Slider

Phuketin erilaiset rannat - ruuhkaa ja rauhallisuutta

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Monen mielikuva Phuketista on turistirysä. Rannat tupaten täynnä turisteja, ei tippaakaan omaa rauhaa. Oma mielikuvani Phuketista taisi olla jotain saman suuntaista (tai siis tismalleen niin). Siis ennen kuin aloin selvittää, millainen kohde tuo Phuket oikein onkaan. Jo silloin alkoi valjeta, että Phuket on todella suuri saari. Niin suuri, että sinne mahtuu jos jonkinlaista rantaa. Me kävimme niistä kolmella, Kata Beachillä, Mai Khao Beachillä ja Nai Yang Beachillä. Majoituimme ensin Kata Beachillä, jonka jälkeen meillä oli vielä viikoksi hotelli Mai Khao Beachillä (lue postaus täältä). Nai Yang Beachille teimme vain päiväretken.

Kaikki kolme rantaa olivat täysin erilaisia toisiinsa nähden.

Kata Beach
Kata Beachin luin ennakkoon olevan rauhallinen ranta. Sellainen lapsiperheille sopiva. Rannan vilkkaus yllätti minut täysin. Meidän oli tarkoitus vierailla viereisellä Patong Beachillä, joka on sitten se kaikkein vilkkain Phuketin rannoista, mutta Kata Beach riitti meille. Tämän enempää vilkkautta emme kahden noin 1-vuotiaan kanssa tarvinneet.


Kata Beachin lähikadut olivat täynnä kauppoja ja ravintoloita. Hintataso vilkkauden vuoksi oli tietysti hyvin edullinen verrattuna Mai Khao Beachiin ja Nai Yang Beachiin, niin ruuan kuin majoituksenkin suhteen.

Kata Beachillä oli myös Surf House. Jotenkin olin ennakkoon suuren suuri toiveajattelija, ja oletin surffauksen tapahtuvan meressä. Ehdin jo hieman innostuakin ajatuksesta. Tällainen kuvan mukainen Surf House, jossa surffataan keinotekoisilla aalloilla pienessä altaassa sadan silmäparin seuratessa ei ole kuitenkaan lainkaan minun juttuni.

Kata Beach oli minulle jopa pieni pettymys. Onneksi vietimme lomamme toisen puoliskon Mai Khao Beachillä, josta jo ennakkoon olin arvellut pitäväni enemmän. Rakastan nimittäin rauhallisia rantoja, joissa ei tarvitse kilpailla reviiristään.

Mai Khao Beach
Kukapa olisi uskonut Phuketista löytyvän rantakaistale, jossa ei ole muita? Kilometrejä ja kilometrejä pitkä Mai Khao Beach on juuri sellainen. Mai Khao Beach on Phuketin aivan pohjoisosassa, ja sen varteen on rakennettu resortteja. Resortit eivät kuitenkaan voi omistaa rantaa, joten rannat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Resortit vievät kuitenkin sen verran tilaa rantaviivasta, ettei sinne ihmisiä juurikaan eksy. Resortien väkikin näytti viettävän aikaansa enemmän uima-altailla kuin rannalla.

Mai Khao Beach oli myös siitä hyvä, että rannan tuntumassa oli puita ja täten myös varjopaikkoja. Itse en viihdy auringossa kauaakaan, joten ranta ilman mahdollisuutta varjoon ei ole minua varten. Mai Khao Beach on :)

Palveluita tällä rannalla ei ole niin paljon kuin ruuhkaisemmilla rannoilla, mutta joitain ravintoloita löytyy. Näin lapsiperhenäkökulmasta palvelut ovat ihan paikallaan, joskin mukana kulkee joka tapauksessa kopallinen vettä, ruokaa ja muuta tarviketta.

Mai Khao Beachin ympäristö näytti Marriott's Mai Khao Beach -resortin viidennestä kerroksesta tältä. Alue ei siis todellakaan ole rakennettu täyteen.
Nai Yang Beach
Nai Yang Beach lukeutuu niin sijainniltaan kuin vilkkaudeltaan ja palveluiden määrältään Kata Beachin ja Mai Khao Beachin välimaastoon. Tunnelma oli rauhallisempi kuin Kata Beachillä, mutta palveluita ja ihmisiä oli enemmän kuin Mai Khao Beachillä.
Osa Nai Yang Beachiä on Sirinath-kansallispuiston alueella. Kansallispuiston alueelle sisäänpääsy maksaa (muistaakseni noin) 100-200 bahtia (3-5 euroa) per turisti (paikalliset eivät maksa maksua), ja alueella on ainakin vierailijakeskus. Me kävimme myös kansallispuiston alueella, mutta lähinnä vain sen vuoksi, että taksikuskimme jätti meidät sinne.

Myös kansallispuiston alueella oli joitain ravintoloita ja hedelmä/rantalelu/virvokekojuja, mutta varsinainen Nai Yangin keskusta sijaitsi kansallispuiston alueen ulkopuolella.

Minkä rannoista sinä valitsisit näistä kolmesta lomakohteeksesi?


Pysy mukana matkassa:32 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kauniita kuvia.
  Osallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
  Hyvää sunnuntai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy käydä kurkkaamassa blogissasi, mitä arvonta pitääkään sisällään.

   Poista
 2. Minä valitsen Mai Khao Beachin. Phuket ei oikein ole makuuni vaikka en ole siellä käynyt kuin piipahtamassa jossain ostoskeskuksessa. Khao Lak, missä tuolloin olimme muutaman viikon oli meille yllätys. Niin rauhallinen mutta kuitenkin paljon palveluita sellaiselle, joka ei ole himoshoppaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös! :) Olen kuullut paljon hyvää Khao Lakista. Voisin kuvitella hyvin pitäväni myös siitä.

   Poista
 3. Omasta Thaimaan reissusta taitaa olla kymmenen vuotta ja oli Kata beach aivan erilainen silloin. Ei todellakaan noin rauhaton, kun ei turistit vielä olleet ehtineet niin paljon valloittaa rannoista. Tehtiin päiväreissu myös Karon beachille, mutta siellä taisi olla silloin meduusoja. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Voin hyvin kuvitella, että kymmenen vuotta sitten Kata Beach ei ole vielä ollut läheskään noin vilkas.

   Poista
 4. Rauhallisin ranta tietysti! Tosin en kyllä luonnonpuistoakaan pistäis pahakseni. Enempi viihdyn luonnossa (ja varjossa) kuin rannoilla makaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin viihdyn paremmin varjossa kuin auringossa makaillen. Rannalla varjossa kirjan kanssa on ihanaa :) Joskin nyt lapsen kanssa rannalla tulee tehtyä enemmän hiekkakakkuja kuin rentouduttua :D

   Poista
 5. Hanneli / Duunireissaaja30. toukokuuta 2016 klo 13.42

  Rauhallisin ranta myös minulle, kiitos! On tosi hyvä juttu, kun rannat ovat julkisia eivätkä resorttien hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan ihan tosi hyvä juttu, ettei resortit saa omia rantaa itselleen. Näin ne pysyvät paljon miellyttävämpinä myös resortien asukkaille.

   Poista
 6. Olen itsekin kirjoittanut Phuketin rannoista postauksen. Niitä tosiaan löytyy moneen lähtöön. http://www.tamamatka.fi/phuket-suomalaisten-suosikkisaari/

  Itse pidin kyllä myös Katasta silloin kun lapset olivat pieniä. Tosin ruuhkainenhan se oli jo silloin ja varmasti muuttunut vielä kansoitetummaksi nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tuon postauksesi. Phuketissa tosiaan olisi rantoja vaikka parin viikon loman joka päivälle.

   Kata Beachissä ei nyt kyllä rauhallisuutta enää ollut. Joskin kiva oli olla toisaalta alkuloma enemmän ihmisten ilmoilla, kun tiesi pääsevänsä rauhallisempaan paikkaan.

   Poista
 7. Aika ero noissa rannoissa. Jos joskus rannoille "eksyn", niin mieluiten kävelen rantaviivaa ja ainakin noissa Kata Beachin ruuhkissa ei sitäkään oikein viitsisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantaviivassa kävely on ihanan rauhoittavaa! Tosin silloin, kun siellä rannalla ei tosiaan ole muita.

   Poista
 8. Me olimme muutama vuosi sitten Kamala Beachillä. Mun mielestä se oli meille silloin oikein sopiva: rannalla oli palveluja, mutta alue loppui hyvin nopeasti. Eli kaikki oli kompaktisti yhdessä paikassa, kun taas pääkadun varsi oli paikallisten hallussa ja sieltä löytyivät supermarketit ja ruokatorit. Me asuimme vuokra-asunnossa pääkadun toisella puolella, joten kävelimme joka päivä muidenkin kuin turistien seassa. Kävimme yhden päivän vierailulla Patong Beachillä, ja se riitti kokemukseksi siitä paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ennen Phuketin matkaamme Kamala Beachistä, ja sitä kehuttiin muuallakin! Tuonne Patong Beachille me emme tosiaan menneet ollenkaan. Ensin oli ajatuksena, mutta Kata Beachin vilkkaus riitti meille :)

   Poista
 9. Phuket on mahtava kohde! Tosi hyvä artikkeli! Hienot kuvat! Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Phuket oli kyllä hieno paikka, kun se on niin monipuolinen. Mukavaa päivää ja ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 10. Valitsisin Mai Khaon yhtään empimättä! Kivaa, että tuolta suunnalta löytyy hiljaisiakin rantoja. Miulla on kokemuksia vaan Patongista, Katasta ja Kamalasta, ja mikään niistä ei sykähdyttänyt. Patongilla ainakin silloin kellui roskia paljon vedessä. Kata Beach oli kuitenkin silloin rauhallinen, mutta miun reissusta sinne onkin jo melkein kymmenen vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo roskien lilluminen rantavedessä oli kyllä ongelmana niin Phuketin rannoilla kuin niillä rannoilla, joilla kävimme snorklausretkillä. Ilmeisesti siellä heitetään niin paljon roskaa mereen, että ne huuhtoutuvat yön aikana rannoille. Jotenkin ihan kamalaa.

   Poista
 11. Mulla on kokemusta vaan Patongilta, Katalta ja Karonilta. Oma kokemus oli, että ne olivat kaikki ihan tasaisen ruuhkaisia. Mielelläni tutkisin Phuketissa niitä vähän rauhallisempia rantoja, koska nämä eivät mitenkään erityistä vaiktusta tehneet. Hinnat ovat paljon korkeammat kuin Thaimaassa noin keskimäärin ja taksimafia oli rasittava. Toki plussaa oli se, että palvelut olivat lähellä. Ehkä vielä joskus annan Phuketille uuden mahdollisuuden :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phuket on kyllä muuhun Thaimaahan nähden ilmeisesti hintava, mutta ei sielläkään näin suomalaisen näkökulmasta hinnat ole korkealla mitenkään päin katsottuna. Edes resorttien hyvien ravintoloiden hinnat eivät ole samaa tasoa kuin Suomessa, vaikka toki lähellä jo ovat. Superhyvää aamiaista ei saa Helsingissä kympillä millään. Hyvä jos edes kahdella kympillä :/

   Poista
 12. Sattuipa hyvin, sillä olen juuri mietiskellyt matkaa Thaimaahan. Ja juurikin tuo Phuket olisi aika vahvoilla. Kyllähän tuo Mai Khao Beach aika houkuttelevalta kuulostaa ja näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos hyödyit postauksesta! Tuo Mai Khao Beach oli kyllä noista rannoista miellyttävin. Kirjoittelen myöhemmin myös rannan ympäristöstä, joten pysypä kuulolla :)

   Poista
 13. Ihania kuvia, tuli ikävä Koh Lantalle <3

  Mutta mutta, kaikkein rauhallisimman rannan noista valitsisin jos Phuketiin päätyisin, eli sen Mai Khao Beachin. Mutta jos Krabin suuntaan vielä lähden, niin kyllä valintani tulee jälleen kerran olemaan Koh Lanta. - Ellei se sitten ole jo muuttunut "uudeksi Phuketiksi".

  Etsin matkoiltani nimenomaan luontoa ja rauhaa, siksi Lanta on ollut ihan kymppivalinta loistavine urheilumahdollisuuksineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi rauhallisia paikkoja löytyy vielä paljon, vaikka yksi toisensa jälkeen muuttuvatkin vilkkaammiksi sitä mukaa, mitä ihmiset alkavat reissata enemmän.

   Poista
 14. Yllätit, eikä kaduta lainkaan, että päätin lukea juuri tämän postauksen. Varmaan olisin kyseenalaistanut jo sen, että lasten kanssa lähtee Phuketiin ylipäätään. Minulle Phuket on synonyymi seksityölle ja vanhoille papparaisille, jotka kähmivät alaikäisiä thaikkutyttöjä, jotkut myös poikia. Sellaista, mitä ei halua reissussa katsella. Sen lisäksi paikalliset, jotka ukottavat turreja sen kuin kerkiävät. Toisin sanoen, perusturremeininkiä.
  Mutta joo, yllätti iloisesti tyhjä hiekkaranta. Minua vaivaa suomalainen epäsosiaalisuus ja siksi tykkään olla rauhassa kaukomaillakin. Ehkä sanoin hieman epätäsmällisesti, haluan itse päättää, milloin olen sosiaalinen.
  Phuketiin minulla syntyi vastenmielisyys jo hyvin kauan sitten, kun eräs työkaveri sanoi, että Thaimaassa on saari, joka on täynnä transvestiitteja ja kysyi minun mielipidettäni tästä. Mitä tuohon ylipäätään voi edes vastata. Minä sanoin, että meidän länsimaalaisten on joskus vaikea ymmärtää itämaisia kulttuureita. Myöhemmin opin sitten saaren nimen ja että se on seksituristikohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Minäkin ajattelin ennakkoon, että Phuket on pelkkä turistirysä, ja ensin kaselimmekin muita Thaimaan kohteita. Mutta onneksi otin hieman enemmän selvää kohteesta, jolloin matkustaminen sinne tuntuikin jo hyvältä idealta. En osannut ajatellakaan, että Phuket on niin iso saari.

   Voin itsekin allekirjoittaa tuon, että itse toivon, että saan päättää koska olen sosiaalinen. Rannalla tosin en toivo koskaan olevani kylki-kyljessä muiden turistien kanssa.

   Mutta juu, Phuketista löytyy kyllä tuota seksiturismipuoltakin. Me emme lopulta menneet sellaisiin paikkoihin edes käymään.

   Poista
 15. Muhun vetoavat nuo vähän vähemmän laumoitetut rannat. On tietty tilanteita, jolloin tunnelmalline biitsielämä on aivan parasta, mutta se tunnelma tosiaan saa sit olla oikeanlainen. Oikeanlaisella tarkoitan leppoisaa surffirantameininkiä. Thaimaassa mä en ole käynyt tosi moneen vuoteen. Taas on tosin alkanut kiinnostamaan, mutta suuntaisin kyllä jonnekin ei-niin-valloitettuun paikkaan. Ja kiitti vinkeistä, tällaset on aina hyödyllisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin nyt ensimmäistä kertaa Thaimaassa, ja luulen, että jos sinne toisen kerran tulen menemään, tulee se olemaan myös joku ei niin turistinen kohde.

   Poista
 16. Minäkin valitsisin, tietysti, sen kaikkein rauhallisimman rannan. En ole vielä koskaan käynyt Thaimaassa, ja jos joskus päätän lähteä, luulen, että valitsisin kuitenkin jonkin vähemmän tunnetun kohteet kuin Phuketin, vaikka ei se niin pahalta turistirysältä näissä kuvissa tosiaan vaikutakaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ensin ajatuksena valita joku muu Thaimaan kohteista kuin Phuket, mutta pikkulasten kanssa se oli sitten se kaikkein kätevin vaihtoehto, kun emme halunneet matkustaa junilla/busseilla/minibusseilla/takseilla tuntikausia. Oli helppoa päästä lentämällä lähelle majoituksia. Ehkä seuraavalla Thaimaan matkalla sitten joku tuntemattomampi kohde :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan