Slider

Karpathoksen parhaat ravintolat

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kreikkaan on aina ihanaa matkustaa. Siellä tietää saavansa 100-varmasti hyvää ruokaa. Tällä kertaa olin aiempaa varmempi herkullisista ruuista - matkustimmehan Karpathokselle, mistä olin kuullut ravintoloiden osalta vain ylistystä. Rakastan ruokaa ja toivon, että ravintolan kokkikin tekee niin, eikä kokkaile vain ja ainoastaan turistien rahojen kuvat silmissään.

Karpathoksella saimme lähes jokaisesta ravintolasta taivaallisen hyvää ruokaa. Vain saapumispäivänä erehdyimme ravintolaan, joka oli sekä kallis että ruoka laadultaan huonoa. Taverna sijaitsi hotellimme, Alimounda Maren vieressä, joten asiakkaita heille riittänee, vaikkei laatu olekaan kohdillaan. Osasimmepa valita ravintolat loppulomasta tarkemmin.

Ravintolat valikoimme ensin Googlen, Tripadvisorin ja ravintolan ulkonäön ja sijainnin perusteella. Puolivälissä viikkoa törmäsimme paikalliseen perheeseen ja heidän suomalaiseen au pairiin hotellimme leikkihuoneessa. Mieheltä saimme vinkit loppuloman ruokapaikkoihin.

Tässä meidän kokemuksia sekä paikallisten suositukset Karpathoksen parhaisiin ravintoloihin:

Acropolis - Bistrohenkistä ruokaa, kreikkalaisia laadukkaita viinejä ja erinomaisia cocktaileja

Sijainti: Karpathoksen kaupunki, Pigadia
Acropolikseen menimme paikallisen perheen ja heidän suomalaisen au pairinsa suosituksesta. Ravintola on sisustukseltaan trendikäs, bistrohenkinen cocktailravintola. Sen sijainti on keskustan kävelykadun varrella, ja ravintolan terassilta on upea näkymä Pigadian satamaan. Palvelu oli erinomaista ja ruoka äärimmäisen kaunista ja herkullista. Ruokalista oli niin mieletön, että päätimme nautiskella pitkän kaavan mukaan. Söimme alkuun simpukoita ja mustekalaa, minä söin pääruuaksi paikallista lihapataa ja mieheni souvlakiannoksen. Jälkiruuaksi otimme vielä hedelmiä ja omenapiirakkaa. Alkuun kilistelimme kuohuviinillä, alkoholittomalla cocktaililla ja appelsiinimehulla.

Ravintolan viinilistalla oli laadukkaita kreikkalaisia viinejä, joista minä maistoin sekä kuohuvaa että punaviiniä. Kreikkalaisten viinien maine ei ole kummoinen mielikuvissani, mutta nämä viinit olivat selkeästi hyvin valittu. Kuohuviinistä hävisi melko nopeasti kuplat, mutta maku oli kepeän raikas. Punaviini oli sitten nappivalinta, ja sen maku muistutti hieman ikäännytettyä riojalaista Tempranilloa.

Maksoimme kahdesta alkuruuasta, kahdesta pääruuasta, alkudrinkeistä, viineistä ja kahdesta jälkiruuasta 85 euroa. Jos kuulostaa kalliilta, todettakoon, että Suomessa tämän tason illallisen hinta olisi hyvinkin ollut tuplat. Jos et halua maksaa noin paljon, älä syö koko ruokalistaa läpi, kuten me melkein teimme :D Pääruokien hinnat olivat siinä kymmenen euron molemmin puolin ja laatu todellakin kohdillaan.

Jos olisimme olleet matkassa ilman lapsia, tämä olisi se paikka, jonne parkkeeraisin itseni illaksi siemailemaan cocktaileja. Yhden tilaamamme alkoholittoman cocktailin perusteella voin kertoa, että tämän paikan henkilökunta osaa asiansa.

Taverna Klimataria - Taivaallisen hyvää kreikkalaista ruokaa pienessä vuoristokylässä

Sijainti: Volada

Täytyy sanoa, etten ole koskaan syönyt niin täydellistä kanasouvlakia, mitä söin Taverna Klimatariassa. Osallistuimme Apollomatkojen järjestämälle viinitilaretkelle, johon kuului illallinen paikallisessa ravintolassa. Meitä oli viitisentoista osallistujaa ja meille tuotiin pöytään erilaisia mezejä: kreikkalaista salaattia, friteerattuja munakoisoja, ranskalaisia, tsatsikia ja näitä taivaallisia kanasouvlakivartaita. Kaikki ruoka oli hyvää, mutta kun saa niin täydellisesti kypsennettyä kanaa, saa ravintola heti täydet 100 pistettä ja vielä muutaman sen päälle.

Ravintolassa on lisäksi upea vuoristomaisema ja sijainti on viehättävä, sijaitseehan se pienessä Voladan kylässä. Paikalle pääsee joko vuokra-autolla tai paikallisbussilla. Tai vaihtoehtoisesti tämän Apollomatkojen viinitilaretken yhteydessä.

Ravintolan hintatasoa en tiedä, sillä ruoka sisältyi retken hintaan. Retkestä voit lukea lisää Apollomatkojen sivuilta tästä linkistä. Kirjoittelen siitä itse myöhemmin lisää.


Taverna Calypso - hyvää kreikkalaista ruokaa ja jättiläisjäätelöannoksia kauniissa rantamaisemissa

Sijainti: Amoopi


Jos Voladan kylässä sain elämäni parhaan kanagyroksen, niin Amoopin rannalla sijaitsevassa Taverna Calypsossa söin elämäni parhaan moussakan. Myös mieheni kehui gyrosannostaan täydelliseksi. Liha oli laadukasta ja siinä oli juuri sopivasti grillauksen makua.

Taverna Calypso sijaitsee kätevästi muutaman askeleen päässä Amoopin molemmilta, kuvankauniilta rannoilta ja paikallisbussin pysäkin vieressä. Me menimme Amoopin vierailullamme ensimmäisenä Calypsoon jäätelöille ja vielä ennen paluuta Pigadiaan samaan ravintolaan päivälliselle. Yritimme mennä naapuriravintolaan päivälliselle, kun ajattelimme, että olisi mukavaa testata pari eri ravintolaa, mutta koska kukaan ei tullut palvelemaan meitä, siirryimme jo aiemmin hyväksi todettuun Calypsoon. Hyvä näin, sillä ruoka oli niin äärimmäisen hyvää. Jäätelöannoksen hinta oli ensin ajateltuna kallis, noin 5 euroa, mutta oli lopulta hintansa kokoinen ja siitä riittikin koko perheelle.

Pääruuat maksoivat hieman alle kymmenen euroa.

Taverna To Goniakon - Edullinen gyrosravintola keskellä Karpathoksen kaupunkia

Sijainti: Karpathoksen kaupunki, Pigadia
Tähän ravintolaan päädyimme vain ja ainoastaan sen perusteella, että näimme ravintolan ikkunasta keittiöön, jossa pyöri gyros. Liha olisi ainakin vasta paistettua. Ravintolan sijainti on kätevä keskellä Pigadian keskustan kävelykatua ja ruoka oli perus hyvää. Hintataso oli keskitasoa tai hieman edullisemmasta päästä alueen ravintoloista.

Pizzeria Uno - Runsaita pizzoja ja karpathoslaisia jättiburgereita

Sijainti: Karpathoksen kaupunki, Pigadia
Pizzeria Unoon päädyimme siksi, että kävellessämme ohi, meidän alkoi tehdä mieli pizzaa. Olimme myös nähneet paikan Tripadvisorin kärkisijoilla. Valikoimme listalta kaksi pientä pizzaa (28 cm) todeten pizzojen saapuessa, että yksi olisi riittänyt hyvin meille molemmille. Isosta pizzasta (olisiko ollut 36 cm) riittäisi sitten isommallekin perheelle.

Tapaamamme paikallinen suositteli myös meille tätä ravintolaa kertoen, että täältä olisi saanut myös karpathoslaisia jättisuuria burgereita. Pihviksi voi valita lihan sijaan myös kanaa ja purilaisesta riittää kahdelle.

Pizzat maksoivat noin kympin, mikä on varsin kohtuullinen hinta kokoon nähden. Ison pizzan  hinnat olivat vain muutaman euron pieniä kalliimpia.

Taverna Dramountana - hyvää paikallista ruokaa

Sijainti: Lefkos BeachLefkoksen rannalle saimme tapaamaltamme paikalliselta mieheltä täsmäsuosituksen Taverna Dramountanaan. Olimmekin matkalla sinne vuokra-autollamme, mutta tyttäremme nukahti autoon juuri ennen Lefkokseen saapumistamme. Ihastelimme vain hetken Lefkoksen kaunista rantakylää ja teimme uuden reitti- ja lounassuunnitelman. Jatkoimme matkaa pienten vuoristokylien läpi saaren toiselle puolelle Achata Beachille, jossa söimme lounaan rannan ainokaisessa ravintolassa. Ravintola oli ihan ok, muttei niin hyvä, että lisäisin sen erillisenä tähän listaan. Tiedoksi kuitenkin, että rannalta saa kelpo ruokaa rantapäivän ohessa.


Island Pool Bar - burgereita uima-altaan reunalla


Sijainti: Karpathoksen kaupunki, Pigadia (Hotelli Alimounda Maren vieressä)


Tätä ravintolaa katselimme koko viikon parvekkeeltamme käsin. Toiseksi viimeisenä iltana emme jaksaneet kävellä kauemmas, joten jäimme naapuriin syömään. Tilasimme molemmat listalta burgerit ja valinta oli onnistunut. Pihvi oli itse tehty ja täydellisesti paistettu. Joinpa matkan ensimmäisen oluenkin burgerin kera.

Ravintola on avoinna koko päivän ja asiakkaat saavat käyttää paikan aurinkotuoleja ja uima-allasta. Tässä onkin mahtava tapa viettää päivä, jollei omassa hotellissa satu olemaan uima-allasta. Paikka oli muutenkin todella persoonallisesti sisustettu, kuten todella monet muutkin Karpathoksen ravintoloista.

Pari burgeria, neljä pientä olutta ja yksi jälkiruoka maksoivat nelisenkymppiä. Ei siis edullisimmasta päästä, mutta laatuun nähden kohtuuhintainen.

Ellinikon - Paikallisten suosima ravintola, perinteistä ja takuutuoretta kreikkalaista ruokaa

Sijainti: Karpathoksen kaupunki, Pigadia

Tähän ravintolaan emme koskaan ehtineet, mutta tätä meille suositeltiin myös paikallisten voimin. Tämä ravintola tekee lounaalle muutaman vaihtoehdon paikallisia herkkuja, joista voi valita, mitä ottaa. Ruoka on takuuvarmasti tuoretta ja saat sen saman tien ilman odotusaikoja.

Tämä jäi harmittamaan, ettemme ehtineet tänne.

Poseidon - Kreikan Master Chef -kilpailijan fine dining -ravintola

Sijainti: Damatria Beach

Kreikan Master Chef -kisaaja on perustanut saarelle, vajaan kymmenen kilometrin päähän Pigadiasta ravintola Poseidonin. Paikka on fine dinin -ravintola, jonka vuoksi jätimme sen välistä, kun olimme matkalla 2-vuotiaan kanssa. Ravintola kuulosti kuitenkin mielenkiintoiselta ja ilman lasta olisimme varmasti käyneet testaamassa sen. Olisin saattanut tässä tapauksessa valita päiväksi perjantain, jolloin ravintola järjestää viinitastinejä.

Mikä on sinun kreikkalainen lempiruokasi? Tai oletko mahdollisesti käynyt Karpathoksella? Mitä muita ravintoloita suosittelisit?

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. Voi kun tuli ikävä kreikkaan. Kreikkalainen punaviini on aina ollut hyvää. Ihmettelen miksei sitä myydä Suomessa? Onko kapasiteetti tuottaa niin pieni? Tuli mieleeni, että onkohan Kreikassa ravintolaa, jossa on huonoa ruokaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä maistoin vasta nyt hyvää Kreikkalaista viiniä. Olen varmaan aikaisemmin ottanut talon viiniä tai jotain, enkä ole pitkään aikaan edes uskaltanut kokeilla, kun kaikki aiemmat on olleet niin huonoja, että ovat jääneet juomatta.
   Kurkkasin Alkon sivuilta, ja parisenkymmentä kreikkalaista viiniä näyttäisi olevan valikoimissa.
   Kreikassa ei varmaan ole montaakaan ravintolaa, mistä saa huonoa ruokaa. On se kreikkalainen ruoka vaan niin hyvää :)

   Poista
 2. Tykkään tällaisista postauksista yli kaiken, paitsi nyt, kun en ehtinyt syömään aamiaista :-D Tämän tyyppisiä postauksia on mukava lukea ja näistä on kyllä hyötyä niille, ketkä tuonne on menossa. Mukavaa luettavaa kaiken kaikkiaa!

  P.S. alkoi tekemään mieli grillattuja katkarapuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse aina tykkään etsiä paikkojen parhaat ravintolat ennakkoon mm. muiden blogeista ja sen takia hyvistä kokemuksista on itsekin kiva kirjoitella toivottavasti muiden iloksi.

   Hyvät ruokakokemukset on tehty jaettavaksi :)

   PS. Toivottavasti sinulta löytyy grilli lähettyviltä ;)

   Poista
 3. Hei! Kiitos Karpathoksen vinkeistä, olemme lähdössä mieheni kanssa saarelle sunnuntaina ja samaan hotelliin vielä :) Tuosta viinimatkasta kyselisin, suositteletko? Oliko viininmaistelua ym.?

  -Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että vinkit ovat tulleet käyttöön :)

   Se viinitilaretki oli kiva ja rento. Missään nimessä en suosittele sitä viinihifistelijöille - viinejä lähestytään hyvin kevyesti, eikä niihin paneuduta millään tapaa syvällisesti. Me maistoimme kahta eri viiniä. Matkaan kannattaa lähteä rennolla asenteella, ja ruoka Voladan kylässä oli kyllä yksi parhaista koko saarella. Harmi, kun postaukseni viinitilaretkestä on vielä työn alla, enkä taida saada sitä valmiiksi ennen lähtöänne.

   Ihanaa matkaa teille! Voi kun itsekin olisin lähdössä Karpathokselle sunnuntaina :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan