Slider

Taas matkassa - kohteena Albena, Bulgaria

torstai 4. elokuuta 2016


Tämän kesän osalta Lähdetään taas on ollut osuvampi blogin nimi kuin koskaan. Olemme nimittäin saaneet lusittua Thaimaan, Dubain, Lontoon, Hangon, Mallorcan, Menorcan ja Lapin matkojen jälkeisen reilun kahden viikon mökkeilyrupeamamme, ja taas olemme matkassa. Jos aiemmat lomamme ovat olleet aikuisten maun mukaan, on tämänkertainen retki täysin lapsia varten. Olemme nimittäin neljän aikuisen ja kolmen lapsen voimin Bulgarian Albenassa, Tjäreborgin valmismatkalla perheille tarkoitetussa Flamingo-hotellissa, jossa uima-altaat pursuavat niin vesiliukumäkiä kuin leikkijöitäkin.

Muutos viime viikkoisesta rauhaista mökkimaisemasta on melkoinen - joskin erittäin tervetullut. Kukapa ei uima-altaassa haluaisi polskutella :) Tiedän ainakin kolme melko innokasta lasta, joista nuorimmainenkin (Isla 1v 3 kk) osoittaa joka kerta parvekkeella ollessaan uima-allasta ja huutelee "uimaan".
Aamiaisella saa varoa teekuppien kanssa, kun kymmeniä pieniä ihmisiä pujottelee jalkojen juurella. Heti, kun Bernie-nalle ja Lollo-kirahvi astelevat ravintolaa kohden, kannattaa ne teekupit olla jo turvallisesti pöydällä. Pieniä halaajia rientää joka toisesta pöydästä. Meidän Isla tosin halasi vain minua maskottien lähestyessä. Enpä muistakaan, koska olen viimeksi saanut niin tiukan rutistuksen. Toisella kerralla hän sanoi jo käsipäivää Bernien kanssa turvallisesti papan sylistä. Kirahvi jäi vielä liian jännittäväksi lähestymistä ajatellen. Onhan tässä vielä päiviä jäljellä.
Albena vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä lapsiperhekohteelta. Tänne on alle kolmen tunnin lentomatka(!!), täällä on lämmin, hintataso on kovin kohtuullinen. Myös hotellivalintamme on ollut erinomainen. Ei Flamingo uusi ole, mutta kyllä minä tälle kaikki neljä tähteä suon. Meidän viiden hengen huoneistossa on kaksi vessaa, joista toisessa kaksi pesuallasta ja sekä suihku että kylpyamme suihkulla. Kaikki pesutilat ovat tulleet enemmän kuin tarpeeseen. Hotellin allasalue on laaja ja monipuolinen. Vaikka se onkin täynnä näin pahimpaan/parhaimpaan sesonkiaikaan, sekaan olemme mahtuneet myös 1-vuotiaamme kanssa.Myös ranta on lähellä. Olin jotenkin ajatuksissani ajatellut meidän olevan täysin rannalla (olen selkeästi ottanut taas valmismatkamoodin, enkä ole ottanut mitään selville ennen matkaa). Lentokenttäbussissakin opas kertoi hotellilla olevan omat rantatuolit, joita voimme veloituksetta käyttää. Onhan siellä, mutta emme me silti rannalla ole. Ei sinne tarvitse kuin ylittää yksi tie ja kävellä pari minuuttia. Mutta ei, emme ole rannalla.

Albenan ranta on kuitenkin kuin unelma lapsia ajatellen. Vesi on ihanan lämmintä ja ranta matalaa pitkälle. Täydellistä vesileikkeihin. Eikä tarvitse pelätä, ettäkö olisi ainoa rannalla :) Onneksi ainakin Flamingolla on niin paljon rantatuoleja, että vapaita tuoleja on ollut hyvin myös iltapäivästä.Uskoisin kuitenkin, että viikon verran tätä vilinää on ihan riittävästi. Sitten on varmasti mukava palata kotiin. Mutta uskokaa pois, rentouttavaa se vaihteeksi tällainenkin lomailu on! :)Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Pysy mukana matkassa:

35 kommenttia:

 1. Huh, teillä on ollut todella monta matkaa lyhyessä ajassa! Me ehdittiin käymään kesällä vain Berliinissä, kun miehellä oli vain kahden viikon loma tällä erää. No syksyllä sitten lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä ollut. Meillä taas on ollut se tilanne, että ollaan oltu koko perhe pois työelämästä maaliskuusta aina syyskuuhun asti. Sen kerran, kun on tällainen tilanne, niin ollaan haluttu se hyödyntää. Ehtii sitä arkea taas ahertaa ja palata ns. normaaliin loma-aikojen sanelemaan matkailurytmiin.

   Poista
 2. No huh huh. Onpas vilinää. kaksi vessaa ja lavuaaria on muuten ihan must lasten kanssa. Pitkään vessajonoa omassa huoneessa ei kestä kukaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilinää tosiaan riitti! :D Oli kyllä aika kiva palata tänään kotiin :D

   Tuo pesutilojen määrä oli kyllä tosiaan välttämätön. Suihkujonokin olisi ollut rantapäivän jälkeen kamalaa :D

   Poista
 3. Onpas reissujen sarja! Aikamoinen lasten paratiisipaikka, ja toi uima-allasalue :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ollut kyllä melkoinen reissukesä! Ihanaa istua pitkästä aikaa kotona :) Albena oli nimenomaan paratiisi lapsille. Tekeminen ei ehtinyt loppua kesken :)

   Poista
 4. Kuulostaa helpolta ja hyvältä lomalta :) Lasten kanssa matkustaessa tuollainen hotelli on varmasti ihan huippu juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuo juurikin oli. Kahden juuri uimakoulussa olleen 5- ja 7-vuotiaan kanssa tuo hotelli oli täydellinen. Vaikka kyllä se meidän 1-vuotiaskin oli innoissaan altaista ja kaikesta muusta lapsiviihdykkeestä :)

   Poista
 5. Meidän ainokainen on saman ikäinen kuin teidän nuorimmainen. Bamse-hotellit tulevat varmaan jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Tänä kesänä nautittiin vielä kaupunkilomista kun taapero ei osaa sanoa mielipidettään matkakohteesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullut maininneeksi tässä postauksessa, että nuo kaksi isompaa poikaa ovat siskoni lapsia. Meilläkin siis vain yksi lapsi :) Tämän loman tarkoitus oli saada nuo siskoni pojat oikealle etelänlomalle, ja kyllähän tuo meidänkin neiti matkasta piti :)

   Poista
 6. No tehän ootte reissanneet urakalla. :) Mä en oo ite käynyt Bulgariassa koskaan, mutta pääkaupunki ainakin kiinnostelisi, kun tuonne päin Eurooppaa vain taas pääsisi lähtemään. Ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut kyllä tehtyä reissu jos toinen. Sen kerran, kun olemme miehen kanssa molemmat näin pitkän pätkän pois työelämästä, niin täytyihän se hyödyntää. Arkea ehtii taas ahertaa :)
   Me emme varsinaisesti Bulgariaan ehtineet tutustua, kun olimme pääasiassa tuolla Albenassa, eli täysin turisteille tarkoitetulla alueella. Tällaiseen lomaan paikka oli kyllä ihan täydellinen.

   Poista
 7. Bulgariassa ei ole tullut vielä käytyä. Tuo voisi olla tosiaan helppo kohde lasten kanssa. Laitetaan harkintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lasten kanssa! Tuo oli varta vasten lapsiperheille rakennettu, joten tekeminen ei todella lopu lasten näkökulmasta kesken. Ja kun se lentomatka on niin lyhyt, niin voisiko parempi ollakaan :)

   Poista
 8. Välillä on kiva ottaa näitä helppoja lomia lasten kanssa, etenkin silloin kun perheessä on ihan pieniä. Monet näitä parjaavat, mutta aivan suotta - pienet nauttivat aivan täysillä. Meillä on monia hyviä muistoja Bamse-lomista, jotka ovat olleet perheen leppoisaa yhdessäoloa ja paljon bamsekrameja :). Lollo ja Bernie on tutustumatta, mutta ehkäpä sellainen reissu pitäisi vielä tehdä, ennen kuin lapset ovat siihen vanhoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällaisilla matkoilla on ihan parasta nähdä se lasten riemu! Me olemme onneksi ehtineet reissata nyt niin paljon, että sen puolesta yhden viikon pystyi pyhittämään heittämällä vain ja ainoastaan lapsille. Tuo hotelli allasalueineen ja lähirantoineen oli jo niin riittävästi, että lapset eivät ehtineet aamiaisvierailuja lukuunottamatta tutustumaan Lolloon ja Bernieen ollenkaan. Ehkä ehtivät vielä seuraavilla reissuilla :)

   Poista
  2. Mekin olimme ehtineet reissata kaksistaan 13 vuotta ennen esikoista ja säästettiin tarkoituksella 'perinteisemmät' kohteet pikkulapsiaikaa varten. Lasten riemu on kyllä joka hetken arvoista!

   Poista
  3. Juuri näin. Lapset ovat pieniä vain hetken, eikä niitä riemunkiljahduksia enää parinkymmenen vuoden päästä tule. Nyt niistä on otettava kaikki irti :)

   Poista
 9. Melkoista reissaamista :D Tuo ensimmäinen kuva mökiltä on upea. Rupesi tekemään ennemmin mieli mökille kuin reissuun. Bulgaria ei reissukohteena ole käynyt mielessä, vaikka siellä(kin) olisi vaikka mitä nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Tuo mökkikuva on minustakin tosi hieno, vaikka itse sanonkin :) Parin-kolmen viikon mökkirupeaman jälkeen pääsy ihmisten ilmoille oli tosin jo aika kivaa.

   Minäkään en ennen tätä ole edes katsonut Bulgarian matkoja. Nyt saimme vinkin ystäväperheeltä, ja ei ollut huono vinkki lainkaan.

   Poista
 10. Hui, näin ilman lapsia matkustavana tuo kohde olisi ehdoton nounou, mutta ymmärrän aivan täydellisesti sen helppouden ja juuri kuten sanoit, ne mahdollisuudet, joita se tarjoaa silloin, kun matkustetaan lasten ehdoilla: uima-altaat härpäkkeineen, nallet ja kirahvit, matalan rannan. Joskus todella lomalla on hyvä vain relata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) En kyllä mitenkään päin suosittele tuota paikkaa matkalle ilman lapsia. Itsekään en menisi, jos lähtisimme matkaan ilman lasta :D Mutta rentoon lapsilomailuun tuo oli kyllä ihan täydellinen, kun ihan kaikessa oli mietitty lapsia, eikä itse tarvinnut keksiä viihdykettä.

   Poista
 11. Onpa teillä ollut matkoja, nim. kade....Bulgaria on jäänyt väliin. Johtunee varmaan siitä, että kun matkoja alettiin myymään, joku oli halpamatkalla ja kertoi että Varnan kultarannikko oli erittäin epäsiisti paikka. No uskon, että kyllä sielläkin hienoja paikkoja löytyy, jos on valmis maksamaan. Tuo näyttää lapsille mieluisalta kohteelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä ihanaa, kun kerrankin ollaan pystytty matkustamaan näin paljon.
   Tuo Albena oli kyllä kiva paikka. Tuosta kultahietikosta en osaa kyllä sanoa mitään, kun en ole sitä koskaan matkakohteeksi harkinnut, enkä oikein kuullut kenenkään muunkaan siellä käyneen.

   Poista
 12. Jestas, mikä reissurupeama teillä on takana! Kohde vaikuttaa kyllä teidän tarpeisiinne juuri sopivalta - itseäni ei minua tuonne saisi millään. Loppuvuodesta on tosin edessä itselläkin Bulgaria, mutta ihan vain viinikiertueen merkeissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Itsekään ei oikein pysy perässä, missä kaikkialla sitä on viime kuukausien aikana käyty :D

   En kyllä tuota paikkaa sinulle suosittelisikaan :D ;) Tuosta hotellista pysyisin itsekin kaukana, jos ei olisi lapsia mukana :)

   Bulgaria viinikierroksineen kuulostaa aika ihanalta!

   Poista
 13. Omat kokemuksemme Bulgariasta ovat vain Sofiasta ja vaikka sielläkin hotellimme oli hyvä ja kaupungilla paljon ihan mielenkiintoistakin nähtävää, niin turistihuijausten määrä vähän häiritsi fiilistä ja Bulgariasta jäikin melko huono maku.
  Teillä näyttää kaikki kuitenkin toimineen kivasti ja vaikka tuollainen loma ei olekaan lapsettomille, niin ehkä joskus pitäisi antaa maalle toinenkin mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa ikävää, että maasta jäi huono maku. Tosin ymmärrettävää, sillä huijausyritykset tai huijatuksi tulemiset jäävät kyllä päällimmäisenä mieleen.

   Meillä meni kaikki hyvin. Albenaa en tosin suosittele ilman lapsia. Koko paikka on rakennettu lapsiperheitä silmällä pitäen, eikä siellä oikein muille ole muuta kuin rannalla tai altaalla löhöilyä. Varnassakin kävimme, mutta yhdessä päivässä en oikein päässyt siihen ollenkaan sisälle.

   Poista
 14. Tosi hienoa, että olette käyttäneet tilaisuuden hyväksi ja matkustaneet noin paljon! Silloin varmasti pystyykin "uhraamaan" yhden reissun lasten vesileikeille, eikä sellainenkaan ole huono vaihtoehto ollenkaan. Omalla kohdalla pari Kreikan-matkaa on ollut osittain tällaisia, vaikkei hotelleissa olekaan tullut maskotteja vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Nyt ei tarvitse katsoa taaksepäin, ja miettiä, että silloin olisi ollut mahdollisuus, mutta sitä ei käytetty.
   Lasten vesipetoloma oli kyllä sellainen, että voisin kuvitella meidän lähtevän jatkossakin sellaiselle :) Kreikkaan pitäisi meidänkin päästä pitkästä aikaa. Siellä olisi aikuisillekin ihan riittämiin jo pelkästään erinomaisessa kreikkalaisessa ruuassa! :)

   Poista
 15. On varmasti melkoinen ero mökkimaisemiin! Mutta ihanan rentoa ja voin kuvitella, että lapset kyllä viihtyy :) Siis Helsingistä nuin lyhyt lento? Oikeasti :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihdyttiin kyllä kaikki :)
   Juu, paluumatkan lento oli 2 tuntia 20 minuuttia!! Ihan käsittämättömän lyhyt matka!

   Poista
 16. Olipa kiva lukea tätä kun meilläkin on tämä kohde myynnissä :) En ole käynyt mutta tällaiset ajatukset paikasta on minulla ollut! Helppo kohde lasten kanssa. Bulgariassa en ole käynyt mutta joskus pitäisi avartaa maailmankuvaa sielläkin suunnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttua on tulossa vielä lisääkin tuolta! Tuo on kyllä niin täysin lapsiperheille kun vaan voi olla. En ole koskaan käynyt vastaavassa, missä kaikki olisi niin hyvin kohdennettu lapsiperheille. Tuolla siinä on kyllä onnistuttu.

   Poista
 17. Mysuru Casino - The HERZAMMAN
  Mysuru Casino - The Home of the Best 바카라사이트 of the Slots! Visit us to Play 바카라 the ventureberg.com/ best slots and enjoy the herzamanindir.com/ best table games in our sol.edu.kg casino. Visit us

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan