Slider

Legoland Billund syyskuussa – ei jonoja, ja myös sadesäällä paljon tekemistä

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Yhteistyössä: Legoland Billund

Lähdimme Billundin Legolandiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Superkaunis kesä elätti toiveita, että vielä syyskuussakin Billundissa voisi olla aurinkoista ja pääsisimme täten nauttimaan ulkoilmapuistoista täysillä. Meillä olikin viikonlopun aikana ihan kohtuulliset säät, mutta sateelta emme silti välttyneet. Kohtuullisuus säiden puolesta tuleekin siitä, että Billundin alueella on niin paljon sisätekemistä, ettei sade pääse mitenkään päin pilaamaan matkaa.No, jos totta puhutaan, niin olisihan se ollut kurjaa, jos sade olisi jatkunut tauotta koko viikonlopun alusta loppuun. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan viikonlopun aikana satoi puolet molemmista kokonaisista päivistä. Iltapäivät olivat sään suhteen puolipilvisiä, eikä sateita tullut kuin ripaus silloin tällöin.


Meidän ainoa täysin ulkoilmakohde Billundin alueella oli Frederician linnoitusalue. Onneksemme juuri sen ajan oli täydellinen, kauniin aurinkoinen ja kuiva ulkoilusää. Miksei Frederician linnoitusalueen voisi kiertää sadetakkien ja -varjojenkin kanssa, mutta en tiedä, miten nautinnollinen kokemus se olisi sateella.

Legoland sen sijaan on suurimmalta osin ulkona, ja onneksemme pääsimmekin vierailemaan siellä kahtena lähes sateettomana iltapäivänä. Puistossa on niin paljon laitteita, mitkä ovat kokonaan sisällä, tai niissä ei muuten vaan haittaisi, vaikka sataisikin. Tukkijoessahan sitä kastuu joka tapauksessa.
Ihmeteltävää Legolandissa kuitenkin riittää, satoi tai ei. Minilandin Legoista rakennetut kaupungit, lentokentät, maailman suurimmat rakennukset ynnä muut upeat luonnokset olisi varmasti aivan yhtä hienoja, satoi tai paistoi.

Sateisella säällä ihan joka laitteeseen ei kuitenkaan olisi mahdollista mennä, ja olenkin kuullut, että puistossa saa kulumaan huomattavasti vähemmän aikaa. Eikä vain sen takia, että vaihtoehtoja on vähemmän, vaan ehdottoman paras puoli sateisessa, vilkkaimman sesongin ulkopuolisessa ajankohdassa oli se, ettei minnekään tarvinnut juurikaan jonottaa. Pisin jonotusaika meillä oli alle 10 minuuttia. Olen kuullut juttua myös siitä, miten suurin osa puistoajasta menee jonottamiseen. No, meillä ei mennyt, vaan pääsimme laitteesta toiseen todella sujuvasti.

Jos saisin valita täyden auringon ja tuntien mittaiset jonot tai hieman sadetta, muttei jonoja lainkaan, kääntyisin jälkimmäisen puoleen.Sateen sattuessa vaihtoehtoina Lalandia ja Lego House


Kahden ulkoilmapuiston lisäksi ohjelmassamme oli vierailla Lalandian vesipuistossa ja Lego-talossa. Molemmat näistä on täysin sisätiloissa ja molemmissa riittää tekemistä hyvinkin pitkäksi aikaa. Lue lisää aiemmista kirjoituksistani Lego-talosta tästä linkistä ja Lalandiasta tästä linkistä.En suinkaan väitä, että Legoland olisi yhtä upea kokemus sateella kuin mitä se on aurinkoisella säällä, mutta vähintäänkin saimme huomata, että sade ei pääse pilaamaan matkaa. En pidä jonottamisesta enkä liiasta ruuhkasta nimittäin yhtään. Hieman epävakainen sää ei siis haittaa, jos se tarkoittaa sitä, ettei puistossa ole jonoja ja ruuhkaa näin ollenkaan. Voisinkin veikata, että jos/kun palaan Billundin Legolandiin, tulee se olemaan vilkkaimman sesongin ulkopuolella, hieman epävarmemman sään kaudella.

Lue lisää Tanskan Legolandista:
Mikä on sinusta paras ajankohta matkustaa Legolandiin?

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Mulle sopisi mikä vuodenaika tahansa matkustaa Legolandiin. Pitäisi kysyä poikani lapsilta, milloin heille kävisi. Lapsenlapseni rakentavat paljon Legoilla, joten matka Tanskaan osuisi nappiin.

  Sitäpaitsi he käyvät ruotsinkielistä koulua, joten kenties tulisimme Tanskassa toimeen kielenkin puolesta.

  VastaaPoista
 2. Kun lapset olivat pieniä, tehtiin Legolandiin kesäretki. Oltiin siellä siis juuri pahimpaan ruuhka-aikaan. Nyt en enää muista miten pitkiä aikoja piti jonotella. Kiersimme lähinnä pienimmille tarkoitettuja laitteita, niin niihin ei (kai) ollut niin pahoja jonoja, kun ei mieleen ole jäänyt. Legoland on kyllä kiva aikuisillekin. Itsekin tykkäsin lapsena leikkiä legoilla. Alue on näköjään muuttunut aika paljon niistä ajoista, kun me tuolla kävimme. Lalandian vesipuistoa en muista ollenkaan, ehkä sitä ei silloin vielä ollut.

  VastaaPoista
 3. Olen käynyt Legolandissa lapsuudessani 90-luvulla. Paikka on varmasti aivan erilainen nykyään. Tuon Minilandin miniatyyrit ovat varmaan kivaa katseltavaa aikuisillekin, jos ei muuten niin ainakin lapsuuden nostalgisia Lego-hetkiä muistellen.

  VastaaPoista
 4. Ihana, että nautitte paikasta sateesta huolimatta. Ja lapset eivät ihan niin paljon ripsotuksesta yleensä häiriinnykään kuin me aikuiset:) Olen lueskellut näitä Legoland- ja Laland-postauksia mielenkiinnolla, sillä se riemu on vielä meillä edessä sitten joku päivä.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan