Slider

Missä majoittua Seychelleillä? Osa 2 - Praslin ja La Digue

lauantai 13. joulukuuta 2014

Kahden vuoden takaisella matkallamme Seychelleillä jatkoimme Mahen saarelta matkaa Praslinin saarelle. Matkan voisi lentää, mutta edullisempi tapa on mennä veneellä. Matka kestää 45 minuuttia, ja jos merenkäyntiä on vähänkin, kannattaa varautua pahaan oloon. Pahoinvointilääkkeet ja oksennuspussi matkaan, niin kyllä se siitä. Määränpää on sen arvoinen :)

Coco de Mer -kookospähkinä


Coco de Mer -kookospähkinöiden koti Praslin
Majoituimme Praslinin saarella kahdessa eri hotellissa. Ensimmäinen niistä oli Berjaya Praslin Resort. Mahen samaiseen hotelliketjuun kuuluvan hotellin tavoin tämäkin oli edullisin resort, ja myös jo parhaat päivänsä nähnyt. 

Hotelli oli kuitenkin erinomaisella paikalla saaren itärannikolla Cote d'Or -rannalla. Paikka oli pieni kylä. Sieltä löytyi kauppoja ja ravintoloita, ja sieltä pääsi kätevästi muualle saarelle paikallisbusseilla tai polkupyörillä. Saaren itärannikko on todella tasaista, joten polkupyöräily oli helppoa.Tässäkin hotellissa on allasalue ja ravintola, ja se sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Hotelli oli myös todella rauhaisa, eikä altaalla ollut ruuhkaa. Lisäksi hotellilla oli diili rannan vesiurheiluliikkeen kanssa, ja saimme hotellin asukkaina vuokrata snorklausvälineet heiltä todella edullisesti. Tämän hotellin kaikissa huoneissa on parveke tai terassi, joskaan emme viettäneet juurikaan aikaa huoneessa, joten parvekkeesta ei liiemmälti lisäarvoa tullut.Tästä osasta Praslinia oli helppo olla omatoimisen aktiivinen.

Praslinin toinen majoitus Coco de Mer
Samaa ei voi sanoa toisesta Praslinin majoituksestamme, Coco de Mer -hotellista. Hotellin lähellä ei ollut mitään. Sen lisäksi se sijaitsee saaren länsirannalla, josta en ainakaan itse lähtisi jatkuvien ylä- ja alamäkien vuoksi polkupyöräilemään yhtään minnekään.Mutta eipä sieltä tarvinnutkaan. Hotelli oli sen verran hieno, että siellä viihtyi helposti sen neljä päivää mitä siellä majoituimme. Hotellin ruoka oli myös hyvää, joten vaihtoehtoja ei siinä ajassa ehtinyt kaipaamaan. Hotellilla oli lisäksi huonehintaan kuuluvia retkiä eri puolille saarta. Me osallistuimme yhdelle retkelle, mutta muuten nautimme sviitistämme ja sviittialueen yksityisistä palveluista :)Lisää kuvia Coco de Mer -hotellista voi katsella aikaisemmasta postauksestani.

Rauhallinen La Digue 
Olisimme halunneet yöpyä myös Praslinin naapurissa La Diguen saarella. Aikataulumme ei siihen kuitenkaan venynyt, joten teimme sinne vain päiväretken Praslinilta. Lauttoja Praslinin ja La Diguen välillä menee useita päivässä, joten aikataulun voi helposti mukauttaa omiin suunnitelmiin. Saarikin on sen verran pieni, että päivässä sen ehti kiertää lähes kokonaan. Autoja ei saarella ole, mutta polkupyörät veivätkin paremmin saaren eri kolkkiin.


Aurinkoinen päivä muuttui hetkessä kaatosateeksi. Onneksi olimme jo matkalla takaisin lauttasatamaan.
 
Jos olisin menossa Seychelleille uudelleen, voisin hyvin kuvitella majoittuvani myös La Diguella. Tosin sellaista oloa ei jäänyt, ettemme olisi ehtineet nähdä kaikkea haluamaamme kahden viikon aikana. Luulenpa siis, että maapallon kohteet eivät ehdi yhden elämän aikana loppua kesken. Toiselle kierrokselle ei siis todennäköisesti tule tarvetta :)

6 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista lukea kaikki Seychellien-kokemuksenne läpi. Olen pitkälti samaa mieltä, että maailma on kohteita täynnä. Vaikka Seychellit onkin unohtumaton paratiisi, niin ei välttämättä tule lähdettyä uudelleen. Mutta jos lähdette, niin suosittelen useamman päivän viettämistä La Diguella :) Mekin muuten saatiin yhdessä hotellissa parempi huone mistä oltiin maksettu, mutta ohhoh ja vau tuo teidän business-luokan lento, se kuulosti kunnon luksukselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seychelleiltä ei kovin paljon kokemuksia blogeissa olekaan ollut. Sen takia olen niitä hieman muistellut, vaikken tuolloin vielä blogia kirjoittanutkaan. Hieno paikka se on, vaikka kerta kenties riittää - koskaanhan ei voi tietää varmaksi :)
   La Diguella olisi pitänyt kyllä olla pidempään, mutta aikataulu ei tuolla reissulla antanut myöden.
   Voisin kuvitella, että turisteja on Seychelleillä sen verran vähän, että hemmottelevat vieraitaan, jos siihen on vain mahdollisuus. Turhaanhan he tyhjilläänkään parempia huoneitaan pitävät. Ja kertovatpa ihmiset sitten kokemuksiaan eteenpäin.
   Se lento oli kyllä ihana! Voi kun aina olisi varaa matkustaa niin :)

   Poista
 2. Kiitos hyvistä Seychellien postauksista! Ollaan suunnittelemassa 10 yön reissua Seychelleille. Miten jakaisit päivät kolmen pääsaaren välillä? Entä jos olisikin vain kahdella saarelle, niin mitkä siinä tapauksessa valitsisit? Toivotaan rentouttavaa lomaa, niin mietin että onko saaren vaihto kaksi kertaa liikaa. En vaan osaa sanoa mitkä kaksi saarta olisivat mieluisimpia. Ehkä Mahe kiinnostaa vähiten, mutta patikointi Anse Majorille kuulosti mahtavalta. Mitkä oli viisi parasta asiaa teidän Seychellien reissussa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että postauksista on ollut hyötyä! Ja ihanaa kuulla Seychellien matkasuunnitelmistanne. Se on kyllä tosi kaunis paikka. Nyt esitit kyllä tosi vaikean kysymyksen. Jos menisimme uudelleen, voisin hyvin jättää Mahen vähemmälle ja majoittua suurimman osan Prasilinilla ja La Diguella. Se kuitenkin kannattaa muistaa, että ne kaksi saarta ovat paljon rauhallisempia kuin Mahe, mutta sehän voi matkaajasta riippuen olla joko positiivinen tai negatiivinen asia. Eikä se Mahekaan varsinainen bilepaikka ole, mutta sentään sieltä löytyy kaupunki :) Praslinilla kannattaa ehdottomasti olla ainakin muutama yö, mutta La Diguen ja Mahen väliltä en kyllä osaisi valita. Mahella noita retkikohteita on varmasti muitakin kuin tuo Anse Major, mutta toisaalta taas La Digue on ihanan rauhallinen ja voi niin kaunis. Tosin kaikki kolme saarta olivat niin kauniita, että kauneusähkyn siellä saa, mitkä saaret ikinä valitseekaan :)

   Viisi parasta asiaa reissussamme olivat (paha kysymys, mutta koitan vastata:)
   1. maailman kauneimmat rannat - joka puolella oli niin valtavan kaunista!
   2. Anse Majorille -patikointi
   3. Coco de mer -kookospalmut oli huikeita!
   4. Coco de Mer hotellin sviittialue
   5. Seychellit on ihanan rauhallinen ja (toistoa, toistoa) niin kaunis paikka. Siellä voi olla juuri niin aktiivinen tai ei-aktiivinen kuin haluaa. Tekemistä riittää, mutta myös pelkän kauneuden keskellä oleminenkin on jo mieletöntä! :)

   Meriharakka.net -bloggaajat olivat juuri risteillen Seychelleillä ja vierailivat saarilla parin päivän ajan. Heidän blogissaan oli erilaisia aktiviteetteja meihin verrattuna. Kannattaa käydä kurkkaamassa sekin blogi: http://meriharakka.net/tag/seychellit/

   Poista
  2. Kiitos paljon vinkeistäsi! Päädyimme siihen, että olemme 4 yötä Mahella, 3 yötä La Diguella ja 3 yötä Praslinilla. Mahella täytyy mennä tuonne Anse Majorille! Tykätään patikoinnista. Viime kesänä olimme Cinque Terressä Italiassa patikoimassa ja se oli yksi matkan kohokohtia kahden viikon Italian matkallamme.

   Poista
  3. Mukavaa, jos vinkeistä on ollut hyötyä!
   Kuulostaa kyllä erinomaiselta suunnitelmalta. Ihanaa lomaa teille!
   Cinque Terre on omallakin unelmalistallani - joku päivä minäkin vielä käyn siellä :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan