Slider

Mallorcan itäosan paratiisirannat ja viehättävät kylät

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Voi Mallorca minkä teit. Enpä olisi uskonut, että tämän hienoksi kehutun saaren itärannikon paratiisirannat ovat ihan oikeasti paratiisin veroisia rantoja.

Vietimme toukokuussa Mallorcalla ensimmäisen viikon saaren pohjoisosassa Ca'n Picafortissa, josta vuokrasimme auton. Yhden vuokra-autopäivistämme vietimme Mallorcan itärannikolla, emmekä ehtineet nähdä siitä kuin pienen osan. Se osa hämmästytti silloin, ja nyt kuvia jälkikäteen katsottuna hämmästyttää edelleen. Miksei kukaan ole aiemmin kertonut, että Mallorcalla on juuri sellaisia pieniä söötejä rantoja, joista minä pidän? Sellaisia pienissä poukamissa, kallioiden keskellä olevia pikkiriikkisiä rantakaistaleita.

Tällaisia:Me kävimme Mallorcan itäosan kahdella rannalla, Cala Mesquidalla ja Cala Agullalla. Cala Mesquidalle päästäkseen piti ajaa muutama kilometri pientä, peltojen reunustamaa tietä. Perillä oli ehkä yksi hotelli ja muutama koju ja kauppa.Cala Agulla oli taas hieman isompi turistikeskittymä, mutta söötti sellainen. Ei siis kuitenkaan iso, jos vertaa Mallorcan eteläosan Palmanoviin ynnä muihin turistirantakyliin, mutta pikkiriikkiseen Cala Mesquidaan verrattuna jo hieman isompi.


Lukuisat sivustot luettelevat Mallorcan itäosan kauneimpia rantoja. Cala Mesquidan ja Cala Agullan lisäksi niitä ovat ainakin S'Amarador, Cala Mondrago, Cala d'Or ja Calo des Moro. Listaa voisi varmasti jatkaa vielä pitkäänkin. Meille nuo kaksi rantaa yhdelle päivälle kuitenkin riittivät. Olihan meillä vielä seuraavalla viikolla tulossa Menorca ja uudet hienot rannat.

Mallorcan itäosa ei kuitenkaan ole pelkkää rantaa. Aloitimme päivämme rannoilla, mutta jatkoimme sitä Porto Criston satamakylään, sillä halusin vierailla Coves del Dracin tippukiviluolissa. Porto Criston satamassa rose-lasillisen äärellä googletin hieman Coves del Dracia, ja totesimme sen olevan parempi muunlaisille turisteille. Tippukiviluola vaikutti olevan täysin muokattu viihdyttämään turisteja, jonka lisäksi turistikierroksen jälkeen olisi pitänyt vielä malttaa kuunnella klassisen musiikin konsertti. Luulen, että 1-vuotiaamme ei enää kierroksen jälkeen olisi suostunut olemaan niin kauaa paikoillaan. Luolat jäivät muiden ihasteltavaksi.

Retki ei silti ollut ihan turha, sillä Porto Cristo oli hyvin viihtyisä paikka. Vietimme siellä purjeveneitä ihastellen ja kujia tallaten, kunnes päätimme ajaa myöhäiselle lounaalle Artán kaupunkiin. Artá oli matkalla C'an Picafortiin päin ja ainakin Lonely Planetin mukaan se on Mallorcan itäosan yksi must-vierailukohteista.

Artá olikin hieno, mutta me olimme liikkeellä aivan liian myöhään lounasta ajatellen. Saimme sentään lasilliset Sa Gripiasta (ravintolasta, jossa olisin ihan ehdottomasti halunnut myös syödä), vaikka lounasajan jälkeen ravintola olikin jo hiljentynyt illallisvalmisteluihin.
Artássa olisin halunnut nähdä vielä Artán linnan, mutta meillä oli jo niin kova nälkä, että kaasutimme suoraan takaisin tukikohtaamme Ca'n Picafortiin, jossa tiesimme ravintoloita olevan auki aamusta iltaan ilman taukoja lounaan ja illallisen välissä. Tältä Artá näyttää kauempaa tieltä Ca'n Picafortiin päin. Tai siis paljon hienommalta mitä kuva antaa ymmärtää, mutta parhaassa mahdollisessa kuvauspaikassa ei tietenkään voinut pysähtyä ruuhkaisella tiellä.


Sainko vakuttettua, että Mallorcan itärannikko on hieno? Jos en, suosittelen menemään ja toteamaan se itse :)

Pysy matkassa mukana:

36 kommenttia:

 1. Sait vakuutettua! Olen ennenkin katsellut Mallorcaa sillä silmällä ja kuullut paljon kehuja. Turkoosi vesi ja kauniit rannat vetoaa minuun kovasti, joten kyllä noita mestoja on lähdettävä jossain välissä omin silminkin katsomaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Jossain vaiheessa laitan vielä Menorcastakin juttua tulemaan, kunhan ehdin (matkat on nyt olleet hieman matkabloggaamisen tiellä, heh). Jos Mallorcalta löytyy hienoja rantoja, niin Menorca pistää paremmaksi. Järjestys kannattaa kuitenkin olla se, että ensin menee Mallorcalle ja sitten Menocalle :)

   Poista
 2. Oltiin about 10 vuotta sitten viikko Mallorcalla. Saaren pohjoisosaan olimme majoittuneet, auto oli vuokrattu ja ajeltiin myös ympäri saarta - rannikkoja ja myös sisämaata sekä haasteellisia vuoristoteitä. Alcudian vanha kaupunki oli ihan kiva, Cap de Formentor näkemisen arvoinen - hillitön ruuhka vaan - mutta hyvä breikki kun ajoi ylös oli loppumatkan kävelyt.
  Ja itärannikon osalta tultiin samaan tulokseen kuin te, että itärannikon vanhat turistikaupungit ja pikkukylät olivat viehättäviä. Kävimme myös siellä tippukiviluolissa, ja ihan käymisen arvoinen. Ei ollut silloin konserttia... Ja tietty sitten Valldemossa ja luostari.... paljon nähtiin - paljon jäi näkemättä, mutta jos nyt lähtisin, niin etsisin majoituksen muualta kuin perusturistikohteesta. Monipuolinen saari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! Voisin kuvitella, että Mallorca on ollut kymmenen vuotta sitten vieläkin hienompi, kuin mitä se on nykyään. Ihan vain sen puolesta, että esim. ne tippukiviluolat ei ehkä silloin ole vielä ihan niin räätälöity turistielämykseksi, vaan ihan luonnonelämykseksi.
   Mallorca on ihan tosi monipuolinen saari. Sinne voisin hyvin kuvitella meneväni uudelleen. Paikkoja jäi vaikka kuinka vielä näkemättä, mm. tuo Cap de Formentor. Heräsin sen olemassaoloon vasta sen jälkeen, kun oltiin palautettu vuokra-auto.

   Poista
 3. Kiva postaus!:) pakko kyllä tutustua paikkaan!:)

  noorski.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mallorca on kyllä hieno, kun vain lähtee niistä suurimmista turistikeskittymistä tutkimaan saarta laajemmin!

   Poista
 4. kyllä olet tainnut itseni lisäksi aika monen pään kääntää suhteessa Mallorcaan :-)

  VastaaPoista
 5. Olipas kaunista! Mä en ole koskaan ollut mikään rantaihminen ainakaan niillä kriteerein, että jaksaisin lojua rannalla tuntikausia. Mutta pikaiset uima- ja maisemistanauttimisreissut kyllä toimivat aina. Vuoret ja vesi on kyllä aika lyömätön yhdistelmä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en viihdy rannalla loikoillen ja makoillen, mutta tuollaiset kauniit rannat vetävät puoleensa ihastelemaan ja kävelemään, ja miksei uimaankin.

   Poista
 6. Kyllä sait vakuutettua! On niin väärin, että itsellä on jäänyt Mallorcasta se massaturismikuva sanotaan tuolta jostain 80-luvulta, jolloin Mallorca oli yksi suomalaisten kohde niin, että lihapullia ja suomi baareja oli joka notkossa. Näiden juttujen perusteella siellä voisi ihan käväistäkin ja naapurisaaressa Menorcassa, jota ei liiemmin ole mainostettu missään. Olisi minulle kelvannut tippukiviluola musiikkeineen päivineen. Lapsiperheellinen ei ehkä sellaista kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Varmasti aikoinaan Mallorcalle mentiinkin juuri sitä massaturismia hakemaan. Mutta voi, miten paljon muuta sieltä löytyy!
   Menorca oli myös ihan tosi hieno. Vielä hienompi mitä Mallorca. Siitä tulossakin postauksia myöhemmin. Finnair taisi olla lentoyhtiö, kun tiedotti aloittavansa ensi kesänä sinne suorat lennot.
   Nuo tippukiviluolat olisi kyllä kiinnostanut minuakin, jos lapsi ei olisi ollut mukana.

   Poista
 7. Näyttää kyllä aika ihanalta! Mallorca ja Menorca houkuttelisivat juuri luonnollaan ja pikkukylillään, niistä isoimmista turismikeskittymistä pysyisin itse suurimmaksi osin poissa. Tosin pienen lapsen kanssa niissä on varmasti helpompaa! Tuo lounasaika ja senjälkeinen siesta on kyllä Espanjassa, Portugalissa ja muuallakin Etelä-Euroopassa vähän huonoon aikaan. Lomalla kun tulee usein nukuttua vähän pidempään ja syötyä kunnon aamupala, niin eihän sitä vaan ole nälkä ennen kuin joskus neljän aikaan, joka on jo auttamattomasti liian myöhään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä lapsenkaan kanssa kovin ihmeitä tarvita. Ruokakauppa on hyvä olla lähistöllä, kuin myös apteekki. Noista pienistä kylistä ne kyllä hyvin näytti löytyvän.

   Siesta ei ole kyllä koskaan hyvään aikaan. Ei lomalla tule syötyä juuri tiettyinä aikoina, joten on tosi tylsää, että yhtäkkiä kaikki ravintolat sulkevat keittiönsä. Meillä ei pienen lapsen kanssa nukuta myöhään, ja silti se on väärään aikaan :D

   Poista
 8. Me kiertelimme Murolta enemmän länteen, Pollenciaan ja Solleriin ja ihastelimme Unescon luontokohteeksikin kelpuutettua metsämaisemia.
  Mallorcalle uskoisin kyllä oikeasti vielä palaavamme, joten ehkä sitten ehdimme myös länsirannikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä jäi osittain se länsirannikko ja saaren luoteisosa näkemättä, mutta onhan tuo Mallorca sen verran lähellä, että sinne varmasti tulee lähdettyä toistekin.

   Poista
 9. Mun tähän astisen elämäni Mallorca-saldo on vain viisi päivää ja sekin kulutettiin Alcudiassa, Deiassa ja Palmassa. Saarilla on se viehätys, että pakko päästä takaisin. Siksi mekin suunnitellaan uutta reissua Teneriffalle. Espanjan saarissa vaan on viehätystä kerta toisensa jälkeen!

  Mallorcallekin täytyisi vielä päästä. Tippukiviluolat kiinnostais erityisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi päivää Mallorcalla on kyllä tosi lyhyt aika. Voin hyvin kuvitella, että noihin kolmeen paikkaan on vierähtänyt aika helpostikin. Me oltiin Mallorcalla yhteensä melkein kaksi viikkoa, kahdessa eri osassa, ja silti jäi vielä paljon näkemättä.

   Poista
 10. Hanneli / duunireissaaja22. elokuuta 2016 klo 19.13

  Mä olen lomaillut monella Välimeren saarella, mutta en Mallorcalla. Just nyt kiinnostaa mannermaat enemmän, mutta sitten kun saarille taas mennään, Mallorca on uskoakseni ensimmäisten joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun teillä saarten aika taas on, niin suosittelen kyllä Mallorcaa!

   Poista
 11. Mallorca alkaa kiinnostaa aina vain enemmän. Tosi söpöjä nuo rannat ja juuri tuollaisista ihastuttavista pikkukylistä tykkään myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kaksi, pienet kylät ja kauniit rannat, sopivat rentoon lomaan kyllä ihan täydellisesti! :)

   Poista
 12. Olin aikoinani Alcudiassa muksujen kanssa ja sieltä käsin tuli kierreltyä saarta osin golfkenttien perässäkin. Upea saari, tulen varmasti menemään sinne uudestaan ja todennäköisesti aika pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Mallorcalla voi myös golfata! Enpä nähnyt yhtään golf-kenttää, mutta jäi meiltä kyllä tosi paljon muutakin näkemättä.

   Poista
 13. En ole koskaan Mallorcalla käynyt, enkä varmaan ihan lähitulevaisuudessa sinne ole menossa. Ihan mukavan näköistähän siellä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallorcalla on kyllä tosi kivan näköistä! Ja sieltä löytyy vielä paljon enemmänkin kuin mitä tämä postaus antaa ymmärtää. Toki maailma on täynnä hienoja paikkoja, joten ymmärrän, jos Mallorca ei sovi lähitulevaisuuden suunnitelmiin :)

   Poista
 14. Joo, helposti tulee tyrmättyä joku "turistipaikkana" vaikka onhan siinä jokin syy miksi se on alunperin tullut niin suosituksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ja paljonhan on ihmisiä, jotka pitävät niistä turistikeskittymistä. Eihän niissä turisteja muutoin olisi ollenkaan. Ja tuolloin 80-luvullahan etelänmatkailu sitä nimenomaan tarkoitti, ja kivaa oli! :)

   Poista
 15. Sait vakuutettua. Kävin Mallorcalla 8 vuotta sitten ja turistirysien ulkopuolella oli kyllä ihana paikka! Vuokra-autolla saaren tutkiminen on kyllä Mallorcalla loistava tapa nähdä saarta ja muutakin kuin niitä pahimpia rysiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Vuokra-auto on tosiaan paras tapa. Vaikka julkisiakin hyvin liikkuu, niin ei bussit vie ihan joka paikkaan, ja silloin sitä on aikataulujen varassa.

   Poista
 16. Siis vau! Kyllä tulin minäkin vakuutetuksi, että kaikista epäilyksistäni huolimatta kannattaa Mallorcallekin lähteä. Aivan EHDOTTOMASTI suuntaan tänne, jos tuonne joskus suuntaan. Ja toivottavasti suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Vau minäkin ajattelin :) Onneksi Mallorcalle pääsee tosi helposti ja edullisesti. Voisin hyvin kuvitella, että mekin joku kaunis päivä käydään tuolla uudelleen.

   Poista
 17. Oikein viehättävän näköistä. Roadtrippiä tuolla olisi varmasti oikein mukava tehdä. En ole Mallorcalla käynyt, mutta miksipä ei sinnekin joku kerta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan autolla tuolla kannattaa kierrellä. Ei jää kaikki parhaat, pienet paikat näkemättä :)

   Poista
 18. Kyllä sait! Mä olen Tosin tykännyt Mallorcasta muutenkin aina sen jalkeen kun siellä 8-vuotiaana kavin :) Mun mielesta usein ns. Tylsiksi massaturistikohteiksi mielletyissa paikoissa (esim. Just Mallorca, Kanaria, Tallinna jne) löytyy vaikka mitä mielenkiintoista jos vain jaksaa etsiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Useimmista paikoista löytyy kyllä jokaiselle jotain. Ja onneksi löytyy, kun näin 1-vuotiaan vanhempana maailman toiselle puolelle matkustaminen on aina hieman vaivalloisempaa kuin pikapyrähdys lähelle Euroopan kohteisiin. :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan