Slider

Helppo kylpyläloma Tallinnassa

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Yhteistyössä Tallink Silja*

Olen jo vuosikausia halunnut kylpylälomalle Tallinnaan. En vain ole oikein saanut aikaiseksi ottaa selville, mikä kylpylä olisi hyvä, minne pääsisi kätevästi ilman pitkiä välimatkoja, bussimatkoja saati auton raahaamista laivaan ja Viroon asti. Voi, kun olisin aiemmin keksinyt Tallink Spa and Conference -hotellin. Olisin takuulla ollut Tallinnan kylpylälomalla jo useita kertoja.Toisaalta, tämä 12 vuotta sitten rakennettu kylpylähotelli ei ihan aina ole ollut tämänhetkisessä kuosissaan. Tätä ollaan nimittäin vasta uudistamassa. Mutta toisaalta, ehkä 12 vuotta sitten alkuperäinen design on voinut myös minusta olla hieno. Kuka tietää. No, se jää arvailujen varaan, mutta sen tiedän, että parhaillaan uudistumassa oleva, ja osittain jo uudistunut Tallink Spa and Conference -hotelli on juuri nyt hyvä ja mikä parasta, todella kätevä juurikin laivalla Helsingistä saapuvalle matkaajalle.Tallink Spa and Conference -hotellin sijainti aivan Tallinnan satamassa


Tallink Spa and Conference -hotelli sijaitsee tällä hetkellä kuuden minuutin kävelymatkan päässä Tallink Siljan Tallinnan terminaalista. Sen takia sanon "tällä hetkellä", että terminaalin ja hotellin välissä olevan satama-altaan yläpuolelle ollaan rakentamassa kävelysiltaa. Sillan valmistuessa matkan taittaa parissa-kolmessa minuutissa. Käsittämätöntä, että kuudestakin minuutista voi vielä tinkiä!

Tallinnan kävijät tietänevät myös sen, että sataman läheisyys tarkoittaa myös vanhankaupungin ja trendikkään Telliskiven alueen läheisyyttä.
Uudistettu viides kerros - premium-luokan huoneet sekä viisi upeaa sviittiä


Meidän vierailumme aikaan, kesäkuun alussa Tallink Spa and Conference -hotellista oli ehditty uudistaa viides kerros premium-luokan huoneineen sekä viisi upeaakin upeampaa sviittiä. Meidät majoitettiin näihin premium-luokan huoneisiin, mutta pääsimme kurkistamaan myös sviitteihin.

Hotellin suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi Co, joka on suunnitellut myös Tallinkin uusimman laivan Tallink Megastarin sekä esimerkiksi Finnairin uusimman koneen. He kutsuivat itseään tunnelmatoimistoksi ja sen huomasi. He keskittyvät tuomaan nimenomaan oikeanlaista tunnelmaa panostaen designin lisäksi valaistukseen. Vaikka premium-luokan huoneet olivatkin melko perus-hotellihuoneita, olivat ne valoisia, avaria ja tyylikkäitä.

Sviitit. No ne olivat omaa luokkaansa. Jokainen oli suunniteltu omaan tyyliinsä, enkä oikein edes osaa sanoa, mikä meidän kolmesta näkemästä huoneesta oli suosikkini. Sauna ja iso parveke on sviitissä todellinen plussa, mutta kun näin yhden sviitin tapetin, olin myyty. Voi, kun osaisin itsekin tehdä tällaisia sisustusratkaisuja. Rohkeita, mutta silti niin harmonisia.
Hotellin muut huoneet odottavat uudistusvuoroaan. Hotellia ei haluttu sulkea remontin ajaksi, jonka vuoksi se uudistuu kerros kerrokselta. Kokouspuoli tulee saamaan uudistuksen hiljaisempaan kesäaikaan ja tulee avautumaan syksyllä uudessa loistossaan.

Hotellin ravintola Nero sekä illalliselle että aamiaiselle


Uudistuksen olivat saaneet myös aulatilat sekä hotellin ravintola Nero. Myös ravintolan sisustusuudistus näyttää onnistuneen erinomaisesti. Voin vain kuvitella, miten vaikeaa on saada ravintola toimimaan ja näyttämään sekä à la carte -illallisravintolalta että buffet-tyyliin toimivalta aamiaisravintolalta. Niin vain suunnittelutoimisto oli loihtinut tästäkin onnistuneen, tyylikkään kokonaisuuden.

Kylpylä - rentouttavia hoitoja ja virkistystä altaissa, allasbaarin äärellä


Meille oli jokaiselle valittu ennakkoon hoito hotellin spa:sta. Minä pääsin jalkahierontaan, ja oi miten ihana se oli. Hieronta toteutettiin normaalilla hierontapöydällä, eli sain hierontaan kuuluvan rinkulan kasvoihini. Ei kunnon hierontaa ilman kasvorinkulaa! Tosin hieronta oli toteutettu kätevästi niin, että se alkoi vatsallaan, ja puolet ajasta (jos nyt yhtään osasin arvioida aikaa) toteutettiin selällään. Jos siis kammoksut kasvorinkuloita, ehti rinkula laskehtia osittain loppuhieronnan aikana.

Hieroja keskittyi eniten jalkapohjiin ja pohkeisiin, ja tiesi todella, mitä teki. Välillä olin lähes unessa, tai mistä minä tiedän, vaikka kävinkin unessa asti. Ihanan rentouttavaa joka tapauksessa! Hoitojen jälkeen uima-altaissa haaveilimme vielä muiden osallistujien kanssa toisistakin hoidoista. Täytynee siis tulla takaisin.

Allasalue oli miellyttävän kokoinen, eikä se ainakaan näin kesäkuun alun maanantai-iltapäivänä ollut lainkaan ruuhkainen. Voisin hyvin kuvitella kylpylän sopivan sekä naisten matkalle, romanttiselle parisuhdelomalle, ja myös 4-vuotiaan innokkaan uimarin kanssa matkailulle.Kylpylähotellin parhaita puolia on se, että kylpylään voi painella kylpytakissa suoraan huoneesta. Suunnittelutoimisto oli uudistuksen myötä kiinnittänyt erityisesti huomiota siihen, etteivät kylpylä- ja kokousasiakkaat kohtaisi kiusallisesti toisiaan aulatiloissa - yksi speedoissa, toinen kraka kaulassa. Hissillä numero 1 liikkuessa päätyy suoraan kylpylän aulaan, ja kulku käy huomaamattomasti ja mukavasti.Aktiivisen loman vesijumppaa ja saunajoogaa


Matkamme oli hemmottelun lisäksi myös aktiivisen rentouttavaa. Aloitimme nimittäin toisen päivän aamun vesijumpalla, jota seurasi saunajooga. Vesijumppa oli kunnon treeni, ja se taisi yllättää meidät jokaisen - positiivisesti kuitenkin. Miten mieletöntä oli saada kunnolla hiki pintaan ja lihakset väsyneiksi. Saunajooga heti vesijumpan perään oli sitten se rauhaisa, kroppaa avaava ja rauhoittava treeni.

Molemmat - vesijumppa ja saunajooga - sopivat ihan kaikille kuntotasosta riippumatta, ja treenin voi tehdä juuri omalla tasollaan, oman fiiliksen mukaan.
Mitä muuta uutta kylpyläloman yhteydessä? 


Pääsimme myös testaamaan uutta italialaista ravintola Flavorea, mikä oli niin mieletön, että kirjoitan siitä vielä erillisen kirjoituksen. Käväisimme myös kurkkaamassa Tallinnaa 120 metrin korkeudelta, ostoskeskus T1:n katolle rakennetusta maailmanpyörästä. Sää sattui olemaan hieman pilvinen, mutta selkeällä säällä korkeimmalta kohdalta voisi kuulemma nähdä Helsinkiin asti!

Jos korkeat paikat jännittää, ja vaikkei jännittäisikään, kannattaa nauttia lasillinen samppanjaa Sky Parkin yhteydessä olevassa G.H. Mumm -samppanjabaarissa ;)


VinkVink! 


Jos haluat Tallink Spa and Conference -hotelliin mahdollisimman edullisesti, hanki hotelli-laiva-paketti suoraan Tallink Siljalta. Näin saat käytännössä laivamatkan kaupanpäällisiksi.


*Osallistuin kahden päivän Tallinnan kylpylälomalle Tallink Siljan kutsumana, joka kustansi laivamatkat, yöpymisen sekä ruuat. Matkassa olin yhdessä parinkymmenen muun bloggaajan ja toimittajan kanssa.

Pysy matkassa mukana:


9 kommenttia:

 1. Olipa tyhjentävä kuvaus kohteesta! Tuolla
  voisi joskus käydä rentoutumassa. Viro on mainio kylpylämaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan rentoutumislomakohde, kun ei tarvitse kuin astua laivaan, laivasta ulos ja on perillä :)

   Poista
 2. Eipä tule Tallinnaa ajatelluksi kylpyläkaupunkina mutta ilmeisesti toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii! Minäkin olen aina ajatellut, että pitäisi lähteä jotenkin kauas ja hankalasti. Ei näemmä tarvitsekaan :)

   Poista
  2. Kylpylöistä en ymmärrä mitään mutta Tallinna on kyllä ihan kiva pistäytymispaikka. Kulttuuria löytyy tosi paljon, erilaisia näyttelyitä ym. Ja tietysti ihania ravintoloita. Kolme kertaa in tänä vuonna käyty ja vielä yksi reissu tulossa.

   Poista
 3. Hei mahtavaa, tämä olikin hyvä vinkki. Kylpylöinti kuuluu suosikkeihin koko perheellä, joten tuonnehan voisi suunnata joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vinkki pääsee käyttöön. Tämä toimisi varmasti lasten kanssa. Omalle tyttärelleni jo lupailin, että menemme tuonne joku kerta hänen kanssaan yhdessä :)

   Poista
 4. En ole mikään kova spa-ihminen. Ehkä se on tuo kylpylöiden koko ja hotellimaisuus, joka ei iske. Itse rentoudun muutoinkin yleensä parhaiten pienissä, autenttisissa paikoissa, jotka ovat aika usein kylpyläskenen vastakohtia;) Mutta noista saunajoogasta ja vesijumpasta kiinnostuin heti. Niistä tykkäisin osana arkea, joten miksipä en lomaillessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi paikkoja on moneen makuun. Minä olen juuri tällaista etsinytkin, ja oli kyllä tosi kiva päästä testaamaan. Lapsen näkökulmasta myös tämän kokoluokan paikka on mukavampi, kun uimaan opettelu ja polskiminen ylipäätään on nyt tosi in :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan