Slider

Saarihyppelyä Baleaareilla - kohteina Mallorca ja Menorca

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Saarihyppely Baleaareilla on tehty varsin helpoksi. Kaikki Baleaarien saaret on saavutettavissa lautalla, osa myös lentäen. Me käytimme touko-kesäkuun Baleaarien reissullamme saarelta toiselle siirtymiseen lauttaa. Neljän saaren sijaan kävimme vain kahdella Baleaareihin kuuluvista saarista, Mallorcalla ja Menorcalla. Lauttayhteyksissä käytimme kahta eri reittiä ja kahta eri laivayhtiötä.

Vietimme matkan ensimmäisen viikkon Mallorcalla. Saavuimme lentäen Norwegianin suorilla lennoilla Palmaan. Tukikohdaksi valikoimme saaren pohjoisosassa sijaitsevan Ca'n Picafortin sen vuoksi, että se sijaitsee muutaman kilometrin päässä Port d'Alcudian lauttaterminaalista. Viikon jälkeen pääsimme sieltä kätevästi lautalla Menorcalle Ciutadellan kaupunkiin.

Ca'n Picafort, Mallorca


Seuraavan viikon vietimme Menorcalla, ja siellä pidimme tukikohtaa saaren eteläosassa, alle puolen tunnin matkan päässä Maón kaupungista. Maósta taas pääsimme lautalla suoraan Palma de Mallorcaan, jonka lähellä sijaitsi meidän kolmannen reissuviikon tukikohta, Palmanova.

Cala en Porter, Menorca


Reittimme kulki näin:

Kartta: Scribblemaps.com


1. Palma de Mallorca lentokenttä 2. Can Picafort 3. Port d'Alcudia satama 4. Ciutadella de Menorca satama 5. Cala en Porter 6. Maó satama 7. Palma de Mallorca satama 8. Palmanova


Olisin halunnut käydä myös Formenteralla, mutta koska emme suunnitelleet majoitusta sinne, olisi päiväretki Mallorcalta käsin ollut aivan liian pitkä 1-vuotiaallemme, joka viihtyy kyllä veneessä, mutta ei pelastusliiveissä. Formentera jäi meidän osalta hamaan tulevaisuuteen.

Näin toimivat lauttayhteydet Mallorcan ja Menorcan välillä:

Reitti: Port d'Alcudia - Ciutadella de Menorca
Laivayhtiö: Iscomar
Aikataulu: 08:00 - 10:30 (satamassa tulee olla 60 min ennen lähtöä)
Kesto: 2 h 30 min
Iscomarin lautta oli suhteellisen pieni, eikä muita matkustajia ollut yhden luokkaretkiryhmän lisäksi kuin kourallinen, eikä varatuista istumapaikoista tarvinnut huolehtia. Matkatavaroita sai kantaa useammatkin portaat niin satamassa kuin hissittömässä laivassakin, mutta superystävällinen henkilökunta oli valmiina auttamaan. Laivan kahvio oli auki koko matkan ajan, ja sieltä sai virvokkeiden lisäksi täytettyjä patonkeja. Matka taittui leppoisasti päiväunia sohvaryhmillä nukkuessa.

Reitti: Maó - Palma de Mallorca
Laivayhtiö: Transmediterranea
Aikataulu: 17:05 - 23:00 (satamassa tulee olla 60 min ennen lähtöä)
Kesto: 5 h 55 min
Tässä lauttamatkassa olikin sitten hieman jaksamista. Matka oli pitkä, eikä laivan lasten leikkipaikka ollut käytössä. Laiva muistutti Iscomarin pientä yhteyslauttaa enemmän ruotsinlaivaa, joskin normaalia vanhempaa sellaista. Matkustajia oli tälläkin matkalla vain kourallinen. Muut olivat lähinnä rekkakuskeja. Laivan kahvio sekä ravintola olivat molemmat koko matkan ajan auki. Me söimme tälläkin matkalla täytetyt patongit kahviosta. Laivalla oli myös pieni (tax free?) myymälä. Tästä laivasta olisi voinut ostaa myös hytin, mutta koska me matkasimme vain Palmaan saakka (laiva jatkoi vielä Valenciaan tai Barcelonaan), emme ottaneet hyttiä. Tällä matkalla emme säästäneet aikaa, vaan rahaa. Lautta maksoi saman verran kuin lyhyempi reittimatka Ciutadellasta Alcudiaan, mutta jos olisimme valinneet lyhyemmän lauttareitin, olisimme joutuneet maksamaan pitkistä taksimatkoista niin Menorcan kuin Mallorcankin läpi. Taksit olisivat kustantaneet yhteensä ainakin 150 euroa.

Lauttayhteyksien hintaerittelyä en muista, mutta yhteensä nämä kaksi matkaa meiltä kolmelta maksoi 132 euroa. Lautat varasin directferries.com -sivustolta.


Maón satamasta lähtiessä kannattaa huomoida, etteivät kaikki laivat lähde Port de Maósta keskustan puolelta lahtea. Osa, kuten meidänkin laivamme, lähti vastakkaiselta puolelta lahtea. Satama ei näytä siltä, että siellä olisi laivaannousu myös ilman autoa matkustaville. Kannattaa varata hyvin aikaa, jos ei ole varma, kummalta puolelta lahtea oma lautta lähtee. Tämä muutaman kilometrin välimatka satamasta toiseen ei nimittäin taitu tuossa tuokiossa kävellen, vaan kuljetukseen tarvitsee joko yhteysbussin tai kireämmällä aikataululla taksin. Ovet aukeavat muistaakseni pari tuntia ennen laivan lähtöä.Innostuitko Baleaarien saarihyppelystä? Lue, mitä kaikkea me Mallorcalla ja Menorcalla teimme ja näimme.

Mallorca:
- Mallorcan pohjoisosan rantakohde Ca'n Picafort
- Mallorcan itäranikon paratiisirannat
- Ruokamatkalla Mallorcalla
- Mitä Mallorcan sisäosista löytyy?
- Neljän tähden Globales Palmanova, Mallorca
- Turistijunalla Palmasta Port de Sollerin satamaan
- Mallorcan pääkaupunki Palma de Mallorca
Menorca:
- Vuokra-autolla Menorcalla
- Menorcan parhaat ravintolat
- Unelmien rantalomakohde Cala en Porter Menorcalla
- Paratiisirannat Cala Macarella ja Cala Macarelleta
- Ciutadella de Menorca
- S'Albufera des Graun luonnonpuisto
- Trendikäs Menorcan pääkaupunki Maó
- Kahden tähden Siesta Mar Apartamentos Cala en Porter, Menorca
- Luolaan rakennettu baari Cova d'en Xoroi

Cala Macarella, MenorcaOnko sinulla kokemuksia Baleaarien saarihyppelystä tai lauttamatkoista Mallorcan, Menorcan, Ibizan ja Formenteran väleillä?

Pysy matkassa mukana:

22 kommenttia:

 1. Voi, miten kotoisa lautta! Ihan tulee mieleen omat lähivesiemme botskit karaoke-pisteineen. :) Vaikka Kroatian Jadrolinija oli ihan ok, niin on Baleaareilla kyllä kuitekin paremmat puitteet.

  Uskon todellakin, että 1-vuotias ei viihdy pelastusliiveissä. :D Ihmeen joustavia nämä pienet on, mutta tiettyyn rajaan asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Kotoisa on kyllä oikea sana siinä mielessä, että ne tosiaan muistuttivat vanhoja ruotsinlaivoja :)

   Joustoa tosiaan pienillä riittää, mutta raja se aina jossain vaiheessa tulee vastaan, meillä pelastusliivien kohdalla :D

   Poista
 2. Olemme käyneet niin Menorcalla kuin Mallorcalla, mutta eri kerroilla. Mallorcasta erityisesti jäi sellainen olo, että tätä voisi vielä vaikka joskus kerratakin ja tämän jutun "muistuttamana", ehkä samalla kertaa voisi helpostikin kerrata myös Menorcaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkablogit tosiaan muistuttelevat välillä kohteista, mitä ei ole muistanutkaan. Hyvä, että tämä toimi sellaisena.

   Poista
 3. Hyvä ja kattava postaus! Ollessani Mallorcalla suunnittelin reissua Menorcalle (sinun postausten innoittamana), ja silloin tästä postauksesta olisi ollut hurjasti hyötyä. Mallorcan visiitti jäi kuitenkin aiempaa lyhyemmäksi, ja siksi Menorca jäi väliin, mutta eiköhän Baleaareille tule vielä palattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ehdit Menorcalle asti toisella kertaa. Se on kyllä hurjan kaunis!

   Poista
 4. Saarihyppely on tuskin koskaan huono idea (ellei sitten ole kovin altis merisairaudelle), joten toivottavasti nämä hyvät ja informatiiviset vinkit tulevat vielä tarpeeseen! :) Meillä ei Brasilian saarilla käydessä ollut ihan noin hulppeat puitteet, mutta kyllä niissäkin aallokossa huojuvissa pikkupurkeissa selvisi! Lasten kanssa se on tietysti vähän eri juttu, että mihin uskaltaa ja haluaakaan itseään laittaa matkustamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen todella altis merisairaudelle, mutta silti jotenkin olen hankkiutunut useamminkin saarihyppelylle eri puolilla maailmaa ja Karibian risteilyille :D Toki lapsen kanssa on vielä oltava tarkempi, missä matkustaa ja millaisella paatilla.

   Poista
 5. Hyvä tietopaketti, vaikka ei ihan just nyt ole matkasuunnitelmia tuonnepäin. Onneksi tämän voi kaivaa esiin, kun tarvii tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieto tämän osalta tuskin ihan heti vanhenee - laivat kulki tuolla jo silloin kun ensimmäisen kerran kävin Menorcalla vuonna 2004, ja siitähän on jo yli kymmenen vuotta aikaa :)

   Poista
 6. Saarihyppelyistä on kokemusta vain Kreikan saarilta. Mallorca postaukset sen sijaan kiinnostaa, kun ensi kesänä sinne mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistäkää ihmeessä ensi kesän Mallorcan reissuunne myös Menorca - vaikka vain yhdeksi päiväksi. Sieltä Mallorcan pohjoisosasta Menrocalle kun on sen verran lyhyt matka, että sen taittaa vaikka edes takaisin samana päivänä.

   Poista
 7. Ihan fiksulta tällainen useamman kohteen yhdistäminen kyllä kuulostaa, että ehtii sitten näkemään erilaisia kohteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme viikkoa yhdessä paikassa tuntuisi minusta jotenkin tosi pitkästyttävältä :D Vaikka tahti onkin hidastunut lapsen myötä, niin ei minusta silti taida ihan löhölomailijaa tulla :)

   Poista
 8. Espanjalainen ystäväni on kehunut erityisesti Menorcaa, joka on alkanut sen jälkeen kiinnostaa. Hyvä että sulla on kattavasti postauksia sieltä :)

  VastaaPoista
 9. On Mallorcan suosio muuttunut hieman erilaiseksi Keinäsen keihäsmatkoista. Upea paikka, täytyisi mennnä uudestaan. Samoin olisi tällainen saarihyppely poikaa! Espanja on kyllä monipuolinen maa, eipä voi muuuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D On tosiaan!

   Espanjasta löytyy kyllä niin moneen makuun. Itse suunnittelen mantereen puolen kiertämistä, varsinkin Rioja kiinnostaisi.

   Poista
 10. Kiitos, tässä tuli hyvää käytännön vinkkiä aiheeseen, jota olen miettinyt. Mallorca kiinnostaa kovasti kokonaisuutena taas uudestaan (Palmassa olen ollut) ja Menorca myös. Täytyykin tallettaa tämä postaus, että löytää sitten, kun suunta tuo taas on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, että postauksista on hyötyä. Mallorca ja Menorca on kyllä tosi hienoja saaria.

   Poista
 11. Kreikassa olen saarihypellyt kolme kertaa ja se on ihana tapa matkustaa! Baleaarien hyppely ollut mulla pitkään haaveena. Mallorcalla olen käynyt, mutta just Menorca kiinnostaisi, samoin Formentera. Tästä sai nyt alustavaa tietoa, kiitos. Tuo viimeinen rantakuva on aivan käsittämättömän upea! Turkoosi kirkas merivesi saa mut aina ihan liekkeihin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarihyppely on kyllä kivaa. Itsekin olen saarihypellyt näiden lisäksi myös Seychelleillä ja Galapagossaarilla. Baleaareilla minua jäi harmittamaan se Formentera. Hieman paremmalla ennakkosuunnittelulla oltaisiin kyllä ehditty sinnekin. Täytynee palata Baleaareille :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan