Slider

Miten valita saari Malediiveilla? Tämän vuoksi minä valitsin Ukulhasin saaren

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Miten valita juuri se oikea saari Malediiveilta? No siinäpä vasta kysymys. Malediivien matkaa suunnitellessani tuntui, kuin olisin mahdottoman tehtävän äärellä. Malediiveilla on satoja saaria. Monen monta eri atollia eli saariryhmää. Miten ikinä osaisin valita juuri sen parhaan mahdollisen saaren omalle matkalleni?Turistimassoja vai rauhallisuutta


Aloitin tutkimisen kaikkein tunnetuimmasta ja turistisimmasta Maafushin saaresta. Se on lähellä Malea, mikä tarkoittaisi sitä, että sinne olisi edullista ja nopeaa päästä perille. Samalla se tarkoittaisi sitä, että päätyisin kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä keskelle turistimassoja. Sitä en missään nimessä hakenut tältä matkalta. Hain rauhaa ja omaa aikaa.


Jatkoin tutkimista Maafushin saaren lähisaarista. Löysin Gulhin saaren, mutta Maafushin vilkkaus sai minut pohtimaan, olisiko Maafushin lähisaaretkaan minulle riittävän rauhallisia. Halusin kauemmas. Vaihtoehtoja nimittäin löytyy. Ne eivät lopu kesken. Ei siis ole mitään tarvetta tyytyä.

Ei Ukulhasin voittanutta


Seuraava saari olikin jo Ukulhas, joka oli lopulta juuri se oikea saari minulle. Tutkin toki myös Ukulhasin lähisaaria, joista Rasdhoon saari on Ukulhasista noin vartin päässä. Sitä kuitenkin joku kuvaili reppureissukohteeksi ja se kuulosti minun korvaani liian sosiaaliselta. Halusin rauhaa, en sosiaalisia ihmisiä ympärilleni.

Kolmas saman atollin saari, Thoddoo, pääsi myös tutkimuslistalleni. Sen papaijaviljelmiä kehuttiin, mutta ei juuri muuta. Neljäntenä saman atollin saarista löysin Mathiverin. Tämä pääsi heti voittokamppailuun Ukulhasin kanssa, mutta Mathiveri olisi vielä Ukulhasiakin kauempana Malesta, ja sinne saapuva pikalautta menisi ensin lentokentältä Rasdhoon saarelle, sieltä Ukulhasiin ja vasta sitten Mathiverille. Miten pitkälle oikein haluaisin matkustaa lentokentältä 13 tunnin lentomatkan päätteeksi?Muut atollit vertailuun


En ollut kuitenkaan aivan varma valinnastani, enhän ollut vielä tutkinut läheskään kaikkia vaihtoehtoja. Tutkin lisäksi Kaafu-atollia, jossa vaihtoehtoina olisivat olleet Huraa, Thulusdhoo, Dhiffushi tai Himmafushi.

Ajatukseni palasivat kuitenkin koko ajan Ukulhasin saareen. Jotkin saarihyppelijät kehuivat Ukulhasin saarta parhaaksi heidän näkemistään saarista, eikä kukaan sanonut mitään sellaista saaresta, mikä ei minulle sopisi. Ukulhas vaikutti täyttävän ihan jokaisen valintakriteerini:
- riittävän pieni, mutta kuitenkin sellainen, missä on palveluita
- löytyy bikini-ranta, mikä tarkoittaisi sitä, että saisin olla rannalla ja uida bikineissä
- palveluita, mutta ei kuitenkaan liikaa palveluita
- palmuja ja muuta vihreää rannan tuntumassa – täytyyän sitä nyt olla kaunista, jos Malediiveille asti lähtee!
- hyvä ja budjettiini mahtuva majoitusYksi saari vai monta saarta yhdellä iskulla


Aloin kuitenkin vielä pohtimaan, voisinko sittenkin jakaa viikon kahtia ja viettää aikaa kahdella eri saarella. Olisin niin halunnut myös Mathiverin saarelle. Se on Ukulhasia pienempi ja kehittymättömämpi, ja sinne on juuri vasta perustettu bikini-ranta.

Tulin kuitenkin järkiini, ja valitsin kuudelle yölle vain ja ainoastaan yhden saaren. Olisi ollut järjetöntä pakata reppu kolmen yön jälkeen ja raahata se seuraavalle saarelle kolmen yön vuoksi. Matkani koko tavoite, tylsistyä, olisi mennyt varmasti pieleen. Hyvä, jos ehdin Ukulhasin saarellakaan tylsistyä, vaikka vietin siellä kaikki kuusi yötä putkeen. Pari yötä olisin vielä tarvinnut totaaliseen tylsistymiseen. Kirjakasakaan ei ehtinyt vielä huveta, ja kannoin jopa yhden lukemattoman kirjan kotiin asti.Saarihyppely Malediiveilla


Yhden saaren kokemuksella en ole missään nimessä saarihyppelyn expertti, mutta sen verran ehdin tutkia aiheesta, että jos aikomuksena on viettää aikaa useammalla saarella, kannattaa saaret valita saman atollin sisältä ihan vain jo sen takia, että saarten välillä on lauttayhteydet. Jos vaihdat atollia, tulee sinun palata Maleen ja lähteä sieltä uudelle atollille. Tämä on toki mahdollista, mutta on joko kallista tai hyvin paljon aikaa vievää.

Tämä tieto ei ole nyt vain sinulle, vaan kirjoitanpa itsellenikin tulevaisuutta varten muistiin mitkä ovat helppoja saarihyppelyvaihtoehtoja, eli saaria, jotka sijaitsevat keskenään saman atollin sisällä.

 • Ukulhas, Rasdhoo, Thoddoo ja Mathiveri
 • Maafushi, Fulidhoo, Gulhi ja Guraidhoo
 • Huraa, Thulusdhoo, Dhiffushi ja Himmafushi.
Toki kartastakin suoraan näkee, mitkä saaret ovat lähekkäin toisiaan, mutta ehkä googletus on helpompaa, kun on jotain, mistä aloittaa.


Lue lisää Malediivien saarihyppelystä juuri sellaista harrastaneiden Muuttolintu-blogista. Sieltä saat varmasti parempia vinkkejä kuin minulta tähän aiheeseen. He olivat olleet muun muassa Fulhadhoon saarella, mitä he kehuivat Malediivien parhaimmistoksi.

Nyt joka tapauksessa tiedän, miksi Malediiveille palataan aina vain uudelleen ja uudelleen. Saaria on vain niin valtavasti, enkä tiedä kyllästyisikö tähän kauneuteen ja eläimien paljouteen koskaan!


Onko sinulla suosikkisaarta Malediiveilla?

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. Kiitos näistä postauksista! Alkaa saarihyppely Malediiveilla kiinnostaa 🤔 Olin kyllä jo rajannut seuraavaksi saarikohteeksi niin ihanan Kambodzan tai Filippiinit (jossa myös riittää eri saaria vaikka joka lomalle...). Nyt on taas lisää suunniteltavaa 🤩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, jos kirjoituksista on hyötyä! :) Malediivien kauniisiin maisemiin on kyllä harvinaisen helppoa saada houkuteltua ihmisiä ;)

   Minuakin kiinnostaisi Kambodza ja Filippiinit molemmat. Vielä joku päivä minäkin lähden sinne suunnalle, mutta saa nähdä, käynkö sitä ennen vielä uudelleen Malediiveilla :)

   Poista
 2. En ole Malediiveillä ollut. Varmaan yksi syy on siinä, ettei oikein tiedä, minne siellä kannattaa mennä kiitos siis vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sait pari vinkkiä :) Ei kun matkaa vaan varaamaan!

   Poista
 3. Aikoinaan oli helpompaa :-) Turistit kun pääsivät vaan turistisaarille, joten mekin valitsimme vaan sopivan taisi olla Aurinkomatkojen valikoimasta. Angaga oli pieni ja rauhallinen ja bungalowit tasokkaita. Venematkaa lentokentältä oli jonkin verran ja etenkin paluumatkalla meni melkein tiukoille, kun osui kohdalle vastatuuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei tosiaan ole niin kovin kauaa, kun paikallissaarille ei päästetty turisteja ollenkaan. Onneksi nyt päästetään. Minäkin kurkistelin matkatoimistojen valikoimaa ensin todeten niiden olevan minulle aivan liian kalliita.

   Poista
 4. Tuo on kyllä niin ihana ajatus, että matkan tavoite on tylsistyä. Tekisi niin hyvää kaltaiselleni levottomalle sielulle ruuhkavuosien keskellä. Kiva että olet tehnyt kattavaa saarivertailua niin minun ei enää tarvitse jos haluan mennä tylsistymään Malediiveille. Tai no, se ei liene haluamisesta vaan muista asioista kiinni. :) Saarihyppelykin kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin lähteä vaikka heti uudelleen tylsistymään. Tuosta sai niin paljon energiaa, etten muista koska viimeksi olisin ollut yhtä virkeä kuin matkan jälkeen.
   Toivottavasti pääset hyödyntämään vinkkejä ja varaamaan tylsistymismatkan Malediiveille :)

   Poista
 5. Ukulhas vaikuttaa tosi ihanalta! Tämä oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona, ne kaikista turistisimmat saaret kun ei meitäkään niin kiinnostaneet. Meidän valitsemat saaret Baa-atollissa Fulhadhoo, Fehendhoo ja Goidhoo oli kyllä myös aivan ihania, varsinkin jos rauhallisuutta kaipaa. Kiitos linkistä!

  Ihan oikea päätös varmasti viettää koko aika samalla saarella. Usein tulee matkaa suunnitellessa ahnehdittua, jolloin se loman tarkoitus eli yleensä rentoutuminen jää vähemmälle. Me oltiin 3 yötä per saari, ja pienemmillä saarilla se oli riittävästi, mutta toisilla saarilla olisin viihtynyt paljon kauemminkin.

  Sama fiilis jäi meillä - Malediiveille tullaan kyllä palaamaan vielä kolmannenkin kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän valitsemat saaret vaikutti myös ihanilta! Täytyy muistaa ne sitten, kun seuraavan kerran menen Malediiveille.

   Usein haluan nähdä mahdollisimman paljon, mutta nyt onneksi muistin, miksi lähden ylipäätään yksin matkaan ja miksi valitsen rauhallisen paikan. Koko idea olisi mennyt puihin, jos olisin ahnehtinut enemmän kuin yhden saaren. Ainahan voi palata :)

   Poista
 6. Saarivalinnat ovat varmasti se töyssy, johon meidän Malediivien reissun suunnittelut töksähtelemään, joten kiva kuulla valmista pohdintaa. Tämä suositus voisi osua juuri loistavasti, koska ekalle turresaarelle ei varmasti haluta päätyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malediivien saarivertailu käy kyllä työstä. Onneksi se on jo sen verran suosittu kohde, että vertailuja ja mielipiteitä löytyy googlettamalla, mutta vie siinä silti aikaa, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Ensin ei edes tiedä, mistä lähtisi liikkeelle. Toivottavasti tästä on apua :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan