Slider

Lalandian talomajoitus sekä hintaan kuuluvat vesi- ja sisäleikkipuisto

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Yhteistyössä: Legoland

Olimme Billundin alueella viettämässä pitkää viikonloppua syyskuun toisella viikolla. Meitä oli matkassa seitsemän henkeä: minä ja 3,5-vuotias tyttäreni, siskoni ja hänen 7- ja 9-vuotiaat pojat sekä vanhempani. Meillä oli siis tarve kolmen eri porukan kattavalle majoitukselle.

Billundin Legolandin läheisyydessä on valtava määrä erilaisia majoituksia. Innostuin tietysti Lego-hotellista, mikä sijaitsee aivan Legolandin kyljessä ja ihastelin poikien puolesta Lalandian Lego Ninjago -mökkejä. Kummassakin näissä vaihtoehdoissa olisimme kuitenkin tarvinneet aika monta erillistä majoitusta, ja kun kerta yhdessä lähdimme matkaan, oli yhteinen majoitus paras vaihtoehto. Lopullinen valintamme majoitukseen olikin Lalandian lomakotitalo.


Neljä makuuhuonetta ja kaksi vessaa + sauna ja poreamme

Lalandian lomakotitaloalueella on useampi sata taloa - olisiko ollut seitsemisensataa. Taloja on ainakin paria eri kokoa ja meillä oli käytössämme neljän makuuhuoneen ja kahden wc:n talo. Talomme oli mieletön. Makuuhuoneet oli kahdessa eri päädyssä, toisessa päädyssä oli kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone saunalla ja poreammeella, ja toisessa päädyssä oli toiset kaksi makuuhuonetta sekä wc-suihku-yhdistelmä.


Kahdessa makuuhuoneista oli kahden sängyn lisäksi vielä pinnasängyt.

Me tilasimme käyttöömme jokaiselle lakana-pyyhepaketit, joihin kuului lakanoiden lisäksi iso ja pieni pyyhe per pää.

Makuuhuoneiden keskellä oli iso avokeittiö ja olohuone. Ja mikä ihaninta, pitkä ruokapöytä, jonka ympärille mahduimme kaikki ja olisi vielä mahtunut muutama lisääkin. Keittiö oli erinomaisesti varusteltu ja astioita todella riitti koko porukalle. Pöydällä oli valmiina tiskirätti ja kaksi konetiskitablettia. Jokaisella talolla on lisäksi käytössä oma terassi.

Talon pohja oli aivan erinomaisesti suunniteltu, sillä makuuhuoneet olivat sopivasti erillään yhteisistä tiloista, ja näin seurueen aamuvirkut pystyivät hiippailemaan aamun piirrettyjen pariin muiden vielä nukkuessa. Samoin iltavirkummilla oli mahdollisuus jatkaa iltaa lasten mentyä nukkumaan. Itsehän kuuluin noihin ensimmäisiin - nukahdin yhtä aikaa tyttäreni kanssa ja olin lasten kanssa ensimmäisenä sohvalla peiton alla katsomassa Disneyn kanavaa :)

Sijainti Lalandian vesipuiston vieressä


Lalandian lomakotitalot sijaitsevat aivan Lalandian vesipuiston vieressä, mutta toki seitsemänsataa taloa tarvitsee aika ison läänin. Näin kaikki talot eivät ole aivan Lalandian kupeessa, mutta välimatkaa helpottamaan alueella rullaa aamusta iltaan minijuna. Minijuna kulkee noin puolen tunnin välein, ja sen aikataulut näkee junan pysäkeiltä.

Toki jokaisen talon pihassa on myös parkkipaikka ja useimmat varmasti ovatkin liikkeellä joko omalla tai vuokra-autolla. Niin olimme mekin, mutta toki minijunaa oli testattava, eikä se välimatka tosiaan ollut kovin pitkä kävellenkään. Säästimmepä samalla Legolandin parkkimaksut.Majoituksen hintaan kuuluvat Lalandian puistot


Majoituksen pöydällä meitä odotti Lalandian rannekkeet, joilla saimme käyttää Lalandian vesipuistoa ja sisäleikkipuistoa koko majoituksemme ajan. Lalandiassa olisi ollut ravintoloita, kauppoja, kiipeilyseinä, luistin- ja keilaradat ja vaikka mitä muuta, mutta me ehdimme pitkän viikonloppumme aikana käydä testaamassa vain Lalandian vesipuiston sekä sisäleikkipuiston.

Me aloitimme ensimmäisen kokonaisen Billund-päivämme Lalandiasta sateisen aamun vuoksi. Ja juuri sen takia Lalandia on erinomainen lisä Lego-talon tavoin Billundin puistovalikoimassa.

Lalandian sisäleikkipuisto oli hyvin HopLop-tyylinen, minkä vuoksi emme viettäneet siellä kuin vajaan tunnin verran - HopLopiin kun pääsemme kotonakin. Vesipuistossa vietimme pari tuntia liukumäissä, lastenaltaissa ja aalloissa, mutta heti kun taivas alkoi rakoilla, jatkoimme matkaa Legolandin puolelle.Lue lisää Lalandiasta ja sen vesipuistosta:Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Isommalla porukalla on tosiaan kivointa majoittua samaan tilaan. Vanhempien lasten kanssa matkustettaessa se tuntuu joskus myös turvalliselta vaihtoehdolta: sisarentyttärieni kanssa, tuolloin vähän yli ja ali 20 vuotta, kanssa New Yorkissa käydessämme näin paljon vaivaa sen eteen, että löysin keskusta-alueelta (Mid Town) hotellin, jossa oli 2 huonetta, 1 kylpyhuone ja etenkin 1 ulko-ovi, jolloin ajattelin, että tiedän, että tytöt pysyvät turvallisesti "kotona", sillä vaikka he aikuisia olivatkin, niin matkailijoina kokemattomia ja meidän vastuullamme kuitenkin, kun kanssamme olivat reissussa.

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen majoitus teillä on ollut. Mietin juuri missä ihmeessä me yövyimme omalla Legolandian reissulla. Siitä on niin monta vuotta aikaa ja osa matkasta meni vatsataudissa, niin ei ole jäänyt kovin kirkkaita mielikuvia majoituksesta. Jossain Legolandin lähellä se oli, mutta ei kuitenkaan siinä samalla alueella. Isolla porukalla reissatessa on tosiaan kätevää, jos pääsee samaan mökkiin / taloon.

  VastaaPoista
 3. Tuohan on oiva vaihtoehto Legolandin kävijöille. Jäi mietityttämään tuon talon ympärystä. Itse tykkään perhelomalla istuskella iltaa ulkosalla, kun lapsi on nukkumassa. Patio talosta löytyi, mutta oliko mitään mielenkiintoista katseltavaa ympärillä tai rauhaa, jos siinä aikuiset yhden lasillisen nauttisi:)?

  VastaaPoista
 4. Kuullostaapa rennolta! Tuollaista olisimme kaivanneet aikanaan kun kävimme siskon perheen kanssa Legolandissa! Talon on todella kivan näköinen sisältä ja ulkoa, tuo minijuna on ihan mahtava keksintö!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan