Slider

Karibian risteilysatama Jamaikan Falmouth ja Montego Bayn rannat

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Falmouth on Jamaikan uusin risteilysatamista ja se sijaitsee Montego Bayn ja Ocho Riosin risteilysatamien välissä. Kaikkien kolmen risteilysataman nähtävyydet ovat siis Falmouthista käsin tutkittavissa. Edellisellä Jamaikan vierailullamme muutama vuosi takaperin olimme jo Ocho Riosissa, joten viime marraskuisella risteilyllämme lähdimme päinvastaiseen suuntaan.

Aiemmin jo kirjoitin aamun aloituksestamme Margaret-joen bambulautta-ajelulla sekä taivaallisesta jamaikalaisesta jerk-kanalounaastamme. Päivä oli alkanut niin hienosti, että odotuksemme myös jatkoon olivat korkealla. Päivä ei kuitenkaan jatkunut yhtä upeasti, vaikka päivän viimeinen kohde olikin Montego Bay ja valkea hiekkaranta.Heti lounaan jälkeen, ennen rantaa, taksikuskimme halusi viedä meidät näköalaravintolaan, josta avautuisi upea näkymä koko Montego Bayn ympäristöön. Ja niin avautuikin, mutta halusimme rannalle. Jotta pääsimme näköalaravintolaan, istuimme ikuisuudet ruuhkassa - väärään suuntaan rantaan nähden. Päästyämme näköalaravintolalle, kipusimme portaat ylös, otimme parit kuvat ja painuimme takaisin autoon.

Rannalle päästyämme totesimme sen olevan maksullinen ranta. Pikaisesta uinnista emme olisi halunneet maksaa, mutta myöhäistä oli peruuttaa suunnitelmia siinä vaiheessa, kun lapsille oli jo luvattu uimiset. Ja ilmeisesti useimmat Montego Bayn rannat ovat lisämaksullisia, jolleivät ole hotellikompleksien yksityisiä rantoja. Rannan vaihtaminenkaan ei olisi ratkaissut asiaa, eikä meillä olisi siihen ollut aikaakaan. Rannalla soi musiikki aivan liian kovaa, eikä se ollut edes erityisen kaunis. Sentään lapset pääsivät uimaan ja keinumaan riippumatoilla. Eikä muutaman dollarin pääsymaksu nyt varsinaisesti kaatanut budjettiamme.
Jamaikan rannat olivat viimekin kerralla pettymys, eli ehkei pohjoisella Jamaikalla kannata edes tehdä suuria suunnitelmia rantapäivän varalle?

Tässä vaiheessa rantapettymys ei sen kummemmin haitannut, sillä olihan meidän aamupäivä ollut jo valtavan hieno.

Falmouth risteilysatamana


Falmouthin risteilysatama on rakennettu sellaiseksi, että siellä voisi periaatteessa viettää koko päivän, mutta todettakoon jo tässä vaiheessa, että niin ei kannata tehdä. Satamasta löytyy kuitenkin jonkun verran kierrettävää, eikä sitä täysin kannata jättää välistä.

Laivassa piti olla takaisin vasta iltaseitsemältä, joten ehdimme hyvin piipahtaa päivän päätteeksi kaupoilla ja ravintolakeskittymässä, josta löytyi lapsille merirosvolaiva, pari ruokaravintolaa, baari ja uima-allasalue. Kuten kuvista näkyy, satama-alue on lähes kiinni laivassa, eikä siirtymisiin tarvinnut jättää aikaa.

Emme käyneet oikeastaan ollenkaan Falmouthin kaupungissa. Taksista hypättyämme nappasin kuitenkin kuvat kaupungintalosta ja pienestä kujasta, jossa näytti olevan ruokakojuja. 
Jamaikan risteilysatamassa kannattaa muistaa, että hyttikortin lisäksi mukana tulee olla kuvallinen henkilötodistus - eli käytännössä ajokortti tai passi. Me, kuten monet muut käännyimme vielä laivan ovelta takaisin hyttiin noutamaan henkkareitamme varmistaaksemme laivaan pääsyn päivän päätteeksi.

Pysy mukana matkassa:

2 kommenttia:

 1. Tällainen risteily juuri lapsien kanssa olisi varmasti aika hauska toteuttaa, mutta tuo kiire, joka tuntuu monesti maissa olevan, ei oikein houkuta. Mutta sehän näissä kai onkin idea: pintaraapaisu kohteesta ja matka jatkuu. Tuleepahan nähtyä pienessä ajassa se, mihin olisi kiva tulevaisuudessa palata ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri on, paikasta saa yhdessä päivässä todella hyvän käsityksen siinä mielessä, että haluaako sinne palata vielä uudelleen vai ei.
   Ja kun on koko päivä aikaa, niin eihän siinä tarvitse olla kiire :) Me vaan tietysti haluttiin tehdä mahdollisimman paljon - joskin siltikin mentiin laivaan varmaan pari tuntia ennen kuin olisi ollut pakko :)
   Lasten kanssa tuo on kyllä ihanan huoletonta matkaamista, kun maisema vaihtuu, mutta tavaroita ei tarvitse kantaa mukana vaan ne kulkevat hotellihuoneessa mukana :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan