Slider

Ruokatarjonta Royal Caribbeanin Oasis of the Seas -laivalla

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Ruoka. Siinä yksi hyvä syy lähteä Karibian risteilylle. Ruokaa on tarjolla jatkuvasti, se ei lopu kesken, ja mikä parasta: kaikki päivän ateriat kuuluvat risteilyn hintaan. Marras-joulukuisella risteilyllämme laivana oli Royal Caribbeanin Oasis of the Seas. Aiemmat risteilyt olemme risteilleet Carnivalin kyydillä ja yllätyksekseni ruokatarjonta oli hyvinkin samanlaista ja -tasoista molemmilla yhtiöillä. Olin odottanut tyyriimmältä, Royal Caribbeanilta vähintäänkin tason puolesta parempaa.

Ei silti hätää. Ruoka oli hyvää ja sitä tosiaan oli riittävästi.Tällainen oli meidän ravintolavalikoimamme
Vaikka laivat ovat pullollaan lisämaksullisia ravintoloita, me ruokailimme vain risteilyn hintaan sisältyvissä ravintoloissa. Poikkeuksena tästä kävimme Johnny Rocket's -hampurilaisravintolassa yhdellä lounaalla, sillä parvekehyttiimme kuului yksi ruokailu siellä veloituksetta. Ja kaikkihan on tietysti hyödynnettävä, mikä ilmaiseksi saadaan :)

Yleisbuffa avoinna aamiaisella, lounaalla ja illallisella


Laivan buffet-ravintola on avoinna lähes aina. Aamiais- ja lounaskattaukset vaihtuvat käytännössä viimeisten aamupalastajien vielä ruokaillessa, kun ensimmäiset lounastajat jo jonottavat ravintolan toisella puolella ovien aukeamista. Ravintolassa on kaksi puolta, joissa molemmissa on aina tarjolla samat ruuat, joka mahdollistaa tällaisen perättäisen, lähes päällekkäisen aamiais- ja lounastarjoilun. Myös illallisella buffa on auki, joten jos joku ilta haluaa saada ruokaa nopeaan tai myöhästyy omasta pöytävarauksestaan, on buffa hyvä vaihtoehto.

Me söimme pääsääntöisesti aamiaiset ja lounaat buffassa, mutta vain yhdellä illallisella jouduimme turvautumaan buffan valikoimiin. Laiva lähti Jamaikan satamasta vasta seitsemän aikaan illalla, ja koska pöytävarauksemme oli jo viideltä, emme kiiruhtaneet pöytävarauksen takia laivaan, vaan menimme buffaan kunhan satamasta saapumiseltamme ehdimme. Aika monella muulla oli sama suunnitelma ja buffa oli ainakin sen illan osalta aivan täysi.

Ruokavalikoimaa buffet-pöydässä on paljon. En edes lähde luettelemaan kaikkea. En nimittäin oikein keksi, mitä buffassa ei olisi saatavilla. Pelkillä buffet-ruuilla risteilyn voi viettää joko superterveellisesti, täysillä mässäillen tai jotain siltä väliltä. Laadullisesti ruoka on perushyvää buffet-ruokaa. Ei mitään ihmeellistä tai elämyksellistä, mutta hyvää.Ruokajuomina buffassa on tarjolla veloituksetta ainakin vettä, teetä ja kahvia. Meidän parvekehytin hintaan kuului kaksi limupakettia, jolloin me olisimme saaneet limumukeihimme myös erilaisia limuja automaatista. Hintaan kuuluvat vedet on tarjolla mukeihin kaadettuina, eikä omia vesipulloja saa täyttää. Minä täyttelin omia vesipulloja lähinnä näistä limupakettimukeistamme. Täysin en ole varma, olisiko tämä ollut sallittua vai ei, mutta ainakaan en yrittänyt täyttää omaa vesipulloa automaatista suoraan. Se on ainakin täysin kiellettyä hygieniasyistä.

Buffasta löytyi myös cocktailpiste, joka oli avoinna heti aamutuimaan. Eikä lainkaan turhaan. Yksi jos toinen haki aamupalan kyytipojaksi bloody maryn - kuten varmasti monen lomatunnelmiin kuuluukin. Myös muu juomatarjoilu toimi. Meillä ei ollut ostettuna juomapaketteja, emmekä tilanneet buffasta kuin yhden alkoholittoman oluen koko viikon aikana.Huonepalvelu pelaa ja kuuluu risteilyn hintaan


Oasis of the Seas -laivalla myös huonepalvelu kuuluu risteilyn hintaan. Pitihän sitäkin siis testata, vaikkei meillä varsinaista tarvetta sille ollutkaan. Buffet-aamiainen alkoi joka aamu "vasta" seitsemältä, ja koska laiva oli Meksikon Cozumelilla myös seitsemältä, tilasimme sen aamun aamiaisen huoneeseen.

Huoneen seinällä roikkuvaan korttiin merkittiin tilattavat vaihtoehdot määrineen, ja kortti laitettiin roikkumaan huoneen oveen ennen aamukolmea. Aamiaisen toimitusajan pystyi valitsemaan puolen tunnin tarkkuudella, ja huonepalvelu soitti juuri ennen sen toimittamista. Aamiainen oli oikeastaan aika kivaa nauttia kerran sängyssä, kaikessa rauhassa. Sängyssä oli senkin puolesta rauhaisaa aamiaistaa, sillä muu perhe meni parvekkeelle syömään :D
Risteilyn hintaan kuuluva à la carte -illallinen


Risteilyn hintaan kuuluu myös à la carte niin aamiaisella, lounaalla kuin illallisellakin. Kuten jo sanoin, pääsääntöisesti söimme aamiaiset ja lounaat buffassa, mutta illalliselle istahdimme syömään pidemmän kaavan mukaan à la carteen.

Meillä oli valittuna My time dining, mikä tarkoittaa sitä, että voimme varata illallisravintolasta sen ajan, mikä meille minäkin päivänä sopii.

VINKKI: Tee ravintolavaraukset hyvissä ajoin. Me aloimme miettiä ravintolavarauksia kaksi viikkoa ennen risteilyä, ja lähes kaikki pöydät oli jo varattuina. Ainoat vapaat vaihtoehdot olivat klo 17 ja 17:15. Nämä olivat tietysti meille lapsiperheaikatauluineen hyvät ajat, mutta jos emme olisi olleet lasten kanssa liikkeellä, emme todella olisi halunneet syödä viideltä. Toki meitä oli seitsemän hengen seurue, eli tarvitsimme ison pöydän, mutta silti isolla laivalla, isossa ruokasalissa olisi kuvitellut olevan kaksi viikkoa ennen risteilyä enemmän valinnanvaraa.

Pukukoodina voisi yleisesti sanoa, että kunhan et mene illalliselle lipilapeissa, urheilu- tai uimavaatteissa tai shortseissa, pääset sisään. Mutta jos haluat sulautua paremmin joukkoon, pukeudu siistiin illallisasuun. Meripäivinä suositellaan muodollisempaa pukeutumista, miehille vähintään pikkutakkia, mutta ainakaan meitä cocktailmekoissa ja miehiä pelkissä kauluspaidoissa ei käännytetty pois. Näinä muodollisempina iltoina laivan kampaamot on buukattuina täyteen ja osa laittaa parhaimmat iltapukunsa päälle. Niinkin voi toimia!

My time dining -ruokasali oli kolmannessa kerroksessa. Jos meillä olisi ollut varausvaiheessa valmiiksi valittu illallisaika, olisimme ruokailleet joka päivä automaattisesti hyttikorttiin merkittynä aikana, ja yhtä kerrosta ylempänä. À la carte -lista ovat samat molemmissa, enkä usko muutenkaan illalliskokemuksessa olevan aikataulun lisäksi merkittävää eroa. Myös tällä My Time Diningilla meillä oli joka illalle sama pöytä ja sama tarjoilijakaksikko pitämässä meistä huolta.
Ruokalista vaihtuu joka päivä, paitsi lasten lista, mikä oli joka päivä sama. Pääsääntöisesti ruoka on hyvää, mutta täytyy ottaa huomioon, että ruokia valmistetaan yhtä aikaa monta sataa annosta per laatu. Hummeri ei siis voi tulla jokaisen sitä tilaavan eteen suoraan pannulta. Olosuhteet huomioiden pihvit ja muut ruokalajit, jotka päin vastoin paranevat levätessään ennen tarjoilua, ovat niitä parhaita vaihtoehtoja. Kuvan hummeri olisi valitettavasti pitänyt vain jättää tilaamatta, vaikka se kuinka kuulostaakin kamalalta olla tilaamatta hummeria, kun se kuuluu hintaan. Mutta tästä en syytä kokkeja, en laivaa, vaan olosuhteita.

Tässä olin tosin odottanut eroa Carnivalin ja Royal Caribbeanin välillä. Olin yllättynyt, että näin eri hintaiset yhtiöt tarjoilevat täysin samantasoista ruokaa. Ja ei, en hauku ruokaa, arvostelen vaan ;) Ruoka on pääsääntöisesti oikeinkin hyvä.


Lasten ruokalistalta löytyi perinteiset pizza, hampurilainen, ranskalaisia. Meidän onneksemme aikuisten listan päivän kalana oli joka päivä lohta perunamuusilla. Täydellistä, sillä juuri tuo on lapsemme kaikkien aikojen lempiruoka.

Lapsille tarjoiltiin joka päivä alkupalaksi heti saavuttuamme hedelmäsalaatit. Pääruuista kysyttiin, haluavatko lapset ruokansa meidän alkupalojen vai pääruokien kanssa. Valitsimme ensin jälkimmäisen vaihtoehdon, mutta loppuviikosta totesimme ensimmäisen vaihtoehdon olevan parempi.

Laivalla olisi ollut My Family Time -dining, jolloin yli 3-vuotiaille lapsille voi tilata noudon ravintolasta lastenkerhoon ja aikuiset saavat ruokailla loppuun kaikessa rauhassa. Meidän neiti oli risteilyn aikana 2,5, eikä ystäväperheemmekään tätä hyödyntäneet. Olimmehan vielä aikaerosta ja pitkistä risteilypäivistä kaikki valmiita nukkumaan jo kahdeksan ja yhdeksän välillä.

Erityishuomioni sai lastenistuimet. Vaihtoehtona perinteiselle syöttötuolille oli booster, eli koroke. Näin 2,5-vuotiaamme sai istua aikuisten tuolilla, mikä tämänikäiselle on hyvinkin tärkeää, mutta ylettyi kuitenkin syömään.Lisämaksulliset ravintolat


Laivalta löytyy myös iso kasa lisämaksullisia ravintoloita. Me emme testanneet niistä kuin yhden, jo mainitsemani Johnny Rocket's -hampurilaisravintolan. Senkin vain sen vuoksi, että yksi ruokailu kuului meille veloituksetta, sillä majoituimme parvekehytissä.

Myös lisämaksullisten ravintoloiden kohdalla tulee huomoida, että niiden pöytävaraukset varsinkin meripäivien illallisille tulee tehdä hyvissä ajoin. Meidän tehdessä ravintolavarauksia kaksi viikkoa ennen risteilyämme, emme olisi meripäivinä mahtuneet yhteenkään lisämaksulliseen ravintolaan illalliselle. Aikamoista.

Johnny Roket'siin ei tarvinnut tehdä varausta. Menimme sinne syömään silloin kun se aukesi lounaalle ja pääsimme heti pöytään. Hieman meidän jälkeen portille kertyikin jo jonoa. Pikaruokapaikassa jonotusajat tosin tuskin ovat kovin suuria.

Nämä keskuspuistossa sijaitsevat ravintolat näyttivät todella tunnelmallisilta, ja ilman lapsia olisin hyvin voinut kuvitella ruokailevani jonain iltana jossain lisämaksullisessa ravintolassa hieman fiinimmin.Viimeisen risteilypäivän hemmottelua 


Viimeisen risteilypäivän kunniaksi menimme à la carteen syömään. Onneksi menimme, sillä sinne oli rakennettu aivan valtavan hieno ja hyvälaatuinen buffa. Kaikki oli laitettu esille tyylikkäästi ja houkuttelevasti. Alkupalojen ja pääruokien lisäksi buffassa oli salaattipiste, josta pystyi valitsemaan omat raaka-aineet, joista kokki kokosi salaatin. Jälkiruokaherkkuja jopa minä en pystynyt vastustamaan.Dream Works -piirroshahmoaamiainen


Kuten aiemmin kerroin Karibian risteily lasten kanssa -kirjoituksessani, kävimme yhtenä meripäivän aamuna lisämaksullisella Dream Works -piirroshahmoaamiaisella. Aamiainen oli IHANA ja jokaisen maksamansa kahdeksan euron arvoinen.
Juomapaketit


Royal Caribbeanilla alkoholijuomat tai limut eivät kuulu risteilyn hintaan. Juomia voi ostaa yksittäin listalta tai toisena vaihtoehtona on ostaa juomapaketti, jolloin voi juoda niin paljon limuja, erikoiskahveja tai alkoholijuomia kuin vain haluaa.

Me emme ostaneet risteilylle juomapakettia, mutta parvekehyttiimme kuului limupaketti, jolloin saimme mukit, joihin saimme hakea laivan automaateista niin paljon limuja ja vettä kuin halusimme. Limupaketista seuraava taso on virvoitusjuomapaketti, johon limujen lisäksi kuuluvat erikoiskahvit, pullovedet, tuoremehut ja smoothiet. Viimeisimpänä on deluxe-juomapaketti, johon kuuluu edellä manittujen lisäksi alkoholijuomat. Juomapaketin voi ostaa joko ennakkoon tai suoraan laivalta. Ensimmäisinä päivinä juomapaketteja myyviltä tarjoilijoilta ei varsinaisesti voi välttyä, joten siitä ei ole huolta, että se jäisi epähuomioissaan ostamatta.

En muista tarkalleen Deluxe-juomapaketin hintaa, mutta muistelen sen olleen noin 60 ja 70 dollarin välimaastossa per päivä. Ei ihan halpaa lystiä, mutta varmasti sen arvoinen, jos rakastaa erikoiskahveja, altaalla joisi pari-kolme olutta, iltapäivällä pari cocktailia ja illalla muutaman enemmän.

Päivittäinen kooste ravintoloista ja niiden aukioloajoista


Risteilyjen ravintolatarjonta on niin valtava ja niiden aukioloajat vaihtelevat päivittäin sen mukaan, ollaanko merellä vai satamassa. Joka ilta hyttiin jaettavasta risteilyohelmasta voi helposti tarkistaa muun ohjelman lisäksi ravintoloiden aukioloajat ja sijainnit. Risteilyillä on onneksi kaikki tehty mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi.Jätinkö jotain oleellista risteilyn ruokailusta kertomatta? Jäikö vielä joku askarruttamaan? Kysy ihmeessä ja pyrin parhaani mukaan vastaamaan! Tai kerro ihmeessä myös omat vinkkisi laivojen ruokailuista!

Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Ihanan kattava postaus risteilyruoasta. Tuli taas niin hirveä risteilykuume tätä lukiessa. Yksi tärkeä syy miksi pidän tällaisista risteilyistä on ruokatarjonta. Se kun on ollut kokemusteni mukaan poikkeuksetta hyvää tai yleensä jopa erinomaista.

  Mä olen itse asiassa tykännyt vähiten Royal Caribbeanin ruoista. Ei sillä että se olisi ollut mitenkään huonoa, mutta Princess Cruisesilla ja Celebrity Cruisesilla on ollut vielä huomattavasti paljon parempi ruokatarjonta. Royal Caribbeanilla etenkin à la cartessa laatu vaihteli ja oli vähän tuuripeliä osuiko kohdalle hyvä annos vai vaan ihan kohtalainen. Kerran oli niin huono että jätin syömättä, mutta yleisesti ottaen pidin kuitenkin myös Royal Caribbeanin ruoasta. Etenkin buffet toimi aina ja huonepalveluun ihastuin ihan huolella. Oli niin ihanaa syödä aamiaista kaikessa rauhassa omassa sängyssä tai tilata pientä suolaista helteisen päivän välipalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minulla on tosiaan kokemusta vain Royal Caribbeanista ja Carnivalista, mutta mielenkiintoista kuulla, että yhtiöillä on eroja ruuan suhteen.

   Mutta risteily on kyllä ruokamatkaajan paratiisi, on yhtiö sitten mikä tahansa näistä isoista yhtiöistä :)

   Poista
 2. Saiko vettä hakea 24h vai oliko siihen joku aikaraja? muistaaksen Msc:lla juoma-automaatti oli auki 22h, mutta käytäntö vaihtelee eri yhtiöillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti yhtään tiedä. Meillä ei ollut tarvetta veden haulle ihan koko kellon ympäri. Ainakin jotkin hintaan kuuluvat ravintolat on auki 24 h, joten voisin kuvitella vesitarjoilunkin olevan yhtä lailla aina. Varmaksi en osaa sanoa.
   22 h kuulostaa kyllä myös ihan riittävältä :)

   Poista
 3. "Tässä olin tosin odottanut eroa Carnivalin ja Royal Caribbeanin välillä. Olin yllättynyt, että näin eri hintaiset yhtiöt tarjoilevat täysin samantasoista ruokaa. Ja ei, en hauku ruokaa, arvostelen vaan ;) ”

  Olisit haukkunut vaan :) Kyllä noista kuvista jo näkee, että perusmättöä. Jos ottaa kalliimman laivan, haluaa yleensä myös kalliimpaa ruokaa. Ei paljoa mulle nappaisi tuollaiset buffat… ja tuo hummeri :/ Tuo on jo selkeää hummerin väärinkäyttöä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Ei niissä ruuissa pääsääntöisesti ole haukkumista, mutta tuo hummeri kyllä harmitti. Vaikka olihan se harmi, ettei kalliimpi hinta näkynyt ruuissa samalla tavalla kuin ehkä muilla osa-alueilla.

   Poista
 4. Huh huh, tuli ihan nälkä tätä lukiessa. Voin hyvin uskoa että näillä risteilyillä syöminen on osa laivalla olon iloa. Ja miksei, onhan se muutenkin reissussa ollessa, ainakin meillä. Täytyy ihan laittaa kirjanmerkkeihin tämä postaus että löydän sen kunhan me päästään risteilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuasta lukiessa ja siitä kirjoittaessa tulee minullekin aina nälkä :) Ruoka näyttelee meidänkin matkoilla isoa osaa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan