Slider

Mitä maksoi viikko Malediiveilla?

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Olin malediiveilla maalis-huhtikuun taitteessa viikon. Lensin yölennolla Qatar Airwaysilla Dohan kautta Malen lentokentälle, mistä jatkoin saman tien pikaveneellä noin 70 kilometrin päähän Ukulhasin saarelle. Aiemmin kirjoittelin, millä perustein valikoin juuri Ukulhasin saaren kaikista Malediivien paikallisista saarista, kirjoituksen voit lukea tästä linkistä. Kaiken, mitä minä tiedän Ukulhasista, pääset lukemaan tästä.Vietin Ukulhasissa kolmen tähden Starry Nights -hotellissa kuusi yötä, jonka jälkeen palasin pikaveneellä Maleen ja vietin siellä viimeisen yön ennen aamulentoani takaisin kotiin. Hotelleista voit lukea aiemmista kirjoituksistani:

- Starry Night at Ukulhas
- The Melrose, Male

Tarkoitus oli, että olisin palannut takaisin Ukulhasista Maleen vesitasolla, mutta varaus olisi pitänyt tehdä jo viikkoja aiemmin, eikä päivälle ollut enää vapaita paikkoja koneessa. Harmi, mutta toisaalta säästin 260 dollaria. Eiköhän noita tilaisuuksia tule vastakin.


Vesitaso olisi lähtenyt Nika Resort -saarelta, jolloin tuon 260 dollarin lisäksi olisi tullut vielä 50 dollarin venekyytimaksu Ukulhasista Nika Resort -saarelle. Ei siis mitään halpaa lystiä, vaikkakin maisemat olisivat takuulla olleet jokaisen dollarin arvoiset.Ukulhas on ilmeisesti yksi Malediivien kalleimmista paikallisista saarista, mutta silti minusta varsin kohtuuhintainen ottaen huomioon, millaiseen paratiisiin tällä hinnalla pääsee käsiksi. Ravintoloiden pääruuat vaihtelivat 5-10 dollarin paikkeilla, ja useimmiten ravintolalaskuni olikin tasan 10 dollaria. Huoneeni hintaan kuului varsin proteiinipitoinen aamiainen, joten söin ravintolassa vain kerran päivässä, eikä ruokaan minulla kulunut erityisen paljon rahaa. Lue Ukulhasin ravintoloista aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Tein viikon aikana kaksi retkeä, joiden molempien hinnastohinnat olivat 65 dollaria. Toisen sain 50 dollarilla. Olen lukenut, että esimerkiksi kaikkein turistisimmalla, Maafushin saarella retkihinnat ovat 20-40 dollarin paikkeilla, sillä retkille osallistuu enemmän ihmisiä. Minä olin molempien retkien ainoa asiakas, ja tämä huomioon ottaen retkien hinnat olivat todella kohtuulliset. Voit lukea lisää retkistä aiemmista kirjoituksistani:

- snorklaus paholaisrauskujen kanssa
- kalastus paikallisten tyyliin ja oman saaliin grillausMitä kokonaisuudessaan maksoi viikon matkani Malediiveille?


Lennot Qatar Airwaysilla: 630 euroa
3 tähden hotelli Ukulhasin saarella 6 yöltä: 315 euroa
3 tähden hotelli Malessa 1 yöltä: 48 euroa
Pikavene Malesta Ukulhasiin ja takaisin Maleen: 93 euroa
Kaksi retkeä: 107 euroa
Ruokailut ravintolassa + vedet ym. snäksit ja rantakookokset: 93 euroa
Tuliaiset: 28 euroa

Yhteensä viikon matka Malediiveilla kaikkine kuluineen maksoi siis 1314 euroa.

Tässä kannattaa myös huomioida se, että matkustin yksin, enkä jakanut hotellikustannuksia toisen kanssa.

Mitä olet mieltä kustannuksista? Olisiko sinusta viikko paratiisissa tämän summan arvoinen?Pysy mukana matkassa:

13 kommenttia:

 1. Mielestäni hinta on oikein kohtuullinen lomaviikosta tuollaiselle paratiisisaarelle. Etenkin tuo majoitus ja retket ovat todella edullisia siihen nähden, millaisia hintoja niistä olisi voinut pyytää.

  Vesitasoajelu olisi ollut aika kova juttu, mutta kertakaikkisen hieno loma varmasti ilman sitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityisretkistä voisi tosiaan pyytää aika paljon enemmän kuin mitä maksoin. Se, että yhtä ihmistä lähdetään viemään tunneiksi veneellä, jopa kahden ihmisen voimin, tuntuu kyllä todelliselta luksukselta.

   Vesitaso ei onneksi jäänyt kovinkaan paljoa kaivelemaan. Eiköhän sellainen vielä tule vastaan :) Hieno kokemus se nimittäin varmasti on.

   Poista
 2. Mustakin tuo kuulostaa varsin kohtuulliselta hintalapulta lomalle, mahtavaa että olit onnistunut löytämään noin edullisen majoituksen! :) Olen kuvitellut, ettei Malediiveilla löydä mitään alle Suomen hintojen.

  Tuonne olisi kyllä ihanaa päästä joskus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resort-saarilla on kohtuuhintaista tosiaan vaikea löytääkään. Hinnat lähtevät helposti sadoista euroista per yö. Nyt maksoin kuitenkin vain muutaman kympin per yö.

   Suosittelen ehdottomasti käymään Malediiveilla. Paikallisilla saarilla pääsee todellakin kohtuuhintaan keskelle paratiisia!

   Poista
 3. tyttäreni lähtevät nyt meidän perheestä ensimmäisenä katselemaan paikkaa.
  Turkkilaiselta saatii todella hyvällä hinnalla ja lentoajoilla lennot lokakuulle , 490€/henkilö. Sit varasin heille kolmen tähden majoituksen joka oli alle 400€/2hengeltä aamupalan kera. Et vielä tuntuu tosi kohtuulliselta ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsit, miten hyvät tarjoukset löysitte! Lyövät minun matkahintani mennen tullen!
   Sitten vain itsellesi katselemaan Malediivien lentoja ja majoituksia ;)

   Poista
 4. Mä laskin mun viikon Kroatia-Slovenia roadtripin kustannukset yhteen, ja lopputulos oli 1070€/viikko. Olin myös liikkeellä yksin, joten hinta on siten vertailukelpoinen. Mä matkustin halvalla, mutta niin matkustit sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ensisijainen vaihtoehto olisi ollut Israel ja Jordania, mutta hintalappu olisi pelkistä lennoista, hotellista ja retkistä tullut yli 1500 euroa. Siihen kun vielä ateriat ynnä muut päälle, niin huhhuh. Onneksi satuin huomaamaan Malediivien lentotarjoukset! Israel ja Jordania jääköön toiselle - edullisemmalle - ajankohdalle.

   Poista
 5. Kuvat näyttävät todella upealta ja juuri nyt lähtisin ihan mihin hintaan tahansa, jos se vaan olisi mahdollista! Hinnat kuulostavat minun korvaan edukkailta. Jännä että toteuttivat retket kun oli vain yksi osallistuja, mutta sinä sait varmasti niistä paljon irti, minua olisi ehkä ahdistanut olla retken ainoa asiakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei ole niin paljon turisteja, että olisi mahdollista toteuttaa ryhmäretkiä. Se tarkoittaisi sitä, ettei retkiä järjestettäisi ollenkaan. Niillä saarilla, missä on enemmän turisteja, retkien hinnat on huomattavasti edullisempia, ja juurikin siitä syystä, että he tietävät saavansa useamman osallistujan samalle retkele.

   Hieman minua jännitti, kun tiesin, että saatan olla ainoa osallistuja, mutta ennakkoon tietämällä pystyy henkisesti varautumaan siihen :)

   Poista
 6. Heh, mistäs lähtien eurot ja dollarit on olleet saman arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että kyllä ne vuosien saatossa joskus on olleet aika samalla viivalla. Vuosilukua en valitettavasti muista.

   Sinä varmaan kuitenkin tarkoitat kirjoitusvirhettä, eikä sinua valuuttakurssien historia ehkä kuitenkaan kiinnosta?

   Kirjoitin tähän ensin kustannukset sillä valuutalla, millä olen ne maksanut, mutta selvyyden vuoksi muunsin ne todellisiksi euromääräisiksi arvoiksi, eli juuri sillä kurssilla, mitä minulta on mistäkin euromääräisesti veloitettu. Kaikki ovat siis euroissa, vaikka yksi dollari-sana onkin jäänyt vahingossa mukaan.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan