Slider

Sporttilomalla Kaakkois-Aasian suurimmassa hyvinvointi- ja urheiluihotellissa

torstai 11. lokakuuta 2018

Huhhuh! Meillä alkaa olla viikko lomaa takana. Enää yksi kokonainen matkapäivä jäljellä, ja ylihuomenna aamusta pitäisi olla laukut pakattuna ja matkata takaisin Suomeen ja arjen pariin. Viikko on ollut niin mieletön, etten oikein edes tiedä, miten pukisin sen sanoiksi. Tuo ensimmäinen huhhuh kiteyttää monen monta tunnetta. Iloa, hikeä, naurua, tuskaa (lähinnä tulessa olevien lihasten takia), raukeutta, rentoutusta, uuden kokeilemisen riemua, iloisten ihmisten kohtaamisia, kauniin luonnon ihastelua, täydellistä rauhaa, sammakonkurnutuksen kuuntelua auringon laskettua.Olin kyllä superinnoissani, kun bongasin tämän Thaimaan Puhketissa sijaitsevan Thanyapura-sporttihotellin Apollomatkojen hotellivalikoimista, mutta missään tapauksessa en olisi voinut kuvitella kaiken olevan täällä näin mieletöntä. En usein halua matkustaa sinne, missä olen jo ollut, mutta voisinpa veikata, että tänne tulen vielä uudelleen. Ehkä otan tyttärenikin mukaan ja laitan hänet uimakouluun siksi aikaa kun itse jumppaan ja joogaan.


Tässä välissä huomiona, että vaikka löysinkin hotellin Apollomatkojen valikoimista, eivät he myy tänne tähän aikaan vuodesta matkoja, ja kun myyvät talvikaudella, olivat paikat loppuvuodelle jo täysiä pari kuukautta sitten, kun me varasimme matkaamme. Tulimme siis omatoimisesti Qatarin siivin Dohan kautta ja varasimme hotellin Booking.com-sivuston kautta.

Aivot lomalla, kroppa töihin


Meillä on koko viikon ollut sopivasti kiire - positiivinen kiire. Jumppaan, joogaan, rentouttavaan hierontaan, meditoimaan, syömään. Joka aamu kello on herättänyt meidät viimeistään puoli kahdeksalta, jotta ehdimme aamun ensimmäiselle tunnille. Pääsääntöisesti olemme suunnitelleet seuraavan päivän jumpat edellisenä iltana. Välillä olemme lennosta vaihtaneet suunnitelmia, kun joku kanssajoogaaja on houkutellut meidät kokeilemaan jotain meille täysin uutta. Tai jos lihakset ovat olleet niin tulessa, etteivät reidet ole kestäneet edes istumaan menemistä, saati lisää kyykkyjä.
Kiireen meille on tehnyt se, että kun on viikossa tarjolla yli 50 ohjattua fitness-tuntia sekä parisenkymmentä wellness-tuntia siihen lisäksi, on viikko hyvin lyhyt aika. Olemme tietysti halunneet kaikki tehot irti sekä fyysisesti treeneistä mutta myös henkisesti niin niistä treeneistä kuin hieronnoista ja meditaatioistakin. Olemme lisäksi halunneet päästä testaamaan mahdollisimman paljon eri lajeja nyt kun siihen on mahdollisuus. Kukapa olisi uskonut, että muay thai boxing on niin hauskaa, tai että tanssillinen tunti voidaan tehdä myös rumpukapuloiden kanssa?

Kiirehdin mielelläni, jotta saan lomasta kaiken irti. Ja jos se vaatii pari ripeämpää askelta, että ehdin aamun aurinkotervehdystunnille tai bootcampiin sekä jokaikinen päivä tunnin rentouttavaan hierontaan, on pieni hoppuilu sen arvoista - onhan palkintona täydellinen mielen ja kropan rentoutuminen.

Illalla olemme olleet sängyssä peittojemme alla viimeistään yhdeksään mennessä. Emmehän toki halunneet pilata seuraavaa treenipäivää (tai ylipäätään koko rentouttavaa sporttilomaa) valvomisella saati baarissa notkumisella. Oluita olen juonut viikon aikana tasan kaksi, ja nekin molemmat resortin aitojen ulkopuolella. Täällä hotellilla vaan on niin ihanan aktiivinen tunnelma, ettei olut ole tullut edes mieleen. Siitä edestä olemme poimineet hotellin kahvilasta vihersmoothieita tai proteiinipirtelöitä, ja niitä tasapainottamaan illallisen päätteeksi tietysti mangot sticky ricen kera ;)Kaiken tämän tuntitarjonnan lisäksi tämä hotelli on erinomainen. Kaikki on ajateltu viimeisen päälle jokaista yksityiskohtaa myöden. Ravintoloiden ruokalistoissa on laskettuna jokaisen annoksen ravintoarvot, ihanan rauhallisessa teehuoneessa (joka on yksi koko hotellin lempipaikoistani) on teen lisäksi tarjolla tietoa siitä, minkä takia mikäkin tee on niin terveellistä, hotelli haluaa vähentää muovijätettä ja tarjoaa jokaiselle asukkaalle kestovesipullot ja vedentäyttöpisteitä, ja joka paikassa on tietysti mielettömän kaunista.

Tämä koko hotelli on vain kertakaikkisen upea konsepti!
Tällainen sportti- ja hyvinvointiloma on minulta laatuaan ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen. En toki aio vastaisuudessakaan jättää viinimatkoja tai hyvien ravintoloiden takia toteutettuja kaupunkilomia välistä, ehen. Heti ensi kuussa minua jo odottaakin Wien ja neljä ihanaa naista - matkan teemana glühwein. Mutta tasapaino täytyy olla. Miksi valita vain yhdenlainen matkailu, jos on mahdollista saada kaikki?

Jos Thanyapuran sporttihotelli kiinnostaa, pysy kuulolla. Aion rustata tänne blogiin vielä tarkemmin hotellista, sen huoneista, ohjatuista tunneista, ravintoloista, sijainnista ja hotellin palveluista.

Nyt kuitenkin laitan koneen kiinni ja käyn nukkumaan, että jaksan herätä aamun aurinkotervehdystunnille.

Pysy matkassa mukana:


2 kommenttia:

 1. Siis tää kuulostaa niin täydelliseltä paikalta mulle etten kestä! Vaikka sanoin, etten halua enää kuulla tästä paikasta ja reissusta yhtään mitään, koska kateus, niin todellisuudessa en kyllä malta odotella jatkokertomuksia �� kuulostaa niin huipulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä koko paikka oli ihan mieletön! Suosittelen kyllä käymään lukemassa toisenkin kirjoitukseni, missä on kilometrin verran tekstiä ja kymmenittäin kuvia ;)
   Paikka myös jakaa hyvin porukan kahtia - toiset rakastavat toiset kiertäisivät kaukaa! :D

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan