Slider

10 syytä matkustaa Fuerteventuralle

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Yhteistyössä: Apollomatkat

Matkustan mieluiten niin kauas kuin mahdollista. Rakastan tropiikin kosteutta ja kuumuutta, uutta ja tuntematonta. Vietimme lapsuudessani loman jos toisen Kanarialla, eikä se tästä syystä enää ole yhtä houkutteleva kuin tuolloin parisenkymmentä vuotta sitten.Yhtä kaikki, Kanariansaaret ovat aivan liian aliarvostettuja matkakohteina. Enkä tosiaan puhu saarten Suomi-baareista, vaikka ymmärrän toki senkin, että joku hakee lomaltaan juurikin niitä. Kanariansaarilta löytyy kuitenkin myös minun lomamakuuni paljonkin asioita, joista nautin.


Tässä kymmenen syytä, minkä takia pidin erittäin paljon Fuerteventurasta:


1. Ei hyttysiä
Hyttyset rakastavat minua, mutta valitettavasti rakkaus ei ole molemminpuolista. Tuulisella Fuerteventuran saarella en nähnyt yhden yhtä hyttystä ja hyvä niin. Hyttyskarkote ja antihistamiinit palasivat kotiin käyttämättöminä.

2. Ei sadetta
En tiennytkään ennakkoon, että Fuerteventuralla sataa paljon vähemmän kuin muilla Kanariansaarilla. Näin kuitenkin on, eikä Fuerteventuralle tarvitse raahata sateensuojaa mukana edes varulta.3. Pieni, mutta riittävän iso
Fuerteventura on yllättävän suuri saari. Viime kesän Karpathoksen kiersimme kahdesti ympäri kahden vuokra-autopäivämme aikana, emmekä edes pitäneet kiirettä. Jotenkin olin ajatellut Fuerteventurankin olevan suhteellisen pieni. Eipä ollutkaan. Yhden vuokra-autopäivän aikana oli missään määrin realistista koittaa kahmia noin puolet saaresta. Missään nimessä en nähnyt koko eteläosaa tämän yhden vuokra-autopäivän aikana, mutta ainakin omasta mielestäni parhaat palat.

Fuerteventuralla saisi varmasti ajan kulumaan, vaikka olisi matkassa hieman pidempäänkin. Meiltä jäi näkemättä koko pohjoisosa dyyneineen. Myös Corralejon kaupunki ja Betancurian alue olisi kiinnostanut.

4. Lyhyt lento
Kanarian parhautta on ehdottomasti lyhyet lennot ja paljon pakettimatkavaihtoehtoja, jolloin lennot ovat myös suorat. Vaikka Aasian tropiikki ja Karibian eksotiikka kiehtookin, on aika ihanaa, että vain päiväunien jälkeen on jo perillä lämmössä, palmujen katveessa.
5. Ei juuri aikaeroa
Aikuisten kesken matkatessa aikaerolla ei ole ollut juurikaan merkitystä. Länteen päin matkustettaessa sitä vain herää aikaisemmin ja saa päivästä juuri niin paljon enemmän irti kuin mitä on ekstratuntejakin, ja lähteen päin matkustettaessa sitä kuin ihmeen kaupalla saa aikaeron aina kertaheitolla kiinni. Mutta kerropa kaksivuotiaalle, että nyt on yö ja pidetään silmiä kiinni. Ei toimi. Kanarialla toimii, kun ei ole aikaeroa kuin kahden tunnin verran.


6. Lämmintä myös talvella
Selittämättä selvää. Kanaria toimii myös talvikohteena, vaikka täytyy sanoa, että näin kevätkohteena Fuerteventura oli myös aika ihana. Valoa riitti myöhään iltaan asti ja kuin ihmeen kaupalla kaikki pitkän talven jälkeen tyhjentyneet valovarastot oli välittömästi täytetty. Lisäksi ajattelin pääsevämme pääsiäiseksi suoraan keväiseen Helsinkiin. Mitä vielä. Talveen takaisin. Sentään valovarastot täytettyinä.
7. Lähes varmat surffituulet
Parhaiten Fuerteventura tunnetaan varmasti surffareiden paratiisina. Varmat surffituulet ja lukematon määrä rantoja takaa unelmaolosuhteet niin laine-, purje- kuin leijalautailijoille.
8. Sporttihotellit ja liikunnalliset aktiviteetit
Suffareiden lisäksi myös pyöräilijät ja muut urheilulliset ovat Fuerteventuralla kuin taivaassa. Pyöräilijöitä näin enemmän kuin yhteensä koko elämäni aikana. Ja voihan Playitas. Lentokenttäbussimme heitti osan matkustajista Playitaksen sporttihotelliin. Jos en olisi ollut flunssainen, olisin ollut heille hyvin kateellinen. Se resortti näytti ja kuulosti aktiviteetteineen ja ohjattuine tunteineen täydelliseltä lomanviettopaikalta.
9. Vuohia
Pirun vuohet. Olin niin odottanut näkeväni laumoittain vuohia, ja sitten en nähnytkään. Ne nyt ilmeisesti on kuitenkin Fuerteventuran parhautta, joten pääsevät listalleni, vaikka tekivätkin minulle oharit.


10. Hienot maisemat ja upea luonto
Fuerteventura on täynnä hienoja maisemia ja upeaa luontoa. Kurkkaa vaikka saaren eteläosan kierroksen kirjoituksestani täältä. Sieltä löytyy kasoittain kuvia, kun en osannut valita vain paria. Saari olisi kaivannut kyllä tätäkin enemmän esittelyä - oli se sen verran hieno.Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Kanarian saarilla ja uskon että sieltä kyllä löytyy jotakin ihan kaikenlaiselle matkaajalle - mukava postaus ja vau noita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jotenkin ajattelee kaikkien käyneen ainakin Kanarialla, jos ei muualla :) Hassu ennakkoluulo sekin. Mutta Kanarialta löytyy tosiaan kaikkea moneen makuun. Nuo maisemat oli kyllä ällistyttävän upeita!

   Poista
 2. Vuosikymmeniä sitten siskoni vannoi Kanarialla Puerto Ricon nimeen, oli kuulemma selvittänyt, että siellä on varmimmin lämmintä ja aurinkoista. Se onkin sitten ainoa paikka tuolla suunnalla johon aikoinaan hänen perheensä kanssa viikoksi päädyimme. Sittemmin olen kyllä ymmärtänyt, että esimerkiksi vaellus-, luonto- tai ulkoilumahdollisuuksia taitaa paremmin olla muualla - tai ainakin niitä on monessa paikkaa Kanarialla. Jos vaikka kuitenkin vielä joskus sinnekin päätyisimme, uudestaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan käynyt Puerto Ricolla - siis tällä Kanariansaarten versiolla Puerto Ricosta, joten tuohon en osaa ottaa kantaa olisiko se ylivertainen :)
   Kanarian monipuolisuudesta on tosiaan vasta viime aikoina alettu kunnolla puhua, ja riittäähän niillä tosiaan aktiviteetteja!

   Poista
 3. Kanariansaarista olen kokenut typpillisesti Teneriffan ja Gran Canarian, mutta etenkin La Gomera ja Fuerteventura houkuttelevat. Tässä tuli taas esille monta hyvää syytä, miksi Fuerteventuralle kannattaa mennä. (Kuten vuohet :D) Se voisikin olla sopiva kohde ensi kevääksi, jolloin täällä meillä Manner-Espanjassa on usein sateista. Lentomatkan lyhyys on täältä vielä isompi plussa, kun matka kestää vain pari tuntia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vuohet oli minulla ihan ykkösenä listalla, mitä olisin halunnut nähdä. Hiton vuohet, kun pysyivät poissa :D

   Parin tunnin lentomatka aurinkoon talviaikaan kuulostaa aika ihanalta!

   Poista
 4. Ei ole koskaan tullut käytyä Kanarialla. Yhtenä vuonna ajattelin että olisi mukavaa viettää syntymäpäivä siellä mutta valitsin Marokko/Casablanca ennemmin.
  Fuerteventura on minun mielestä kiinostavin saari, hienot maisemat ja upea luonto sopii minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin matkustaa Casablancaan. Olen käynyt Marokossa vain lapsena ja silloinkin Agadirissa. Silloin vihasin Marokkoa lirkuttelevien vanhojen miesten takia, jotka yrittivät ostaa minua ja siskoani kameleilla, mutta nyt vanhempana kohde voisi olla miellyttävämpi.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan