Slider

Bambulautalla sademetsän halki aina Usain Boltin kotikylään saakka @ Falmouth, Jamaika

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Olimme marras-joulukuun vaihteessa Karibian risteilyllä, ja yhtenä kohdesatamana meillä oli Jamaikan Falmouth. Jamaika on ehkä liian suuri ja monipuolinen, sillä meidän oli todella vaikeaa päättää, mitä tekisimme Jamaika-päivämme aikana. Olin katsonut Getting Stamped -blogista upeasta veden päällä kelluvasta baarista, mutta se sijaitsi täysin toisella laidalla Falmouthiin nähden (onneksi löysimme kelluvan baarin Haitilta). Bob Marleyn kotitalo kiinnosti, mutta vaikka muutama tunti reggae-bussissa maisemia katsellen olisikin voinut aikuisten näkökulmasta olla kivan rentoa, arvelimme, ettei tämä olisi voinut 2-, 4- ja 6-vuotiaita lapsia vähempää kiinnostaa.

Ystäväni bongasi jo alkukesästä Margaret-joen bambulautta-ajelun ja määrätietoisesti toi ideaansa esille aina suunnitellessamme matkan aktiviteetteja. Hyvä niin. Bambulautat olivat jamaikalaisen jerk chickenin kanssa päivämme kohokohtia. Ja mikä parasta, myös lapset viihtyivät bambulautoilla koko tunnin kestävän ajelun ajan.Margaret -joelle ajaa Falmouthin risteilysatamasta alle puoli tuntia. Sinne pääsee joko valmiilla retkillä tai omatoimisesti taksilla. Me neuvottelimme ensin satamassa tilataksien kanssa koko päivän hinnasta, mutta päädyimme lopulta ottamaan paikallisen taksin sataman aitojen ulkopuolelta, täysin sen vuoksi, että saimme taksin edullisemmalla. Sataman aitojen sisäpuolelta taksin hinta olisi ollut 250 dollaria, nyt me maksoimme 140 dollaria tilataksista, johon mahduimme kaikki seitsemän. Taksi kierrätti meitä paikasta toiseen koko päivän ajan.Falmouthin satamaan tullessamme lämpö oli varmasti yli 35 astetta. Ehkä jopa liian kuuma varsinkin pienten lasten kanssa. Margaret-joen bambulautta-ajelu oli jo tästä syystä täydellinen päivän aloitus. Metsän keskellä, joen rannalla lämpötila laski huomattavasti. Enää oli ihanan kuuma, ei liian kuuma.

Bambulautta-ajelulle kannattaa mennä heti aamusta ennen ryhmämatkalaisten saapumista. Taksikuskimme kiiruhti meitä myös lippuluukulle turhan jonotuksen välttämiseksi. Lippujen ostamisen jälkeen on nimittäin vielä hyvin aikaa nautiskella hintaan kuuluva rommi-drinkki tai alkoholiton hedelmämehu. Meidät vietiin laiturille vasta siinä vaiheessa, kun oli meidän vuoromme hypätä lauttojemme kyytiin.Lipunmyynnissä oli baarin lisäksi livemusiikkia (tietysti, kun Jamaikalla olimme), matkamuistomyymälä, vessat ja yrttiviljelmiä. Yksi lautta maksaa 60 dollaria ja siihen saa mennä maksimissaan kaksi aikuista ja yksi lapsi. Meille riitti yksi lautta, ja 4-henkinen ystäväperheemme joutui ottamaan kaksi erillistä lauttaa.

Margaret-joki oli tulvillaan vettä, sillä Jamaikalla oli juuri ollut parin viikon ajan rankkoja sateita. Veden pinta oli tavallista korkeammalla ja vesi virtasi vauhdilla. Tai siltä se näytti rannalta käsin. Kun pääsimme lauttaamme, kyyti oli miellyttävän rauhallista ja tasaista. 

Tunnin kelluminen vehreässä jokimaisemassa oli täydellinen vastakohta risteilyaluksen ruuhkalle ja metelille. Alkumatkasta vesi virtasi sillä vauhdilla, että saimme kellua lautallamme kaikessa rauhassa. Loppumatkasta virtaus hiljeni ja muutamia lauttoja kerääntyi näköetäisyydelle. Osa lautoista pysähtyi joen varrella oleviin myyntikojuihin ostamaan tauluja ja muita matkamuistoja. Kojuja olikin tasaiseen tahtiin joen varrella. Me ostimme pienen maljakon, jonka lauttakuskimme oli kaivertanut puusta. Emme varsinaisesti halunneet maljakkoa, mutta kuski oli sen verran mukava, että maljakon ostaminen toimi tipin antamisen verukkeena.
Jokiajelu päättyi kylän laitamille, josta taksikuskimme osasi kertoa Usain Boltin olevan kotoisin. Hänen vanhempansa asuvat edelleen kyseisessä kylässä, ja taksikuskimme oli nähnyt itse Usainin falmouthilaisessa kahvilassa pari päivää aiemmin. Me emme nähneet kuin kotikylän ja koulun, jota Usain oli käynyt lapsena.
Päivämme bambulautoilta jatkui lounaalle jamaikalaiseen jerk chicken -ravintolaan ja sieltä vielä Montego Bayhin rannalle. Niistä lisää tulevissa postauksissani.

Pysy matkassa mukana:

10 kommenttia:

 1. Näyttää ihanan leppoisalta ja virkistävältä tuossa helteessä bambulautalla ajelehtiminen :) Näkyikö noissa jokimaisemissa mitään eläimiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi rentouttavaa vain istua ja ihastella. Valitettavasti ei näkynyt mitään eläimiä. Sehän vasta olisikin ollut!

   Poista
 2. Kivan erilainen aktiviteetti, en ole vastaavasta kuullutkaan. :) onneksi ystäväsi osasi myydä idean ja toteutitte sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nähtiin vastaavia ensimmäisellä Jamaikan piipahduksella muutama vuosi sitten, mutta en olisi ilman ystävääni tätä muistanut. Hyvä, että hän jaksoi tuoda ideaansa esille uudelleen ja uudelleen. Oli niin oikeanlainen aktiviteetti tuohon päivään kaikin puolin!

   Poista
 3. Hui, ensinäkemältä näytti kovin huteralta tuo lautta, mutta ilmeisesti se kuitenkin oli jämäkästi rakennettu? Takamuskaan ei ilmeisesti päässyt kastumaan, kun istuin oli korokkeella? Varsin jännittävä aktiviteetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Oli ne ihan tukevan oloisia, vaikka näyttävät kyllä ehkä häkkyröiltä äkkiseltään katsottuna :D Ja varmistettiin kyllä etukäteen, että ovat turvallisia myös lasten näkökulmasta. Pelastusliivit meillä oli toki myös kaikille, joskin vain lapselle se puettiin koko matkaksi päälle.
   Takamus ei tosiaan kastunut, kun oli koroke ja vielä patjatkin korokkeen päällä.
   Tuo oli ihanan leppoisaa. Virtaus näytti rannalta katsottuna paljon hurjemmalta, mitä se lopulta olikaan. Ihanan tasaista kyytiä ihanassa ympäristössä :)

   Poista
 4. Wau, tuollainen retki oli varmasti hyvää vastapainoa paahtavalle helteelle! Näyttää superhauskalta aktiviteetilta :) Jään seurailemaan tulevia postauksia, Karibia kun kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosiaan kivan rento ja ihanan "viileä" rannan paahtavaan kuumuuteen verrattuna. Oikein onnistunut valinta :)

   Poista
 5. Tuo jokiajelu näyttää kyllä upealle, siistiä olisi tuollaisella bambulautalla mennä tuolla! :)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan