Slider

Euroopan kauneimmaksi rannaksi valittu Apella Beach

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Apella Beach on valittu kahdesti Euroopan kauneimmaksi rannaksi. Olimme Karpathoksella, joten halusimme ehdottomasti vierailla tällä rannalla. Olisiko ranta yksi kauneimmista mitä olemme nähneet Euroopassa?

Kyllä. Apella Beach on hieno. Vai mitä sanot?Apellan rannalle pääsee joko yleisillä busseilla, vuokra-autolla tai Apollomatkojen kahdella eri rannalla pysähtyvällä veneretkellä. Meillä ainoa vaihtoehto oli vuokra-autoilu, sillä julkiset bussit vievät rannalle Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta aamulla ja palaavat takaisin vasta iltapäivällä. Myös Apollomatkojen veneretki oli kokopäiväretki. Meidän aikataulujamme sitoi vielä 2-vuotias ja hänen päiväunirytminsä.

Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta Apellan rannalle on vain alle 20 kilometriä matkaa. Ajoaikaa saa kuitenkin varata puolisen tuntia, sillä tie varsinkin rantaa lähestyttäessä on kiemuraista, vuoren rinnettä laskettelevaa serpentiiniä. Me saavuimme Apellan rannalle pohjoisesta, sillä vierailimme samana päivänä myös Olympoksen kylässä.

Suunnilleen tästä haarautui tie rannalle. Vielä oltiin melko korkealla.


Apellan ranta on suosittu. Jo pitkällä ennen rannalle saapumista autoja alkoi olla parkissa tien reunustoilla. Me olimme kuitenkin vasta iltapäivästä liikkeellä ja meitä vastaan tuli sen verran monta autoa, että rohkenimme ajaa aina rannalle saakka. Tie on hyvin kapea ja kun siihen lisää kymmenittäin tien reunoille parkkeerattuja autoja, olimme enemmän kuin tyytyväisiä, että olimme vuokranneet yhden pienimmistä autoista. Ensin puikkelehdimme autojen väleistä tietä rannalle saakka, jonka jälkeen auto täytyi saada käännettyä ja ajella takaisin päin lähimmälle vapaalle paikalle. Meillä kävi tuuri, ja saimme auton heti rannan ravintolan viereen, josta oli vain noin sata metriä rannalle.
Pakkasimme hiekkalelut ja pyyhkeet autosta matkaan ja lähdimme kohti rantaa. Nostimme myös rattaat autosta pois todeten, ettei rantaan asti ole mitään järkeä kantaa rattaita. Rattaat parkkiin ja menoksi.Useimmiten matka rannalle on kauniimpi kuin itse ranta. Niin tälläkin kertaa. Oli ihanaa pujahdella rannalle vievässä portaikossa, kun jokaisen kulman takana tuli uusi, upea maisema, ihana kristallinkirkas vesi sekä upeat rantakalliot ja -kivet. Myös itse ranta oli totta kai hieno ja meidän tarpeisiin lisäksi käytännöllinen. Rantakaistale on melko kapea ja sen laidalta löytyy paljon tilaa olla myös varjossa ilman, että täytyy vuokrata rantatuolia aurinkovarjoineen. Myös ravintolan olemassaolo on erittäin miellyttävää lapsen kanssa rantalomaillessa.


Me vilukissat emme menneet uimaan. Vesi tuntui auringon lämmittämällä iholla kylmältä, mutta oli kyllä äärettömän kirkasta. Moni olikin vedessä snorkkeleidensa kanssa, eli uskoisin myös pinnan alla olevan paljon katseltavaa. Meille kuitenkin riitti hiekkakakkujen tekeminen.

Apellan rannassa, kuten muutamassa muussakin Karpathoksen itärannikon rannassa parasta maisemassa ovat rannan viereltä kohoavat jylhät kalliot. Jo kaukaa tiellä rannan näkee kaikessa komeudessaan. Tien kiemurrellessa ei meinaa edes malttaa odottaa, mikä on viimeinen mutka, joka vihdoin kaartaa perille.
Harmi, ettei tällaista kokonaisvaltaista kauneutta pysty vangitsemaan kameralle yhdellä, eikä edes useammallakaan kuvalla. Jokaisen vain täytyy uskoa kun sanon, että Apellan ranta, kuten koko muukin Karpathos on paljon, paljon kauniimpi kuin kuvissa. Vaihtoehtona on tietysti matkustaa Karpathokselle ja todeta se itse :)

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

18 kommenttia:

 1. Apellan ranta oli kokemukseni mukaan kaunis, mutta ei niin mukava uinnin suhteen kuin Ammoopin ranta. Apellan ranta oli kivinen ja ranta syveni nopeasti. Ammoopin ranta oli hienoa hiekkaa ja ranta oli pitkän matkaa matalaa. Apellan ranta on mielestäni yliarvostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amoopin ranta näytti tosiaan miellyttävämmältä uimiseen. Kauneuden suhteen ne olivat minusta molemmat tosi kauniita, mutta voisin kuvitella raadin arvostaneen vuoristoa Apellan rannan ympärillä. En tosin ymmärrä, miten joku voi laittaa rantoja kauneusjärjestykseen, kun kauniita rantoja on niin valtavasti :)

   Poista
  2. Kaunis ranta. Pakko kommentoida....kyllä niitä voi laittaa kauneusjärjestykseen. Ihan monenlaisen tekijän vuoksi. Koko, leveys, syvyys, hiekka vaiko kivi, palvelut, saavutettavuus, ihmisjoukot jne jne....

   Poista
  3. Voi varmasti laittaa paremmuusjärjestykseen, jos puhutaan kaikista mahdollisista rannoista, mutta sitten kun on kaksikymmentä maailman parasta rantaa, missä kaikissa nuo kriteerit on täydellisiä, niin mitäs sitten? Miten ihmeessä niitä voi enää laittaa järjestykseen?

   Poista
 2. Apellan ranta oli kauniimpi ilman noita aurinkotuoleja/-varjoja. Ikävä kyllä joku on keksinyt alkaa rahastaa sielläkin :(! Kauneus on katsojan silmässä - Karpathoksen kaikki rannat ovat kauniita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Tuollaisella pikkukivirannalla ei edes tarvittaisi aurinkotuoleja, vielä kun varjopaikkojakin on ilman niitäkin.
   Karpathoksen kaikki rannat tosiaankin olivat todella kauniita. Sävähdyttivät toinen toisensa jälkeen.

   Poista
 3. Ihan kauniin näköinen ranta - olisi tosin mielenkiintoista tietää, että mikä taho on juuri tästä tittelistä päättänyt! ^_^ ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa kysynyt, enkä myöskään myöhemmin selvittänyt, mikä taho on juuri tämän rannan valinnut Euroopan kauneimmaksi rannaksi.

   Poista
 4. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, mutta mitkä ovat kriteerit parhaalle rannalle? Joku pitää kivirannasta, toinen hiekasta.Tämä voisi olla vaikkapa kivirantojen aatelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en sen enempää perehtynyt noihin kriteereihin, mutta ainakin nuo rantakalliot kerrottiin olevan yhtenä kriteerinä tämän rannan valinnassa.
   Toiset tosiaan pitää enemmän hiekasta, minä pidän taas siitä, ettei sitä hiekkaa ole joka paikassa rantapäivän jälkeen :) Tämä ranta oli siis todellakin minulle :)

   Poista
 5. Kivoja nämä "maailman kauneimmat rannat".Itse kävimme muutama vuosi sitten Rabbit Beachillä Lampedusalla, jonka tiimoilta silloin myös bongasimme juttuja siitä, että juuri tuo olisi silloin ollut maailman kaunein ranta. No olihan se(kin) kaunis - ja Lampedusalla melko autio, sillä tavallisia turisteja siellä on hyvin vähän.
  2017 Tripadvisorin listalla (https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-g1) ei näytä olevan kumpikaan näistä, ei tämä Sinun mainitsemasi eikä Rabbit Beach - mutta maailmassahan riittää rantoja - ja niiden paremmuuslistoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme kierrelleet näitä kauneimmiksi listattuja rantoja ennenkin. Seychelleiltähän niitä löytyi useampikin. Saattoi osua myös teidän Seychellien kierrokselle.
   Yritin googletella, mikä taho olisi listannut tämän Apellan rannan, mutten äkkiseltään löytänyt. Listauksia on tosiaan vaikka kuinka monta :)

   Poista
 6. Kyllä mielelläni olisin nyt tuolla. Ihanan turkoosia tuo vesi. En muista kuulleeni tästä rannasta mutta en epäile yhtään, etteikö se olisi Kreikan kauneimpia. Kreikassa on tosin monta upeaa rantaa ja paikkaa. Muistan Kreikan matkoilta aina hamstranneeni seinäkalentereita että sain sitten kotonakin nauttia niistä ihanista maisemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin palata ihan hyvin vielä vaikka viikoksi tuonne maisemiin ;)

   Kreikasta löytyy tosiaan upeita rantoja vaikka kuinka paljon. Pelkästään tuolta Karpathoksen saarelta löytyi todella paljon rantoja, joita voisin tarjota kauneimpien rantojen listalle. Kreikka on kyllä sitten hieno :)

   Poista
 7. Enpäs ollut koskaan kuullutkaan koko rannasta, mutta oikein kivalta näyttää. :) Itse ehkä viihdyn vieläkin paremmin palmupuiden kehystämillä paratiisirannoilla, mutta kyllä tämä Euroopan mittakaavassa varmasti pisteitä matkailijalta jos toiselta kerää. :) Teillä vaikuttaa olleen oikein onnistunut reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut kuullut tuosta ennen matkaamme. Kauniita rantoja löytyy niin paljon.

   Minäkin laittaisin heti Karibian palmurannat tämän edelle, mutta kyllä tuo vuoristo tuossa vieressä kiehtoo myös.

   Meillä oli todella onnistunut reissu!

   Poista
 8. Kerrotko ummikolle noista paikallisbusseista, miten tietää missä jäädä pois jos lähtee bussilla rannoille? Ja miten osaa mennä oikeaan bussiin?
  Siis olen ihan surkea bussimatkustaja myös kotimaassa, tuntuu että aina väärässä bussissa tai löydän itseni väärästä paikasta, saati sitten kun ei osaa kieltä eikä tulkita aikatauluja :D

  Tosi hyvä blogi, informatiivinen, helppolukuinen + kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Todella mukavaa kuulla, että blogista on hyötyä :)

   Karpathoksen kaupungin bussiasema on keskustassa ja sieltä lähtee kaikki bussit eri puolille saarta. Löytyy Google Mapsista ainakin nimellä Bus Station, Karpathos, Kreikka. Varmasti myös ohikulkijoilta tai hotellilta voi kysyä. Kaupunki on niin pieni, että varmasti löydätte :)

   Aikataulu löytyy tästä osoitteesta: https://karpathosbus.wordpress.com/schedule/
   Aikataulu löytyy myös asemalta.

   Busseja lähtee sen verran harvakseltaan, että todennäköisesti asemalla on vain odottamassa yksi tai kaksi muuta bussia. Minä varmistin asian kuskilta, että varmasti olimme oikeassa bussissa. Päätepaikan nimihän voi olla vaikka lapulla kirjoitettuna varmuuden vuoksi :)

   Ainakaan matkalla Amoopin rannalle bussi ei pysähtynyt muualla kuin vasta perillä. Kun koko muu bussi tyhjeni, niin silloin mekin jäimme pois :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan