Slider

Levi lasten kanssa

keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Levi tunnetaan Lapin ehdottomana bilekohteena. Sinne mennään rinteisiin ja laduille, mutta ennen kaikkea Vinkkarin terassille after skiihin, josta jatketaan Hullu Poro Areenalle kuuntelemaan suomalaisen musiikin tähtiä.

Mutta ei aina.Levi sopii äärimmäisen hyvin myös lapsiperhematkailuun. Testasimme viime pääsisäisenä Levin lapsikohteena ja meillä oli mielettömän mukavaa. Tekemistä lapsiperheille oli vaikka ja kuinka. Jos kunto kestäisi, aktiviteetteja löytyisi varmasti parille viikolle, mutta jo pitkän viikonlopun aikana ehtii kummasti.

Pulkkamäet


Pulkkamäet ovat ehdottomasti talven parhautta, ja Leviltä niitä löytyy! Eturinteiltä laskettelurinteen vierestä, etelärinteiden Leevilandiasta, eturinteiden Lastenmaasta. Paras näistä pulkkamäistä oli minun mielestäni ehdottomasti Leevilandiassa etelärinteillä. Siellä oli vaihtoehtoina joko reippailla ylös mäkeä tai ottaa pulkka kainaloon ja mennä mattohissillä ylös. Pulkat oli valmiina, eikä ollut ruuhkaa.

Parastahan Lapissa on myös se, että pulkalla voi myös kulkea paikasta toiseen. Pääsiäisen aikaan tiet alkoivat jo olla sulia, mutta parhaaseen talviaikaan koko maa on lumessa teitä myöden.

Omaa pulkkaakaan ei tarvinnut olla mukana, kun ainakin meidän hotelliltamme, Sirkantähdestä, pulkkaa sai lainata vapaasti hotellin edessä olevasta pulkkaparkista. Kätevää.Lastenrinteet


Myös laskettelurinteet on rakennettu perheen jokaista jäsentä silmälläpitäen. Me vuokrattiin 2-vuotiaallemme laskettelusukset eturinteiden Zero Pointista. Otimme pienimmät mahdolliset monot (koko 25) ja lyhimmät suket (olisivatko olleet noin 60-80 cm?). Hyvin kelpasivat tarkoitukseemme, vaikka olivatkin hieman isot, sillä neiti laski kaksi laskua ja halusi sen jälkeen mieluummin pulkan kyytiin.

Mattohissi löytyy eturinteen lisäksi etelärinteeltä Leevilandiasta ja sompahissi Lastenmaasta.

Leevilandia


Etelärinteiden Leevilandiasta löytyy siis mattohissi, pulkkamäki ja laskettelurinne lapsille. Tämän lisäksi siellä oli iso kasa pulkkia, rattikelkkoja ja liukureita yhteiskäyttöön, kota makkaranpaistoon ja iso rengasmäki. Rengasmäen vauhdit eivät meidän keväthangilla ollut kovinkaan hurja, ja laskijat saivat vetää renkaat päästäkseen loppuun saakka. Ehkä toisenlaisella säällä renkaat liukuvat maaliin saakka.

Nihkeästä rengasmäestä huolimatta Leevilandia oli mahtava paikka! Me teimmekin sinne useamman retken, vaikka majoituimmekin Levin keskustassa ja paikalle piti tulla autolla. Yhteysbussit olivat ajan kuluessa muuttuneet maksullisiksi, joten autoilu oli meidän seurueelle edullisin vaihtoehto.Lastenmaa


Eturinteiden lähellä oleva lapsille rakennettu ulkoleikkipaikka, Lastenmaa, oli myös mahtava, mutta valtaisan mäen takana. Kunhan Lastenmaahan asti jaksoi vetää 2-vuotiaan pulkassa, oli paikka kyllä hieno. Sieltäkin löytyi hissi helpottamaan pulkkamäkeen kipuamista, loivat ja helpot rinteet lasketteluun, pieni kota ja kahvila. Lastenmaassa järjestettiin myös ohjelmaa lapsille, kuten esimerkiksi pulkkamäkikisoja. Olipa siellä Mikko Alatalo vetämässä Känkkäränkkä-konserttiakin - tosin vasta seuraavana päivänä siitä, kun me olimme jo poistuneet Leviltä.


Gondoli-hissit


Gondoli-hissi ei missään nimessä ole vain ja ainoastaan laskettelijoille, vaan kierros kannattaa tehdä myös maisemien vuoksi. Eturinteiden Express -hissiltä ei pääse käsiksi kovin järisyttäviin maisemiin, vaikkakin sen päässä on esimerkiksi jääbaari. Gondoliajelu kannattaa kuitenkin tehdä mieluummin tunturin länsirinnettä pitkin menevällä Gondoli2000 -näköalahissillä. Hissi kulkee parinkymmenen metrin päässä maan tasalta ja ylös asti sillä kestää noin 10 minuuttia. Siinä ajassa ehtii jo ihastella maisemia.Ylhäältä löytyy maisemien lisäksi pieni baari ja näköalavessa :)
Huskysafarit


Meillä kävi huono tuuri huskyjen kohdalla. Ajelimme katsomaan niitä Könkäälle Levin Huskypuistoon tarkastamatta ennakkoon, miten paikka olisi auki. Kävi ilmi, että aukioloajat olivat sellaiset, ettei 2-vuotiaan kanssa niitä ehdi katsomaan ollenkaan, kun hän nukkuu päiväunet juurikin puolen päivän tietämillä. Mutta ei hätää. Koirien aitaukset ovat sijoitettuina niin, että koiria näkee, vaikka paikka ei olisikaan auki. Ihastelimmekin niitä aitojen väleistä hetken, ja se taisi olla niin lapsikatraalle kuin aikuisillekin ihan riittävästi.

Huskysafari tosin jäi tälläkin kertaa välistä. Jääpä jotain seuraavaankin Lapin reissuun :)

Leikkipuistot ja muut tekemiset


Uskokaa tai älkää, 2-vuotiaamme kysyi kaiken tämän keskellä, pääsisikö hän leikkipuistoon. Mummu ja pappa veivät hänet ja hänen serkkunsa Levi Hotel Span Ailu Family Fun -sisäleikkipaikalle. Talviaikaan kunnossapidettyä ulkoleikkipuistoa emme löytäneet, eikä sellaista taida olla Levillä ollenkaan.

Huonon sään varalle Leviltä löytyy myös kylpylä ja tietysti kaikki ihanat matkamuistomyymälät, jossa voi ihastella vaikkapa näitä jättisuuria poroja :)Majoitus huoneistohotellissa Levin keskustassa


Majoituimme Levin keskustassa Huoneistohotelli Sirkantähdessä. Vaikka olinkin ennakkoon skeptinen, sillä ajattelin mökin olevan ainoa oikea vaihtoehto Lappiin, valinta oli mitä mainioin. Kukapa ei haluaisi olla valmiina huudeilla ja saada aamiaisen valmiina tarjoiltuna pöytään? Kelpasi ainakin minulle! Lue lisää aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Pulkkamäki on kyllä loistavaa huvia niin isoille kuin pienillekin! :) harmi kun täällä etelässä ei pahemmin lunta ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Olisi niin kivaa päästä pulkkamäkeen myös kotona, kun vaan saataisiin sitä lunta.

   Poista
 2. Harmi, että teillä jäi koira-ajelu väliin. Se oli minun 2-vuotiaan mielestä parasta Levin reissussa. Tässä linkki juttuuni koirapuistosta https://jokomennaan.com/2017/04/08/vauhdin-hurmaa-koiravaljakkoajelulla/ Meillä oli maaliskuussa sama kokemus rengasmäestä, kun lunta satoi niin rengas ei liukunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husky-ajelu olisi kyllä ihana. Jäipähän jotain seuraavallekin reissulle :) Täytyykin käydä lukemassa tuo juttusi. Kiitos linkkauksesta!

   Poista
  2. Ajelu kannattaa muuten varata etukäteen. Tein varauksen yli viikkoa aikaisemmin ja olimme viimeisiä, jotka mahtuivat mukaan.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan