Slider

Vuokra-auto Billundin alueella – turha vai tarpeellinen?

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Yhteistyössä: Legoland Billund

Olimme syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna seitsemän hengen seurueen kera Billundin alueella tarkoituksenamme kierrellä alueen perhekohteita. Matkassa meitä oli minun ja 3,5-vuotiaan tyttäreni lisäksi siskoni ja hänen 7- ja 9-vuotiaat pojat sekä vanhempani.Majoituimme Lalandian vesipuiston yhteydessä oleviin lomakotitaloihin (lue niistä aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä). Lomakotitalot ovat kyllä kävelymatkan päässä niin Lalandian vesipuistosta kuin Legolandistakin, mutta jo pelkkien lomakotitalojen alue on valtavan suuri. Meidän talo sijaitsi melko keskellä aluetta ja näin matkaa Lalandialle tuli noin kilometrin verran, Legolandiin puoli kilometriä enemmän. Aurinkoisella säällä tämähän ei ole matka eikä mikään, mutta entä sateella?


No, sateen sattuessa Lalandian lomakotitaloalueen ja vesipuiston väliä kiersi söötti minijuna. Mekin hyppäsimme junan kyytiin kerran Legolandista palatessamme. Samana päivänä Legolandiin ajaessamme olimme juuri väärään aikaan minijunan pysäkillä, ja kun lähdimme kävelemään Lalandialle päin, olimme junaa ennen perillä.Lentokentältäkin Lalandialle on matkaa vain 10 minuuttia, joten tähän matkaan ei ole välttämättä tarvetta ottaa vuokra-autoa. Tuon matkanhan hurauttaa hetkessä taksilla, eikä kustannuskaan varmasti ole kovin suuri.

Ehdoton kyllä vuokra-autolle


Kaiken tämän autottomuuden puolestapuhumisen jälkeen suosittelen silti vuokra-autoa Billundin alueelle.

Legoland ja Lalandia eivät nimittäin ole ainoita kohteita Billundin alueella, vaan nähtävää on vaikka kuinka paljon näiden lisäksi. Meidän agendallamme olivat lisäksi Frederician linnoitusalue (lue siitä lisää täältä) sekä Legotalo (Legotalosta voit lukea lisää tästä linkistä). Frederician linnoitusalueelle on Billundista matkaa nelisenkymmentä kilometriä ja tätä matkaa ei autotta pääsisi – ainakaan kätevästi ja kustannustehokkaasti – kulkemaan. Jo tänne pääsemiseksi vuokra-auto oli meille ehdoton.Lego-talo sijaitsee taas Billundin keskustassa, ja ainakin lasten kanssa matka Lalandian lomakotitaloilta olisi ollut kävellen turhan pitkä. Toisaalta myös sää oli Lego-talo-vierailumme aikana todella sateinen, mikä ei olisi houkutellut aikuisiakaan reippailemaan.

Lego-talon Lego-museossa oli esillä vanhempaa sarjaa Lego-autoista.


Myös kaupassa käynti oli huomattavasti kätevämpää autolla. Lalandian yhteydessä oli myös ruokakauppa, mutta me kävimme pääsääntöisesti Billundin keskustan ruokakaupoissa. On aina jotenkin ihanaa mennä ulkomailla isompaan ruokakauppaan ihmettelemään, mitä kaikkea juuri siinä maassa myydäänkään ja miten kaikki on esillä.

7-paikkainen tila-auto Europcarilta


Meillä oli seitsemänpaikkainen tila-auto Europcarin kautta, Legolandin tarjoamana. Nyt täytyy sanoa, että minun piti kääntyä vuokravahvistuksen puoleen tietääkseni, mikä auto meillä oli. Pystyn sujuvasti kirjoittamaan vuokra-autoilusta ja sen hyödyistä, mutta kun päästään itse autoon, olen täysin pihalla. Auto on auto, ja jos se toimii ja on riittävän kokoinen, se riittää minulle, heh.

Noh, vuokrasopimuksessa lukee I7-Ford Galaxy (7 pax). Googlen kuvahakukaan ei tuonut minulle varmistusta, mikä tarkalleen meidän auto oli - tiedän, autot eivät ole vahvin osaamisalueeni - mutta isäni vinkkasi, että auton nokasta voi jo saada vihjettä, että kyseessä on Volgswagen, ei Ford. Ihan hyvä vinkki :D
Europcarin toimipisteensä on Billundin lentokentällä heti ensimmäisenä, eikä heille tarvinnut jonottaa yhtään. Toisaalta osasimme olla fiksuja, ja osa porukastamme jäi odottamaan laukkuja sillä välin, kun kaksi meistä lähti hakemaan autoa. Näin olimme myös ensimmäisiä omalta lennoltamme saapuneita vuokraajia. Palvelu oli tosin myös nopeaa ja asiakaspalvelijoita oli riittävästi, eikä jonoa ehtinyt meidän perään kertyä.

Autoa voin suositella todella lämpimästi isommalle porukalle. Vaikka meitä riitti jokaiselle penkille, oli silti matkatavaroille hurjan paljon tilaa. Näitä autoja olikin vuokraamon parkkipaikalla iso rivistö, eli varmasti on kelvannut muillekin.
Lue lisää autoilusta ja sen tarpeellisuudesta Legolandin alueella Kohteena Maailma -blogista:Miltä sinusta kuulostaa? Ottaisitko vuokra-auton Billundiin, vai koittaisitko pärjätä ilman?

Pysy matkassa mukana:

11 kommenttia:

 1. Kyllä mieluusti kanssa ottaisin auton. :)
  Hyvä teksti aiheesta.

  VastaaPoista
 2. Uskon, että perheelliselle auto on tuollaisessa reissussa tarpeen. Mieleen tulee meidän reissu aikoja sitten. Lähdimme kotoSuomesta autolla ja kaksi viikkoa kiertelimme pitkin Tanskaa viisihenkinen perhe. Auto oli ehdoton silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi kyllä erinomainen vaihtoehto, että ajaisi Tanskaan asti omalla autolla. Jos olisi enemmän käytettävissä aikaa, niin ehdottomasti käyttäisin samaa taktiikkaa.

   Poista
  2. Auto kyllä kelpaisi tuolla ehdottomasti, mutta taidettaisiin meidän 3-henkisen perheen kanssa pärjätä jollain pikkuisella kauppakassilla:)

   Poista
  3. Kolmelle hengelle ei tuota laivaa tosiaan kannattaisi ottaa :) Autoissa kyllä pätee hyvin, mitä pienempi, sen parempi - sillä ehdolla siis, että kaikki tarvittavat ihmiset ja tavarat mahtuvat kyytiin.

   Poista
 3. Meidän iso perhe mahtuisi hyvin tuohon autoon. Tykkään kyllä käyttää vuokra-autoa reissuilla. Billund onkin ollut usein matkasuunnitelmissa, mutta toistaiseksi ollaan aina jääty Köpikseen.

  VastaaPoista
 4. Itse suosittelen samalla visiitillä käymään Ribessä, Romossa jne eli ehdottomasti auto alle. Ainoastaan jos menee pelkästään kahdeksi päiväksi Legolandiin, niin siihen ei autoa tarvita.

  VastaaPoista
 5. Auto ehdottomasti! Pääsee näkemään paljon enemmän. Kiinnostas kanssa käydä tsekkaamassa tuo linna. Autonvuokraamisesta ei ollut kokemusta ennen viime viikkoa, omalla autolla on reissattu aina kun mahdollista, autossa on niin iso vapaus!!!

  VastaaPoista
 6. Hyvä kuulla, että vuokra-autosta oli hyötyä. Perin viime keväänä vanhemmilleni kuuluneen mökin Kuusamossa, ja ensimmäinen kesä meni junalla ja veljen kyydissä kulkiessa. Olen kuitenkin tässä miettinyt, että ehkä ensi kesänä olisi fiksumpaa turvautua autovuokraamon palveluihin.

  https://www.hinauskuusamo.fi/autovuokraamo-kuusamo-ruka

  VastaaPoista
 7. Улучшает процесс обмена веществ. - Выводит токсины и капли оне тво слим one-two-slim-kapli.ru Шлаки из крови. - Тонизирует или, наоборот, успокаивает. - Помогает избавиться от жира в проблемных зонах. - Устраняет избыток жидкости. - Сбивает аппетит. Деминерализованная вода, экстракт асаи, экстракт гарцинии, экстракт ягод годжи, экстракт зеленого кофе, экстракт алоэ, экстракт гуараны, экстракт имбиря, экстракт каштана, экстракт корня алтея, экстракт коры крушины, экстракт крапивы, экстракт свеклы, экстракт гриба рейша, экстракт ламинарии, сорбент калия (консервант), - 30-35 растворите капли в стакане воды. - Подождите, пока содержимое полностью растворится (процент - пара минут). - Пить на пустой желудок.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan