Slider

Minne matkaisi vuonna 2016?

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Aikaisemmin minulla on ollut matkasuunnitelmien kanssa selvät sävelet. Olen tiennyt minne haluan ja milloin haluan, loman puitteissa tietenkin.

Nyt meillä on maaliskuun puolivälistä mieheni kanssa tilanne, että olemme molemmat pois työelämästä kenties ainakin elokuuhun asti. Matkailijan näkökulmasta aivan täydellinen tilanne. Eikö? Milloin elämässä tulee olemaan seuraavan kerran näin? Eläkkeelläkö? Toivottavasti ei vasta sitten, mutta vuosien kuluttua kenties kuitenkin. Tilanne tuli niin äkkiä, että aika sekavin ajatuksin täytyy alkaa tehdä matkasuunnitelmia, jottei aika vierähdä aivan hukkaan.

Suhteellista vai suhteetonta
Mieheni kysyi yksi päivä minulta kohteita selaillessani, että onko minulla mitään suhteellisuuden tajua matkojen suhteen. Vastasin, että ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Juuri sen takia olen niin hienoja reissuja elämäni aikana tehnytkin. Jos olisi, niin voi mitä kokemuksia köyhempi olisinkaan.

Yhdellä Costa Rican lemppaibiitsikohteista Cahuitassa puolen vuoden espanjanopiskelureissulla.


Inca Trailin korkein kohta Dead Womans Pass - matkalla kohti Macchu Picchua.

Merileijonien kanssa Galapagossaarilla.
Jouluaaton haikkauksella Seychelleillä.Yhdellä kolmesta tekemästäni Karibianristeilyistä.

Kobehärkälounaalla Japanissa.

Voi noita muistoja, ja tuossa vain pintaraapaisu osasta matkoja!

No, tällä kertaa ajatuksia täytyi kuitenkin hieman suhteuttaa siihen, että meitä on matkassa kolme, joista se nuorimmainen vielä alle vuoden ikäinen. Nyt minun on vain kuopattava tältä erää Austraalia, Uusi-Seelanti ja Tyynen valtameren pikkusaaret. Eihän meidän ajankohta niihin ideaalisin edes olisikaan. (huokaus)

Tässä siis kohtuullinen reissusuunnitelma vuoden ensimmäiselle puolelle vuodelle.

Maaliskuun Thaimaa
Varasimme Thaimaan matkan jo vuodenvaihteessa. Harmi. Nyt meillä ei nimittäin olisi ollut mikään kiire takaisin. Olisimme voineet jäädä sinne vielä viikoksi tai pariksi. Tai mikä jottei vaihtaa maisemaa Vietnamiin tai vaikka Malesiaan. Oikeastaan minne vain lähiseudulle. Toisaalta kuumaakin kuumempi Aasia voi olla 1-vuotiaan kanssa haasteellinen. Ja nyt vain on niin, että meillä on ne paluulennot maaliskuun lopulle varattuina ja maksettuina. Ei-muutoskelpoisina lippuina. Tyydymme niihin.

Huhtikuu avoinna kotimaalle - tai äkkilähdöille
Huhtikuun ajattelimme säästää Suomelle. Ehkä. Sen jätämme kenties ainakin suunnittelematta. Toisaalta siihen voi myös ottaa jonkun kivan äkkilähdön, jos jotain mielenkiintoista tulee vastaan.  Voidaan ainakin kiertää Jyväskylän ja Porin mummolat jos emme muuta keksi. Tai no, katselin minä vaivihkaa tuossa jo Wienin lentoja. Ja ehkäpä Islan Jyväskylän serkut ovat tekemässä jotain reissua, johon voimme liittyä seuraan.

Touko-Kesäkuu Espanjassa?
Mieheni keksi yön aikana, että jos reissataan, reissataan kunnolla ja ehdotti, että laitetaan koti vuokralle touko-kesäkuuksi ja ollaan koko aika Espanjassa. Ei aikaakaan, kun hän oli jo rustannut vuokrailmoituksen kodistamme. Mikäpäs siinä. Kyllä se minulle sopii. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että emme jaksa kiertää Espanjaa kahta kuukautta. Kuukausi - tai miksei hieman reilu - riittäisi vallan mainiosti. Jos joku haluaa vuokrata asuntomme, niin kyllä me lisää retkiä keksitään.

Aiemmin ehdimme jo hieman pallotella Baleaareja. Minä en ole koskaan käynyt Mallorcalla, ja ensi kuulemalta ajattelin, etten sinne haluakaan. Se kai tippuu sinne Kanarian kanssa samaan sarjaan. Ei kai siinä mitään vikaa ole, mutta mielikuva ei ole kovin eksoottinen. Kun otin Googlen esille, niin taas olin mielikuvieni kanssa väärässä. Mallorcahan on aika iso saari. Kyllä siellä muutaman päivän saisi hyvinkin vietettyä. Jatketaan siis suunnittelua.

Menorcalla olen käynyt reipas kymmenen vuotta sitten, ja siitä jäi kiva fiilis. Ibiza ei sinänsä kiinnosta, mutta jos Baleaareilta jatkaisi Espanjan mantereelle, niin Ibizalta olisi lyhyt matka Déniaan. Déniasta voisi taas jatkaa joko hieman etelään leijasurffimestoille, tai sitten suoraan pohjoiseen päin Valèncian ja Tarragonan kautta Barcelonaan. Sieltä sitten voisi vuokrata auton ja ajella vaikkapa Zaragozaan ja Andorraan. Miksei Bilbaoon asti.

Suuren suurta road tripiä emme Islan kanssa voi suunnitella. Hän kun ei viihdy autossa. Parin-kolmen tunnin setti autoilua on yhteen päivään jo aika paljon. Parempi olisi siis matkustaa lautoilla ja junilla, ja sen takia Baleaarit sopisivat suunnitelmiimme paremmin kuin hyvin. Tietysti kustakin kohteesta voi pariksi päiväksi vuokrata auton, ja tutkia paikkoja paremmin.

Eiköhän tästä hyvä reissu kehkeydy.


Loppukesän matkahaaveet
Kesän aikana olisi vielä hienoa tehdä jokin reissu (tai parikin). Skotlannista ja sen jylhistä maisemista, ja tietenkin niistä viskitislaamoista olen haaveillut jo muutaman vuoden. Islannissa haluaisin myös käydä. Toisaalta myös Suomen kesä on ihana. Toivoisinkin, että säät suosisivat mökkeilyä viime kesää paremmin. Olisi hienoa päästä kalaan, saunomaan rantasaunaan ja paistamaan makkaraa pihanuotiolle. Siis muussakin kuin +10 asteisessa sadesäässä :)Kesäänhän on vielä pitkä aika, joten sitä ehdimme suunnitella lähemmin :)

68 kommenttia:

 1. Ehdotan naisten viikonloppumatkaa Islantiin!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus! Sehän sopisi vallan mainiosti :)

   Poista
 2. Huikeita suunnitelmia, ja upea tilanne teillä tosiaan edessä. Ja ainahan pääsee esimerkiksi Tallinnaan, jossa peinen lapsenkin kanssa on helppoa. Ja Tallinnasta löytyy vaikka mitä varsinkin, jos ei oo siellä ihan kauheasti viettänyt aikaa aikaisemmin. Arvostan tosi paljon ihmisiä, jotka matkaavat lapsen kanssa pienestä asti. Niin omatkin vanhempani tekivät, kun muutimme Israeliin ollessani puolen vuoden ikäinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnaan pääsee tosiaan todella helposti. Laivatkin kun lähtevät muutaman kilometrin päästä kotoa.
   Ja kiitos. Helposti tuo pienikin matkassa kulkee mukana. Hän nauttii kovasti kun pääsee näkemään uutta ja ihmeellistä.

   Poista
 3. Oi mitä ihania suunnitelmia! Varmasti tulee upea kesä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me hieno kesä saada aikaiseksi. Pitkä sellainen, kun se alkaa jo muutaman viikon päästä :)

   Poista
 4. Suosittelen Mallorcaa lämpimästi! Minun ennakkoluulot saaresta olivat samaa Kanaria-luokkaa, mutta kuinka väärässä olinkaan! Aivan upea saari, johon kannattaa ehdottomasti tutustua autoillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla. Paljon Mallorcalla näyttää olevan tekemistä ja näkemistä.

   Poista
 5. Kuulostaapa hyvältä! Ja ihanaa kun reissatte vauvan kanssa ennakkoluulottomasti. Kelpaisi Thaimaan loman tännekin enkä yhtään laittaisi vastaan jos pitäisi lähteä kahdeksi kuukaudeksi Espanjaan. Seychellien haikkaukset näytti muuten aika messevän mahtavilta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän Isla on ollut niin innokas matkaaja, että hänen kanssa on ollut ilo reissata. Ja matkoja voi huoletta suunnitella lisää.

   Seychelleillä löytyi kyllä ihan tosi paljon satumaa-luontoa, jossa haikata. Ihanaa oli myös se, että vastaan saattoi puolen päivän kävelyllä tulla yksi muu seurue.

   Poista
 6. Ei huonon kuuloisia suunnitelmia teillä! Tuohan on tosi hyvä tilanne reissailun kannalta, kun töihin kuitenkin pääsee vielä takaisin. Itse saattaisin jättää paluulipun Thaimaasta käyttämättä, mutta eihän se ehkä helpoin ratkaisu pienen lapsen kanssa ole. Baleaarit kiinnostavat täälläkin etenkin luontonsa puolesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töitä ehtii tosiaan tehdä vielä vuositolkulla. Kyllä mekin sitä Thaimaahan jäämistä pohdittiin ja katsottiin paluulippujen hintoja, mutta päätettiin kuitenkin, että palataan jo ostetulla lennolla takaisin.

   Poista
 7. Suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Jos kotimaan matkailua miettii, niin kannattaa vuokrata matkailuauto ja pyörähtää kesällä ympäri Suomea. Lasten kanssa toimii, sillä auto on kuin liikkuva hotellihuone. Meistäkin on parina viime kesänä kuoriutunut pieniä karvanaamareita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit asuntoautoideasta! Meillä oli jo viime kesänä suunnitteilla vastaavaa, mutta lopulta Isla oli vielä liian pieni, joten emme olisi jaksaneet istua auton ratissa yhtään pakollista enempää.
   Kätevintä ajatuksessa on se, ettei meidän edes tarvitsisi vuokrata asuntoautoa, vaan voisimme vain lainata sellaisen vanhemmiltani :)

   Poista
 8. Kivoja suunnitelmia! :) Matkojen suunnittelu on ainakin omasta mielestä ihan parasta, vaikkei kaikki suunnitellut matkat edes toteutuisi. Mulla ei ole vielä yhtään matkaa varattuna tälle vuodelle, mutta maaliskuussa otan todennäköisesti suunnan Lissaboniin ja Müncheniin. Ja tietty kotimaassa aion matkailla, koska se on jäänyt todella vähälle viime vuosien aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkoja voi tosiaan suunnitella jo ennakkoon niinkin, että jos ne eivät heti toteudukaan, niin on sitten seuraavia lomia varten valmiina tiedossa, mitä missäkin kohteessa haluaisi tehdä ja nähdä :)
   Kotimaa on minullakin jäänyt omaa ja mieheni kotikaupunkeja lukuunottamatta vähemmälle. Ehkä tänä kesänä enemmän :)

   Poista
 9. Kivoja suunnitelmia! Itseäni kiinnostaisi Mallorca, koska en ole käynyt siellä. Joskus aiemmin mullakin oli siitä sellainen Kanaria-mielikuva, mutta tutkin Mallorcaa netistä tarkemmin ja totesin, että olin väärässä. (Ja se Kanaria-mielikuvakin on sittemmim muuttunut, kun kävin siellä. Ei se hassumpi paikka ollutkaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ennakkoluulot on ennakkoluuloja, ja todellisuus usein jotain toista :) Kanaria-mielikuva tosiaan minullakin muuttui joulun Gran Canarian matkallamme. Ja sitä olinkin oikeastaan jo odottanutkin, että pitäisin paikasta yleisestä Kanaria-mielikuvasta huolimatta.

   Poista
 10. No johan teillä on upea alkuvuosi tiedossa. Päädyitte sitten minne tahansa. Tuollainen mahdollisuus kannattaa kyllä käyttää ehdottomasti hyväksi. Mukavia suunnitteluhetkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaista tilannetta ei tosiaan kannata jättää hyödyntämättä.

   Poista
 11. Sardinia on hyvä perhematkakohde, siellä on rauhallista ja upeita rantoja +nähtävänä paljon myös eläimiä. Kanarialle en ehkä lähtisi enää toista kertaa, mutta Teneriffa voisi olla kiehtovampi siellä on vihreämpää. Kanarialta etenkin Inglesin koin pelkkänä bilematkakohteena, mutta Moganista ja Puerto Ricosta tykkäsin kyllä enemmän. Italiasta Verona, Garda, Rooma voisi sopia myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme nyt parina kesänä olleet Italiassa, joten voi olla että Italia jää tällä kertaa välistä. Joskaan eihän sitä koskaan tiedä :D
   Kanarialla olimme joulun Las Meloneraksessa, joten uskoisin Kanariankin olevan nähty muutamaksi vuodeksi. Onneksi kohteita riittää, eivätkä heti lopu kesken :)

   Poista
 12. Sardiniasta pääsee lautalla Korsikalle ja näille saarille pääsee myös esim. Ranskasta tai Italiasta Livornosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautalla siirtymiset on kyllä todella käteviä!

   Poista
 13. Ihania suunnitelmia ja ihania matkakuvia! Meillä myös suunnitelmien tekeminen täydessä vauhdissa. Mallorcan pohjoisosa on muistaakseni aika kiva, siitä on kyllä kauan kun oon siellä ollut. Komppaan myös Susannaa, Sardinia on ihan mahtava paikka! Oon kirjoittanut siitä muutaman postauksenkin, jos Italia kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiassa olemme tosiaan olleet nyt parina kesänä putkeen, joten taitaa olla Espanjan vuoro. Sardiniassa ei tosin olla vielä käyty ollenkaan.
   Mallorcasta minulla alkaa olla jo kovat odotukset :)

   Poista
 14. Äkkilähdöt ovat oikein hyvä vaihtoehto. monasti olllaan varattu joku reissu, ja sitten katsottu, että kappas, huomattavasti edullisemmin olisi päässyt johonkin mielenkiintoisen paikkaan. Toisaalta äkkilähdöissä pitää olla valmis lähtemään pikaisestikin, mutta kun teillä vapaata on, niin sehän onnistuu!

  Erinomaisia mietteitä myös Espanjasta. Lähtisin kyllä kuukaudeksi sinne : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tosiaan on sellaiseen aikaan lomalla, että hyviä äkkilähtöjä on tarjolla. Joulu ja kesä on molemmat usein varattava hyvissä ajoin, jos jonnekin haluaa mennä. Saa nähdä, tuleeko mitään mielenkiintoista nyt vastaan.

   Poista
 15. Ihania suunnitelmia ja ihan mahtavaa tuo molempien pitkä loma kun lapsi on pieni. :) Ja huikeita reissuja ollut kuvien perusteella jo aiemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mieletöntä, että myös mieheni saa vietettyä niin paljon aikaa Islan kanssa, kun hän on vielä pieni. Pian hän ei enää pieni olekaan.
   Olen kyllä aktiivisesti kiertänyt sellaisia paikkoja, joihin olen halunnut päästä. Olen ajatellut, että nyt kun niihin on mahdollisuus, ei mahdollisuuksia voi jättää käyttämättä. Ei voi tietää, tuleeko toista mahdollisuutta enää vastaan.

   Poista
 16. Ei yhtään hullumpia reissusuunnitelmia :D Kuvista päätellen oot päässyt kokemaan ihan päräyttäviä paikkoja maailmalla!

  Itsekään en ole tehnyt tänä vuonna kovin paljoa suunnitelmia, mutta jostain niitä reissuja tuntuu aina tippuvan - ehkä pitäisi tsekatakin vähän noita lentodiilejä tänään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla tässä suunnitellaankin :)
   Paljon on tullut käytyä niissä kohteissa, mistä on haaveillutkin. Maailma ei toki ihan heti lopu kesken. Nyt on kyllä niin hyviä lentotarjouksia kauas, että vähän harmittaa, kun itse matkaamme vähän lähemmäs.

   Poista
 17. Ihan mahtavat suunnitelmat ja hatunnosto 1-vuotiaan kanssa reissaamiselle. Ihanaa kun ihmiset uskaltavat lähteä ja touhuta pienenkin kanssa. Odotan mielenkiinnolla postauksia, kun itse aina vannon sen nimeen että aion kasvattaa reissulapsia sitten tulevaisuudessa :D saa nähdä miten käy :D Mitä kautta laitoitte kämpän vuokralle? Tekisi mieli tehdä sama mutta hieman jännittää luotettavan vuokralaisen saaminen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kokeilemalla sen saa selville, minkälainen matkaaja perheen pienin on. Meillä on käynyt hyvin, kun lapsi viihtyy matkassa.
   Olemme vain huudelleet some-ryhmissä, josko joku haluaisi vuokrata asuntomme, mutta vielä ei ole innokkaita löytynyt. Ajankohta ei ole sopinut kiinnostuneiden kanssa yhteen. Oman kodin vuokraaminen on tosiaan aina vähän jännittävää, jos ei tunne etukäteen vuokraajia.

   Poista
 18. Itse pidin viime vuonna vapaata n. 7 kuukautta ja kun mieheni on jo eläkkeellä niin oli siis mahdollisuus, kerrankin, matkustaa vähän vapaammin. Päädyimmekin sitten tekemään ainakin yhden reissun joka kuukausi, lyhyimmät toki vaan parin päivän pyrähdyksiä, mutta pisin 5 viikkoa ja useampia 1-2 viikon reissuja. Ei tuntunut mitenkään suhteettomalta - siksihän minä vapaata olin halunnut! Teillä tietysti lapsen kanssa tilanne on vähän erilainen, mutta silti, menkää ihmeessä jos siltä tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tilaisuudet todellakin täytyy käyttää hyväksi. Suhteettomiksi mieheni kutsui minun suunnitelmiani, että käytäisiin ensin Kanadassa ja sitten vielä Austraaliassa ja Uudessa-Seelannissa :D No, onneksi lähempääkin löytyy hyviä kohteita. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että nyt kumpikaan ei tosiaan ole työelämässä, eikä raha kasva kotipuutarhassa :)

   Poista
 19. Muiden matkasuunnitelmista on aina niin hauska lukea! Sitä odottaa jännityksellä mihin toisten tie vie :). Ja kyllä on kivoja kohteita ja ylipäätään mahtavaa, että pääsette reissaamaan oikein ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni on mukavaa lukea myös muiden matkasuunnitelmista ja matkoista tietenkin. Aikaa suunnitteluun tosin toivoisi nyt vähän enemmän. Tuo vauva kun vie koko ajan yhä enemmän ja enemmän päivästä aikaa.

   Poista
 20. Noista tuo mökkeily Suomessa kuulostaa parhaimmalle. Viski on minun suuhuni jotain sellaista, mikä saa Aeroflotin koneen lentämään, eikä paljon muuta. Skotlanti tietysti kiinnostaisi muuten, jos ei kesään muuten saisi sadetta mahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on kyllä ihanaa! Heh :) Minäkään en ole ihan vielä täysin skottivisiken makuun päässyt, irkkuviskeistä löytyy jo mieluisia. Mutta se valmistus ja viskien niin erilaiset makuprofiilit on kiinnostavia. Ja jos Espanjassa ehtii olla (hyvällä todennäköisyydellä) auringossa kuukauden, niin kyllä sitä muutaman päivän voi sitten sadettakin ottaa :)

   Poista
 21. Kuulostaa kyllä hyvältä noin pitkä vapaa! Toivottavasti saatte asuntonne vuokrattua. Ja Suomen kesä on kyllä ihana, jos säät vain suosii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että löytyisi vuokralaiset. Se kyllä kartuttaisi ihan mukavasti matkakassaa.
   Ja toivotaan myös viime kesää parempia säitä Suomeen. Mökkeily ei ollut mitään parasta mahdollista viime kesänä.

   Poista
 22. Wau mitä suunnitelmia! :) Tuollaisessa ajassa voisi monella tulla ahdistus siitä ettei keksi mitä tekee, onneksi sinulla oli jo paljon ajatuksia! ;)

  "Mieheni kysyi yksi päivä minulta kohteita selaillessani, että onko minulla mitään suhteellisuuden tajua matkojen suhteen. Vastasin, että ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan. Juuri sen takia olen niin hienoja reissuja elämäni aikana tehnytkin. Jos olisi, niin voi mitä kokemuksia köyhempi olisinkaan." - haha, kuulostaa vähän oman mieheni kanssa keskustellulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia on tosiaan niin paljon, että meinaa jo aika loppua kesken :)

   Heh :D Varmaan ihan hyvä, jos parisuhteessa toisen ajatukset ovat suhteellisia ja toisen suhteettomia :D

   Poista
 23. Haha, ihanaa, ettei sullakaan oo suhteellisuudentajua! Taidan olla myös aika reippaasti sitä sorttia. Varmasti saatte aikaan hienon reissun ja pikkuinen pääsee kokemaan aika hienoja juttuja jo heti ensimmäisenä vuotenaan, ihan huippua! Itselläni kasvaa matkahaavelista jo tajuttoman pitkäksi eikä lomaa ole tiedossa ainakaan vuoteen - huhhuh, että tuntuu hullulta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on tosiaan aivan liian täynnä paikkoja, missä pitäisi vielä päästä käymään. Matkojen fiilistely on onneksi myös kivaa. Kyllähän ne lomat ja matkat sitten jossain vaiheessa eteen tulevat. :)

   Poista
 24. Jos kyllästytte Espanjaan kuukaudessa, voittehan siirtyä Portugalin puolelle. Sekä Espanja että Portugali ovat mielestäni ihanan helppoja maita reissata, samankaltaisia maita, mutta silti yllättävän erilaisia. Totta kai Espanjassa on kokonsa puolesta vielä enemmän näkemistä, mutta Portugalistakin löytyy hyvin erilaisia ympäristöjä rannikoista kukkuloihin ja vehreeseen maaseutuun. Paljon keskiaikaisia vanhoja kaupunkeja ja kaunista arkkitehtuuria! Piti nyt pitää tällainen puhe Portugalin puolesta, kun itse olen nyt sekä Espanjassa että toisella puolen rajaa palloillut ja jotenkin pidän Portugalista vielä hitusen enemmän :) (kulkuritarinat.net)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portugali on tosiaan hieno! Minä olen siellä käynyt vain kerran. Silloin oltiin Lissabonissa ja Penichessä. Ihan eteläinen Portugali sekä Porton seutu kiinnostaisivat kyllä kovasti.

   Poista
 25. Voi tosiaan olla, että vastaavaa ei tule ihan heti vastaan - nauttikaa siis tästä pätkästä :-) On ihanaa kun on matkoja tiedossa, joita odottaa - itselläni pakka on niin sekaisin, että hyvä kun tiedän missä ensi viikolla täytyy olla..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä yritetään tehdä matkapalapeliä, ja saada kaikki mahdolliset matkat mahtumaan mukaan. Suunnitelma on elänyt joka päivä johonkin suuntaan. Onneksi jo jotain on selkeytynyt. Ja sentään meillä on kuitenkin seuraavat kuusi viikkoa ihan selviä säveliä :)

   Poista
 26. Vautsi! Kuulostaa hienolta vuodelta :) Suomen kesä on kyllä aivan ihana jos säät on kohdillaan, niinpä ajattelinkin viettää sen muuten Suomessa mutta toukokuulle ja elokuulle on jo pientä Euroopan reissua suunnitteilla :) Kesää odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin mielestäni :)
   Mekin ihan tarkoituksella ollaan jättämässä ainakin osa kesästä Suomelle. Toivotaan, että säät suosisivat.

   Poista
 27. Mukavia suunnitelmia. Mallorca on tosiaan monipuolinen, mielikuvat monella siitä on mitä on. Kannattaa käydä itse katsomassa paikan päällä ja yllättyy positiivisesti :) Pienen muksun kanssa on helppo matkustaa, joten nauttikaa pitkästä vapaa-ajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan varmasti! Mallorcalla näyttäisi olevan tosiaan paljon kaikenlaista. :)

   Poista
 28. Oih mitä mahdollisuuksia! Itse jäisin pariksi kuukaudeksi Aasiaan (oli lippuja tai ei)ja sen jälkeen olisin pari kuukautta esim. siellä Espanjassa, Portugalissa ja Baskimaassa. Itse olen nyt neljännellä kuukaudella ja juuri palasimme Myanmarista ja Laosista. Tänä talvena oli mahdollisuus 'vain' 5 viikon lomaan... Tämä taisikin jäädä tämän vuoden ainoaksi reissuksi, vai ehtisiköhän vielä loppuvuodesta?! Katsotaan mihin matkat suuntautuvat jatkossa, kun tämä pieni syntyy. Hienoa kuulla, että tekin matkustatte vauvan kanssa! Luo uskoa siihen, että se meiltäkin onnistuu! Kiitos mahtavasta blogista ja ihana vuosi teillä tulossa :-)
  -Maria-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea jo nyt uuden tulevan perheenjäsenen johdosta! Matkustelu tosiaan onnistuu oikein hyvin vauvan kanssa. Toki vauvoja on erilaisia, mutta kun vain jaksaa edetä vauvan tahtiin, niin on se matkailu vauvankin kanssa vaan todella antoisaa!
   Mukavaa kuulla, että pidät blogista :)

   Poista
 29. Mulla ei ole kyllä mitään tohon lapsen kanssa matkustamiseen annettavaa. Mutta sen mä sanon, että jos tollanen mahku tulee, niin se kannattaa tietenkin hyödyntää. Mutta kyllä mä luulen silti, että tulee niitä tilaisuuksia teille muitakin, kuin vasta eläkkeellä. Elämä olis aika kamala, jos tää menis niin, että puurrettais 40 vuotta putkeen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että kaikki mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää! Ja tilaisuuksia varmasti tulee, varsinkin jos niitä itselleen tekee, eikä vain odota niiden tuloa. Lähinnä tuolla eläkkeelläkö -ajatuksella tarkoitan sitä, että en aio odottaa eläkkeelle asti, ja sitten vasta alkaa toteuttaa unelmia, vaan elän tässä ja nyt ja hyödynnän kaikki mahdollisuudet :) Varsinkin kun se voi hyvin olla mahdollista, että eläkkeelle pääsisi vasta 8-kymmpisenä, ja tästä puurrettaisiin seuraavat 40 vuotta. Huh.

   Poista
 30. Jos menette Pohjois-Espanjaan, ajakaa Picos de Europan läpi ja vahva suositus myös Asturiasille! Se on ihan mielttömän kaunista seutua, jos tykkää upeasta luonnosta. Ja on siellä ihania pikkukaupunkejakin. Baleaareilla ihana on myös Formenteran saari. Mallorcan palma on kyllä yksi lempparikaupungeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin katsellut blogistasi upeita kuvia Asturiasista. Näyttää kyllä mahtavalta. Voi olla, että se on kuitenkin liian kaukana meille, kun lapsemmehan ei viihdy autossa juuri ollenkaan.
   Kiva kuulla, että Palma de Mallorca on hieno!

   Poista
 31. Oijoi, miten hienoja suunnitelmia! Ja mahtavasti yhdistetty ulkomaita ja kotimaata kesällä. Meillä jäi edellinen Suomen kesä kokonaan välistä kun oltiin maailmalla, ja kyllä siellä mökkisaunoja ja kesäisiä grilli-iltoja meinasi ikävä tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian tässä jo lähtölaskenta alkaa kevään ja kesän reissuputkelle :)
   Suomen kesä mökkisaunoineen ja grilli-iltoineen on kyllä ihana. Onneksi kesä on joka vuosi, joten yhden vuoden välistä jääminen ei niin haittaa :)

   Poista
 32. Mallorca on kiva paikka ja mun blogissa juttua siitä ku olin elokuussa kaverin kanssa siellä vajaan viikon. Lapsiperheen silmin ei kyllä katseltu maisemia.

  Ja saattaisin olla vailla kalustettua asuntoa kesäksi, palataan facen puolella juttuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukemassa Mallorca-jutut blogista. Meidän Isla kun ei vielä itse ehdota tekemistä, niin sen ei tarvitsekaan olla niin lapsiperhekeskeistä :D

   Kiva! Palataan Facen puolella asunto-asiaan :)

   Poista
 33. Hyvältä näyttää alkava reissuvuosi. :) Tekis tässä vaiheessa taas itelläkin mieli päästä takaisin lämpimään, mutta lomapäivät meni jo Dubaihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pian on jo kesä, niin on lämmintä (toivottavasti) myös Suomessa! :)

   Poista
 34. Tiedän tunteen! Erikoisia ovat välillä elämän ongelmat, kun ne liittyvät seuraavan matkakohteen valinnan haastavuuteen. Pitäisi kai olla kiitollinen, selkeästi kaikki muu on siis aika hyvin :). Itsekin palloilen tällä hetkellä kaikkien maailman kohteiden välillä ja yksikään ei tunnu nousevan ylitse muiden. Jos aikaa olisi paljon, menisin kai aika fiiliksen mukaan ja ilman tarkkaan suunniteltua reittiä. Se on aina parasta! Menkää ihmeessä jonnekin vähän pidemmäksi aikaa kokeilemaan elämää ja oppimaan paikallisesta kulttuurista pintaa syvemmältä. Ja upeita reissuja sullakin jo takana, Galapagos on erityisen upea paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, totta. Hyvin täytyy olla asiat, jos suurin ongelma on valita, minne lähteä seuraavalle matkalle :)
   Fiiliksen mukaan matkaaminen on kyllä kivaa, pienen lapsen kanssa ei halua joutua tilanteeseen, ettei seuraavalle yölle olekaan majoitusta. Aikuisten kesken sillä ei ole niin väliä ollut, vaikka muutaman kerran on majoitus meinannut jäädä saamatta.
   Saa nähdä, miten suunnitelmat tästä muokkaantuvat :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan