Slider

Joulumieltä Barbadoksen vähäosaisille lapsille

maanantai 22. joulukuuta 2014

Täällä maa ei ole valkoinen, eikä lämpötila ole lähelläkään nollaa, saati sitten pakkasen puolella. Päivä ei ole muutaman tunnin mittainen, vaan aurinko paistaa täydeltä taivaalta aamukuudesta iltakuuteen. Hiki tulee jo varjossa makoillessa.Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö pääse joulun tunnelmaan. Joulukuusia näkyy kotien ikkunoista ja pihoilla. Värivaloja, joulupukkeja, joulukelloja ja vaikka mitä on ympäriinsä – ajoittain ehkä pikkiriikkisen liikaakin. Joulumusiikki raikaa ravintoloissa, kadulla, takseissa, kirkoissa. Ja olemmehan täällä koko perhe.

Eikä tässä kaikki joulutunnelmasta.Carols at the Abbey
Eilen vierailimme St Nicholas Abbeylla - yhdellä Barbadoksen hienoimmista rommitislaamoista. He järjestivät joululaulutilaisuuden, jonka tuotot menivät lasten hyväksi - tänä vuonna lastensairaalan sydänosastolle.
Puutarha oli katettu puutarhajuhlatyyliin ja tietysti teeman mukaisesti koristeltu joulukoristeilla. Lastensairaalan hyväksi oli myynnissä ruokaa ja juomaa. Selkeästi kaikki muut olivat tässä hyväntekeväisyystoiminnassa mukana vuoden ympäri - näytimme olevan lähes ainoita, jotka eivät tunteneet kaikkia muita. Sulauduimme kuitenkin hyvin joukkoon, sillä useimmat vaikuttivat olevan alkuperäisiä brittejä tai jenkkejä. Näytimme yhtä turisteilta/paikallisilta kuin hekin. Samaa ei voi sanoa muualla saarella liikkuessa.Ohjelmaan kuului ruuan ja juoman lisäksi joulumusiikkia. Ensin parin eri solistin esittämänä, sitten Barbadoksen poliisiorkesterin (Royal Barbados Police Force Band) tahdissa. Oli kyllä huikean hyviä tulkintoja ja versioita - soulia, oopperaa ja kaikkea siltä väliltä.
Kaikille jaettiin myös lauluvihkoset, joista löytyi joululaulujen sanat. Oli aika hassua laulaa englanniksi joululauluja, joita on aiemmin vain kuullut. Olen suuri joululaulujen fani, mutta aiemmin ei vaan ole tullut vastaan englanninkielistä yhteisjoululaulutilaisuutta. Toki ne lauloin suomeksi, joista suomenkielinen versio on tehty :)
Joululahja vähäosaiselle lapselle
Parasta tilaisuudessa oli se, että vieraiden toivottiin tuovan joululahja jollekin barbadoslaiselle vähäosaiselle lapselle. Lahja tuli olla paketoituna, ja päälle kirjoitettuna ikä ja sukupuoli, jolle lahja on tarkoitettu.Meidän pakettiin päätyi palapeli 4-6-vuotiaalle tytölle. Harmillista, kun emme pääse näkemään, kuka lahjan tulee saamaan. Täytyy vain toivoa, että lahja on mieluinen.Jos ei tällä pääse joulutunnelmaan, niin ei sitten millään. Voin vakuutella kaikille epäilijöille, että kyllä joulu on joulu myös palmujen alla. Myös täällä saa jakaa hyvää mieltä ympärillä oleville - ja se on parasta joulussa.

Ihanaa joulunaikaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan