Slider

Jerk-kanaravintola Scotchies - älä jätä tätä väliin Jamaikalla

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

On kovin kliseistä kirjoittaa otsikkoon, että jotain ei missään nimessä tule jättää välistä jossain maassa vieraillessa. Jamaikalainen, perinteisellä tyylillä grillattu jerk-kana on kuitenkin niin taivaallista, että se lukeutuu ehdottomasti täysin pakollisten joukkoon Jamaikan vierailun yhteydessä.

Vai voisitko vastustaa tätä?Jerk on siis perinteinen jamaikalainen tapa grillata kanaa tai porsaanlihaa. Jerk-mausteista löytyy chiliä, pippuria, valkosipulia ja ties mitä ihanuuksia. Vaikkemme muuten oikein osanneetkaan päättää, mitä tekisimme Jamaikalla, niin yksi oli varmaa. Meidän olisi saatava jerk-kanaa. Ystäväni bongasi jamaikan parhaaksi jerk-kanaravintolaksi kehutun Scotchiesin ja kun taksikuskimme suositteli meille samaa ravintolaa, tiesimme missä söisimme lounaan.


Scotchiesilla on muutama ravintola eri puolilla Jamaikaa. Yksi niistä sijaitsee Falmouthin ja Montego Bayn välimaastossa päätien varrella, ja se osui meidän reitillemme juuri oikeaan aikaan. Jo autossa taksikusimme painotti meille, ettei kastiketta tule missään nimessä kaataa kanan päälle, vaan kanaa täytyy varoen kastaa kastikkeeseen. Muuten voi käydä niin, että kanasta tulee niin tulista, että se jää kokonaan syömättä. Selvähän se. Ohjeet omaksuttu ja sitten syömään.
Lounasaikaan paikalla oli paljon paikallisia ruokailijoita. Parkkipaikat olivat täynnä ja noutoluukulle pitkä jono. Tämä tiesi hyvää ruuan laadun puolesta, mutta onneksi ei pitkää odotusaikaa. Taksikuskimme tiesi mitä teki. Hän vei meidät ensin pöytään, jonka jälkeen hän ohjasi meidät kameroiden kanssa keittiön äärelle. Keittiönä toimivat valtavat grillit, joissa kanat olivat pitkien puiden päällä ja aaltopelti varmisti kanojen savustumisen.
Olisin ahneuksissani varmasti tilannut itselleni kokonaisen kanan, mutta tarjoilija suositteli puolikasta kanaa kahdele aikuiselle. Sen lisäksi otimme kahta eri lisuketta. Totta puhuen olisin voinut syödä paljon enemmän. Olisiko se ollut järkevää? Ei. Puolesta kanasta ja kahdesta lisukkeesta riitti hyvin kahdelle, mutta kun ruoka on niin hyvää, voisi sitä kahmia kaksin käsin. Kana oli niin ihanan muhevan mureaa ja täydellisen savunmakuista.

Entä se tulisuus? Kastike oli tulista. Mutta oi niin hyvää! Pidän tulisesta ja vihaan, jos tuliseksi kutsuttu ei sitä olekaan. Jerk-kanan kastike ei pettänyt. En olisi missään tapauksessa kaatanut sitä kanani päälle. Jopa minulta kana olisi takuuvarmasti jäänyt syömättä. Täydellinen tulisuus, täydellinen kana. Täydellinen elämys.

Jos siis käyt Jamaikalla, syö ehdottomasti Scotchiesissa. Et tule pettymään!Pysy matkassa mukana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan