Slider

Tältä näyttää unelmien postikorttilomakohde - Cala en Porter, Menorca

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mitä sitä pihtailemaan. Tässä se on: täydellinen postikorttimaisema unelmien rantakohteesta.Eikö ole mielettömän kaunista! Täydellisempää tästä tekee sen, että tämä ihan oikeasti sijaitsee Euroopassa, Menorcalla. Juuri tätä Menorca on parhaimmillaan, ja juuri tuonne halusin tukikohtamme touko-kesäkuun vaihteen matkallemme.


Saavuimme Cala en Porteriin taksilla Ciutadellan satamasta. Cala en Porterista pääsi kyllä bussilla Maón kaupunkiin, mutta muut saaren osat olivat saavutettavissa julkisilla vain tuon Maón kautta. Suunnitelmissamme olikin vuokrata auto viimeiselle kolmelle Menorca-päivälle, kunhan olimme saaneet tutustuttua ensin tukikohtaamme.

Majoituimme Siesta Mar Apartamentoksessa, aivan Cala en Porterin keskustassa. Koska tämän postauksen tarkoituksena on hehkuttaa, miten hieno Cala en Porter on, en kerro majoituksestamme tässä tämän enempää ;) Cala en Porterin keskusta on pieni ja kompakti. Ravintoloita on ehkä noin kymmenen, ruokakauppoja ainakin kaksi. Iltapäivisin torille kokoontuu lisäksi matkamuistomyyjiä. Autonvuokraamoita Cala en Porterissa on kokoon nähden älyttömät neljä. Jos toivoo pelkkää löhölomaa upeissa maisemissa, toimii Cala en Porter siinä tarkoituksessa täydellisesti. Sieltä löytyy kaikki pienen kylän palvelut. Suosittelen kuitenkin kurkistamaan myös muuta Menorcaa. Se on kokonaisuudessaan ihan törkeän hieno.Cala en Porterin rannalle pääsee joko suoraan keskustasta portaita pitkin, tai vaihtoehtoisesti kiertämällä autotietä. Me rattainemme pääsimme hyödyntämään jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Ranta oli rauhallinen ja viihtyisä. Siellä oli muutama kauppa ja ravintola sekä lasten leikkipaikka. Vesi oli matalaa pitkälle, joskin me keskityimme enemmän hiekkakakkujen tekemiseen.


Cala en Porterin kauneus ei rajoittunut vain ja ainoastaan tuohon upeaan kallioiden reunustamaan rantaan. Aamulenkeihin paikka oli maiseman puolesta täydellinen, lenkin puolesta ei niinkään. Lenkistä suurin osa kun kului pysähdyksiin ja kuvien ottamiseen. Onko se sitten näissä maisemissa jokin ihme?


Kyllä lenkistä sai lopulta hyvin irti myös urheilun kannalta. Korkeuserot ovat kylän teillä melkoiset. Energiaa kului, kun pinkoi ylämäkiä niin lujaa, mitä jaloista lähti. Mieheni tehot on ainakin olleet kohdillaan. Hän kun oli se, joka työnsi lähes 10-kiloista Islaa rattaissa koko lenkin ajan.Ylämäkien juoksu palkittiin, kun saavuimme uudelleen rantaviivaan ja Cala en Porterin rantamaisemiin. On se vaan niin kaunista!
Pysy matkassa mukana:

26 kommenttia:

 1. On kyllä aivan mielettömän kauniit maisemat teillä ollu siellä!:) erittäin hienoja kuvia! Toi meri oikeen houkuttelee uimaan!:D niin sininen vesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kuvia katselee itsekin ihan mielellään. Menorca on ihana!

   Poista
 2. Menorcalla on kyllä tosi houkuttelevan näköistä! Eikä tuolla ole edes ruuhkaisan näköistä vai muuttuiko ranta ihan täyteen ammutuksi päivällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä porukkaa oli, mutta ei mitään älytöntä ruuhkaa. Tosin meidän päivä rauhoittui aina klo 12-15 välillä lapsen päiväunien ajaksi. En sitten tiedä, miten ruuhkaista sillä välillä rannoilla on ollut.

   Poista
 3. Upeat maisemat! Touko-kesäkuun vaihde vaikuttaa hyvältä ajankohdasta - ilmeisesti ei liian kuuma eikä liikaa turisteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohta oli todella hyvä. Lämmintä alkoi olla jo niin, että pitkähihaista tarvittiin vain ensimmäisenä iltana, mutta tukahduttavan kuuma ei tosiaan vielä ollut. Muita turisteja jo oli, mutta ei todella vielä niitäkään liikaa.

   Poista
 4. Hieno rantapoukama ja upeita kuvia muutenkin! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 5. Menorcalle pitäisi päästä pian, onhan sitä jo pian kahdeksan vuotta täällä naapurissa suunniteltu! Usealla barcelonalaisella ystävällämme on siellä asuntoja, joita he vuokraavat lomalaisille, ja monesti on ollut puhetta, että off-seasonina voisimme majoittua niissä. Ei vaan koskaan olla ehditty :). Menorca, Formenteran ohella, on just se ihanin saari Baleaareilla, ja sinne haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin halunnut Formenteralle, mutta sinne oli sitten tällä erää liian pitkä matka tehdä päiväretki. Ei myöskään ennakkoon osattu suunnitella reittiä niin, että oltaisiin oltu siellä vaikka pari yötä. Seuraavalla kerralla sitten :)

   Poista
 6. Tosi kivan näköinen paikka. Varmasti viihtyisin. Onko siellä aina noin rauhallisen näköistä vai oliko tämä sesongin ulkopuolella? Tuo vesi on kyllä tosiaan tosi houkuttelevan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihana paikka! Suurin osa kuvista on otettu aikaisin aamulla, mutta olimme matkalla hieman ennen suurimpia turistimassoja, touko-kesäkuun vaihteessa.

   Poista
 7. En osaa enää sanoa missä kylissä kiertelimme aikoinaan Menorcalla päiväretkellä, mutta samannäköisiä kyliä siellä joko on paljon tai sitten satuimme juuri tähän. Tyypillisen menorcalaisen kaunista siis! Valkoiset kuutionmuotoiset talot ja hiekkaranta suojaisessa poukamassa - voisi näin syksyä vasten alkaa kiinnostaa minuakin taas, ehkä sitten keväämmällä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantana tuo on tosi tyypillinen Menorcalle, mutta me ei käyty muualla, missä olisi ollut kylä samassa. Samanlaisia rantoja nähtiin kyllä muitakin. Sehän ei tietysti kerro sitä, etteikö tällaisia ranta-kylä yhdistelmiä olisi muitakin, mutta hyvin voi olla, että olette käyneet juuri tuolla :) Ei se kuitenkaan ihan älyttömän suuri saari ole.

   Poista
 8. Ihanan ihana turkoosi meri!

  Itse mietin noita kuvaustaoutuksia intervallitreenin kannalta. Eli ylämäet täysillä, ja sitten voi vähän aikaa tasoitella hengitystä - ja ottaa niitä kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Ensin pysähtyy kuvaamaan, jonka jälkeen pitää pinkoa mies kiinni tai ylämäki ylös :D

   Poista
 9. Kyllä näyttää kauniilta! Enpä ole kauaakaan edes tajunnut, että Mallorcalla on sisko. Voisikohan niillä tehdä saarihyppelyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, saarihyppelyä tuolla kannattaa harrastaa. Saarten (Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera) välejä pääsee kätevästi lautalla, ja Formenteraa lukuunottamatta myös lentäen. Niin, ja pääseehän lautalla noille saarille myös Espanjan mantereelta, joskin matka on silloin aika pitkä. Me menimme lautalla Mallorcan ja Menorcan välit. Formentera jäi valitettavasti käymättä tällä kertaa. Kirjoittelen lautoista tuonnempana, kun saan purettua muut matkajutut Mallorcalta ja Menorcalta ensin alta :)

   Poista
 10. Noita tyhjiä rantoja katsellessa tuli huvittavasti mieleen muutamakin reissu, kun paikalliset vielä pukeutuvat lähestulkoon toppatakkeihin, kun hullut suomalaiset ovat jo simmarit päällä rannalla :D Mutta ilmeisesti teillä alkoi olla jo ihan oikeastikin lämmintä tuolla. Melkoinen löytö kyllä, upeat on maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Itse muistan, kun menin Barcelonaan vaihtoon alkuvuodesta ja luulin, että siellä olisi jo lämmin. Eipä ollutkaan. Silti vaatetus oli huomattavasti kevyempää kuin paikallisilla :D
   Tuolla Mallorca-Menorca-matkallamme oli tosin jo oikeasti lämmin. Pitkähihaista tarvitsi vain ensimmäisenä iltana, eli sen jälkeen ei lämpötila tippunut enää alle kahdenkympin edes yöllä. Päivällä oli tasaisesti noin 30 astetta.

   Poista
 11. Hanneli / duunireissaaja29. syyskuuta 2016 klo 7.06

  Innostava ajatus tuo saarihyppely. Jään kiinnostuneena odottamaan juttua lautoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että saarihyppely kiinnostaa. Se oli kyllä aika helppoa ja edullistakin :)

   Poista
 12. Näyttää juuri täydelliseltä paikalta siksi, että samassa paikassa voi herkutella, rantalomailla ja urheilla, niin kuin teittekin! Juuri kiipeilykurssilta päässeenä himottaisi noille kallioille pääseminen, luulisi senkin olevan tuolla oikein mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hyvin kuvitella Menorcan olevan täynnä hienoja kiipeilypaikkoja. Siitä näkökulmasta maisemat olisivat varmasti vieläkin mahtavammat!

   Poista
 13. Miten ihana turkoosi meri ja kivalta näyttää myös nuo patikointipolut! Tässähän alkaa tulla matkakuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri se aika vuodesta, kun alkaa tehdä mieli reissuun ja lämpimään. :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan