Slider

Sateinen Thaimaan Khao Lak - menikö loma pilalle?

torstai 2. helmikuuta 2017

Kerrottakoon vastaus heti kärkeen. Ei mennyt.

Sateinen ja pilvinen lomasää suomalaisen näkökulmasta tuntuu kuitenkin aina kovin kurjalta. Suomen kesässä kun taivas on täynnä pilviä ja sade viilentää ilman, on ulkoilmasta nauttiminen kesävaatteissa pelkkä haave. Sateinen sääennuste rantaloman kynnyksellä pistääkin mietityttämään. Jos keskeltä pimeintä talvea lähtee Thaimaan auringon alle, on pilvet ja sade viimeisin asia, mitä lomaltaan haluaa. Vähäinen pilvisyys ja sade eivät haittaa, mutta viime joulukuussa sanan vähäinen sai jättää pois.

Pari viikkoa ennen Khao Lakin matkaamme seurailin nimittäin kauhulla Thaimaanrannan maalarit -blogia, jossa blogin kirjoittaja Heidi kertoi Koh Samuin sateista ja tulvista. Vettä tuli Etelä-Thaimaassa niin, että ihmisiä oli kuljetettu veneillä teitä pitkin (kurkkaa kuvia Thaimaanrannan maalarit -blogista tästä ja tästä linkistä). Mitä hittoa!? Välimatkat ovat Thaimaassa pitkiä, eikä Khao Lakin sääennusteita voi todellakaan Koh Samuin sään mukaan ajatella, mutta myös Khao Lakin sää oli kuivaan kauteen nähden hyvin vähän kuiva. Harmitti.

Harmitukseen ei onneksi ollut aihetta. Eikä matkalla enää harmittanutkaan - ainakaan kovin paljoa. Khao Lakin sää oli koko lomaviikkomme ajan epävakainen. Taivas oli pilvessä paria päivää ja muutamia hetkiä lukuun ottamatta. Sadettakin tuli muutamaan otteeseen ja ukkonen jyrisi. Ilma ei kuitenkaan viilentynyt, vaan oli miellyttävän kuuma ja kostea - juuri sellainen kuin Thaimaassa kuuluukin olla. Khao Lakissa meidän ei onneksi tarvinnut kahlata tulvavesissä, ja sateidenkin aikaan satuimme olemaan joka tapauksessa sisätiloissa ruokailemassa, hieronnoissa ja öisin nukkumassa. Pitkiä vaatteitakin puimme iltaisin päälle vain ja ainoastaan hyttysten vuoksi.Päivisin meidän ei tarvinnut olla koko aikaa etsimässä varjoa paahtavan auringon alta. Pilvisyys olikin siis hyvä - varsinkin, kun matkasimme puolitoistavuotiaan kanssa. Pilvet siis varsin paransivat lomaamme, ja pystyimme olemaan aktiivisia koko päivän. Pitkät kävelyretket rannalla eivät olisi olleet mahdollisia ilman niitä ihania pilviä. 
No, ihania ja ihania. Ei mennä ihan niin liiallisuuksiin. Jos totta puhutaan, on siinä pilvisessä säässä huonot puolensakin. Näin matkabloggaajan näkökulmasta valokuvat eivät nimittäin ole yhtä kauniita pilvisessä säässä kuin auringossa. Juoksinkin moneen otteeseen kamera kaulassa rannalle, kun huomasin auringon pilkahtelevan pilvien lomasta. Mahdoin olla huvittava näky, kun säntäsin rannalle tutkien, minne päin pilvet liikkuvat ja miten pitkään ranta olisi aurinkoinen.

Moni voi naurahtaa ja ihmetellä, mitä valokuvilla on väliä, kun loma vain parani pilvien myötä. Naurattaa se itseänikin, mutta silti valokuvilla on minulle väliä. Pidän kauneudesta ja siitä, että voin ikuistaa sen kameralle. Pilvinen sää on pilvinen sää.

Vai kumpi näistä kuvista on mielestäsi kauniimpi?
Pilaavatko pilvet ja sateet sinun rantalomasi?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Pysy matkassa mukana:

15 kommenttia:

 1. Ihana juttu, että osaat ajatella positiivisesti, vaikka sää nyt ei sattunutkaan olemaan sellainen kuin toivoit! Säälle kun ei mitään voi, joten on vain parempi etsiä asiasta hyviä puolia ja keksiä muuta tekemistä kuin auringonottoa, sillä on harmi jos pistää koko loman menemään pilalle sen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringossahan en oikein muutenkaan viihdy, ja mielummin hakeudun varjoon. Tuo oli siis sen puolesta täydellinen - mutta ne kuvat :D

   Poista
 2. Kuvat on kyllä monesti parempia aurinkoisessa säässä. Sään takia ei kyllä kannata vaipua epätoivoon, koska sille ei mitään voi ja pääasia, että teillä oli lämmintä lomalla. Minä en enää nykyään ole edes mikään helteen ystävä, joten tuo olisi voinut olla minulle ihan sopiva Thaimaa sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä rakastan hellettä, ja kuumaa ja kosteaa tuolla oli joka tapauksessa. Mutta rentouttavaa lomaahan me tuolta lähdettiin hakemaan, eikä kuvia, joten sen puolesta loma oli kyllä täydellinen :)

   Poista
 3. Juuri mietin samaa että ei haittaa jos meidän lomalla parin viikon päästä on pilvistä ja/tai sateista, siellä on kuitenkin aina lämmin ja voi uida eikä tarvitse stressata niin paljon 12-kuisen aurinkosuojasta! Samaa mieltä siis. Toki myös valokuvista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvistä huolimatta tuolla olisi kyllä helposti saanut poltettua itsensä. Vaikka käytin 30-kertoimen aurinkorasvaa, niin hyvän värin sain iholle. Varomattomammin olisi voinut käydä huonosti.

   12-kuinen varmasti nauttii ihanasta lämmöstä :) Voi kun meilläkin olisi matka tiedossa parin viikon päästä :)

   Poista
 4. Onhan se aivan mahtavaa, kun ei tarvitse koko ajan olla niin huolissaan auringon paahteesta ja säteilystä! Me olimme Ko Samuilla vuosi sitten marraskuussa, jolloin siellä oli sadekausi kovimmillaan. Sateesta aiheutui myös joitakin haittoja, muttei siellä silloin sentään tulvinut. Nyt minäkin olen katsonut noita Heidin juttuja ja kuvia sieltä huokaillen. Silloin minusta tuntui vain mukavalta, kun aurinko ei paahtanut niin kovaa koko ajan. Ja majoitusta löysi huomattavasti halvemmalla sadekauden aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne Koh Samuin tulvat olisivat olleet omalle lomalle sattuessaan kyllä ihan tosi iso harmi. Silloinhan ei välttämättä pääsisi edes perille, jos lentokoneet eivät pääsisi laskeutumaan. Pilvisyys ja sade siellä tai täällä ei todella menoa haittaa.

   Poista
 5. Ollaan huomattu viime vuosina Karibialla, että aika usein siellä lomalla sataa. Pari viikkoa kun on, niin takuuvarmasti on pari huonompaa päivää. Siksi kannattaa katsella säätiedotuksia ja tehdä sellaisia retkiä niinä päivinä missä sade ei haittaa, kun on luvattu sadetta. Asennekysymystä ja muksujen kanssa matkustaessa pienet sateet ja pilvet ovat sinänsä hyvä, että eivät pala niin helposti eikä ole niin kuuma :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karibiallakaan sateet ei tosiaan haittaa. Me ollaan yleisesti oltu joulun tienoilla, Karibialla olen ollut yhteensä kuusi kertaa. En kyllä muista sellaista reissua, että ei olisi kertaakaan satanut. En tosin sellaistakaan, että olisi satanut päiväkausia. Loma ei siis ole kertaakaan mennyt sään vuoksi pilalle.

   Poista
 6. Minulla on käynyt jotenkin ihan hirmu hyvä tuuri säiden suhteen, mutta sitten on niitä kertoja, jolloin säänjumala ei ole mulle suopea, kuten vaikka neljä päivää sadetta Langkawilla - eli koko se aika, jonka saarella vietin. Mutta ei loma useinkaan sään vuoksi pilalle mene. Joskus vika on ollut enemminkin oma, jos vaikka ei ole riittävästi lämmintä vaatetta mukana. Palellessa harmittaa. :) Valokuvien suhteen olen jonkun kuullut sanovan, että pilvinen sää on parempikin, kun ei tule häiritseviä varjoja, mutta palmujen varjoja ei ole tainnut kuitenkaan tarkoittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös sellainen mielikuva, että meillä on ollut tosi hyvä tuuri säiden suhteen - tosin aika kultaa muistot, joten kyllä niitä huonojakin säitä on varmasti mukaan mahtunut. Kerran muistan, että sade olisi harmittanut, ja se oli Karibian risteilyn yhteydessä, kun kussakin kohteessa oltiin vain yksi päivä. Hondurasista jäikin pelkät sademielikuvat.
   Heh, palmujen varjot ei tosiaan ole kovin häiritseviä :D

   Poista
 7. Kiitos Teija linkityksestä :). Arvaa harmittiko meitäkin kaikkien lomalaisten puolesta, joilla oli vain pari viikkoa aikaa nauttia lomastaan. On niillä säillä vain merkitys, vaikka kuinka urhea yrittäisi olla. Onneksi sateet siellä sun täällä ovat nyt historiaa hetkeksi (toivottavasti).
  Ja olet kyllä niin oikeassa kuvaamisen kanssa. Pilvisellä säällä ei viitsi oikein edes raahata kameraa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti harmittaa! Pieni sade harvoin pilaa lomaa, mutta tulvat ja jatkuva sade ei aurinkolomalla naurata.
   Kiitos itsellenne, kun päivittelette sielä ajankohtaisia säätietoja :)

   Poista
 8. Eivät pilvet pilaa rantalomaa, juurikin mainitsemistasi syistä. Erityisesti tuolla tropiikissa on ihanaa, kun pysyy vähän toimintakykyisempänä eikä tarvitse olla viiden minuutin välein lisäämässä aurinkorasvaa, vaikka toki sitä pitää olla, mutta kuitenkin... Sade sen sijaan kyllä pilaa, ainakin jos tulee päivän täydeltä vettä. Sellaiset tunnin mittaiset kuurot ovat ihan ok, ellei sitten satu juuri olemaan jossain retkellä. Valokuvat nuo kyllä useimmiten pilaavat, kuten totesitkin. Joskus pilvet tuovat dramatiikkaa kuvaan, mutta useimmiten auringon kirkastamat värit ovat kauniimmat :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan