Slider

Tapahtumarikas (matka)vuosi 2014

tiistai 30. joulukuuta 2014

Onpa ollut mukava lukea muiden matkabloggaajien koostepostauksia vuodesta 2014. Ihanaa, että on muitakin, jotka ajattelevat "nyt kun", eikä "sit kun". Olen aina ollut sitä mieltä, että matkalle voi lähteä nyt kun siihen on mahdollisuus. Nyt kun on lomapäiviä käytettävänä, nyt kun lennot johonkin tiettyyn kohteeseen saa edullisesti, nyt kun yksinkertaisesti olen olemassa ja voin käyttää vapaa-aikani ja rahani juuri siihen mihin itse tahdon.

Auttamatta muiden blogipostauksia lukiessa tulin ajatelleeksi, mihin vuosi 2014 on minut vienyt. Ei voi kuin ihmetellä, miten paljon yhden vuoden aikana voi tapahtua - niin matkojen kuin muunkin suhteen. Toiset vuodet ovat toisia parempia, ja tämä vuosi on ollut omalla kohdallani upea.

Alkuvuodesta taistelin ylemmän ammattikorkeakoulututkintoni loppuun. Puolitoista vuotta olin töiden ohella tutkintoa ahertanut, ja sen kyllä huomasi. Voimia ei ollut viilata viimeisiä pilkkuja opinnäytteestä, mutta sain kuin sainkin sen päätökseen alkukeväästä.


Maaliskuu ja kirsikankukat Japanissa
Maaliskuussa olinkin jo uutta tutkintoa rikkaampana ja uutta puhtia täynnä valmis aktiiviseen Japanin matkaan. Olimme ystäväni kanssa Japanissa vain reilun viikon, ja koko tämän ajan käytimme hyödyksi todella tehokkaasti.

Aloitimme Tokion vilinästä, upeasti pukeutuneiden businessmiesten ja naisten keskeltä. Ahmimme Tokion kalatorin susheja, rentouduimme japanilaisessa kylpylässä ja ihmettelimme ihmispaljoutta.Jatkoimme matkaa Kioton kirsikankukkaloistoon. Oli kauniisti pukeutuneita geishoja, kirsikankukkia, suussasulavaa kobe-härän lihaa, kirsikankukkia, Kioton kettupuistoa, kirsikankukkia. Ja vielä kirsikankukkia.
Viimeisenä pysähdyksenä matkallamme oli munkkiluostarien vuori Mount Koya. Kaupunkien vilskeestä täydelliseen rauhaan.En vieläkään voi uskoa, että ehdimme kahdeksassa päivässä niin paljon. Tuossa listauksessani kun ei ollut varmaan edes puolia siitä, mitä ehdimme tehdä. Hyvin suunniteltu on todellakin puoliksi tehty.


Huhtikuun ravintolakierros Tallinnassa
Kesän kynnyksellä kävimme jo kovinkin kesäisessä Tallinnassa. Menimme laivalla yli, yövyimme kaksi yötä Tallinnan vanhassa kaupungissa ja kiertelimme hyviä ravintoloita niin ruoan kuin juomankin perässä. Tallinna on niin lähellä, mutta silti siellä tulee käytyä niin harvoin.


Kesäkuussa minihäämatka Toscanaan
Kesäkuun alussa vietimme häitämme Helsingin merellisissä maisemissa.  Häitä aloimme suunnitella kun sain opintoni päätökseen. Pari-kolme kuukautta juhlien järjestämiseen oli ihan riittävästi. Meille tärkeintä oli, että saimme rakkaat juhlistamaan kanssamme hyvän ruoan, juoman ja musiikin pariin. Päivä oli onnistuneempi kuin mitä olisin osannut kuvitellakaan.

Kuva: Onevision.fi


Yllätykseksi miehelleni, ostin hänelle häälahjaksi minihääloman Toscanaan. Vietimme pitkän viikonlopun heti häiden jälkeisenä viikonloppuna maaseudulla, viinitarhojen ympäröimänä, Chiantin upeissa maisemissa Castello d'Albolan viinitilalla.

Kevään opintojen ja hääjärjestelyjen jälkeen tämä tuli enemmän kuin tarpeeseen.


Heinäkuun rantaloma Kreikassa
Kesällä päätimme jäädä Eurooppaan, ja valitsimme kesälomakohteeksi Lefkaksen saaren Kreikasta. Matkaan meitä lähti kolme. Minä, mieheni ja ystäväni. Mieheni vietti jonkun verran aikaa leijasurffaten, joten oli mukavaa kun minulla oli sillä välin muuta seuraa.


Pyöräilimme heinäkuussa myös Saariston Rengastien. Suomesta löytyy kyllä upeita matkakohteita!Naisten kesken Pietarissa
Elokuussa saimme pitkästä aikaa toteutettua naisten reissun. Tällä kertaa matka ei ollut viinimatka, mutta hyvää juomaa ja ruokaa matka sisälsi silti - totta kai!

Matkustimme St. Peter Linen kyydillä Pietariin päiväksi. Tämä oli ensikosketukseni Venäjään, ja Pietari teki kyllä vaikutuksen. Sinne täytyy ehdottomasti mennä paremmalla ajalla. Nyt olisikin hyvä aika, kun matkaan pääsisi niin edullisesti.


Ensimmäinen Tukholmanristeily vuosikausiin
Syyskuussa kävimme päivä Tukholmassa -risteilyllä. En muista koska viimeksi olisin ollut risteilyllä (kun ei Karibian risteilyjä lasketa mukaan). Siitä on vuosia ja vuosia aikaa. Risteily yllätti positiivisesti, enkä sulje ajatusta lähteä risteilylle lähitulevaisuudessa uudelleen. Tukholmaan kun on aina mukava mennä, eikä se laivallaolokaan niin kamalaa ollut, vaan oikeastaan aika mukavaa.Joskin risteily oli tasan tarkkaan suurin saavutus, mitä syys-lokakuussa olisin saanut tehtyä. Risteily oli juuri pahimpaan raskauspahoinvointiaikaan. Varsinkin iltaisin en pystynyt muuta ajattelemaan, kuin että milloin pahoinvointi oikein loppuu. Parin kuukauden jatkuva krapulaolo tuntui silloin ikuisuudelta. Olin jopa krapulaisille kateelllinen - heidänhän pahoinvointi loppui seuraavana, tai viimeistään sitä seuraavana päivänä. Minun pahan olon lopulle ei ollut päivämäärää. Nyt en voi enää kuvitellakaan, miten mahdoin olla siinä tilassa. Mikä pahoinvointi?


Babymoon/Honeymoon Barbadoksella
Vuoden viimeinen reissu saatiin juuri päätökseen. Honeymoonista tuli Babymoon. Näin aktiiviloma Bora Boralla ja Tikehaulla muuttui suunniteltua rauhallisemmaksi reissuksi turvalliselle ja hygieniselle Barbadokselle. Täydellisen rento päätös kiireiselle ja tapahtumarikkaalle vuodelle.


Mitä vuonna 2015?
Me emme tule olemaan niitä vanhempia, jotka automaattisesti ajattelevat, että lasten kanssa ei voi matkustaa. Tietenkin vasta aika näyttää mitä mieltä tyttäremme tulee olemaan matkailusta. Tulevaisuutta kun emme osaa ennustaa.

Tarkoitus ei ole kuitenkaan nyhjätä kotona. Haaveissa on reissuja lähelle ja vähän kauemmaksikin - vaihtoehtoja taas kerran vaikka kuinka paljon niin Aasiassa, Karibialla kuin Jenkeissä. Maapallolla riittää paikkoja mistä valita. Suomen rajojen sisällä tulemme myös ehdottomasti matkustamaan, ja kenties myös muualla Euroopassa.

Vuoden päästä olen viisaampi siitä, mihin vuosi on meidät vienyt. Mitään en mene lupaamaan, mutta mitään vaihtoehtoja en vielä tässä vaiheessa sulje pois.

2 kommenttia:

 1. Makea vuosi takana ja vaikka mitä siistiä edessä! :) Olen viime aikoina lukenut esim. matkakuume.net blogia, joka todellakin näyttää sen, ettei lapsi ole mikään este matkustamisella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tosiaan edessä ensikin vuodelle. Innolla odotan, mitä tuleman pitää :)

   Kiitos vinkistä! Täytyykin vilkaista tarkemmin tuota matkakuume.net-blogia. Jos vanhemmat nauttii matkailusta, niin ihan varmasti lapsikin sen aistii ja viihtyy.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan