Slider

Taivaallista ruokaa Thaimaassa - Khao Lakin ravintolat

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Thaimaata ajatellessakin herahtaa vesi kielelle. Ruoka on Thaimaan ehdottomia vahvuuksia matkakohteena. Kreikan tavoin myös Thaimaassa ruoka ravintolasta riippumatta on hyvää, todella hyvää tai taivaallisen hyvää. Huonon asteikkoja en ole Thaimaassakaan tavannut.Me vietimme Khao Lakissa joulua edeltävän viikon ja söimme pääsääntöisesti thaimaalaista ruokaa. Minä vannoin syöväni koko loman ajan pelkkää ikisuosikkiani curry-kanaa, mutta poikkesin ajoittain suunnitelmasta. En sen vuoksi, että olisin kyllästynyt curry-kanaan, vaan puhtaasta mielenkiinnosta muitakin herkkuja kohtaan.

Khao Lak on täynnä ravintoloita, eikä viikossa niistä ehdi testata kuin murto-osan. Suurin osa valinnoistamme oli sattuman kauppaa, mutta kaivoimme myös Tripadvisorin esille, jotta pääsisimme varmasti paikan parhaimpiinkin ravintoloihin. Noin kymmenestä testaamastamme ravintolasta tässä on meidän matkan parhaimmisto ja suositukset Khao Lakin ravintoloista:

Sky Restaurant
Paras pienistä, edullisista paikallisista ravintoloista oli ehdottomasti hotellistamme X10 Khaolak Resortista lähin Sky Restaurant. Menimme ravintolaan ensimmäisenä päivänä tasan sen vuoksi, ettemme jaksaneet kävellä pidemmälle. Lopulta kävimme ravintolassa viikon aikana kolmesti. Kahdesti päivällisellä ja kerran pelkällä jälkkärillä. Heillä oli täydellisen tulisen curry-kanan lisäksi taivaallisen kermainen sticky rice mangolla. Jos matkamme olisi kestänyt kaksi viikkoa, olisimme aivan varmasti käyneet ravintolassa vielä kerran, vaikka yleisesti vaihdamme uuteen ravintolaan joka ikiselle matkaruokailulle.

Lasku kolmesta pääruuasta, kahdesta jälkkäristä sekä ruokajuomista oli 640 bahtia (noin 18 euroa).

Curry-kana ei ollut matkamme kauneimmasta päästä, mutta aivan ehdottomasti maukkain.

Pienelle neidille riitti ihasteltavaa pienistä kukko- ja papukaijakoristeista.


Smile Khaolak Restaurant
Smile oli Tripadvisorin mukaan Khao Lakin parhaimpien ravintoloiden joukossa (tällä hetkellä näyttäisi komeilevan kolmosena). Ravintola olikin niin suosittu, että sinne oli tehtävä pöytävaraus. Me saimme samalle illalle paikan viimeisen pöydän, ja senkin vain siksi, että ruokailimme heti ravintolan auettua kuudelta.

Muista ravintoloista tämä erottui siinä, että tarjoilija kävi näyttämässä meille valmiiksi tehdyt päivän suositusannokset. Annosten esittely oli hieman korni, kenties suomalaisen näkökulmasta vaivaannuttava, mutta silti oikeastaan aika hauska tapa kertoa, mitä ravintolassa kannattaa syödä. Näin meidän alkupalat valikoituivat.

Myös keittiön tervehdys ennen alkuruokia oli selkeä aste ylöspäin muihin kadun ravintoloihin verrattuna.

Smilessa ruoka oli hyvää ja kaunista. Kalliihkosta hintatasosta huolimatta laskumme kahdesta alkupalasta, kolmesta pääruuasta ja ruokajuomista oli 1295 bahtia (38 euroa). Hieman paremmaksi ravintolaksi varsin kohtuuhintainen tämäkin.Tämän annoksen saimme keittiön tervehdyksenä alkupaloja odotellessa.

X10 Khaolak Resort
Yhtenä iltana päätimme jäädä syömään hotellille kylillä luuhailun sijaan. Hotellillamme X10 Khaolak Resortilla on kaksi ravintolaa. Näistä valitsimme aivan rannan tuntumassa sijaitsevan kala- ja äyriäisravintolan.

Hotellin tapaan ravintola on aivan uusi, ja se näkyi. Sisustus on kaunis ja ajanmukainen. Valitettavasti uutuus näkyi myös siinä, etteivät asiakkaat ole vielä löytäneet ravintolaa. Meidän lisäksemme illallistamassa oli vain yksi toinen seurue.

Yksi alkupala, kolme pääruokaa ja ruokajuomat maksoivat yhteensä 1700 bahtia (noin 49 euroa). Tällä sijainnilla ja viiden tähden hotellin tasolla en olisi uskonut saavamme ruuan näin edulliseen hintaan.Ähkyä välttääksemme otimme tällä kertaa vain yhden alkupalan.Taaperon ruokaa tarjoillessa on aina varma valinta, jos lautanen on muovia ja sen pohjalta paljastuu kuvia :)


Testasimme myös tämän samaisen ravintolan snack-valikoiman lounasaikaan. Kuvan club sandwich taisi olla viikon ainoa ei-thairuoka. Maistui se siitä huolimatta. Vaikka mikäpä ei tuossa maisemassa maistuisi :)
Enpä malta olla hehkuttamatta vielä kerran hotellimme X10 Khao Lak Resortin aamiaista. Tuolla setillä voisin hyvin aloittaa vaikka joka aamun.


Munakas, chiansiemenvanukas, kasa hedelmiä, mangomehua ja teetä - tätä parempaa aamiaista en osaa edes kuvitella.


Peter Bar & Restaurant
Nimestä huolimatta uskaltauduimme testaamaan Peter Bar & Restaurantin. Myös ravintolan ulkokuori näytti hieman liikaa turistiravintolalta. Eipä siinä, turistejahan me olimme, mutta paikallisempi fiilis ravintolassa vetoaa meihin enemmän.

Olin saanut tätä ennen pari curry-kanaa, joissa ei ollut tulisuutta pyynnöistäni huolimatta juuri ollenkaan. Tämän vuoksi täällä rohkaistuin pyytämään tulisuutta vieläkin enemmän. Sitä sain. Annos oli kyllä hyvää, mutta nyt mentiin jo tuskan ja nautinnon rajamailla. Mitäs pyysin.

Täällä yksi alkupala, kolme pääruokaa ja ruokajuomat maksoivat 750 bahtia (noin 22 euroa).


Ankka oli Peter Barin pettymys. Suosittelenkin pitäytymään perinteisemmässä thairuuassa.Katuruokaa ja markkinoita
Vierailimme viikon aikana myös parilla eri markkinoilla - se kai kuuluu Thaimaan matkaan vakioagendalle. Sirkat, toukat ja muu katuruoka jäi meiltä kuitenkin tällä kertaa syömättä. Omalta osaltani houkutusta ei päässyt syntymään. Mieheni pohti sirkka-ateriaa, mutta jätti sen vielä välistä. Uskoisin, että seuraavien sirkkojen vastaantullessa näin ei pääse enää käymään. Sen verran vakavissaan hän sirkkoja tutki.


Miltä kuulostaa Khao Lakin ravintolatarjonta? Maistuisiko?

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi ja kivoja ravintolavinkkejä tulevalle Thaimaan matkalle :) Oliko joitakin ruokia, joita välttelitte vatsataudin pelossa? Uskalsitteko antaa lapsen syödä esimerkiksi noita annoksien "koristeena" olleita salaatteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kehuista! Ne lämmittävät aina :)

   Noilta markkinoilta emme syöneet tällä matkalla mitään. Itse niistä olisi vielä voinut syödäkin, mutta kun lapsikin söi ravintolaruokaa, niin helpompaa oli mennä kaikki samaan paikkaan syömään.

   Annoksien koristeporkkanat lapsi kyllä söi, eikä mitään vatsapöpöjä matkalla onneksi tullut.

   Ihanaa tulevaa Thaimaan matkaa teille! Nauttikaahan Thaimaan herkuista :)

   Poista
 2. Ihanaa lukea Khao Lakista. Pohdinkin tässä olimmeko joissain noista mainitsemissasi paikoissa. Tarjontaa siellä on paljon ruokapaikkojen suhteen. Ja ruokaa uskaltaa syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjontaa oli tosi paljon, ja itse en ainakaan muista ravintoloiden nimiä, jos en heti kirjoita niitä ylös tai ota kyltistä kuvaa :) Ruokaa todellakin uskaltaa syödä, kuin myös syöttää lapsille :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan