Slider

Dubai vauvan kanssa

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Lähdimme viime keväänä Dubaihin superedullisilla äkkilähtölennoilla, emmekä ehtineet juurikaan ottaa selvää, miten Dubaissa pärjäisi vauvan kanssa. Tarvittaisiinko purkkiruokia, onko hissejä hyvin esimerkiksi metroon, onko ravintoloissa yleisesti syöttötuoleja. Miten lapsiin ylipäätään suhtaudutaan Dubaissa.

Huolenaihetta ei tällä matkalla ollut, ja Dubai osoittautui erinomaiseksi kohteeksi matkustaa vauvan kanssa. Siis oikeasti, todella erinomaiseksi. Lapsia, ja etenkin tuollaisia sinisilmäisiä ja hyvin vaaleaihoisia vauvoja, rakastettiin Dubaissa niin paljon, että yhtenä päivänä emme päässeet kerralla montaakaan askelta eteenpäin, kun aina vain uusi perhe tuli pyytämään Islaa heidän kanssaan valokuvaan. Perheitä ja pariskuntia oli jo siinä määrin, että meinasimme pystyttää kojun Islan kuvauksia varten, heh :DMyös tarjoilijat rakastivat pientä prinsessaamme niin, että kerran tarjoilijat olivat antamassa hänelle suklaata, toisella kerralla Islalla oli jo kädessään keksi. Ehkä sitten viiden vuoden päästä ;)

Tässä vinkkini Dubaihin lapsiperhematkaajien näkökulmasta:

Ilmasto
Ilmaston suhteen meille sattui erinomainen viikko, ja Dubaissa oli vuodenaikaan nähden viileää. Mittari nousi kyllä lähelle kolmeakymppiä, muttei useinkaan sen yli. Kaupunkimaisemassa paahtava helle voi olla hyvinkin tukala. Tosin Dubai on täynnä ostoskeskuksia, joissa ilmastoinnista on pidetty huolta. Tämä kannattanee huomioida myös majoitusvalinnassa. Ilmastoinnista kannattaa ehdottomasti maksaa.

Vaipat
Vaippoja oli saatavilla ihan jokaisessa kaupassa, eivätkä hinnatkaan olleet erityisen kalliita, mutteivät edullisiakaan Suomen hintoihin nähden.Lastenruuat
Koska olimme matkassa vain viikon, kannoin Islalle kaikki ruuat mukana kotoa asti. Näin ei olisi tarvinnut tehdä, sillä varsinkin ostoskeskuksissa sijaitsevat suuret supermarketit olivat pullollaan erilaisia ja eri merkkisiä lastenruokia. Pienimmissä kaupoissa lastenruokia ei kuitenkaan ollut välttämättä ollenkaan myynnissä, joten purkkiruokia tarvitsevan kannattaa varautua ainakin parin ensimmäisen päivän ruokiin, jotta ehtii metsästää ne isoimmat marketit.Huvittavaa lastenruokahyllyllä olivat nämä Hippin suklaa-vanilja ja pannukakkujälkkärit. 7-kuiselle tarkoitettu purkkijälkkäri tuntuu näin suomalaisen silmin aivan käsittämättömältä.Matkasyöttötuoli
Matkasyöttötuoli oli Dubaissa todella tarpeellinen. Keskimäärin joka toisessa ravintolassa oli tarjolla syöttötuoli. Onneksi meillä oli tälläkin matkalla mukana matkamuksu.com:lta saatu matkasyöttötuoli.

Kantoreppu
Dubain reissulla kantoreppu oli meillä käytössä vain ja ainoastaan lentokentillä. Perus kaupunkimatkailua harrastava ei kenties sellaista paikkaa Dubaista löydä, minne ei pääsisi matkarattaiden kanssa. Joka paikka kiiltää uutuuttaan, ja hissiejä, liuskoja ja kiertoteitä oli jokaisen portaikon yhteydessä. Jopa rannalle oli lähes rantaviivaan asti esteetön kulku.Auringolta suojaavat asut ja päivänvarjot
Kaupunkilomalla emme juuri uima-asuja käyttäneet, jonka vuoksi muu vaatetus sekä rattaisiin kiinnitettävät aurinkosuojakangas sekä aurinkovarjo tulivat todella tarpeeseen. Vaikka muslimimaassa aikuisilla on hyvä olla peitettynä niin olkapäät kuin polvetkin, ei tämä sääntö näyttänyt pätevän lapsiin. Jos aurinkosuoja on muuten kunnossa, voivat lapset nauttia kesäisestä Dubain säästä normaaleissa helleasuissa.Äiti-lapsi ja isä-lapsi -hoitohuoneet
Ostoskeskusten hoitohuoneet ovat erinomainen esimerkki siitä, miten hyvin lapsiperheet on otettu Dubaissa huomioon. Sieltä ei löytynyt vain äiti-lapsi-hoitohuoneita, vaan myös isä-lapsi-hoitohuoneita. Ihanaa nähdä maa, jossa ymmärretään myös isien hoitavan lapsiaan. Äiti-lapsi-hoitohuoneissa oli vaipanvaihtotilojen lisäksi erillisiä imetyskoppeja.
Mikron puuttuminen oli ainoa miinuspuoli näissä huoneissa, ja Islan ruoka-aikaan oli mentävä aina ravintolaan, vaikkemme itse olisikaan halunneet syödä tai juoda mitään.

Naisille ja lapsille tarkoitetut metrovaunut
Naisille ja lapsille on Dubain metroissa erilliset vaunut. Me emme näitä käyttäneet, vaan matkustimme koko perhe samoissa metrovaunuissa. Emme tosin olleet kertaakaan liikenteessä niin, että olisimme joutuneet täpötäyteen metroon, jolloin kai se kähmintämahdollisuuskin on suurimmillaan.


Jos unohdin jotain oleellista, tai jos haluat vielä kysyä jotain, on kommentti kenttä avoinna! :)

Pysy matkassa mukana:

20 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen teksti, kiitos!

  Ahh, ihana nähdä noita isä/lapsi hoitohuoneita! Meillä nimittäin Matteo hoitaa enemmän vaipanvaihtoa, mulla voimat ihan loppu rankan sektion jälkeen ja etenkin ison ja vahvan vauvan kanssa en tykkään kurotella pesualtaiden yllä. TOki itsekin vaihdan, mutta mielellään sitten käytän wipes ja pesen kotona. Dubai voisi olla hyvä kohde meille, jos saisin Matteon suostuteltua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jos tästä oli hyötyä!

   Minä myös pidän noista isä-lapsi huoneista! Parhaita on tietysti ne, jonne voi mennä sukupuolesta huolimatta. Pahinta on sitten se, mikä on tosi yleistä lentokentillä, että ainoat hoitopöydät ovat naisten vessoissa. Niissä täytyy sitten selvitä yksin niskakakka- ym. kauhutilanteista, missä kahdet kädet olisi huomattavana apuna.

   Tsemppiä sektiosta toipumiseen! Jo normaalin synnytyksen jälkeen voimien palautuminen oli hidasta. Voin vain kuvitella, että se on vielä hitaampaa sektion jälkeen.

   Poista
 2. Luin tämän jutun siksi, koska Gigi Gorgeous oli saanut tuoreeltaan lähtöpassit Dubaista heti lentokentällä ja Dubai oli muuttunut mielessäni perhelomakohteesta äkkivääräksi shariadiktatuuriksi tyyliin Saudi-Arabia. Siltikin tätä lukiessa iskee kognitiiviset dissonanssit silmille voimakkaammin kuin missään muualla: Epätodellinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti googlettaa, kuka on Gigi Gorgeous. Sieltähän heti tuli artikkeleita, miksei ollut päässyt Dubaihin. On siinä kanssa säännöt, kuka saa tulla maahan ja kuka ei.

   Dubai on epätodellinen paikka!

   Poista
 3. Olinkin lukenut aiemmin jostain muusta blogista noista hoitohuoneista. Käteviä. Asioita, joihin ei itse lapsettomana osaa edes kiinnittää huomiota! Hyviä vinkkejä perheellisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, että sellaiseen ei kiinnitä huomiota, mitä ei itse tarvitse. Esimerkiksi isompien lasten tarpeisiin en osaisi sanoa yhtään mitään. Keskityin vain vauva-vaiheeseen ja siihen, mitä me juuri tuolla matkalla tarvitsimme :)

   Poista
 4. Lapsettomana näitä ei ole joutunut miettimään, mutta vitsi vaikuttaa että lapsen kanssa matkustaessa on paljon mietittävää! Minä kun luulin, että koiran kanssa lomaillessa saa suunnitella, mutta kyllä se kalpenee tähän verrattuna..:) Kiva kuitenkin, että Dubai paljastui hyväksi kohteeksi lapsen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Tämä voi kuulostaa paljolta, mutta samat asiat tulee ottaa kotioloissakin huomioon, niin nuo ei tunnu niin työläiltä. Ihan jo Suomessakin kaupungilla käydessä täytyy miettiä, mistä niitä hoitohuoneita ja hissejä ym. löytyy :)
   Koiran kanssa matkustamisessa voisi taas minulla mennä sormi suuhun, kun en ole koskaan omistanut koiraa :D

   Poista
 5. Näyttää kyllä olevan hyvin otettu lapsiperheet huomioon Dubaissa. Hyvä tietää :) Meillä täällä Kaliforniassakin on erinomaisen paljon perhevessoja ja imetyshuoneita, mutta en ole erikseen nähnyt isä&lapsi -huonetta. Hyvä idea sekin! Täällä se hoidetaan yleensä yhdellä yksityisellä isommalla vessalla joka on unisex, eli family room tmv. Joku suomalainen vasta minulle kummasteli tuota imetyshuonetta, Suomessa kun ollaan totuttu imettämään melkein missä vain. Täällä ollaan vähän häveliäämpiä mutta on kiva, että niitä on, sillä niissä pystyi sitten käydä pumppaamassakin kun vauva ei pystynyt kaikkea syömään.

  Aika kummallisia nuo jälkkärit :) Ei kyllä tulisi ihan heti mieleen ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä-lapsi-huoneita en ole minäkään aiemmin nähnyt missään! On nuo imetyshuoneet myös Suomessa yleisiä. Tai ainakin joissain kauppakeskuksissa on imetyshuoneet, joissa on samalla mikrot ja syöttötuolit ja vaipanvaihtopaikat. Mutta imetystiloja saattaa olla sitten ihan vain kaupassa keskellä imetysnojatuolin muodossa. Eli ei mitenkään erityisen suojassa. Mikä vain paikka imetykseen on Suomessa kyllä ihan sovelias ja sallitu, enkä ihmettele, vaikkei imetyshuoneita äidit edes osaa Suomessa etsiä, kun ei niille varsinaista tarvetta ole :)

   Poista
 6. Hienoa, että lapsiperheet huomioidaan hyvin Dubaissa. Olin siellä viime keväänä lomailemassa, mutta kun omat lapset jo isoja, niin en tuollaisiin asioihin kiinnitä enää huomiota. Dubai on kiva lomakohde, ja kohtuullisen lentomatkan päässä. Hintatasosta miinusta, koska minusta siellä oli todella kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Asioihin, joita itse ei tarvitse, ei tule kiinnitettyä huomiota ollenkaan.

   Dubai oli kyllä ihan tosi kallis. Miinus siitä Dubaille minultakin.

   Poista
 7. Kommentoinkin jo johonkin ketjuun, että Dubai on aivan loistava paikka vauvojen ja lapsien kanssa. Siellä perhe on niin keskiössä, että lapset/lapsia hoitavat todellakin huomioidaan hyvin. Koska liki kaikki ihmiset ovat vierastyöläisiä, joita turisti matkallaan kohtaa ja usein maista, missä isot perheet ja lapset ovat keskiössä, niin asiakaspalvelutilanteissakin lapsia huomioidaan joskus jopa ihan liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on tuolla kyllä kaiken huomion keskipisteenä. Meillä ei onneksi tullut liika-vaikutelmaa, niiden suklaiden ja keksien lisäksi, heh :)

   Poista
 8. Hei, matkustitteko vauvan kanssa esim. Taksilla tai linja-autolla? Lähinnä mietityttää millainen käytäntö siellä on turva-istuimien kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, matkustimme taksilla. Muistaakseni meillä ei ollut tuolla matkalla turvakaukaloa mukana, joten vauva kulki sylissä. Sen vuoksi pääsääntöisesti käytimmekin metroa, mikä oli erittäin kätevä, nopea ja edullinen tapa matkustaa.

   Poista
 9. Hei,

  Olemme lähdössä matkalle 4 vuotiaan sekä 1v 2kk kanssa ja juttusi oli loistava, kiitos siitä! Sellaista olisin vielä kysynyt,kun taaperon ruokailuja pohdin että saako kohteesta korvikemaitoja? Taapero on hyvä syömään ja uskon että pärjäämme paikallisilla korvikeruuilla sekä ravintolan ruokatarjonnalla, mutta juoma puoli huolettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosi kiva kuulla, että kirjoituksesta on hyötyä! :)
   Korvikemaitoja oli hyllykaupalla, mutta itse emme niitä tarvinneet, joten en osaa valitettavasti sanoa miten on verrattavissa Suomen valikoimiin. Itse kannamme edelleen lapselle kauramaidot mukana matkoille :)
   Ihanaa matkaa!

   Poista
 10. Kiitos tästä! Tässä jutussa olikin aikalailla kaikki, mikä on askarruttanut ensi viikolla starttaavaa Dubain-matkaa ajatellen. Erityisesti lämmitti tuo tieto vaipoista ja vauvanruoista. Niitä kun on hiukan ärsyttävä kannella isoja määriä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että tästä oli hyötyä! Juuri näitä asioita itsekin aina pyörittelee ennen matkaa ja sen takia niistä haluaa muillekin kertoa :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan