Slider

Lomasuunnitelmat selvillä: kesän neljä ulkomaankohdetta

keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Kesän matkoista osan teen yhteistyössä Tallink Siljan ja Apollomatkojen kanssa.

Uskomatonta, että kesä on taas jo täällä. Parin päivän päästä vaihtuu kesäkuu, vaikka tuntuu, että tätä vuotta olisimme ehtineet elää vasta pari hassua kuukautta. Sentään tänä vuonna lomasuunnitelmani ovat olleet jo jonkin aikaa selvillä, ainakin ulkomaankohteiden osalta. Jonkin verran kesässäni on suunnittelematonta osuutta, ja sellaisena sen haluan pitääkin.


Ensimmäinen kertani Mallorcalla vuonna 2016.


Olen todella tyytyväinen kesän matkavalikoimaan. No, lue vaikka. Matkoja on täydellisen tasapainoisesti ja monipuolisesti.


Päivä Tukholmassa risteily ja Junibacken


Kesälomamatkat alkavat itseasiassa jo tällä viikolla, sillä lähdemme huomenna päivä Tukholmassa -risteilylle. Matkaan lähdemme minä ja tyttäreni kahdestaan, ja tämä onkin ensimmäinen matkamme vain meidän kahden kesken.

Sain Tallink Siljalta aiemmin keväällä pressilounaalta lahjakortin, jolla pääsemme normaalia edullisempaan hintaan Deluxe-hyttiin. Meillä tulee olemaan parisänky, merinäköala, ilmaiset juomat minibaarissa sekä jokin tavallista parempi aamiainen, mikä myös kuuluu hintaan.

Itse laivamatkalta tyttäreni odottaa eniten italialaista mieskolmikkoa laulamassa 'O sole mio'ta ja muita italialaisia lauluja. Onneksi miehet laulavat mennen tullen, joten saamme kuulla laulua varmasti tarpeeksi.

Tukholmassa ajattelin, että käymme Lähinnä Kauempana -blogin innoittamana Junibackenilla. Vaikuttaisi siltä, että 4-vuotias olisi täydellisessä Junibacken-iässä, ja itse innostuin Astrid Lindgrenin satujunasta. Toivotaan, että sää suosii, emmekä saa niskaamme kovin paljoa vettä.

Tältä Tukholma näytti viimeksi kun siellä kävimme vuonna 2015.


Kylpyläloma Tallinnassa


Kesäkuun alkuun sain kutsun niin ikään Tallink Siljalta Tallinnaan kylpylälomalta. Ilmoittauduin heti matkaan mukaan, sillä matka sisältää niin monta haavetta, mitä en ole vielä päässyt toteuttamaan.

Ensinnäkin matkaamme Tallinnaan Tallink Siljan uusimmalla laivalla Megastarilla, minkä kyytiin en ole itse vielä päässyt. Varsinainen Tallinnan kylpyläloma on ollut bucket-listallani todella pitkään, mutta syystä tai toisesta se on jäänyt toistaiseksi toteuttamatta. Toinen toteuttamaton haave on saunajooga, mikä ilahduttavasti löytyy toisen matkapäivän aamun agendalta. Lisäksi pääsemme muun muassa testaamaan uusia ja uudistettuja ravintoloita, ja ruokahan on matkailun lisäksi yksi parhaista asioita koko maailmassa.

Tämän täydellisemmäksi matkaohjelmaa ei voisi minulle rakentaakaan!

Sporttiloma Kreetalla


Heinäkuun aloitamme ystäväni kanssa Kreikasta, jonne matkaamme sporttihotellin perässä. Viime syksynä innostuin Apollomatkojen sporttihotellikonseptista, kun olimme toisen ystäväni kanssa Thaimaassa Kaakkois-Aasian suurimmassa sporttihotellissa Thanyapurassa.

Kreetalta löytyy vastaavanlainen hotelli, Cavo Spada Deluxe & Spa, joka on siis tämänkertainen kohteemme. Ohjattujen tuntien listalta löytyy joogaa, hiit-tunteja, tanssia, spinningiä, venyttelyä, core-tunteja, sun muita, mutta tarjolla on myös all-inclusive hotellin tarjoilut. Täytyy siis löytää miellyttävä tasapaino lomailuun.

Pyhitämme myös päivän vuokra-autoilulle, ja käymme kiertämässä muutakin Kreetaa, vaikka hotelli onkin matkan pääasiallisena kohteena.

Tästä lomasta saimme alennuksen Apollomatkoilta, ja voit seurata matkaamme sekä minun että Apollomatkojen Instagram-tileiltä.Thaimaan sporttihotellissa vedimme tähän tyyliin. Hauskaa päästä vertailemaan, miten Kreetan hotelli pärjää niin täydelliselle Thanyapuralle.

Lasten vesiloma Mallorcan Peguerassa


Heinäkuun päätämme toisen ystäväni ja molempien lasten kanssa Mallorcalla. Bongasin Norwegianin lentoalen, ja saimme hyvin kohtuulliseen hintaan viiden yön reissun neljän tähden all-inclusive-hotelliin, mistä löytyy hyvät uima-altaat, lasten leikkipaikat ja kerhotoimintaa. Juuri täydellistä 3- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa matkaillessa.

Viimeksi olen ollut Mallorcalla, kun tyttäreni oli 1-vuotias, ja alla olevat kuvat on juurikin siltä matkalta.
Mökkeilyä Keski-Suomessa


Emme toki vietä ihan koko kesää ulkomailla matkaillen, vaan aiomme säästää aikaa myös mökkeilyyn vanhempieni mökillä Keski-Suomessa.

Mitä sinun kesäsuunnitelmiisi kuuluu?

Pysy mukana matkassa:

6 kommenttia:

 1. Kesäkuussa Skotlantiin viikoksi, heinäkuussa viikko Korfulla. Ja mökkeilyä Keski-Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Aika ihana kesä sinulla tulossa! Kreeta on ihana. Sporttihotellit ovat kiinnostava konsepti. Mallorcalla en ole käynyt ja monesti olen siine reissuja katsellut.
  Hyvää kesää ja hyviä reissuja! :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa kivoilta kesäsuunnitelmilta! :) Itsellä on tiedossa budjettireissailua täällä Japanin sisällä ja elokuussa piipahdan Taiwanissa. Elokuun lopussa palaan Suomeen ja toivottavasti ehdin viettää vielä muutaman loppukesäisen päivän mökillä.

  Ihania reissuja sinulle! :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja lomasuunnitelmia. Itse kävin aikoinani saunajoogassa. Kiva, että sitä lajia löytyy vielä. Meidän kesään kuuluu Juhannus mökkeilyä, Portugalin reissu ja kenties jokin fillarireissu.

  VastaaPoista
 5. Kreeta kuulostaa hyvältä kesälomakohteelta, jään odottelemaan matkajuttujasi!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä kuulostaa sun reissu suunnitelmat! Minäkin olen lähdössä päivä Tukholmassa risteilylle ihan tässä parin viikon kuluttua! :) Lisäksi kesän reissusuunnitelmiin kuuluu kaupunkiloma Berliinissä ja rannalla lekottelua Kreikassa!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan