Slider

Novair - uusi lentoyhtiö Suomessa

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Yhteistyössä: Apollomatkat

Nappasimme pääsiäisviikoksi Apollomatkojen äkkilähdön Fuerteventuralle. Juuri ennen matkaa ihmettelimme lentoyhtiötä: Novair. Mikä ihme tämä oikein on? Google osasi kertoa lentoyhtiön olevan Apollomatkojen oma lentoyhtiö, mutta ei juuri muuta. Apollomatkoilta kerrottiin lentoyhtiön liikennöineen kyllä jo jonkin aikaa, mutta Suomesta yhtiö aloitti lomalennot vasta viime vuoden puolella.Uuden lentoyhtiön ollessa kyseessä ei tietysti ole mitään hajuakaan, mitä on tiedossa. Kiitos blogin Facebook-sivulle kommenttinsa jättäneelle, osasimme varautua siihen, että koneet ovat sen verran uusia, että niistä löytyisi USB-pistokkeet, joissa voisi ladata puhelimia ja tabletteja. Ilman tätä tietoa laturit olisivat varmaan olleet visusti ruumaan pakattuina. Nyt ei olleet, vaan täydessä hyötykäytössä koko lennon ajan. Kiitos siis vielä kommentista - se tuli tarpeeseen!


Business-luokkaa näillä Kanarian lennoilla ei ole, mutta toisaalta lyhyillä lennoilla busineksen hyöty usein jää oikeastaan siihen, että saat kunnian istua edempänä kuin joku muu. Jollekin tämä on varmasti lisähinnan arvoista, mutta minulle ei. Näin lyhyt lento kuluu millä paikalla tahansa kirjaimellisesti kuin siivillä.

Koneeseen saavuttuamme ihmettelin, eikö lapsille tosiaan ole mitään puuhapakettia, vaika kyseessä on lomalento. Oli tietysti. Novairilla lasten puuhapaketti jaettiin vasta ruokailun jälkeen, mikä oli itseasiassa aika järkevää. Alkumatkahan kuluu aina lähtötunnelmissa, eikä siihen tarvita mitään sen erityisempää viihdykettä. Ruuan jälkeen se aika vasta alkaa käydä pitkäksi, jolloin oli erityisen mukavaa näin myös aikuisen näkökulmasta, kun lapsi sai tekemistä aikuisten ruokailun ajaksi. Hyvin ajateltu, Novair!
Lasten ruuat tarjoiltiin ensimmäisenä. Lapsille lasagnea ja aikuisille jonkin ajan kuluttua riisiä ja lihaa. Ihan perus lentokoneruokaa siis. Ruuat eivät kuulu matkan hintaan, vaan ne piti tilata ja maksaa ennakkoon. Vaikka minusta lentokoneruokien hinnat eivät vastaa laatua, ovat ne kuitenkin sen vaivan arvoiset, mitä joutuisi näkemään eväiden tekoon, pakkailuun ja kantamiseen, jos ei ostaisi ruokia koneeseen. Ja on lämmin ruoka kuitenkin aina lämmin ruoka.


Novair oli minusta hyvä peruslentoyhtiö, enkä pistäisi pahakseni, vaikka vastaani sattuisi toistekin heidän lentonsa. USB-laturien paikat kelpaisivat minulle ihan joka lennolle :)Oletko sinä lentänyt Novairilla? Tai ylipäätään kuullut tästä lentoyhtiöstä?

Pysy matkassa mukana:

9 kommenttia:

 1. Olimme ensimmäistä kertaa lentokoneessa pienen lapsen kanssa. On todella hienoa, kuinka heidät otetaan huomioon. Kiva kuulla, että Apollomatkoilla on omakin lentoyhtiö. Me matkasimme Apollomatkojen kanssa Jordaniaan mutta lentoyhtiönä oli Jordanian airlines, joka ei ihan maailman paras yhtiö ollut. Uusinta uutta saimme kokea nyt viikonloppuna Norwegianilla. Siellä oli wifi!

  VastaaPoista
 2. En ollut tästä kuullut - mutta enpä ollut kuullut Nouvelairistakaan, jolla Detur lennätti meidät suoralla lennolla Tunisiaan vuodenvaihteessa.
  Vähän joutui tosiaan tuota ensin outoa lentoyhtiötä ihmettelemään ja sen nettisivuja etsimään, etenkin kun halusin varata extra legroom paikan etukäteen ja Detur totesi, että se tehdään lentoyhtiön sivuilla. Mutta löytyihän se, yhtiö netistä ja upgradet onnistuivat ihan ok.

  VastaaPoista
 3. Enpä oo itsekkään kyseistä lentoyhtiötä kuullut aikaisemmin. Mukava että kaikki meni hyvin ja lentoyhtiö oli toimiva.:)

  VastaaPoista
 4. Novair minullekin uusi tuttavuus ja uutta myös, että on Apollomatkojen oma yhtiö. Kuulostaa perusmeiningiltä. Toki kiva lisä nuo usb-laturit.

  VastaaPoista
 5. Meillä Novair lento edessä ensimmäistä kertaa tällä viikolla ja hiukan ihmetyttää kun nettisivuilla luki ettei koneeseen saa ottaa omia eväitä. Osaatko sanoa oliko siellä kanssamatkustajilla omia eväitä mukana ja saiko koneesta ostaa mitään? Lapsille olen ruoat varannut mutta itse en niistä tykkää joten omilla mennään :) Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä! Yleensä olen ottanut lapselle jotain evästä mukaan, mutta tällä erää kun otimme lämpimät ruuat, taisimme mennä vain niillä.

   Harmillisesti en muista, oliko juomien lisäksi ruokia vielä erikseen myynnissä, mutta hassuahan se olisi, jos omia eväitä ei saisi tuoda, eikä mitään olisi myynnissäkään.

   Sitä en valitettavasti tullut katsoneeksi, oliko muilla eväitä.

   Pahoittelut, etten nyt oikein osannut vastata kysymykseesi. Mutta tule ihmeessä kertomaan tänne matkanne jälkeen, miten asia lopulta oli :)

   Poista
 6. Heips. Ollaan lähössä 2vk kuluttua novairilla kreikkaan,saas nähä miltä näyttää ja muuteki matka menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa matkaa! Matka menee varmasti hyvin, kun kohteena on Kreikka :)

   Poista
 7. onko nuo usb pistokkeet vielä osana kyseisten koneiden varustusta?

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan