Slider

Viinimatkalla Turussa @The Tall Ships Races

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Viinimatkakohteita pohdittaessa ensimmäisenä mieleen ei tule Turku. Niin vain kuitenkin olimme loppuviikosta viinimatkalla Suomen Turussa ja nautiskelimme niin paikallisia alkoholijuomia kuin chileläisiä Santa Helenan viinejäkin - vieläpä Santa Helenan viinitalon edustajan opastuksella.Miksi sitten Turku ja chileläiset Santa Helenan viinit?


No siksi, että viime viikonloppuna Turussa järjestettiin The Tall Ships Races, jonka virallisena viineinä toimivat chileläiset Santa Helenan viinit. Olin itse paikalla tuplaroolissa, sekä järjestävänä tahona ja bloggaajapäivän emäntänä että toki innokkaana matkabloggaajana tututumassa tähän kiehtovaan Turun ja Chilen yhdistelmään.

Työni puolesta Santa Helenan viinit ovat tulleet minulle erittäinkin tutuksi vuosien varrella, mutten muista, koska viimeksi olisin maistanut niitä rinnakkain. Tälläkin kertaa koko Suomen valikoima jäi toimitusvirheiden vuoksi maistamatta, joten keskityimme The Tall Ships Races -viiniparin Santa Helena Varietal Chardonnayn ja Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignoniin sekä laajemmin Viña San Pedro -viinitalon Cabernet Sauvignon -viinien vertailuun. Virallisen The Tall Ships Races -viinien lisäksi meillä oli Vuoden Viinit 2017 -mitalisti Santa Helena Seleccion del Directorio Gran Reserva Cabernet Sauvignon, Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon ja vielä huippuviini, viinitalon perustamisvuodesta nimensä saanut 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon.
Oma ikisuosikkini on 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon - se vaan on niin superpehmeän täyteläinen viini, ettei siitä voi olla pitämättä. Paikkansa löysivät kuitenkin myös perustason Varietal -viinit, joista etenkin Chardonnay minusta toimi todella hyvin tapaslajitelmamme vaalean kalan seurana. Santa Helena Seleccion del Directorio Gran Reserva Cabernet Sauvignon nousi joidenkin suosikiksi, ja osa kertoi Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignonin olevan heidän luottoviininsä.

Totesimmekin moneen kertaan päivän aikana, että yhtä suosikkiviiniä on mahdoton valita, sillä jokaiselle viinille löytyy täydellinen tilanne, ruoka tai seura. Chileläisten viinien hyvä puoli on niiden tasalaatuisuus vuosikerrasta toiseen sekä erinomainen hinta-laatusuhde, eikä sen vuoksi chileläisiä viinejä valitessa useinkaan mene vikaan.

Jos haluat itse fiilistellä chileläisiä viinejä ja järjestää Cabernet Sauvignon -tastingin chileläiseen tyyliin, niin kannattaa valita juurikin nämä viinit:

Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon
Santa Helena Seleccion del Directorio Gran Reserva Cabernet Sauvignon
Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon
1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon

Tällä setillä saa kattavan kuvan chileläisistä Cabernet Sauvignon -punaviineistä aina perustason viinistä Viña San Pedro -viinitalon lippulaivaviiniin saakka.

The Tall Ships Races ja satojentuhansien yleisö


Turku viinimatkakohteena ei ollut loppuviikon ainoa ihmetyksen aihe. The Tall Ships Races tuli minulle nimittäin täysin puun takaa. Tiesin toki tapahtumasta - juuri The Tall Ships Races oli loppuviikon agendalla, mutta en ollut osannut kuvitellakaan kyseessä olevan tämän kokoluokan tapahtuma - yksi Suomen juhlavuoden suurimmista yleisötapahtumista.

Perjantaina vieraillessamme Turun kaupungin vieraina Suomen Joutsenella, Turun kaupungin viestintäjohtaja kertoi meille puolen miljoonan kävijän tavoitteen näyttävän toteutuvan. Puoli miljoonaa kävijää!

Ja se näkyi. Aurajoen Turunlinnan puoleinen pää oli molemmin puolin täynnä toinen toistaan upeampia purjeveneitä. Kaduilla oli vieri vieressä kojuja tarjoillen ruokia, juomia ja kaikkea muuta mahdollista pomppulinnoista vaatekojuihin. Eri puolilla aluetta oli esiintymislavoja bändeille ja kuoroille. Meidän perjantain ohjelmaan kuului Chisu, jonka aikana ei kannattanut haaveillakaan wc-käynnistä, vessojen ollessa yleisön juuri toisella puolella meistä katsottuna.
The Tall Ships Races oli valtavan hieno tapahtuma. Onneksi maltoin pyhittää yhden päivän töihin kesken loman. Päivä ei nimittäin juuri tuntunut työnteolta. Päivä oli todella mukava!

Kiitos suuresti seurasta sekä ihanille kollegoilleni että mahtavalle bloggaajajoukolle!


Pysy mukana matkassa:

4 kommenttia:

 1. Oi, teillä on ollut upeat puitteet kesäpäivälle, viininmaistelulle ja veneiden ihailulle! Tall Shipsit kiinnostivat itseänikin, mutta jäi välistä. Puoli miljoonaa kävijää on kyllä huikea määrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä mieletön päivä! Ja kun vielä sattui yksi kesän aurinkoisista päivistä, niin kyllä kelpasi :)

   Poista
 2. Oli kyllä hieno reissu ja päivään mahtui paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Tall Shipsit veivät minunkin sydämeni. Tämä oli ensimmäinen kerta ko.tapahtumassa ja kun purjelaivat ensi kerralla rantautuvat Suomeen, täytyy olla taas paikalla. Kiitos hurjasti kivasta päivästä. Oli hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että pääsit mukaan! Oli kyllä mahtava päivä! :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan