Slider

Vinkit viikonlopun Matka 2017 -messuille

torstai 19. tammikuuta 2017

Olin tänään Matkamessuilla matkabloggaajan roolissa. Tänään messuilla oli vielä ammattilaispäivä, mutta huomenna messut aukeavat myös kuluttajille. Messupäiväni oli todella onnistunut. Näin useita muita matkabloggaajia ja palasin kotiin esitteiden, matkasuunnitelmien ja -haaveiden kanssa. Messuilla oli tänä vuonna todella hyvin edustettuna ne matkakohteet, joita me olemme ajatelleet tuleville matkoillemme, ja muutama yllätyskin tupsahti eteen.

Jos olet menossa Matka 2017 -messuille, tässä muutama vinkki päivän varalle.

1. Osta matkakuva ja tue Laosin lasten koulunkäyntiä


Rantapallon osasto 7m138 on pullollaan toinen toistaan upeampia, suomalaisten matkabloggaajien ottamia matkakuvia. Kuvan voi ostaa osastolta itselleen haluamassaan koossa. Kuvista saaduilla tuotoilla tuetaan lasten koulunkäyntiä Pohjois-Laosin Bokeon läänissä.

Katso kuvat ennakkoon tästä linkistä.

Kuvien koot sekä ohjeet kuvien ostamiseen löytyy tästä linkistä.


2. Kannusta Suomen parhaimpia kokkeja ja tarjoilijoita Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisan semifinaalissa


Vielä tänään Vuoden Kokki -kisan keittiö ja Vuoden Tarjoilija -kisan pöydät olivat täysin tyhjillään. Alueella julkistettiin tänään aamupäivästä Suomen kansallisruoka, ruisleipä, mutta perjantaina ja lauantaina alueella käy täysi kuhina, kun Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailijat kisaavat pääsystään finaaliin.

Kannattaa olla kannustamassa näitä Suomen parhaimpien kokkien ja tarjoilijoiden joukkoon kuuluvia kisaajia. Kokit ja tarjoilijat aloittavat kilpailupäivänsä asteittain klo 10 alkaen. Finalistit julkistetaan lauantaina klo 17:30.

Kurkkaa semifinaalin tarkka aikataulu tästä linkistä.3. Fiilistele Karibian risteilyn tunnelmaa risteilyalueella


Tässä messualue, jonka toteutuksessa on onnistuttu. Vain ja ainoastaan eksoottisiin Karibian, Välimeren ynnä muihin pidempiin risteilylomiin painottunut alue vei mennessään ainakin tällaisen Karibian risteilyiden superfainittajan.

Miten voisi paremmin viettää messupäivän kuin siemailemalla virvokkeita pool baarissa, lekotellen rantatuolissa flamingoja katsellen? Samalla on kätevä tutustua We Love Cruisesin ja Risteilykeskuksen risteilytarjontaan (jotka molemmat kattavat niin Carnivalin, Royal Caribbeanin kuin muidenkin suurten varustamoiden risteilyitä).

Alueella on lisäksi muutama Karibian kohde, kuten ikuinen rakkauteni Costa Rica.
4. Tutustu monipuoliseen kotimaan kohteiden tarjontaan


Suomen 100-vuotissynttäreiden kunniaksi kotimaan kohteiden tarjonta on valtavan suuri. Lapsimatkailun silmälasit päässäni bongasin alueelta Lasten Kulttuuripääkaupunki Oulun, mieheni kotikentän Yyterin hiekat ja Sastamalan Herra Hakkaraisen talon kotipaikkana. Sain myös hyviä ideoita kotikaupunkini Jyväskylän vierailujen varalle niin perille kuin matkan varrellekin. Kiitos aktiivisten messutyöntekijöiden!

5. Löydä Viron kiinnostavimmat vierailukohteet


Kävelin ensin Viron osaston ohi kiinnittämättä siihen kunnolla huomiota. Toisella kertaa minua ei päästettykään noin vain ohi. Onneksi ei päästetty. Osastolla oli esillä paljon sellaista, mistä en ollut ennen kuullutkaan. Sain monta uutta vinkkiä seuraaville Viron matkoille.6. Ihastele Thaimaan kauneutta ja tunne Kuuban rytmit


Thaimaa ei petä kauneudessaan näköjään edes messuilla. Thaimaan osastolla oli pakko käydä ottamassa kuvia ja kyselemässä, mistä löytäisimme seuraavan perhekohteemme.
Kuuban osasto taas houkutteli salsalla. Sisäinen salsaajani tanssi koko sen ajan, mitä osaston musiikki minulle kantautui. Ihanaa, kun näytteilleasettajat tuovat maan tunnelman messukävijälle näin hyvin. Tosin voi myös olla, että minut on aika helppo viedä mukanaan Kuuban rytmeillä ;)7. Käy jututtamassa suomalaisia matkabloggaajia Blogipaviljongissa


Minä en ole enää perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina paikalla messuilla, mutta joukko muita matkabloggaajia on tavattavissa Blogipaviljongissa.

Blogipaviljongin sivuilta, blogipaviljonki.fi, löytyy lista, mitkä bloggaajat ovat mihinkin aikaan paikalla. 


8. Osallistu lukuisiin kilpailuihin ja bongaa parhaat matkatarjoukset


Messut ovat aina pullollaan kilpailuja ja messutarjouksia, eivätkä nämä messut ole poikkeus.

Mukavia messuja!

Pysy mukana matkassa:

9 kommenttia:

 1. Minä en tukenut Laosin lasten koulunkäyntiä ja kuvatkin olivat lopussa. mutta sen sijaan minusta tuli UNICEFin lahjoittaja. Minä suhtaudun vaikeasti ihmisten tukemiseen, koska minä olen ajatellut keskittyä ympäristöasioihin. Ihmiset ovat hankalia.

  Blogipaviljongissa tapasin joitain tuttuja bloggaajia, mutta olisi ollut kiva tavata useampiakin. Blogipaviljongin sohvat olivat niin miellyttäviä, että lepuutin itseäni niillä istumalla.

  Moni suomalainen osasto oli inspiroiva, mutta minua jäi vähän vaivaamaan oman kotiseutuni vaisu esiintyminen. Äänekoski ja Kiuruvesi saivat minusta kuitenkin turakaisen, ehkä jo ensi kesäksi.
  Vaikka innottomuudesta on puhuttu jo paljon, niin minusta ystävyysseurat olivat todella innostuneita omasta asiastaan ja saivat minutkin kiinnostumaan. Samoiten myös oli hyvä tavata ulkomaisia näytteilleasettajia. Niillä oli kyllä sellainen topakka asenne, että olen selkeästi väärin turakoinut ja mun pitäisi mennä ihan toiseen kohteeseen maassa kuin mitä olin käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Ihmiset voi kyllä olla hankalia - ainakin jos luontoon vertaa :)

   Minua harmittaa, kun en ehtinyt kuin käväistä blogipaviljongissa. Ehkä ensi vuonna ehdin minäkin tapaamaan useampiakin bloggaajia.

   Minäkin olin kovin tyytyväinen näytteilleasettajiin - joskaan en ihan kaikkiin. Toisia kiinnosti asiakaspalvelu toisia enemmän, mutta niin kai se aina menee.

   Poista
  2. Hyvä Stacy ja Kiuruvesi! :)

   Poista
 2. Matkamessuilla oli kyllä kiva tunnelma, vaikka ihmispaljous välillä hidasti etenemistä. Ilahdutavan paljon kaikkea syötävää ja saimme shopata pitkästä aikaa meidän lempipiirakkaputiikissa A-L Sorsalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidin torstain ammattilaispäivästä juuri sen takia, kun silloin ei ollut yleisöpäivien ihmispaljoutta. Perjantaina en tosin olisi ehtinytkään kiertää messuja.

   Poista
 3. Matkamessut jäivät meiltä tänä vuonna väliin, matkan takia :-) Mutta kiva lukea niin Sinun jutustasi, kuin muutamasta muustakin, että kotimainen matkailuala on esiintynyt messuilla edukseen, eli esittelijät ovat osanneet asiansa - toisin kuin ilmeisesti joiden muiden maiden ständeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Juu, joidenkin maiden ständeillä oli jopa kiusallista vierailla, kun esittelijät eivät olleet kiinnostuneita keskustelemaan. Yhdellä ständillä seisoin ihan liian kauan odottamassa, kun esittelijä halusi kirjoittaa ensin tekstiviestin loppuun. Olisi pitänyt kehdata vain kävellä pois, mutta kohteliaana suomalaisena en lähtenyt, vaan odottelin viestin loppuun saakka. Naurattaa ihan näin jälkikäteen :D

   Poista
 4. Voi vitsit, miten me ei ehditty nopeita tervehdyksiä enempää juttelemaan? Meidän pitää järjestää uusi tapaaminen, että voidaan keskustella kunnolla. Onnistuisko?

  Mutta joo, minua ilahdutti kans kotimaan osasto! Ja sain tosi hyvin hoidettua asiat Risteilykeskuksella, USAnkin ständeillä ihan hyvin. Muuten taisin keskittyä enemmän höpsöttelyyn... Ensi kerralla sitten järjestettävä useampi messupäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pääset sinne Megastarille sunnuntaina!

   Sitä haahuilua ja fiilistelyä minunkin päiväni suurimmaksi osaksi oli :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan