Slider

Frederician linnoitusalue - jos käyt Billundin Legolandissa, käy myös täällä

keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Yhteistyössä: Legoland, Billund

Vierailimme pari viikkoa sitten Frederician linnoitusalueella Legolandin matkamme yhteydessä. Vierailen harvoin matkoillani museoissa tai historiallisissa kohteissa. En siis voi sanoa hyppineeni ennakkoon innosta sen vuoksi, että pääsen käymään 1800-luvun lopun erittäin hyvin säilyneellä, sodan aikaisella linnoituksella.Mielenkiintoni herätti kyllä se, että paikka oli valittu tänä vuonna Billundin alueella lapsiperheiden parhaaksi toimintakohteeksi. Joku juju paikassa täytyisi siis olla. Tuskin tällaista titteliä voitetaan äänestyksissä ihan kevyin perustein. Ja voin jo nyt paljastaa, voitto on täysin ansaittu. Linnoitusalue oli mielettömän hieno!


Kun saavuimme torstaina viideltä Billundin lentokentälle, otimme auton alle ja lähdimme saman tien ajamaan kohti Fredericiaa. Tämä noin 40 000 asukkaan kylä sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Billundista. Meillä oli siis kätevästi koko ilta aikaa tutustua kylään ja linnoitukseen. Ainoa aikataulullisesti haasteellinen asia oli se, että Frederician vierailukeskus ja kirjasto menivät kiinni seitsemältä. Sieltä saimme nimittäin koko vierailun tärkeimmät varustukset.Lapsille sotilassetit ja tehtäväkirjaset - aikuisille historiatietoa


Lasten ilo oli ylimmillään jo kirjastossa, kun kirjaston täti ojensi lapsikolmikolle Be Happy Passia näyttämällä sotilasreput, jotka sisälsivät puiset kiväärit, sotilaslakit, mitalit sekä tehtäväkirjaset. Kirjasista toiset oli tarkoitettu lapsille ja niissä oli kartta tehtävineen. Aikuisten kirjaset sisälsivät historiatietoa syvällisemmin sekä vastaukset tehtäviin.

Ei kun reput selkään, aseet olalle ja menoksi.

Hetken ihmettelin, miksi kaikki vastaantulijat hymyilevät meille, mutta olivathan kolme pientareelta toiselle hyppivää, välillä maastoutuvaa ja aseillaan vihollisia tähtäävää pientä sotilasta sotilaslakkeineen myös minusta varsin hellyyttävä näky.


Kartta ja tehtävävihko rytmittivät alueeseen tutustumista


Tehtäväpisteitä vihkosessa on yhdeksän. Jokainen on merkitty karttaan ja ne kiertämällä tulee kiertäneeksi samalla koko linnoitusalueen ja luettua kaikki tärkein historia siinä sivussa.

Meidän porukasta minä toimin kartturina ja kysymysten lukijana ja koko muu porukka esitti arvauksensa. Miten syvä on alueen vallihauta, milloin portti on rakennettu, mihin tarkoitukseen rakennusta on alunperin käytetty? Osa kysymyksistä oli toisia haastavampia, mutta esimerkiksi portissa olevan vuosiluvun pojat bongasivat ennen kuin olin lukenut kysymystä loppuun asti. Kysymysten ohessa oli vihjeitä, jolloin haastavimmillekin kysymyksille löydettiin oikeat vastaukset tai vaihtoehtoisesti ihmettelimme ja kummastelimme vastauksia koko porukan kesken.


Toimintaa, kauniita maisemia ja bonuksena kauriita


Frederician linnoitusalue sotilasreppuineen ja tehtävävihkoineen oli rakennettu todella hienoksi elämykseksi, mistä innostuivat niin lapset kuin aikuisetkin. Onnistumisen ilo oli lapsilla tietysti tehtävien kysymyksiin oikein arvatessa suurta. Reppujen sisällöstä oli iloa koko viikonlopuksi, kun lapset leikkivät aseillaan vielä Lalandian talomajoituksessammekin. Esiteltiinpä reppu sisältöineen myös videolle - niin innoissaan Frederician linnoitusalueesta oltiin.

Aluetta kierrellessä saimme lisäksi kätevästi mukavan iltakävelyn kauniissa maisemissa matkustuspäivän päätteeksi. Kaiken kukkuraksi alueella majaili muutama kauris. Ihan en saanut napattua niitä kuvaan, mutta olipahan mieletön luontoelämys upeiden maisemien lisäksi.

Kurkkaa video Frederician linnoitusalueesta blogin Facebook-sivulta tästä linkistä.Menossa Frederician linnoitusalueelle - toimi näin!


 1. Hanki Be Happy Pass ennen Fredericiaan lähtöä. Saat sen Legolandin majoituksiin majoittuessasi. Lue ohjeet täältä.
 2. Laita navigaattoriin Fredericia Library and Visitor Center, Prinsessegade 27, 7000 Fredericia. Aukioloajat näet tästä linkistä. Kirjaston edessä on kadunvarsipaikkoja.
 3. Näytä vierailukeskuksen tiskillä Be Happy Passia ja saat perheen lapsille sotilasreput, jotka sisältävät sotilaslakit, puiset kiväärit, mitalit sekä tehtävä- ja karttavihkoset lapsille ja aikuisille.
 4. Ajele lähemmäs linnoitusta ja aloita seikkailu! Linnoituksen lähellä on paljon yleisiä parkkipaikkoja, eikä pysäköinnistä tarvitse maksaa.

Frederician linnoitusalueella on ollut tämä toimintamahdollisuus perheille vasta tämän vuoden ajan. Äänestystuloksesta päätellen se on saavuttanut saman tien supersuosion, enkä ihmettele yhtään.

Jos menet Billundin alueelle, näe ihmeessä tämä pieni vaiva ja ajele myös Fredericiaan. Lupaan, että se kannattaa!

Lue lisää Frederician linnoitusalueesta Kohteena Maailma -blogista:Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Hyvä kohdebongaus! Lapsilla on ollut upea päivä! Jäbätkin näyttävät kuvien perusteella olevan ihan tulessa pyssyväijyineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäbät oli NIIN liekeissä! <3 Ja aikuiset myös. En ole ennen nähnyt näin hyvin suunniteltua ja toteutettua kaikille avointa ulkoilmakohdetta. Tätä on helppo suositella!

   Poista
 2. Hyvät vinkit linnotukselle menijöille! Harmi homma, kun noin 20 vuotta sitten käydessämme Legolandissa emme tuollaista linnoitusta tienneet alueella olevan. No me olimmekin siellä vain yhden päivän, joten ei olisi ehdittykään, koska kaikki aika meni alueella ihmettelyyn. Lapset olivat päivästä kyllä aivan innoissaan. Meillä on vieläkin tallella joku lelumiekka, joka on ostettu sieltä vaikka isoja ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat tosiaan vasta tänä vuonna alkaneet kehittää tuon kohteen markkinointia ja kehittäneet tuon aktivoinninkin. Itse linnoitushan on tosi hieno, mutta täytyyhän siitä jollain kiinnostavalla tavalla kertoa ihmisille, että turistit löytävät sinne.

   Tuo koko Billundin alue vaatisi vähintään pari viikkoa, jos meinaisi kaiken ehtiä nähdä edes jossain määrin. Myös meillä meni kaikki aika nimenomaan siihen ihmettelyyn. Mieletön kohde!

   Poista
 3. Tuollainen tehtävävihko on varmasti hyvä idea motivoida lapsia tutustumaan ei ehkä lapsille niin mielenkiintoiseen kohteeseen. Ja aikuisillekin näyttäisi olevan tutkittavaa. Mielenkiintoinen miljöö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se tehtävävihko ja sotilasvermeet lapsille on ihan mieletön idea! Ennakkoon en osannut edes ajatella, miten hieno idea se lopulta olikaan. Tuo oli todellakin ihan koko perheen kohde.

   Poista
 4. Kivasti huomioitu lapsimatkailijat tehtävävihkosen avulla. Meidän Legoland vierailusta on jo noin 15 vuotta, eikä tällaisesta linnoituksesta tiedetty silloin mitään. Toki meille sattui matkalla huonoa tuuria, kun yksi toisensa jälkeen sairastui vatsatautiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tehtävä- ja rekvisiittasetillä saivat kyllä koko perheen innostumaan kohteesta.

   Voihan vatsataudit! Se, jos jokin pilaa kyllä matkan kuin matkan. Äh.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan