Slider

Upea viiden tähden hotelli Alimounda Mare Karpathoksen saarella

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Valikoimme matkoillemme mieluiten hyviä hotelleja. Tämän kesän Karpathoksen matkallemme valikoimme saaren parhaan hotellin, viiden tähden Alimounda Maren. Vertailimme sitä matkaa varatessamme kolmen tähden hotelliin. Ensin kolmen tähden hotelli näytti mukavalta ja viihtyisältä, mutta kun erehdyin selaamaan Alimounda Maren kuvia, ei paluuta enää ollut. Kolmen tähden hotelli vaikutti edelleen mukavalta ja viihtyisältä, mutta Alimounda Mare näytti UPEALTA.

Kirjoitimme äkkiä Apollomatkojen asiakaspalveluun, ettei vain piheys ehtisi iskeä. Toisaalta Alimounda Marella oli niin kova lapsialennus ja matkan hintaan kuului aamiainen, mitä kolmen tähden hotellin hintaan ei kuulunut, ja myös Apollomatkojen prosentuaalisen blogiyhteistyöalennuksen ansiosta laskimme hintaeron kovin pieneksi. Niin pieneksi, että majoitus viiden tähden hotellissa oli perusteltavissa myös pihille minälle. Tyylillä ja edulliseen hintaan. Siitä minä pidän.

Upea, rauhallinen allasalue


Alimounda Maren parhautta on ehdottomasti sen mieletön allasalue. Ei kai kukaan voi vastustaa infinity-allasta, joka näyttää siltä, kuin se jatkuisi mereen. Myös minä halusin ehdottomasti poseeraamaan altaan reunalle meren ääriin.Aivan meren ääriin allas ei jatkunut. Altaan molemmin puolin nimittäin kulkee rappuset suoraan hotellin omalle hiekkarannalle. Täydellistä.Vaikka hotellilla oli aamiaisruuhkasta päätellen paljon ihmisiä, ei altaalla ollut kertaakaan ruuhkaa. Lapsemme kanssa yhtä aikaa lastenaltaassa oli maksimissaan pari-kolme lasta. Aikuistenaltaaseen ei tarvinnut mennä odottelemaan, koska saisi sellaisen poseerauskuvan, jolloin muita ei osuisi samaan kuvaan. Alimouna Mare on lapsiystävälliseksi hotelliksi todella rauhallinen.
Heti saavuttuamme hotellin vastaanotosta kerrottiin, että aurinkotuolien varaaminen pyyhkeillä olisi kiellettyä. Hotellin henkilökunta keräisi pyyhkeet pois. Näin altaalle oli mahdollista mennä mihin aikaan päivästä tahansa ja aina löytyi vapaat paikat.
Hiljainen ja tilava hotellihuone


Rauhallisuus jatkui huoneisiin saakka. Huoneet oli todella hyvin äänieristettyjä, eikä muiden asukkaiden tai naapurikiinteistöjen äänistä tarvinnut huolehtia. Jos siis muisti pistää parvekkeen oven kiinni. Yksi aamu ihmettelin, miten pulun ujellus kuuluu niin kovaa. No sen takia, että pulu istui parvekkeen kaiteella tähystellen sisälle ja oli selkeästi jo levittelemässä siipiään sisäänsyöksyn merkiksi. Onneksi ehdin ennen pulua, ja saimme ihastella sitä ja sen ääntä lasin takaa ja nimenomaan sisäpuolelta niin että pulu oli parvekkeella, eikä toisin päin. Pulu olikin kovin sosiaalista sorttia ja kävi tervehtimässä meitä lähes joka päivä. Siitä neitimme puhuu edelleen.

Meillä oli perushuone, mutta siinä oli täydellisen paljon kaappi- ja pöytätilaa. Sain järjesteltyä kaikki tavaramme ja vaatteemme kaappeihin ja pöydille jäi romppeen lisäksi vielä ruhtinaallisesti laskutilaa.

Tv:n puuttumista ihmettelimme ääneen ensimmäisenä päivänä, kunnes sammutimme huoneesta valot ja pieni punainen piste ilmestyi keskelle peiliä. Hyvin piilotettu, ettenkö sanoisi :)

Näkymiä parvekkeeltamme olen kehunut jo aiemminkin, mutta kerrottakoon vielä kerran, että oli mieletöntä istuskella parvekkeella katsellen kohti rantaviivaa ja Pigadian keskustaa. Hotellin sijaintikin oli siis todella hyvä juuri kaupungin laidalla, vain muutaman hassun minuutin kävelymatkan päässä keskustan kävely- ja ravintolakaduilta.


Runsas aamiainen, mutta liian vähän teetä


Hotellin aamiaiselle me lähdimme aina heti herättyämme jo seitsemän ja kahdeksan välillä. Ensimmäisenä aamuna olimme paikalla vasta puoli yhdeksän ja yhdeksän välillä ja silloin oli ruuhkaa. En pidä yhtään siitä, että minun täytyy jonottaa edes kahden ihmisen verran munakaspisteelle tai saati sitten leikkaamaan leipää. Aamiaista kuuluu saada heti ja taktiikkamme mennä paikalle heti aamutuimaan oli onnistunut. Saimme valita pöydän mistä tahansa, eikä ruokia tarvinnut jonottaa.

Ainoa, mikä minua hotellissa ärsytti (jos joku lomalla nyt varsinaisesti ärsyttää - ehkä pieni harmitus on paremmin kuvaava sana), oli se, että aamiaisella en meinannut saada teetä en sitten millään. Tee ja kahvi eivät olleet saatavilla itsepalveluna, vaan tarjoilijat kaatoivat ne kuppeihin heti saavuttuamme aamiaiselle. Tämä palvelu oli nopeaa, emmekä useinkaan ehtineet edes istua, kun meiltä jo tultiin kysymään mitä kuppeihimme kaadettaisiin. No minähän tunnetusti juon teetä aamuisin litrakaupalla, ja yksi pieni desin kuppi hujahtaa viidessä sekunnissa. Loppuviikosta valitsinkin pöydän sen perusteella, missä tiesin olevan kaikkein aktiivisimmat tarjoilijat ja sain teetä niin paljon kuin halusin ilman, että minun piti sitä erikseen lähteä hakemaan koputtelemalla tarjoilijoiden selkiin. Parhaat pöydät olivat joko ulkona terassilla tai sitten sisällä leipäpisteen lähettyvillä.

Kermapeput tässä vaan terve. Tässä jos on hotellin ainoat valituksen aiheet niin täytyy kyllä myöntää, että hotellin taso on ihan kohdillaan ;)

Itse aamiainen oli runsas ja hyvä. Vaihtoehtoja onneksi löytyi PALJON. 2-vuotias neitimme on nimittäin juuri siinä iässä, että juuri kun luulet keksineesi hänen lempiruokansa, on se jotain aivan muuta seuraavana päivänä. Tämä lempiruoka ei maistu enää ollenkaan ja eilisen päivän en-syö-ruokalaji on maailman suurinta herkkua. Alimounda Maren aamiaisella pystyimme kokoamaan jokaiselle seitsemälle aamulle täysin erilaisen aamiaisen.
Leikkitäti kaipaa leikitettäviä


Hotellin pohjakerroksesta löysimme leikkihuoneen. Siellä meitä oli vastassa iloinen ja mukava leikkitäti ja paljon leluja ja tekemistä. Leikkihuone oli ollut meidän loman aikaan olemassa vasta kolme viikkoa, eivätkä lapset olleet vielä löytäneet sitä. Meidän neiti saikin leikkiä siellä leikkitädin kanssa kahdestaan. En kysynyt, minkä ikäisiä lapsia voisi jättää leikkihuoneeseen keskenään ilman aikuisia. Me jäimme aina myös paikalle, mutta leikkeihin me vanhemmat emme juuri mahtuneet mukaan.Oheispalvelujen hinnat yllättävän edullisia


Alimounda Mare oli siitä erikoinen viiden tähden hotelli, että sen ravintolat, pieni minimarketti ja kauneushoitola eivät olleet ylihinnoiteltuja, päin vastoin hyvin edullisia. Allasbaarin menussa yksikään ruoka ei maksanut yli kymmentä euroa (pikemminkin lähempänä viittä), hiekkalelut olivat kaupassa edullisempia kuin muualla lähistön kaupoissa ja hieronnat ja muut hoidot eivät yltäneet lähellekään Suomen hintoihin. Olivat ne toki Thaimaan hierontoja kalliimpia, mutta nyt olimmekin Euroopassa - vertausta ei siis kannata edes harkita. Harmi vaan, kun emme olleet matkassa kuin yhden viikon, enkä ehtinyt hemmoteltavaksi mihinkään ihanaan hierontaan tai jalkahoitoon.Tässä meidän kokemuksia Alimounda Mare -hotellista. Mitä pidit? Mitä sinä arvostat hotellin valinnassa?

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

6 kommenttia:

 1. No nyt on hotellivalinta kohdillaan! Aivan ihana paikka! Itse haaveilen myös joskus pääseväni poseeraamaan "meren ääriin" jatkuvaan altaaseen. :)
  Olen muuten joskus lomallani törmännyt tuohon sinun tee-ongelmaan, mutta vain kahvi-ihmisenä kahvin kanssa. Mikä siinä on että ylipäätään teetä ja kahvia pitää annostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi valitsimme tuon hotellin, emmekä kolmea tähteä, mitä myös harkitsimme. Tuolla altaalla kelpasi katsella merta :)

   Minä en myös ymmärrä, miksi teetä ja kahvia saa vain tarjoilijoilta. Toisivat edes koko pannun pöytään :D

   Poista
 2. Tuo allas on ihana! <3 Huonekin näyttää ihan ookoolta, vaikka ehkä viiden tähden hotellilta odottaisin vähän enemmän. Tosin yhdestä kuvasta nyt on vaikea suurempia johtopäätöksiä vedellä. Nuo ravintolahinnat kuulostaa tosi edullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneessa ei ollut tosiaan mitään ihmeellistä. Toisaalta kun on lapsen kanssa matkassa, toivookin mahdollisimman yksinkertaistettua huonetta, jotta huoneessa ei tarvitse vahtia ja valvoa, vaan kaikella saa "leikkiä" :D Parempi niin päin, että allasalueeseen oli panostettu täysillä. Maisemat ylipäätään oli kyllä tuon matkan kohokohtia :)

   Poista
 3. Tuollainen aurinkotuolien varauskielto on näennäisesti ihan pikkujuttu, mutta sillä on kuitenkin iso vaikutus asiakkaiden viihtyvyyteen. Omalle kohdalle ei ole sattunut sellaista, että kaikki aurinkotuolit varattaisiin jo aamulla, mutta olen riittävästi kuullut kauhutarinoita tuollaisesta pitääkseni sitä kamalana ideana. :D

  Alan itse kallistua siihen, että mitä pienempi hotelli, sen parempi, mutta tämä vaikuttaisi kuitenkin ihan viihtyisältä, vaikka vaikuttaakin aika isolta ainakin aurinkotuolien määrästä päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta joka paikassa saisi olla aurinkotuolien varauskielto. Kaikille paljon parempi, että aina mahtuu altaalle - myös niille, jotka mieluusti varaisivatkin tuolin. Silloin hekin voivat olla, tulla ja mennä miten huvittaa. Thaimaassa muistan, että varsinaista varauskieltoa ei ollut, mutta oli yleinen tapa, että jos ketään ei näkynyt, sai kuka tahansa ottaa pyyhkeet sivuun ja asettua itse tuoleille. Sekin oli minusta hyvä, kun harva kuitenkaan altaalla koko päivää loikoaa.

   Tämä oli melko pieni hotelli - ei siis mikään valtaisa resort - joskin varmasti saaren suurimpia. Karpathoksella kaikki hotellit näyttäisivät olevan melko pieniä, mikä sopiikin pienen saaren tunnelmaan hyvin. Aurinkotuoleja oli kyllä enemmän kuin riittävästi :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan