Slider

Ruokamatka Mallorcalle

torstai 1. syyskuuta 2016

Touko-kesäkuisen Baleaarien matkamme odotetuimpia asioita oli ehdottomasti ruoka. Olin odottanut ihania tapaksia, hyviä viinejä, suussa sulavaa paellaa, tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Jokin kuitenkin meni pieleen, sillä odotukseni eivät täyttyneet. Tiedän kyllä, ettei turistiravintoloista useinkaan saa hyvää ruokaa, mutta jotenkin olin luottanut siihen, että olemme Espanjassa. Eikö espanjalaisilla tule geeneissä hyvän ruuan tekeminen? Ilmeisesti ei, sillä hyvät ruokakokemukset Mallorcalta jäivät hyvin harvaan kertaan.

Saimme kyllä Mallorcalta hyvää ruokaa, mutta se oli kovan työn takana. Ensimmäisessä tukikohdassamme Can Picafortissa ymmärsimme kääntyä vasta parin erehdyksen jälkeen Tripadvisorin puoleen. Epäonneksemme kakkossijailla komeileva La Pinta ei ollut vielä talven jälkeen avannut oviaan, ja olimme juuri syöneet niin huonot pitsat rantaravintolassa, että emme halunneet pitseria Mamma Miaankaan - pitsaa ei vain enää tehnyt mieli.

Restaurante Marisco sattui sen sijaan oikealle kohdalle juuri lounasaikaan. Heiltä saimme päivän menun kymmenellä eurolla per henkilö. Kahdesta alkuruoka- ja pääruokavaihtoehdoista valitsimme molemmat alkuun lasagnea ja pääruuaksi kalaa. Vihdoin pääsimme hyvän ruuan makuun, vieläpä todella miellyttävässä miljöössä.Epäonnemme ravintoloiden suhteen jatkui Artán kaupungissa. Kuten jo aiemmassa postauksessani mainitsin, saavuimme sinne lounasajan päätytyyä, eikä yksikään toivomamme ravintola ollut enää auki. Sa Gripiasta saimme sentään lasilliset viiniä, ja pääsimme nauttimaan edes tämän ihanan ravintolan tunnelmallisesta sisäpihasta. Kukapa olisi arvannut, että Mallorcan parhaat tapakset/pinchokset saimme Festival Park Outlet -kylästä? En minä ainakaan. Näin kuitenkin pääsi käymään. Ravintola oli Cafe&Tapas ja pinchosten seurana tietysti lasillinen roseeta. Mitäpäs muutakaan. Kuten kuvasta näkyy, ruuan ei tarvitse olla monimutkaista ollakseen hyvää.Ja kun kerran vauhtiin pääsimme, vierailimme saman päivän aikana vielä koko Mallorcan matkamme parhaassa ravintolassa, Celler Sa Sinissä. Yritimme päästä outletista palatessamme maistelemaan Bodegas Angelin viinitilan viinejä. Heillä oli kuitenkin juuri ryhmä turisteja viinitastingissä, joten he suosittelivat meille Celler Sa Siniä, kylän parasta ravintolaa odotteluajalle. Suositus osui täysin nappiin ja saimme todella hyvää ruokaa. Mieheni kuvan rapuja, minä pasta carbonaran.

Ravintolan erikoisuutena oli valtavan suuri kakkuvalikoima. Kukaan ravintolaan saapuva asiakas ei pääse kakkupöytää karkuun, enkä usko monenkaan pystyvän sitä vastustamaan. Valikoimasta löytyy aivan varmasti kakkusiivu jokaisen makuun. Myös me kävimme valikoimassa jälkkärimme kakkupöydästä.
Vietimme Mallorcalla yhteensä melkein kaksi viikkoa, ja tässä olivat kaikki mainitsemisen arvoiset ravintolat joissa kävimme. Sentään roseet eivät pettäneet, ja viini oli hyvää ihan joka paikassa.


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. Oi, olisin kaivannut kuvaa siitä kakkupöydästä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi. Yritin ja yritin ottaa kuvaa kakkupöydästä, mutta piru vie, kun se oli niin suuri ja hankalasti paalun ympärille rakennettu, etten saanut mitenkään edes osasta kakkuja edustavaa kuvaa. Lopulta en kehdannut pyöriä kakkupöydän äärellä kameran kanssa enempää :D

   Poista
 2. Turistirysissä on usein tuo ongelma, että hyvää ravintolaa voi olla vaikea löytää. Minäkin olen usein tuudittautunut ajatukseen, että kyllähän nyt tässä maassa saa hyvää ruokaa ja sitten harmittaa kun osun johonkin turistiravintolaan, jossa on surkea hinta-laatusuhde. Pitäisi vaan aina katsoa ruokapaikkoja valmiiksi ennen reissua ja yleensä teemmekin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin monen turistipaikan ongelma. Kai me oltiin sokeuduttu juuri tuota matkaa edeltävällä Thaimaan lomalla, missä hyvää ruokaa on ihan missä tahansa - koska ollaan Thaimaassa. Ajattelin typerästi, että Espanjassa olisi samoin. Mekin nimittäin pääsääntöisesti aina tutkitaan ravintolatarjonta jo ennen matkaa. Muistanpahan taas :)

   Poista
 3. Voi harmi, että jouduitte pettymään monta kertaa :( Mä olen oppinut kantapään kautta, että tosiaankin jos haluaa hyvää ruokaa, niin kannattaa googlettaa ensiksi. Oon menossa talveksi Mallorcalle, ja toivon tosiaan että onnistun löytämään edes muutaman erinomaisen ravintolan! Uskon ja toivon, että Palmassa niitä riittää turistikyliä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä ennakkogoogletus unohtuu aika-ajoin. Nyt kyllä muistan sen jonkun reissun eteenpäin. Ennen kuin taas tulee se kerta, kun emme ole ottaneet suosituksista selvää, ja kävelemme taas huonoon turreravintolaan :D

   Ihan varmasti Palmassa on paljon hyviä ravintoloita. Meidän Palman vierailu jäi niin lyhyeksi, ettei oltaisi siellä ehditty syödä. Odottelen sinun kokemuksiasi sieltä :)

   Poista
 4. Hyvä viini pelastaa paljon! :) Olen hirveän huono googlailemaan ravintoloita etukäteen, mutta joskus, kun sitä on tullut tehtyä, on kyllä löytynyt kivoja paikkoja. Se vielä pitäisi oppia, että joissain paikoissa on turha haaveilla kunnon ruoasta lounasajan päättymisen jälkeen ennen kuin illallista aletaan tarjoilla. Ne ovat joskus pitkiä tunteja, kun on tullut missattua lounas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten pelastaa! Minä olen normaalisti oikein erikoistunut ravintoloiden googletteluun ennen matkaa, mutta en tiedä mikä nyt tuli, kun niin huonosti olimme valmistautuneet. Tuo lounaan ja illallisen välinen tauko ravintoloiden aikataulussa on kyllä sitten niin inhottavaa. Ei sovi matka-aikatauluun sitten mitenkään. Me olemme myös useamminkin etsitty ravintolaa juuri tuona aikana, turhaan.

   Poista
 5. On kyllä niin pirun ärsyttävää, kun on valmiiksi katsonut kivoja ravintoloja, ja sitten ne ovat joko kiinni tai suljettu pysyvästi. Todelle raivostuttavaa. Ja hermohan menee lopullisesti, kun sen jälkeen istahtaa johonkin turreravintolaan, jossa saa eteensä vain moskaa. Siitä on hauskuus kaukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! "Tietää" vesi kielellä saavansa hyvää ruokaa, ja sitten ravintola onkin kiinni. Ei naurata ei :D

   Poista
 6. Onneksi hyvä rosée pelastaa aika paljon ;) No joo mutta totta puhuen harmi kun on sattunut noin huono mäihä ruuan kanssa reissullanne. Aina ei vaan voi onnistua! Mä oon kasn huono selvittään ravintoloita etukäteen, kohteessa saatan sit googlata jotain just ennen kuin pitäis jo olla menossa. Täytyis opetella että se on osa matkasuunnittelua siinä missä kaikki muukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä viini pelastaa kyllä :)
   Minä olin ennen ihan tosi hyvä ravintoloiden ennakkosuunnittelussa. Sain hyvän muistutuksen siitä, että olisi syytä palata suunnitelmallisuuteen.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan