Slider

Viiden tähden lomailua @Marriott's Mai Khao Beach Phuket

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Voisin niin tottua viiden tähden lomailuun. Helposti. Ei tekisi tiukkaakaan. Viiden tähden resort-elämä vain on niin helppoa. Puitteet on kohdillaan, mikään ei ole rikki, missään ei ole likaista, jokainen työntekijä tekee parhaansa, että viihdyt. Ja itseasiassa vielä vähän enemmän. Enemmän, kuin odotat tai oletat. Jokainen yksityiskohta on mietitty niin, että lähdet lomaltasi kuningattarena hymy korvissa, kruunun painaumat otsalla (kuvitteelliset ainakin).
Näillä fiiliksillä makoilin Thaimaassa Marriott's Mai Khao Beach -resortissa reilu kuukausi sitten. Pelkäsin, mitä pahaa olemme tehneet, kun mies papereineen tuli huoneeseemme ja pyysi lupaa tulla juttelemaan. Hotellista häädön sijaan hän halusi tietää, olemmeko varmasti tyytyväisiä kaikkeen, eiväkö he mitenkään voi tehdä mitään paremmin. Pidämmehän varmasti huoneesta. Onhan näköala mieluinen. Aamiaisella meitä osattiin odottaa, kahvit ja teet kaadettuina oikeisiin kuppeihin. Jumppaohjaaja jaksoi kysellä kaikkien kuulumiset. Jatkoi seuraavana päivänä samasta, mihin oli edelliskerralla jäänyt. Rannalle kävellessämme meille ihmeteltiin, emmekö todella halunneet golfkärryn kyydissä tätä seitsemän minuutin kävelymatkaa. Lasten leikkihuoneessa Islaa jo viihdytettiin, ennen kuin olimme päässeet kunnolla ovesta sisään. Respassa pidätettiin hengitystä, kun odottivat vastaustani siitä, olemmeko viihtyneet. Niin tärkeää se heille oli. Ja syvä huokaus seurasi iloisesta hymystäni ja "totta kai olemme viihtyneet" -vastauksestani.Huoneeseen päästyämme huomasin heti, että jokaiseen yksityiskohtaan oli käytetty himpun verran - siis viiden tähden verran - enemmän energiaa. Wc-paperirullan pää ei oltu vain taiteltu, vaan askarreltu viuhkaksi, käsipyyhkeet roikkuivat myös koristeellisesti aseteltuna. Siivousten jälkeen myös vaatteeni oli aina viikattuina yöpaitaa myöden. Siivoajilta oli jopa käsin kirjoitettu viesti, jossa meidän toivottiin viihtyvän ja ottavan yhteyttä, jos jotain kaipaisimme. Huoneistoilla olikin nimetyt siivoajat, jotka hoitivat heille nimettyjä huoneita päivittäin. Olisivathan he silloin tienneet erityistoiveemme, jos meillä sellaisia olisi sattunut olemaan. Varmaan voitte jo arvatakin, että eihän me mitään lisää osattu edes kuvitella. Kaikki oli jo näin täydellistä.

Tältä näytti yleinen wc-tila. Kelpaa nirsommallekin wc-kävijälle :)


Marriott's Mai Khao Beachillä on kahdenlaisia huoneistoja. Toiset ovat omalla uima-altaalla, toiset ilman. Meidän kahden makuuhuoneen huoneistossa ei ollut uima-allasta. Hyvä niin. Kaksi noin 1-vuotiasta ja omassa huoneessa oleva uima-allas ei olisi hyvä yhdistelmä. Lapsiperheen näkökulmasta erinomainen lisä olikin sitten arkisempi, huoneesta löytyvä pyykinpesukone ja kuivausrumpu.Huoneiston pohja oli erinomainen kahdelle vauvaperheelle. Meidän Master makkarissa oli leveä parivuode ja kylpyhuone, jossa oli erilliset suihku, kylpyamme, wc ja kaksi allasta. Toisen makuuhuoneen yhteydessä oli niin ikään oma kylpyhuone, mutta vain yhdellä altaalla. Makuuhuoneet sijaitsivat vierekkäin, mutta suuren kylpyhuoneen jäädessä makuuhuoneiden väliin, ei vauvojen itkut uniaikoihin kuuluneet huoneista toiseen. Tilaakin huoneistossa oli riittävät 125 neliötä.


Muistinko mainita valtavan kokoisesta parvekkeesta, josta näkyi sekä altaalle että merelle?
Jos huone oli erinomainen, olivat sitä myös yleiset tilat. Vaikka hotelli oli kuulemma lähes täysi, ei allasalueella tarvinnut jonotella aurinkotuoleja, eikä aamiaisella pöytiä. Ohjatuille tunneille mahtui hyvin, eikä salilla tai lasten leikkihuoneessa ollut ruuhkaa. Kaikki oli vieläpä niin kovin kaunista. Allasaluetta reunusti lampi lumpeineen, ja thaimaalaisittain koristeellisia patsaita oli siellä täällä. Auringon laskiessa alue valaistiin soihduin. Voi sitä kauneutta.
Jos jotain parannettavaa paikasta voisi hakea, niin sijainti olisi saanut olla rannalla. Nyt sinne oli tuo jo mainitsemani seitsemän minuutin kävelymatka - joka tosiaan taittui kävelyn sijaan myös golf-kärryillä. Ranta tosin olikin sitten meidän Phuketin matkan hienoin. Ranta syveni aika nopeaan, mutta siellä saimme olla kaikessa rauhassa. Ruuhkaa ei tälle rannalle päässyt syntymään. Aika täydellistä tämäkin :)

Riittääkö jo hehkutus? Jos et vielä kyllästynyt, niin pysy kuulolla. Juttua tulossa myöhemmin lisää ainakin Phuketin rannoista sekä Marriott's Mai Khao Beachin lähiympäristöstä ja ohjatuista aktiviteeteista. Aiemmin tällä viikolla kirjoittelinkin jo Marriott's Mai Khao Beachin tarjoilemasta parhaasta koskaan nauttimastani aamiaisesta. Postaukseen pääset tästä linkistä.


Pysy matkassa mukana:

24 kommenttia:

 1. Phuketissa olisi tavallaan mukava käydä pitkästä aikaa. Marriott vaikuttaa kuvissa oikein mukavalta, mutta itseä jäi mietityttämään se, onko se kävelymatkan päässä ihmisten ilmoilta? Jälleen kerran viim reissulla Karibialla todettiin, että upeatkin resortit keskellä ei mitään ei ole meidän juttu. Kun nyt muistaisi tämän seuraavalla kerralla ja varaisi majoituksen läheltä paikallista elämää.

  Noi kylpyammeet on meidän mielestä ärsyttäviä ja vie turhaa tilaa huoneistoista. Kaikista pahimpia ne on silloin, kun ne on sijoitettu porealtaan muodossa master bedroomiin. Kukahan niitä makuuhuoneessa ylipäätään haluaa käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hiljaista aluetta. Ei ihan sellainen, mitä joissain paikoissa olemme olleet, että ilman autoa et näe ihmisiä ollenkaan. Muutamia ravintoloita, muita resorteja ja pieni ostoskeskus on kävelymatkan päässä. Ihmisten ilmoiksi niitä ei kuitenkaan monikaan lukisi.

   Noissa huoneissa oli niin paljon lääniä, että parit kylpyammeet eivät haitanneet. Poreallasta makkarissa ei taida tosiaan käyttää kuin häämatkalaiset, jos hekään :D

   Poista
 2. Upean näköinen paikka ja varmasti täältä palaa kotiin rentoutuneena. En ole tällaisissa resorteissa käynyt, sillä ne ovat varmasti niin houkuttelevia ruokatarjonnaltaan, ettei tulisi lähdettyä kokeilemaan muita vaihtoehtoja. Ja "muut vaihtoehdot", joiden perässä saa viipottaa ympäri uutta paikkaa tukka putkella, ovat aina omien matkojeni sekä kulma- että kompastuskivi! Tosin huone omalla uima-altaalla kuulostaisi miellyttävältä... ***sateenmuruja***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla pääsi kyllä toden teolla rentoutumaan. Noiden resortien ravintoloiden hintataso oli sen verran tyyris, että sen puolesta sieltä tuli lähdettyä muualle syömään. Minä selvitän aina etukäteen reissujen ravintolatarjonnan, jotta paikanpäällä ei tarvitse enää käyttää energiaa vaihtoehtojen selvittelyyn. Ravintolan metsästäminen nälässä on kyllä inhottavaa.

   Ennen lasta olen ollut pari kertaa huoneessa, jossa on ollut oma uima-allas. Kelpasi kyllä! Ja kelvannee myös sitten, kun meidän neiti hieman tuosta kasvaa :)

   Poista
 3. Kyllä mä tuonne lähtisin ja ihan varmasti viihtyisinkin! Jos vaan fyrkkaa olisi, niin yöpyisin ihan mielelläni aina viiden tähden majoituksissa. :D Mutta pärjää sitä onneksi oikein hyvin vähän vähemmilläkin tähdillä. Mutta tosiaan rantsu olisi kiva olla vähän lähempänä, vaikka usein se allas viekin voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin valitsisin heittämällä viisitähteä vaikka jokaiselle lomalle, jos se vaan rahan puolesta olisi mahdollista. Nyt täytyy tyytyä metsästämään hyviä diilejä, tai sitten vähän vähempään tähtimäärään.
   Ranta olisi kiva olla vieressä, edes näkymänä, vaikka pulahdus olisikin altaaseen :)

   Poista
 4. Onpa upean näköinen paikka. Olen pohtinut tässä,onko vielä niin, että Aasiassa viiden tähden hotellin kohtelu on juuri tuollaista? Toinen paikka, missä meitä kohdeltiin kuin kuninkaalliset oli Kuuban Varadero, jopa oma butleri. Euroopassa ei ole ikinä ollut vastaavaa palvelua kuin näissä paikoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kohtelu oli kyllä hienoa! Varsinkin sen jälkeen, kun tottui ajatukseen, että meidän hyvinvoinnista oikeasti ollaan kiinnostuneita :)

   Kuubalaisten palvelutaso oli tosiaan samantyyppistä. Siellä tosin ei edes tarvinnut olla viidessä tähdessä, vaan kaikkialla meitä kohdeltiin aivan äärimmäisen ystävällisesti ja vieraanvaraisesti.

   Poista
 5. Oishan se varmasati ihanaa olla kerran elämässään viiden tähden hotellissa hemmoteltavana. Vai osaiskohan sitä edes, että alkaako jatkuva kyseleminen rasittamaan? Mulla kyllä sama kuin yllä Ramilla, että syrjässä kaikesta oleva Resortti ei olisi kovin mieluinne matkahode sijainnin puolesta. Mutta toisaalta juuri tuollaisten pineten taaperoiden kanssa se voi olla tosi passeli valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka palvelu oli äärimmäisen kohteliasta, niin se ei onneksi ollut liian tuputtelevaa. Näin suomalaisen näkökulmasta he kyllä antoivat ihan riittävästi meille tilaa olla ja lomailla omassa rauhassamme.

   Me tarkoituksella puolitettiin loma niin, että ensin oltiin enemmän ihmisten ilmoilla, ja sen jälkeen toinen puoli lomasta rauhallisemmalla paikalla. Oli oikein hyvä yhdistelmä!

   Poista
 6. Yksivuotias jo pysyy pystyssä! Tuo on minusta paras ikä, ankkaikä, jolloin opitaan ihmisen suhde vesilintuun tai muoviseen leluankkaan. Minä taas olen niin suomalainen ja tottunut kahvilassakin kantamaan tiskit telineeseen, että minä varmasti nolostun siitä, että minua palvellaan hyvin. Itämainen alamaisuusasenne ei nappaa ja epäilen hymyjen olevan pakotettuja. Vaikka mistä minä tiedän, ehkä heidän unelmansa täyttymys on passata vaativia länsimaalaisia. Venäjällä olen ollut jopa lievästi paranoidi ja sanonut, että sanokaa nyt, mitä te oikeasti ajattelette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Tuo ankkaikä on kyllä ihan älyttömän hyvä ilmaisu. Meidän neidille on todellakin kiinnostavia niin vesilinnut kuin kumiankat. Ankat on parhaita!

   Jotenkin uskallan ainakin toivoa, että tuo palveluasenne tulee luonnostaan. Kun henkilökunnan kanssa jutteli niitä näitä, niin he kertoilivat myös omasta yksityisestä elämästään. Jos keskustelu ei aidosti kiinnostaisi, niin eipä sitä omia juttuja tulisi kenellekään kerrottua. Tosin tätäkään ei voi yleistää. Varmasti joukkoon mahtuu myös niitä, joille työ on vain työ.

   Poista
 7. Phuketista ja Thaimaasta mielikuvamme ovat kyllä sen verran tylsiä, ettei edes 5 tähden majoitus sinne helpolla houkuttelisi ... muutenkin minusta 4 tähteä on ainakin meille sopivin taso. Kaikki on kohdallaan ja toimii, muttei ole, yleensä, tuota ylimääräistä hössytystä, että onko kaikki nyt varmasti ok. Joskus syystä tai toisesta päädytään 4 tähteä etsiessämme 5 tähteen, ja toki niissäkin muutama päivä menee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme Phuketin ensimmäinen viikko neljän tähden hotellissa. Ensin se tuntui varsin hyvältä, kun vasta olimme saapuneet Phuketiin. Mutta kun sinne viiden tähden hotelliin pääsimme, niin enpä olisi neljän tähden hotelliin palannut. Mutta heti loman alkuun se neljä tähteä oli kyllä oikein hyvä. Vasta myöhemmin sen huomasi, että siitä puuttui se yksi tähti :)

   Phuket oli hyvä lomapaikka, mutta jos Thaimaahan joskus palaamme, valitsisin ehdottomasti uuden kohteen. Toki niin pyrin tekemään joka paikassa.

   Poista
 8. Me vietimme pari vuotta sitten viikon Marriottissa, lähellä Esteponaa Andalusiassa, isossa apartmentissa ja tykättiin kyllä. Osallistuimme siellä sellaiseen kliseiseen myyntitilaisuuteen, jossa myyntitykki yritti meille innokkaasti myydä jotain lomaosakkeita ja me jaksettiin nyökytellä sen voimin, että tiesimme saavamme palkkioksi illallisen kahdelle :). Kummasti kyllä alkoi siinä lomaosakkeet kiinnostaa, vaikka ihan vitsillä osallistuimme tilaisuuteen, hassu juttu! Ja muutaman kerran olen ollut viiden tähden hotellissa ja no en tiedä, kyllä tuo neljä tähteä, jota yleensä haemme, kun perheen kanssa reissataan, on ihan riittävä meikäläisille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me satuttiin saamaan tuo hotelli todella hyvään hintaan. Muuten oltaisiin varmasti tyydytty neljän tähden resorteihin koko loman ajaksi. Ne on ihan riittäviä, mutta jos vain viiteen tähteen tulee mahdollisuus, niin on se niin paljon parempi, että siihen on tartuttava :)

   Minä voisin vakavissani joskus harkita lomaosaketta, jolla voisi majoittua edullisesti ympäri maailman hienoissa hotelleissa. Saa nähdä, tuleeko sellainen koskaan ajankohtaiseksi.

   Poista
 9. Heh, nauratti tuo, miten toisessa kylppärissä oli "vain yksi amme." Toisaalta, jos hotellilla on jo meri suht lähellä ja ulkona uima-allas, ehtiikö siinä ammeissakin vielä lillua? Viimeisin reissu oli melkoinen rymyralli Iranissa vauhdilla reppureissaillen, joten nyt olisi suunnitelmissa löhöloma ennen kesätöiden alkua, luultavasti Kyproksella. Voi kun olisi varaa johonkin tuollaiseen hotelliin, en pistäisi lainkaan hanttiin. Tyydytään varmaan ihan hostelliin, mutta ihan tyylipuhdas lomailu ja ei-minkään tekeminen kelpaisi näin lukuvuoden loppuun.

  Tuo kyllä kuulostaa jo melkoiselta asiakaspalvelulta, että siivoojatkin jättävät viestilappuja perässään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nuo pesutilojen lukumäärät oli kyllä aikamoisia, kun makuuhuoneitakin oli vain kaksi :D Meistä taisi yksi käydä kylpyammeessa kerran. Mutta eipä ammetta tosiaan tuollaisessa tarvitsisi olla - useampaa ainakaan!

   Mekin tartuimme edulliseen hintaan hyvin innokkaina. Ei pistetty yhtään vastaan siihen, että pääsemme pilkkahintaan viiden tähden resortiin :)

   Poista
 10. Rentouttavan näköinen paikka. Viiteen tähteen tottuminen on vaarallista. Siihen jää koukkuun. Vaikka olisikin varaa, niin en haluaisi aina yöpyä viidessä tähdessä, vaan pyrkisin silti sekoittamaan pakkaa ja välillä yöpymään myös halvoissa bambumajoissa. Voisin kuvitella, että jos aina yöpyy vaan luksuksessa, alkaa valittamaan ja huomaamaan kaikki pikkuongelmat, eikä enää arvosta sitä luksusta samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta. Toivottavasti en koskaan niin pahasti totu viiteen tähteen, että sekin alkaisi kyllästyttää ja pienet asiat ärsyttää. Toisaalta, rahan puolesta ei ole siihen huolta :D

   Aina ei tosin se viisi tähteä ole paras vaihtoehto, vaan joku kiva bambumaja tai teltta keskellä metsää voi olla myös luksusta.

   Poista
 11. Näyttää oikein mukavalta, tosin jotenkin tuo hotellihuone ei tuo yhtään mieleen Thaimaata. En ole toisaalta maassa käynyt. :-D

  Luin kommenteista että olitte saaneet tämän "hyvään hintaan", mutta saako kysyä, paljonko tästä maksoitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että Marriottin resortit on maasta riippumatta hyvin samanlaisia. Eli juurikaan Thaimaata tuossa ei tosiaan ollut.

   Saa toki kysyä. Maksoimme huoneistosta reilut 600 euroa per viikko. Ja sen kun jakaa vielä kahdelle perheelle, niin juurikaan hintaa ei tosiaan jää.

   Poista
 12. Mä olen yöpynyt Marriotteissa enemmän kuin muissa hotelliketjuissa ja pidän ko. ketjusta todella paljon. Niin näytti tämäkin paikka miellyttävältä, että hyvä valinta teillä! Tuo parveke upeine näkymineen on iiiso plussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä erinomainen valinta. Me ei juuri ehditty parvekkeesta nauttia, vaikka oli kyllä ihanaa köpsötellä yöpuvussa parvekkeelle haistelemaan tropiikin lämpöä heti heräämisen jälkeen :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan