Slider

Ruokamatkailijan unelma - 60 tapasravintolan tapaskatu Logroñossa

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Jos pidät hyvästä ruuasta, Logroñon tapaskatu, Calle Laurel, on sinulle taivas. Vai miltä kuulostaa vieri vieressä 60 tapasravintolaa, joilla jokaisella on oma erikoisuutensa? Tapakset maksavat muutaman euron ja lasin viiniä saa parilla eurolla, koko pullon Campo Viejo Reservaa kympillä. Mitä luulet? Olisitko täällä yhtä taivaassa kuin minä olin?Logroño sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bilbaosta. Sinne pääsee erittäin kätevästi vuokra-autolla, mutta myös junat kulkevat Bilbaon ja Logroñon väliä. Ja mikä estää kävelemästä Logroñoon. Sehän sijaitsee kätevästi Satiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin varrella ;) Jos kuitenkin pidättäydytään ruoka- ja viinimatkailussa, haluan ehdottomasti antaa tärpit Logroñon Calle Laurel -tapaskadulle.


60 ravintolan joukkoon mahtuu varmasti parempia ja huonompia. Toiset ravintolat ovat olleet paikalla jo pitkään, jopa parin sukupolven ajan, osa on vasta tekemässä jalansijaa kadulla. Osa paikoista on niin ikonisia, että niitä olisi sääli jättää välistä.

Calle Laurel on pääsääntöisesti paikallisten suosiossa. Logroño ei ole järin suuri turistikaupunki, joten täällä pääsee varmasti autenttiseen, paikalliseen tunnelmaan.Tässä muutama tärppi Calle Laurellin tapaskadulle:


1. Katkarapu-valkosipuli-sienet - Bar Soriano


Calle Laurelilla sijaitsee kaksi ravintolaa, jotka molemmat myyvät tätä samaa sieniannosta. Kumpikaan ravintoloista ei myy mitään muuta ruokaa, vain tätä yhtä ainoaa, taivaallisen herkullista sieniannosta, missä voissa uivat herkkusienet on rakennettu leipäpalan päälle. Sienen sisälle on vielä laitettu katkarapu.

Meidän paikallisopas vei meidät Bar Soriano -sieniravintolaan, mutta sanoi kollegansa pitävän enemmän toisesta sieniravintolasta. Mene ja tiedä, mutta minulle kelpasi nämä sienet.

Sienien syöntitaktiikka on hyvä tietää: Ota paperi ja paina sieniä koossa pitävä tikku alas leipään päin ja nappaa sienet ylimmästä aloittaen suoraan suuhun ja herkuttele lopuksi leivällä, jonka päälle on valunut valkosipulivoita. Muista kumartua, jotta et saa sienen sisällä olevaa valkosipulivoita päällesi.

HUOM! Älä jätä tätä tapasta välistä missään nimessä!


2. Mustekalaa - Mesón del Abuelo


Mesón del Abuelon tiskiltä löytyy vaikka mitä, mutta paikan erikoisuus on mustekala. Noiden suussasulavien palleroiden ei tarvinnut kauaa viihtyä lautasella, kun jo olimme hotkineet ne kiduksiimme.

Täällä pullo Campo Viejo Reservaa ja lautasellinen mustekaloja maksoi kolmisenkymppiä. Ja huom, tästä riitti viidelle!

3. Parsaa, artisokkaa ja nyhtöpossua - Las Cubanas


Riojan alueella on hyvin tyypillistä, että eri ruokia syödään silloin kun on niiden sesonki. Keväällä artisokat ja parsat ovat parhaimmillaan, ja juuri niitä tulimme syömään Bar Las Cubanakseen. Ekstrana saimme vielä nyhtöpossua.

Aiemmat tapasravintolat olivat hyvin perinteisiä ja vanhoja, Las Cubanas oli selkeästi uudempi ja trendikkäämpi.

Nyt täytyy myöntää, että taisi olla ensimmäinen kerta kun syön artisokkia tuoreeltaan, ilman että ne ovat käyneet säilykepurkin kautta. Olipas mielettömän hyviä!Viinien hinnat kohdillaan!4. Patatas bravas - Bar Jubera


Me emme käyneet syömässä patatas bravaksia, eli perunoita, jotka tarjoillaan ihanan tulisen kastikkeen kanssa. Syy tähän oli hyvin yksinkertainen: olimme näiden kolmen ravintolan jälkeen aivan täysiä, ja toisaalta aamuneljältä heränneinä jo melkoisen väsyneitä.

Jos olisimme menneet, olisi kuvan Bar Jubera ollut kuulemma siihen täydellinen paikka.Muutama vinkki Calle Laurelille


Calle Laurel on mieletön elämys. Jotta saat siitä parhaat irti, kannattaa huomioida nämä:

1. Selvitä ennakkoon, mitä haluat syödä ja missä ravintolassa se on parasta. Ainakin ylläoleva listani kannattaa koluta läpi.

2. Jos menet ravintolaan tuntematta sitä, kysy tiskiltä heidän erikoisannostaan. Jokaisella ravintolalla pitäisi olla oma paras annos.

3. Kannattaa huomioida, että Riojan alueella illallisaika alkaa noin puoli yhdeksän aikaan ja silloin meno alkaa vilkastua myös Calle Laurelilla.

4. Pue riittävästi päälle. Joillain ravintoloilla on sisätilat, mutta hyvin pienet sellaiset. Varaudu siihen, että nautiskelet tapaksesi ja viinisi kadulla pystypöydillä. Kesällä ei tietysti ole ongelmaa, mutta näin kevätaikaan takit ja kaulahuivit olivat paikallaan.

5. Pue hyvät kengät jalkaan. En muista nähneeni yhtään tuolia. Täällä syödään seisten ja tarkoitus on vaihtaa ravintolaa yhden tapasannoksen jälkeen.

Miltä kuulostaa? Nauttisitko tapaskadun tunnelmasta? 

PS. Muista Logroñon vierailullasi vierailla myös upealla Campo Viejon viinitilalla. Lue lisää tästä linkistä.
Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Kiitos kattavasta jutusta tapaspaikkoihin! Ja että 60 tapas paikkaa, uskomatonta! Pohdin, että miten missäkin paikassa tietää mitä tilata, jos listatkin on espanjaksi :). Mutta sitten tuli vinkit, miten toimia. Bilbao ei ole oikein sytyttänyt mutta nyt sai syttymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne kadulle lähdettäessä tarvitsee vähän jo suunnitelmallisuutta! Onneksi meillä oli paikallisopas, niin ei tarvinnut itse nähdä vaivaa ja toisaalta on nyt antaa hyvät paikallisen vinkit eteenpäin muille :)

   Poista
 2. Olen hitusen valikoiva ruokien suhteen, joten voi olla, että minulle tuottaisi haastetta löytää mieleistä tuolta. Ei mereneläviä, sieniä, artisokkaa jne.. Listaltasi kuitenkin kiinnostukseni osui tuohon perunaan tulisen kastikkeen kera. Sitä saattaisinkin maistaa. :)

  Toinen asia mikä minua on tapaspaikoissa mietityttänyt: Käykö siellä nekin, jotka ei alkoholia juo? Tuntuu että tapakset kuuluu viinin seuraksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytyy kyllä laidasta laitaan ihan salaateista lihoihin, kasviksiin ja mereneläviin. Batatas bravas on kyllä aina takuuvarma valinta!

   Ja ihan hyvin tuonne voi lähteä nautiskelemaan myös pelkästä ruuasta!

   Poista
 3. Ihan hirveästi emme syömiseen jaksa panostaa, tyyliin kävele 1,5 tuntia tiettyyn ravintolaan :-) - mutta Patatas Bravas tuli tuolla seudulla kyllä muutamaankin kertaan syötyä, niitä nyt kuitenkin on, ihan onnistuneina versioina, sen verran monessa paikassa tarjolla. Mutta ihan kiva lukea tällaisiakin juttuja, voihan sitä olla, että siitä jotain jää johonkin mieleen ja jos tuolle suunnalle vielä osuisimme, niin osaisin etsiä tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä olla tällainen ruokaintoilija niin kuin minä, jotta lähtee pelkän tapaskadun perässä matkaamaan, mutta ehdottomasti suosittelen tätä elämyksenä myös teillekin, jos satutte olemaan tuolla suunnalla. Tuolla oli tunnelmakin niin aito ja paikallinen. Ruokaa tehdään tunteella paikallisille, ja se näkyy ja maistuu.

   Poista
 4. Vau, mieletön herkuttelijan taivas! Kaikki teidän tilaamat annokset näyttävät niin hyville - onneksi on Espanjan reissu edessä reilun viikon kuluttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Meidän kaikki annokset oli ihan mielettömän hyviä!! :)
   Oi, ihanaa Espanjaa sinulle!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan