Slider

Rakastuin ensisilmäyksellä @Karpathos

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Rakastan kauniita paikkoja. Turkoosia, kristallinkirkasta vettä, mereen tippuvaa, pystysuoraa kallionseinämää, palmujen reunustamia teitä, räikeänpunaisin kukin koristeltuja taloja, pieniä vuoristokyliä ja niiden kapeita kujia. Vaikka tätä nykyä minua onkin melko haastavaa sävähdyttää maisemalla, on se kuitenkin mahdollista. Onhan sen oltava, sillä Karpathokselle saavuttuamme olen ollut ällistynyt kauneudesta tuon tuosta.
Jo bussimatkalla lentokentältä hotellille samanaikaisesti sekä ihastelin että kauhistelin Karpathoksen jylhää maisemaa. Tie kiemurteli serpentiininä ensin ylös vuoren rinnettä, sitten toista puolta takaisin merenpinnan korkeudelle. Sitten taas ylös ja sieltä alas. Ajoittain olin kauhusta kankeana, kun bussin minun puoleiset renkaat hyppäsivät asfaltilta hiekalle pientareen puolelle bussin väistäessä vastaantulevaa autoa. Ikkunasta ei näkynyt enää tietä, vain pitkä pudotus alas mereen. 2-vuotias neitimmekin nauratti bussilastillista hihkumalla, kuinka korkealla olemme.

Sitten saavuimme saaren pääkaupunkiin, Pigadiaan. Onko se tässä? Näin ihanan pieni kaupunki? Ei tungosta eikä turistilaumoja? Vain rentoa menoa - ja sitä mieletöntä kauneutta. Wau!

Karpathoksen kaupunki, Pigadia


Löysimme tiemme hieman turistisempaan satamaan. Sinne kävelee upeaakin upeammalta, Alimounda Mare -hotelliltamme vain muutaman minuutin. Sataman ravintolat ovat kylki kyljessä. Kreikkalaisia ravintoloita, italialaisia, kansainvälisiä, myös sushia. Meren ja ravintoloiden välissä kulkee vain kapea autotie. Onneksi kulkee. Tuulisella säällä aallot lyövät kallioihin niin, että vesi pärskähtää tielle asti. Ravintoloiden väleistä lähtee kapeita portaikkoja, jotka vievät keskustan kävelykadulle. Sieltä löytyy lisää ravintoloita, kahviloita, jäätelöbaareja ja pieniä myymälöitä. Ja kauneus jatkuu.

Hotellimme Alimounda Mare on saaren paras. Viisi tähteä, upea infinity-uima-allas ja oma hiekkaranta. Parvekkeeltamme on näkymä sekä merelle, Pigadian satamaan että vuorille. Wau, wau ja wau!

Tätä kauneuden määrää ei voi melkein käsittää edes tätä parhaillaan katsoessani. Istun nimittäin paraikaa tuolla kuvailemallani parvekkeella. Siivoojat puuhastelevat huoneemme kimpussa, lapsi ja mies ovat hotellin leikkihuoneessa. Sielläkin voi ottaa rennosti. Mukava paikallinen lastentarhanopettaja on siellä leikittämässä lapsia. Leikkihuone on auennut vasta kolme viikkoa sitten, eikä sen olemassaolosta vielä tiedetä. Neitimme onkin saanut siellä tädin lähes jakamattoman huomion.
Viikon aikana ehdimme tehdä ja nähdä todella paljon ja kaikki näkemämme ylitti odotuksemme täysin. Teimme päiväretken paikallisbussilla mielettömän kauniiseen Amoopin rantakylään, huristelimme vuokra-autolla pitkään eristyksissä olleeseen, korkealla vuorella olevaan uskomattoman kauniiseen Olympoksen kylään, matkalla ihastelimme vuorten seinämiä myötäileviä kapeita teitä ja niitä henkeä salpaavia maisemia, jota reitti tarjoilee joka hetki.


Amopi

Olympos
Olympos


Pistäydyimme Euroopan kauneimmaksi rannaksi kahdesti valitulla Apellan rannalla sekä muutamalla muulla tyrmäävän upealla rannalla, ajoimme päästä päähän koko mielettömän länsirannikon, ja poikkesimme aivan käsittämättömän söpöissä pienissä vuoristokylissä.

Finiki

Apella

Finiki

Othos


Vierailimmepa paikallisella viinitilallakin, ja löysimme muutaman mielettömän hyvän ravintolan. En edes osaa luetella kaikkea, enkä uskalla lähteä laskemaan, kuinka monta erilaista ylistyssanaa olen ehtinyt jo kirjoittaa. Tämä saari on kertakaikkiaan niin hieno!

Jos Karpathos tuntuu mieluisalta matkakohteelta, kannattaa pysyä kuulolla. Alan tästä pikkuhiljaa purkaa reilua 600 matkakuvaa ja kirjoittaa ylös kokemuksiamme sekä niin oppailta kuin paikallisiltakin saamiamme vinkkejä.

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa. Tällä hetkellä Apollomatkat ovat ainoa matkanjärjestäjä Suomessa, joka tekee saarelle matkoja.

Pysy matkassa mukana:


14 kommenttia:

 1. Kaikki Kreikan saaret kiinnostaa. Haaveena kun on Kreikan saarihyppely ja se rakentuu pikkuhiljaa parhaat palat valikoiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa ehdottomasti Karpathos yhdeksi kohteeksi. Kreikkaan olisi tosiaan ihanaa itsekin lähteä saarihyppelemään. Itselläni tulisi kyllä valinnanvaikeus :)

   Poista
 2. Hieno kohde ja kivan kuuloinen loma!
  tuollainen infinity allas olisi myös kokemisen arvoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi mukava loma ja saari oli upea!

   Ja nuo infinity-altaat on tosi näyttävän näköisiä. Ja mikäs siinä katsella merta altaan reunalta :)

   Poista
 3. Ihanalta näyttää! Omat Kreikan kokemukset rajoittuvat nuoruusvuosina tehtyyn Kosin matkaan. Tuo näyttää aika houkuttelevalta siihen verrattuna ja muutenkin nykytarpeisiin sopivampana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin myös lukioaikana kavereiden kanssa Kosilla ja vielä kahdesti. Kreikka oli jo silloin hieno, joskin täysin eri syistä kuin tätä nykyä :D

   Poista
 4. Oi, ihanan näköistä! Olen ollut Kreikassa ainoastaan Santorinilla, ja siitäkin on jo monia vuosia aikaa. Nyt haaveilen että jos parin vuoden päästä tekisi jonkinlaisen kreikan-saarihyppelyn. Nuo ruokakuvat nosti veden kielelle, ja yksi asia mitä kaipaan kovasti on kreikkalainen ruoka. Se oli siellä vain niin paljon parempaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikkalainen ruoka on niiiin hyvää! Ja se on tosiaan Kreikassa paljon parempaa kuin muualla syötynä :)
   Saarihyppely Kreikassa olisi kyllä ihanaa. Käy ihmeessä Karpathoksella, jos päätät toteuttaa haaveesi!

   Poista
 5. Ihan mahtavaa lukea Kreikan saaresta josta en paljoa tiedä ennestään. Olen kyllä ikuisesti varmaan suuri Kreikka-fani ja haaveilen taas sinne pääsystä. Nämä saaret jotka eivät ole vielä supersuosittuja turistien keskuudessa on ihan parhaita! Näyttää ihanalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Karpathos yllätti juuri sillä, että se oli niinkin pieni ja rauhallinen. Se oli paljon, paljon kivempi, mitä olin osannut odottaa.

   Poista
 6. Wow, näyttää kieltämättä kuvankauniilta! Kreikan valossa on taikaa. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreikka on kokonaisuudessaan ihana, ja Karpathos ehdottomasti sen parhautta :)

   Poista
 7. Kreikan pienet saaret ovat kyllä huikean hienoja! Olen päässyt ihailemaan niitä lähinnä purjeveneen kannelta, varsinaisia aurinkolomia saarille en ole koskaan kokenut. Edellisestä visiitistä Kreikan saaristoon alkaa olla kohta 10 vuotta ja tätä postausta lukiessa iski iso Kreikka-ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneily Kreikan saaristossa olisi kyllä aika mieletöntä! Olen tosin kovin herkkä merisairaudelle, joten itse saarilla lomailu sopii minulle paljon paremmin :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan