Slider

Mallorcan pohjoisosan rantakohde Ca'n Picafort

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Vietimme touko-kesäkuun kolmiviikkoisesta Baleaarien reissustamme ensimmäisen viikon Mallorcan pohjoisosassa, tukikohtanamme rantalomakohde Ca'n Picafort. Paikka oli kaunis, rantaviivassa oli niin hiekkarantaa kuin kalliota. Vastapäisen rannan maisemaa olisi voinut vain jäädä tuijottamaan. Paikka antoi jo pientä ensimakua siitä, mitä Mallorcalta voisikaan löytyä.Ca'n Picafort sijaitsee samalla rannalla kuin Port d'Alcudia. Kylien välissä on vain noin kymmenen kilometriä hiekkarantaa.

C'an Picafortista Port d'Alcudiaan päin.

Port d'Alcudian rannasta C'an Picafortiin päin.


Ainakin vielä toukokuussa Ca'n Picafort oli kovin rauhallinen. Hiekkarannan vieressä meni rantakatu, joka oli täynnä perinteisiä ravintoloita ja turistikojuja. Erehdyimme ensin menemään syömään pariin näistä ravintoloista ilman ennakkogoogletteluita. Ei olisi pitänyt. Ruoka oli valmistettu sitä silmällä pitäen, että vaikka jokainen turisti kävisi niissä vain kerran, heille riittää asiakkaita uusista turisteista. Paella oli kuivunutta riisipuuroa kärvennetyillä merenelävillä. Liha jopa niin kuivunutta ja mautonta, että mieheni jätti ruuan syömättä. Parin erehdyksen jälkeen ymmärisimme, että Tripadvisorin listat ravintoloista ovat olemassa ihan syystä. Tunnelma rannan turistiravintoloissakin oli kuitenkin rennon letkeä, kunhan vain muisti jättää ruokatilaukset muihin ravintoloihin. Ravintoloista - niistä hyvistä versioista - lisää toisessa postauksessa.Rantakatu kulki Ca'n Picafortin päästä päähän. Tilaa kadulla oli niin kävelijöille, lenkkeilijöille kuin pyöräilijöillekin. Pyöräilijät tietysti on otettu Mallorcalla erityisesti huomioon - onhan Mallorca todella tunnettu pyöräilymatkakohde. Me emme pyöräilleet, mutta muutamaan aamulenkkiin rantabulevardi sopi erinomaisesti.
Hotellimme oli neljän tähden Eix Alzinar Mar. Hotelli ei antanut kovin hyvää ensivaikutelmaa. Emme nimittäin meinanneet löytää koko hotellia. Vai mitä mieltä olet, näyttääkö tämä sinusta tieltä katsottuna hotellilta?
Minusta ei. Rakennus näytti enemmän hoitolaitokselta tai virastolta. No, hotellimme se kuitenkin oli. Aula antoi jo parempaa toivoa, mutta huoneistoome sitten taas petyin. Se oli ahdas ja vanha. Neljään tähteen odottaisi olevan suihkusaippuat ja shampoot, mutta täällä hygieniatuotteet käsittivät lähinnä suihkumyssyn ja jotain muuta yhtä hyödytöntä. Edes tiskien tiskaaminen ei kuulunut siivojien toimenkuvaan. Kolme tähteä olisi tälle hotellille parempi luokitus. Sentään hinta oli edullinen.

Allasalue sen sijaan oli oikein mukava. Lastenallas innosti 1-vuotiaan Islammekin polskuttelemaan, vaikka vesi olikin jäätävän kylmää. Eipä ainakaan bakteerit pääse leviämään :)


Rantabulevardin lisäksi kiertelimme Ca'n Picafortia pienellä turistijunalla. Olen nyt viime aikoina ollut turistijunassa useammassakin paikassa. Niistä käsin näkee erinomaisesti paikan kokonaisuudessaan, eikä tarvitse helteessä kävellä joka paikkaan itse.

Heinä-elokuussa saaren pohjoisosassa olisi kiertänyt myös Hop On Hop Off -bussi, jonka kyytiin olisimme ehdottomasti hypänneet, jos olisimme vain olleet paikalla oikeaan vuodenaikaan. Bussi kiertää C'an Picafortista Alcudiaan, Pollencaan ja aina Port de Pollencaan asti. Kaksi viimeistä jäi hieman harmittamaan, ettemme ehtineet niitä tällä reissulla nähdä.

Ca'n Picafort toimi erinomaisena tukikohtana myös saaren muiden osien tutkimiseen. Niistä lisää myöhemmin. Luvassa enemmän hehkutusta, vähemmän valitusta :D Pysykäähän kuulolla.

Pysy matkassa mukana:

24 kommenttia:

 1. Mallorca on yhtenä kohdevaihtoehtona ensi keväälle. Millaiset säät/lämpötilat siellä oli toukokuussa? Innolla odottelen muitakin postauksiasi saaresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu oli jo mukavan lämmin. Illat olivat sen verran viileitä matkamme alussa, että päälle sai laittaa pitkähihaisen, mutta se oli kyllä vain parina ensimmäisenä päivänä. Päivät olivat koko ajan yli +25. Merivesi oli toki vielä viileää.

   Lisää postauksia on tulossa vaikka kuinka :)

   Poista
 2. Mallorca on itsellä vielä kokonaan käymättä, mutta listalla se on ollut jo jonkin aikaa.
  Turistijunat ovat kyllä kiva tapa nähdä kokonaisuus kaupungista, itse olen usein suosinut niitä paikoissa joissa niitä on sattunut olemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turistijunat on kyllä ihanan leppoisaa lomanviettoa. Samalla näkee koko paikan eri osat, joista voi sitten valikoida, minne haluaa mennä käymään ja tutkimaan enemmän.

   Poista
 3. Mallorcalle pääsisi meiltä puolen tunnin lennolla, mutta en vaan ole vielä käynyt siellä! Kai se on liian lähellä, ja on niin helppo aina ajatella, että ehtiihän sinne. Haluaisin kyllä käydä, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin tuttu tunne. Jotkut paikat ovat vain liian lähellä siihen, että saisi aikaiseksi lähdettyä. Suosittelen kyllä.

   Poista
 4. Mallorca kiinnostaa mutta tällä hetkellä se ei ehkä ole ihan top-listalla. Näyttää aika huolettomalta lomailupaikalta ja helpolta sellaiselta. Tuo hotellin ulkoasu on kyllä semi hämäävä :D Laitos tuli itsellänikin mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on kyllä niin täynnä kohteita, että joka paikkaan ei ehdi millään. Toiset kohteet vaan ovat ylempänä listalla kuin toiset. Mallorca on kyllä nimenomaan helppo ja huoleton, joskin sieltä löytyy todella paljon tekemistä ja näkemistä. Saaren voi ottaa miltä kannalta tahansa :)

   Poista
 5. Voi rähmä näitä ruiskuruokintapaikkoja, onpa niistä jokunen kokemus itsellekin osunut vuosien saatossa. :) Voi vaan ihmetellä, mitä ideaa on tehdä luokatonta ruokaa, kun samalla vaivalla tekisi parempaakin!

  Ollaan oltu Mallorcalla pari kertaa, ensimmäisellä kerralla kaksi viikkoa Palmassa ja toisella kertaa viikko Playa de Murossa siinä C'an Picafortin vieressä.

  Ne pahimmat rysät, kuten Magaluf, eivät oikein innostaneet, mutta saaren upea luonto on näkemisen arvoinen. Tykättiin myös Palmasta kaupunkina ja Playa de Muron rannat oli taas loistavat lasten kanssa lomailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti tulee kyllä mietittyä, että miten valitsee kokin ammatin, jos ei vaivaudu yhtään panostamaan tekemäänsä ruokaan.

   Mallorcalla on tosiaan paljon näkemistä niiden turistirysien ulkopuolella. Hieno paikka!

   Poista
 6. Kävin itse Mallorcalla, juurikin tuolla Alcudiassa, 8-vuotiaana ja tykkäsin kovasti, hahah! Menisin mielelläni uudestaan näin aikuisenakin. Saatan jopa saada poikaystäväni innostettua, kiitos pyöräilyvinkin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräilijöille Mallorca on kuulemma paratiisi :)

   Poista
 7. Me vietimme toissakesänä muutaman päivän Playa Murolla - samaa rantaa sekin lienee. Hotelliinkin olimme tyytyväisiä, kuten sijaintiin - ja Mallorcaan kaiken kaikkeaan! Tosi kiva kohde niin lähellä kuitenkin.
  Laitanpa tähän yhden linkinkin, jos vaikka kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä kivaa seutua. Tuo teidän Playa Muron hotelli näyttää kyllä tosi hienolta - varsinkin tuo kuohuviini aamiaisella saisi minulta isot pisteet :)

   Poista
 8. Toukokuu on ilmeisen hyvä kuu matkustaa, jos haluaa välttää suurimmat turistimassat Euroopassa. Mallorca on vielä kokematta, kiva olisi käydä.

  Ja tuo ravintoloiden tarkistaminen on niin totta, me ollaan ruvettu aina tsekkaamaan niin Michelin guiden kuin Tripadvisorin kommentit, että välttyisi pahimmalta loukulta... yleensä osuvat oikeaan :) Mutta hyvä jos ei tullut vatsatautia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu oli kyllä hyvä kuu matkustaa juuri paikkojen rauhallisuuden takia. Lämmintä kuitenkin jo oli. Hop on hop off -bussin missaaminen jäi tosin harmittamaan, mutta kaikkea ei voi saada :)

   Huh, vatsatauti onneksi jäi saamatta. Sentään ruokaa ei oltu ihan niin pahasti pilattu :D

   Poista
 9. Minua ilahduttaa kovasti, että Mallorca on hiljalleen päässyt pois pelkästä turistirysän maineestaan. En kyllä itse ole käynyt siellä, mutta olen aina uskonut, että saarella on pakko olla muutakin kuin brittituristeja. On siis ilahduttavaa lukea näitä positiivisia postauksia paikasta.

  Rantakadut ovat kyllä pahoja. Itse tein saman virheen pariinkin kertaan Teneriffalla, kunnes opin. On kuitenkin mielenkiintoista, että minun käymistäni paikoista nämä ovat olleet Espanjan lomakohteiden erikoisuus: esimerkiksi Madeiralla Funchalin rantakadulla saa oikeasti hyvää ruokaa ja siellä käy paikallisiakin. Samoin Thaimaan lomakohteissa rannasta löytyy laadukkaitakin ravintoloita, vaikka löytyy toki niitä huonojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en jotenkin ole koskaan aiemmin oikein ottanut selvää, mitä Mallorcalla on. Olen kyllä kuullut kehuja, mutten kuitenkaan oikein ollut ymmärtänyt, mitä niillä kehuilla ajetaan takaa.

   Minäkin olin varmaan liian monessa paikassa ehtinyt tottumaan siihen, että myös rantakaduilta saa hyvää ruokaa. Minusta Thaimaassa ihan kaikki ruoka oli hyvää! Nam. Muistanpahan tästä eteenpäin (ainakin hetken) ottaa selville ravintoloiden arvosteluja ennakkoon.

   Poista
 10. Nuo turistiravintolat saavat minut niin surulliseksi ja vihaiseksi - ihan turhaan antavat koko paikan ruoalle huonon maineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne saa minutkin. Jotenkin niin tylsää, että porukka kehtaa tarjoilla maksaville asiakkaille pilattua ruokaa.

   Poista
 11. Äh, että mäkin sitten VIHAAN noita ravintoloita! Aina silloin tällöin niihin syystä tai toisesta pahaa aavistamatta erehtyy, ja sitten käy just noin, että ruoka on jopa syömäkelvotonta. Muuten näyttää kivalta paikalta ja meri ihanan siniseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli noita huonoja ravintoloita lukuunottamatta hieno paikka. Onneksi niitä hyviäkin ravintoloita sieltä lopulta löytyi.

   Poista
 12. No huh, eipä kyllä ollut hotellissa juurikaan hurraamista! On aina todella ärsyttävää kun niihin ei voi mitenkään luottaa ulkomailla. Ehkä ainoa mikä on aina se mitä sanotaan on 5-tähden hotellit, ainakin yleisesti ottaen. Meilläkin on tullut vastaan pari ihan hasardia neljän tähden hotellia, joista on sitten rankalla kädellä jouduttu valittamaan (1st world problem).

  Ja ravintolatkin, himputti sentään kun ne voi olla vaikeita. Juuri Tripadvisor on tullut meillekin tutuksi niitä tsekatessa.

  Maisemat toki tuolla näyttävät mukavalta, joten ei tuo nyt ihan hukkareissulta vaikuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, tuossa hotellissa ei todella mitään wau-elämyksiä saatu. Se on niin totta, että neljä tähteä voi olla melkein mitä vaan. Joskus miettii, että olisi pitänyt vain maksaa enemmän, mutta ei sekään aina mene yksi-yhteen. Välillä todella edullisella saa todella hyvän hotellin.

   Tuo ei missään tapauksessa ollut hukkareissu. Mallorca oli tosi hieno! Onneksi meillä ei ollut tarkoitus makoilla hotellilla aamusta iltaan, siinä tapauksessa olisi voinut harmittaa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan