Slider

Aamu alkaa joogalla @ Marriott's Mai Khao Beach

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Oteaanko ihan alkuun tunnustus? En käynyt Thaimaan lomallamme joogassa. Aamuni alkoi ohjatulla venyttelytunnilla. Jooga vain kuulosti otsikossa paremmalta :) Olisi niitä joogatuntejakin resortissamme ollut, mutta niitä oli vain sellaisina aamuina, kun aamujumpat eivät mahtuneet meidän aikatauluumme. Sellaisena päivänä saatoin käydä vesijumpassa tai zumbassa. Ohjattua liikuntaa ja muuta ohjelmaa oli nimittäin pitkin päivää, jokaiselle päivälle erilainen ohjelma. Vain vesijumppa oli joka päivä ja samaan aikaan.Minusta on ihanaa, kun myös lomalla saa elää normaalia aktiivista elämää. Ei pidä käsittää väärin, nautin myös suunnattomasti, kun saan viettää aikaa altaalla aurinkovarjon alla, mojito toisessa ja kirja toisessa kädessä. En ole kuitenkaan pelkkä löhöäjä, joten resort-elämässä ihania ovat myös joogat, vesijumpat ja zumbat. Niinä päivinä siis, kun vietimme aikaamme resortin aitojen sisäpuolella. Siihenkään en nimittäin ihan heti suostuisi, että viettäisin viikon, saati sitten kahta paikoillaan. Oli sitten mitä tahansa jumppia tarjolla.

Marriott's Mai Khao Beachin Sala thai oli ihana. Juuri sellainen, jossa haluaa aloittaa aamunsa. Patjat oli aseteltu rinkiin, ja jokaiselle oli aseteltu pieni pyyhe ja vesipullo. Katossa oli vain tuulettimet, eikä ilmastointi ollut tuntien aikana päällä. Aamulla olisikin ollut inhottavaa mennä kylmään tilaan. Thaimaan lämpö ja kosteus eivät siis ainakaan latistaneet aamun tunnelmaa. Rauhoittava musiikki, viereisen lammen lumpeet antoivat myös osansa aamun aloitukseen.
Ihan jokaiselle resortin asiakkaalle suunnatun venyttelytunnin luulisi olevan lässy. Sellainen, että ihan jokainen mummu ja vaarikin pysyvät tahdissa mukana ja uskaltavat tulla uudelleenkin. Kappas vaan. Taas kerran olin väärässä. Venyttelytunti alkoi lempeästi, mutta lopussa teimme jo siltoja. Tunti ei siis vain herätellyt kehoa uuteen päivään, vaan se oikeasti antoi kunnon potkun takamukselle.

Juuri näin loma-aamu kuuluukin aloittaa!

Pysy matkassa mukana:

22 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä päivän aloitukselta! Ehkä tällaisella lomalla saisi myös inspiraation jatkaa aamuvenyttelyjä kotosuomessa... ***sateenmuru***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihana aloitus päivään! Toivottavasti tosiaan arkeen palaaminen syksyllä tuo myös tällaiset hyvät aamurutiinit kotiinkin :)

   Poista
 2. Ooh, deluxevenyttelyä! Noissa maisemissa ja tunnelmissa kelpaisi kyllä joogata, tai tehdä oikeastaan mitä vaan! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oli kyllä tunnelma ja miljöö kohdillaan! :)

   Poista
 3. Mä en ole koskaan reissussa kokeillut aamujoogaa tai vastavaa, siis tuolla lailla ohjatusti. Joskus Karibian-risteilyllä mietittiin sitä, mutta siitä olisi vielä (muistaakseni) pitänyt maksaa erikseen, ja kun risteily jo itsessään oli kallis, niin se jäi väliin. Mutta varmasti mahtava tapa aloittaa aamu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelen, että meidän Karibian risteilyillä ohjatut tunnit maksoivat erikseen. Enkä ole täten minäkään niillä osallistunut ohjatuille tunneille. Resorteissa olen kyllä ollut vesijumppailemassa tai zumbailemassa, ja nyt venyttelemässäkin :)

   Poista
 4. Haha, odotin jo innoissani postausta viiden tähden joogasta. Ei siksi, että olisin harrastaja. Pitäisi ehkä olla, koska olen notkea kuin norsu. Toki siihen auttaisi ihan tavallinen venyttelykin. Tällaisesta loma-aktiviteetista voisi saada hyvän alkuinnostuksen ja jatkaa tapaa sitten loman jälkeen kotosallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :/ Pahoittelut harhaanjohtamisesta :) Tunnit tuolla oli kyllä hyviä (joskaan joogasta en tiedä), mutta ei ne ihan ammattilaistasoa olleet. Sellaisia, että aloittelija pääsee mukaan, mutta niin, että myös harrastaja saa jotain irti.

   Poista
 5. Hanneli / duunireissaaja8. kesäkuuta 2016 klo 21.13

  Mä en ole innostunut resorttien jumpista, ne tuntuu jäyhälle suomalaisille hitusen liian innokkaalta. Kerran vesijumpassa piti tehdä liikkeitä yhdessä jonkun toisen kanssa, hui kamala ��. Päätin sen jälkeen pysytellä erossa ohjatusta liikunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa :D Juuri pari viikkoa sitten katselin Espanjassa hotellimme parvekkeelta vesijumppaa, missä jumppaajat pyörivät ringissä toistensa käsistä kiinni pitäen, ja ajattelin, että tuohon jumppaan en sitten mene :D

   Poista
 6. Parasta tuommoisissa resorteissa majoittumisessa on miusta kuntosalit ja ohjatut sessiot. Lomalla jaksaa paremmin kun pysyy aktiivisena, ainakin jos siis kotonakin on tapana jumpata. Ei iske lomakooma niin pahasti. Toisaalta parin viikon lomat meillä on usein menneet sen kummemmin treenaamatta, loman kannalta. Sitä pidemmillä lomilla meillä on tapana etsiä jostain jonkinlainen mahdollisuus treenaamiseen, oli se sitten resortin gymi tai mikä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunta pitää kyllä virkeänä myös lomalla. Minä kyllä kannan treenivaatteet mukana viikonkin lomille. Yleensä tulee käytyä vähintään aamulenkillä.

   Poista
 7. Meinasin nukahtaa jo ennen kuin luin jutun loppuun! Niin ihanan rentoja kuvia olit laittanut ja uppouduin niihin ihan totaalisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kommentiasi lukiessa, että oliko postaus niin tylsä :D Mutta hyvä, että kyse olikin miellyttävistä kuvista :)

   Poista
 8. Kieltämättä kivalta kuulostaa tuollainen aamun aloitus :)! Olen samanlainen; nautin kyllä auringossa makoilusta kirjan tai musiikin kera, mutta en usko, että voisin olla viikkoa paikallani. Erityisesti jos aurinko paistaa, kyllä mieli halajaa patikoimaan, uimaan tai vaikka sitten joogaamaan jos sellaista on tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoillaan oleminen ei tosiaan ole minunkaan juttuni. Kivaa sitäkin on tehdä, mutta ei kahta eikä edes yhtä viikkoa putkeen.

   Poista
 9. Ihana alku päivälle! Resorttien allasjumpat eivät innosta, mutta tuollainen on oikein jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Minä kyllä testailen vesijumppiakin silloin tällöin, eikä aina niissäkään joudu pettymään (tässä samaisessa hotellissa oli tosi hyvä ja tehokas vesijumppa). Mutta samaa mieltä, että tällainen on kyllä parempi.

   Poista
 10. Vitsit, ihanan kuulosta! Mä en ole koskaan yöpynyt hotellissa, jossa aktiviteetteja olisi tarjolla, mutta tämän perusteella selvästikin pitäisi :) En myöskään ole saanut aikaiseksi joogan aloittamista, vaikka todellakin pitäisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä parhaimmasta päästä niistä hotelleista, missä itse olen ollut, joissa on ohjattuja tunteja tarjolla. Juuri Mallorcan hotellissa pari viikkoa sitten oli kiusallinen vesijumppa, johon en olisi halunnut osallistua, ja zumba, jossa mummut veti askel-viereen-sarjaa. Haukotus! Tuolla pääsi ihan oikeille ohjatuille tunneille :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan