahkera, että selviän hengissä sitten, kun paluu töihin koittaa. Sinä voit olla reilusti ylpeä työstä, jonka olet blogin eteen tehnyt - se on selvästi kannattanut.

  Ja hei - treffit matkamessuilla! Ja Tallinkin Megastarilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä messuilla! Ja pianhan on jo Megastarin risteily :)

   Ennakointi ennen töihin paluuta kannattaa. Muutamia postauksia kun on takataskussa valmiina, niin tiukoimmat ajankohdat saa sitten niillä selvitettyä :)

   Poista
 8. No ihan mielettömät lukijamäärät! Enkä ihmettele, sun matkablogi on mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Kyllä tätä mielellään lukee ja itsekin inspiroituu. :)

  Onnea uudesta domainista, hyvä päätös! Mä itse olen tässä pohtinut, että jos vuoden jälkeen olen vielä innostunut bloggaaja, niin sitten voisi itsekin miettiä samaa peliliikettä. Mutta oikeassa olet, tähän tosiaan jää koukkuun...

  Kiitos itsellesi vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosiaan treffit matkamessuilla! Ja Katja kans! :)

   Poista
  2. Harmi, ettei ehditty kuin vilaukselta nähdä messuilla. Joku toinen kerta sitten pidemmät kuulumisten vaihdot!

   Poista
 9. Todella hyvät lukijamäärät. Tämä antaa perspektiiviä, kun katsoo oman blogin lukuja. Ne ovat vielä ihan eri sfääreissä, kun takana on vasta vajaa puoli vuotta bloggaamista :) Toivottavasti törmäillään messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukijat löytävät blogiin ajan kanssa. En ole edes katsonut, millaiset lukijamäärät itselläni oli ensimmäisenä puolena vuotena. Ei varmaan juuri ketään. :)

   Poista
 10. Hieno käyntikortti! Itsekin suunnittelen sellaisen tilaamista, mutten ole osannut päättää sen visuaalista ilmettä, niin on toistaiseksi jäänyt tilaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minusta oli helppo napata käyntikorttiin blogin ilme sellaisenaan. Oma kuvakin on käyntikortin toisella puolella tuo sama, mikä blogissa ja some-kanavissakin on. Se tietysti helpottaa päätöksentekotahdissa, jos on joku tavoiteaikataulu, mihin käyntikortin haluaa :)

   Poista
 11. Näin muutaman kuukauden ajan bloganneena, on hyödyllistä lukea teidän enemmän alaa harrastaneiden ajatuksia. Kiitos rahellisestä jutustasi!

  VastaaPoista
 12. Aika on kyllä sellainen juttu mikä on paljolti rajoittanut omaa kirjoittamista ja sen takia blogi on ollut nukuksissa useasti. Nyt kuitenkin olen taas saanut blogiin uutta intoa enkä millään tohtisi olla pois näistä touhuista, vaikka todellisuus on se etten ainakaan hetkeen pääse hakemaan inspiraatiota uusilta reissuilta. Mutta onneksi se on vain väliaikaista. Hyvät lukijamäärät sulla kyllä toden totta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin blogi nukkui kesäunta silloin, kun lapsemme syntyi - tai oikeastaan siitä muutaman kuukauden jälkeen, kun remppasimme uutta kotia ja muutimme - vauvan kanssa. Silloin aikaa ei olisi ollut yhtään ylimääräistä minuuttia.

   Poista
 13. Upea käyntikortti ja todella hienot lukijamäärät - tästä on hyvä jatkaa vuoteen 2017! Messuilla ja Megastarilla nähdään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Emme ehtineet messuilla törmäämään, mutta Megastarilla sitten nähdään!

   Poista
 14. Täytyy nostaa hattua, että pienen lapsen äitinä ehdit bloggaamaan. Mä en ihan ymmärrä miten se tapahtuu, kun tuntuu, että itselläni ei aika riitä, vaikka saan käyttää sen "itsekkäästi" miten haluan. Sulla täytyy olla tehokas tyyli käyttää aikaa ja toisaalta paljon motivaatiota tähän. Ehdottomasti motivoivinta on saada joku ihana kommentti lukijalta, joka on saanut jutusta oikeasti hyötyä tai iloa, sillä jaksaa taas kauan. Blogi-intoa tähänkin vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tulee itsekin ihmeteltyä, mistä sitä aikaa oikein löytyy, varsinkin, kun yöunistani en ole koskaan suostunut luopumaan :D Tehokkuutta ajankäyttöön on silloin kaikkein eniten, kun on paljon tekemistä. Ja toisaalta, en halua luopua mistään, niin sitten on vain tehtävä ja löydettävä aika. Onneksi aikaa ja motivaatiota onkin löytynyt.
   Kiitos! Bloggailuintoa sinulle myös!

   Poista
 15. Kommenttini vissiin hukkui jonnekin - tai jos nyt tulee kahteen kertaan, niin poista ihmeessä toinen! Mutta siis hyvin kuvasit sitä kaikkea muuta mikä liittyy bloggaamiseen. Se ei todellakaan ole sitä että kirjoitetaan nopeasti vähän tekstiä ja laitetaan mukaan pari kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, Blogger aika-ajoin hukkaa kommentteja. Kiva, että jaksoit kommentoida uudelleen!
   Juuri näin. Jos sen olisi tiennyt ennen bloggaamisen aloittamista, miten paljon tähän menee aikaa, niin en tiedä, olisiko tullut edes aloitettua :D

   Poista
 16. Itsellä on vain kaukaisena haaveena tuollaiset lukijamäärät...Mutta antavat varmasti potkua bloggailuun, että on kommentoijia ja seuraajia!Muutenkin kiinnostava teksti.
  Itse aloitin bloggaamisen ihan toisesta päästä, eli halusin heti alkuunsa oman domainin. Varmaan se hidastaa myös sitä, että lukijat löytäisivät blogini, mutta jotenkin se tuntui vaan kovin tärkeältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman domainin hankinta heti alkuun on kyllä fiksu valinta. En usko, että se hidastaa sitä, että lukijat löytävät blogin. Tai ainakaan Bloggerin alustalle kirjoittavana olen huomannut sen, että jokainen lukija täytyy ansaita ja hankkia ihan itse, kun ei ole mitään portaalia, joka automaattisesti antaisi blogille näkyvyyttä.

   Poista
 17. Onnea upeista lukijaluvuista! Itsekin kävin juuri läpi jonkinlaisen kriisin, että onko tähän bloggaamiseen mitään järkeä panostaa niin paljon aikaa, mutta täällä sitä taas ollaan, eli ilmeisesti on. Ei tosiaan pääse niin vain eroon kun tähän kerran on ryhtynyt, ja hyvä niin! :D Vähän harmittaa että multa meni tuo Give Back -tapahtuma ohi ihan huomaamatta, olisin mielelläni lahjoittanut siihen kuvan, vaikka en edes pääse matkamessuille tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Heh :D Aika-ajoin sitä tosiaan kyseenalaistaa bloggaamisen, mutta niin sitä vaan tulee jatkettua :)

   Toivottavasti myös ensi vuonna on TBGB-kampanja, niin pääset sitten osallistumaan!

   Poista
 18. Onnea omasta domainista ja hienoista lukijamääristä! Monta kertaa olen itse miettinyt, onko tässä hommassa mitään järkeä, kun sen ajan voisi käyttää niin monella muullakin tavalla. Siksi jossain vaiheessa vuodeksi heitinkin hanskat tiskiin. Mutta oikeassa olet, hemmetin koukuttavaa hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska lukea, ettei koukutus ole tosiaan vain itselläni, vaan monella muullakin :)

   Poista
 19. Mahtavia lukuja sulla, paljon onnea! Itsekin olen ollut ihan puulla päähän lyöty, kuinka paljon tähän bloggaamiseen aikaa uppoaakin. Välillä tuntuu ettei mitenkään ehtisi, eikä tässä ole mitään järkeä, mutta sitten taas ei voi lopettaakaan. Eli koukkuun on jääty. Ja sitten joku mukava lukija laittaa jonkun sydäntä lämmittävän kommentin ja taas ollaan intoa puhkuen blogin parissa. Toi oma domain on mullakin ollut listalla jo vuoden, pitäisi nyt vaan saada se aikaiseksi.
  Olisipa kiva päästä matkamessuille, mutta täältä Thaimaasta noi lennot ovat vaan turhan kalliita. Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meitä koukkuun jääneitä näyttää olevan monta - mahtaako olla juuri niin monta kuin on aktiivisesti päivittyviä blogejakin :D
   Ymmärrettävää, ettei sieltä Thaimaasta ihan noin vain lähdetä pelkästään Matkamessuja varten.

   Poista
 20. ansiokas postaus :-) onnea tuleviin bloggausvuosiinkin!

  VastaaPoista
 21. Onnea kaikesta blogiin liittyvästä, lukijamääristä, domainista ja käyntikorteista ja tunnustuksista.

  Itseäni harmittaa välillä, kun asun toisessa maassa, niin ei pääse samanlailla osallistumaan bloggaajien tapaamisiin ja kinkereihin. Esimerkiksi juuri nyt matkamessujen aikaan kun kaikki hypettävät niitä. Itselläni on myös aika rento ote bloggaamisen suhteen. Teen kun huvittaa ja kun on aikaa, sillä aikaa tää tosiaan vie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minäkään en kovin paljoa ole matkabloggaajien tapaamisiin ehtinyt osallistua, mutta muita matkabloggaajia on tosiaan mukava nähdä.

   Poista
 22. Onnea hienoista lukijamääristä ja uudesta domainista! Hienon käyntikortinkin olet tehnyt. :-) Kiitokset todellakin lämmittävät jokaisen bloggaajan mieltä ja lukijamäärien kasvu saa motivaationkin uudelle tasolle! :-)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan